2016 Ocak Zammı Hakkında

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Kızlar ya, bu asgari ücrete yapılan zam özel sektördeki diğer çalışanların maaşlarını ne derece etkiler sizce? Şirkettekilerle filan konuşuyoruz ama hiç bir söylenti yok; her şey muamma. Herkese aynı oranda zam yapılması gerekmez mi?

bende senin gibi düşünüyorumm bir işçi olarak :) ama maalesef patronlar öyle düşünmez... bakalım göreceğiz

Bu mecburi canım Asgari ücret demek bir işçinin alabileceği en TABAN maaş demek,yani özel sektörde bu meblağı ödemek zorunda.Ama ben bir muhasebeci olarak söylüyorum özel sektörün yapacağı şu olacak.Maaşların bankaya yatma zorunluluğu olduğu(ki bu asgari ücretin işçiye ödenip ödenmediğinin kontrolü için zorunlu hale getirilmişti) için maaşınızı bankaya tam yatıracaklar ama sonrasında siz maaşınızı çekince bir kısmını tekrar geri iade edeceksiniz.(Yani işyeriniz hak hukuk dinlemiyorsa)

bende senin gibi düşünüyorumm bir işçi olarak :) ama maalesef patronlar öyle düşünmez... bakalım göreceğiz
Yani asgari ücrete yaklaşık 300TL zam gelecek (İnş. da gelir,hatta daha fazla bile olmalı,benim derdim o değil) ama örnek veriyorum,1500TL alan çok daha az bir zam alacak ya da 2bin TL alan. Bu durumda adaletsizlik olmuyor mu? Herkes ne kadar alıyorsa o oranda ek yapsınlar

Hayır gerekmez ve öyle olmayacak da. Maaşın yüksekse aynı kalır zaten (atıyorum 4.000 tl alıyorsan yine onu alacaksın). Sadece 1300-1800 skalası arasında olanlar için 100 tl civarı artacak bizim şirkette.

Son düzenleme:
Böyle yapan şirket var mı? Yok bizim ki öyle bir işveren değil Allahtan

Hayır gerekmez ve öyle olmayacak da. Maaşın yüksekse aynı kalır zaten (atıyorum 4.000 tl alıyorsan yine onu alacaksın). Sadece 1000-1800 skalası arasında olanlar için 100 tl civarı artacak bizim şirkette.
Her şirkette farklı mı olur

hiç sanmıyorum böyle olacağını.
zaten asgari ücret zammı da daha onaylanmadı değil mi

hiç sanmıyorum böyle olacağını.
zaten asgari ücret zammı da daha onaylanmadı değil mi
Henüz onaylanmamış doğru ama onaylanacakmış gibi. Gazetede AGİ yle şöyle bir haber var;

Ocak ayında net bin 300 liraya çıkacak asgari ücretin brütü ise bin 647 lira olacak. Buna göre yapılan hesaplamaya göre; bekar çalışanın asgari geçim indirimi 90 liradan 123 liraya ulaşacak. Asgari geçim indirimi; evli, eşi çalışmayan, çocuksuz kişi için 108 liradan 148 liraya, evli, eşi çalışmayan, 1 çocuklu kişi için 121 liradan 166 liraya, evli, eşi çalışmayan, 2 çocuklu kişi için 135 liradan 185 liraya, evli, eşi çalışmayan 4 çocuklu kişi için ise 153 liradan 210 liraya yükselecek. Evli ve eşi çalışan kişiye de, çocuksuz ise 90 lira yerine 123 lira, 1 çocuklu ise 103 lira yerine 142 lira, 2 çocuklu ise 117 lira yerine 160 lira, 4 çocuklu ise 135 lira yerine 185 lira ödenecek.

