- 23 Nisan 2015
- 1.764
- 2.116
- 133
Ben plates e başladım ama şimdilik evde yapıyordum. şimdi tatil süreci askıda kaldı malesef.Ben kilodan ziyade normal doğuma kaslarım güçlü gireyim diye başladım.yeterince zayıflar.Ayrıca ben 5 kilo aldim.benim doktorum da fazla dedi.kaldiki ben 52 de hamile kaldım.70 te filan diil :) geneli böyle doktor kismisinin.kilolu hamile kalmadiysan kafaya takma benceBenim asıl sıkıntımın biri kansızlık 11,6 dan en son 9,2 ye düştü. Doktorum gyno ferro diye bir ilaç verdi suan onu kullanıyorum. Bu durum normal doğuma engel mi bilgisi olan var mı.. Bir diğer konu şu ana kadar 4 kilo aldım doktorum fazla kilo aldığımı söyledi. Moralim biraz bozuldu. Şimdi daha dikkatli olmaya çalışıyorum. Spor yapan var mı yada tavsiyeleriniz neler?
4 boyutlu mu demek istedin acep saskinanne şimdi zaten 3 boyutlu ya giriyoruz.detaylı da 4 boyutlu da gorcez ins.gerçi biz geçen hafta gördük azıcık.Yalnız ben hala detaylıya gittiğimizde 3 boyutlu görüntü alabilecek miyiz anlamış değilim.
Platesi evde nasıl yapıyorsun.. yani video dan falan mı..Ben plates e başladım ama şimdilik evde yapıyordum. şimdi tatil süreci askıda kaldı malesef.Ben kilodan ziyade normal doğuma kaslarım güçlü gireyim diye başladım.yeterince zayıflar.Ayrıca ben 5 kilo aldim.benim doktorum da fazla dedi.kaldiki ben 52 de hamile kaldım.70 te filan diil :) geneli böyle doktor kismisinin.kilolu hamile kalmadiysan kafaya takma bence
Evet canim youtube dan ....önceden de yapiyordum iki seneyi geçti.şimdi hamile platesi videosu var güvendiğim.20-30 dk lik onlardan yapıyorum.Platesi evde nasıl yapıyorsun.. yani video dan falan mı..
Düşün işte ne kadar anlamamışım4 boyutlu mu demek istedin acep saskinanne şimdi zaten 3 boyutlu ya giriyoruz.detaylı da 4 boyutlu da gorcez ins.gerçi biz geçen hafta gördük azıcık.
Kizlar Bu detayli ultrasondan bahsetmedi bana hic doktorum varmi benim gibi olan ?[/QUO
Bende hemen başlıyorum:)Evet canim youtube dan ....önceden de yapiyordum iki seneyi geçti.şimdi hamile platesi videosu var güvendiğim.20-30 dk lik onlardan yapıyorum.
Şuan çatlağın olmamalı yani çatlak oluşumu kilo kayıplarından sonra oluşur. Şuan kilo alıyorsun yada nasıl diyeyim karnın geriliyor , şişiyor.Vücudunu zaten nemlendirmenin nedeni gerilmeye alıştırman. Çatlaklar doğum sonrası ortaya çıkacak..Hanımlar çatlağı olan ya da hafif Başlamış olanlar görüntü gösterebilir mi bende bi günde çatlak olmaz herhalde şuan bi şaşkınlık var üstümde
Canım ben şimdi biraz internete baktım 4 boyutlu 16. haftadan itibaren yapılıyor fakat sanırım biraz doktoruna da bağlı çünkü en iyi sonuç 6-7.aylarda imiş. Yani doktorun o zaman yapabilir... Sanırım benim ki oyle düşünüyor gidince soracağım artık..Kizlar Bu detayli ultrasondan bahsetmedi bana hic doktorum varmi benim gibi olan ?
Canım katilmiyorum sana.kaç arkadaşımın doğum öncesi çıktı ortaya.bizzat açıp gösterdiler.hatta benim de hafif beyazlanmalar oluşmuştu göbek altımda.başladım hemen yaglanmaya.çatlaklar kilo alırken de verirken de olusabilir.Ş
Şuan çatlağın olmamalı yani çatlak oluşumu kilo kayıplarından sonra oluşur. Şuan kilo alıyorsun yada nasıl diyeyim karnın geriliyor , şişiyor.Vücudunu zaten nemlendirmenin nedeni gerilmeye alıştırman. Çatlaklar doğum sonrası ortaya çıkacak..
Simdi okuduğuma göre detaylı-ayrıntılı ultrason ile 4boyutlu ultrason aynı şey demek değil.4 boyutlu bebeğin elleri yüzünü bize göstermeye yardımcı oluyorken detaylı da daha çok 2 boyutlu tercih edilirmiş. bebekte bir doğumsal kusur varlığını araştırmak amacıyla yapılırmış.Ama 4 boyutlu gösteren makine da kullanıldığı oluyor sanırım. Umarım yanlış bir yönlendirme yapmıyorumdur. Çünkü ben tamamen aynı olduklarını sanıyordum..Canım ben şimdi biraz internete baktım 4 boyutlu 16. haftadan itibaren yapılıyor fakat sanırım biraz doktoruna da bağlı çünkü en iyi sonuç 6-7.aylarda imiş. Yani doktorun o zaman yapabilir... Sanırım benim ki oyle düşünüyor gidince soracağım artık..
Olabilir canım haklısın. Fazla kilo almalarda vücut elastik değilse yırtılmalar oluyormuş şimdi okudum.Fakat diyor ki ilk aşamada bunlar kırmızımsı bir renkte oluyor o esnada müdahale etmek gerekmiş. Yani işte ne kullanıyorsan ürün olarak yada yağlarla maşaj yaparak ama beyaza döndüğünde bizim yapabileceğimiz bişi yokmuş maalesef. Bol bol su içmelive aşırı sıcak su ile yıkanılmamalı , hatta mümkünse sıcak soğuk şoklar yapılmalıymış.Canım katilmiyorum sana.kaç arkadaşımın doğum öncesi çıktı ortaya.bizzat açıp gösterdiler.hatta benim de hafif beyazlanmalar oluşmuştu göbek altımda.başladım hemen yaglanmaya.çatlaklar kilo alırken de verirken de olusabilir.
Kızlar ben dün acile gittim. Akşam yemek yaparken birden bi sıvı boşalması gibi bişi oldu :S Ama normalden farklı olarak miktarı fazla (önden elbiseme çıkacak kadar) ve su gibi. Hiç anlam veremedim ve doktormla görüştüm. Hastaneye yönlendirdi. Nst diye bi cihaza bağladılar 15-20 dk boyunca ve ultrasonla muayene ettıler. Çok şükür bi sıkıntı yok bebişte ve suyu da normalmiş. Ama bir de bana sorun o iki saati, çok korktum. Tüm gece rüyamda erken doğum yaptım,18. haftamda 8 kilo bebe doğurdum falanDün çok yoruldum işyerinde o etkiledi bence. Doktor da enfeksiyon da olabilir dedi haftaya tahlil falan vericem rutin kontrole gittiğimde. Allah hepimizin bebişlerini korusun..
Teşekkür ederim cnm, inşallah..çok geçmiş olsun canım. kendine çok dikkat et enfeksiyon kapmış ya da üşütmüş olabilrisin. havalar sıcak ama biz oldukça hassasız. bilinçaltımızda hep onlar olduğu için sürekli rüyalarımızdalar. umarım tahlillerin de temiz çıkar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?