Türkiyede hersey adaletsızken , bunda da pek adalet aramamak lazım. Şimdi şöyleki asgari ücret ek zamla yaklaşık 1300 tl falan olacak. Şu an o kadar maaş alan kişiler var , onlara zam yapılmazsa asgari ücretle çalışır hale gelecekler ve bu da onlar açısından parasal kayıp demek olacak...
Aynı şey devlette de söz konusu şimdi ocakta %6 + ensflasyon farkı alacak memurlar. Ama bazı kadrolarda çalışan memurlara ek ödemeler ve zamlar yapılıyor mesela polislere-öğretmenlere vs... Bence zam oranları eş güdümlü olmalı, eşit işe eşit ücret olmalı ama bu bile yok ülkemizde , aynı işi yapan aynı anda memur olan iki kişi farklı maaşlar alabiliyor.Kadro bağlayıcı oluyor çoğu zaman ama kurum içinde bağlı olduğun üst birim bile etki edebiliyor.. Benimle aynı kadroda çalışan bir arkadaşım aynı yıl aynı dönem atanıp birlikte işe başlamamıza rağmen,aynı bırımde çalışıyoruz ayrıca, kurumda farklı bir üst birime bağlı olduğundan terfilerini yaklaşık 6 ay erken alıyor, bu da 6 ay zamlı maaş alması demek..

Her şirkette farklı mı olur

Şirketlerin %90'ının 1300-1800 skalası için sadece 100 tl civarı artış yapacağını duyuyorum ve düşünüyorum. Asgari ücretteki 300 tl artış demek; 1.500 tl alan 1.800 tl, 1.800 tl alan 2.100 tl alacak demek olmayacak. 1.500 alan 1.600 tl alacak, 1.800 tl olan 1.900 tl olacak. Bekleyip görelim.

valla politik konuşmak istemiyorum ama.

doğum izninin 6 aya çıkarılması mevzusuna dönmesin bu iş.
gazeteler o kadar kesin dille yazdılar ki, benim bazı akrabalarım o zamanlar hadi iyisin, doğum izni arttı falan diyordu.
benim çocuk büyüdü, doğum izni hala değişmedi.

Ama zaten yeni yıla girince tüm çalışanlar zam alıyor normalde. 100TL den fazla zam alınıyor,şimdi AGilerden dolayı da biraz ek gelecek. Yani bu asgari ücretin 1300e çıkıp çıkmamasıyla ilgili bir durum değilki.

Haklısın valla yaa.
O doğum izninin artması mevzusu ben hamile kaldığımda da vardı,2012 yılından beri var

Ocak ayında mı zam oluyor sizin şirkette? Bizim şirkette Temmuz'da oluyor. Ocak ayında asgari ücret zammına istinaden düzeltme yapılacak bazı personelin maaşlarında, ara zam gibi bir durum olacak yani. O zaman extra hiç bir şey beklemeyin bence; Ocak zammı içinde eriyip gidecek gibi görünüyor beklentiniz...Aynı oranda artış yapamaz hiç bir şirket...

Bizim şirkette Ocak ayının 5'inde zamlı olarak yatırılıyor.
Şirket sahibi gibisin bu arada,katı katı yorum yapıyorsun umut da bırakmıyorsun

Bizim şirkette Ocak ayının 5'inde zamlı olarak yatırılıyor.
Şirket sahibi gibisin bu arada,katı katı yorum yapıyorsun umut da bırakmıyorsun

Yok yaaa ben de naçizane bir çalışanım...Umarım beklediğinden de fazlasını alırsın ne diyeyim...

ah ah ne kadar beklemiştim o izni ama yalan oldu gitti birde aylarca beklettiler kandırdılar bizi

Kızlar ayrı konu açmak istemedim konusu gelmişken sorsam belki yardımcı olursunuz. Şimdi ben mayıs 2014 te işe girdim 1200 tlye anlaştım ama bana sonradan o senden önce girenin ücretiydi sana asgari ücret dediler ama sana 1000 tl vericez sonra yükselir neyse bir şey demedim zaman geçti zam falan yapılmadı ocakta herkese yapılan zam oldu 1100 tl oldu maaşım şimdi gene ocakta 100 tl zam gelecek asgari ücrette 1300 olunca neredeyse 2 senedir asgari ücretten az almış mı olucam 300 tl asgari zam 200 tl 2 senelik zam maaşımın 1500 olması gerekmez mi ben mi yanlış hesaplıyorum herkese zam yapıyorlar bana yok napıcam bilmiyorum

konunu sabote etmiş gibi oldum kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…