Maaş hakkında yalan söylemek?

Konuyu tartışmaya çekmek için yazmıyorum asla. Ama cevap yazdığınız üye, eşinin en büyük e-ticaret sitelerinden birinde çalıştığını söylediği için yazıyorum. Benim Trendyol'da çalışan min 10 arkadaşım var ben de oradaydım 3-4 yıl önce. Şu an mid-level developerler 180-200 alıyor çok rahat. Hatta Getir ilk n11'i alınca Trendyol'dan adam çekmek için yüksek teklifler yaptı ki normalde rekabet anlaşması var. Ama oradan Getir'e, Getir'den Trendyol'a gelen/giden çok vardı (artık var mıdır bilemem). Hatta Getir 2022'de ilk layoff yaptığında kovulup Trendyol'a gelen bile var, o derece :)

Eşiniz ya sizi kandırıyor ya da şirket batmak üzere ondan para veremiyorlar. Kendini bilen, yaptığı işe güvenen hiçbir "yazılımcı" o paraya çalışmaz.
Mid level developerlar 180 200 çok rahat kazanıyor öyle mi? Çok rahat? Mid level? Trendyolda? 😂 peki. Benim söylediğim rakamlara çalışan bildiğim en az 250 ‘yazılımcı’ var. Ama siz yoktur diyorsanız yoktur tabi. Ayrıca sektöre hakim kişiler bilir ki asıl kurumsallar daha az para verir. Türk telekom bu kadar az veriyor olamaz diyenler yanılıyor yani.

Bir şey daha ekleyeceğim bu sektör nasıl küçük anlayın. Getir n11 i satın aldığında eşim n11 de çalışıyordu. Hala onun kodları kullanılıyor bir çok yerde 😂
Daha yorum yapmayacağım konuya. Ben konu sahibine yardımcı olmak istemiştim. Kimseye bir şey kanıtlama amacım yok. Çok çirkin bir konuşmanın içine çekildim. Dediğiniz gibi olsun.

Son düzenleme:
Beşkardeşler vs üstüne gülmeler dalga geçer gibi ne çirkin bir üslup. Gerek var mı bu şekilde bir iletişime? Çok saygısızca değil mi?

Siz benim mutlu ya da mutsuz olduğunu benimle aynı evde yalayarak mı deneyimlediniz?
Siz kimsiniz ki insanları mutsuz olarak etiketleyip itham edebiliyorsunuz? Zaten insanları mutsuz şeklinde adledip itham etmek neyin nesidir?
Benim yazdığım şeyden bu denli incinip saldıracak durumdaysanız kırılgan egolarınızla topluma karışmayın

Siz benim mutlu ya da mutsuz olduğunu benimle aynı evde yalayarak mı deneyimlediniz?
Siz kimsiniz ki insanları mutsuz olarak etiketleyip itham edebiliyorsunuz? Zaten insanları mutsuz şeklinde adledip itham etmek neyin nesidir?
Benim yazdığım şeyden bu denli incinip saldıracak durumdaysanız kırılgan egolarınızla topluma karışmayın
Tamam karışmam.

size de inanmayacaklar şimdi
olabilir. 2013 yılından beri Türk Telekom 'da çalışıyorum. Çok ütopik rakamlara çalışanda var o kisiler malum... x bakan biseysi y mudur tanıdığı vsvsvs... düm düz insanlarsınız standart mülakatlar ile birinin referansı olmadan gelmişseniz durum bu... keske daha cok verseler. Söylediğim rakamlarda ortalama skala nerde iyi tanıdığın var o kadar iyi maaş Telekom için yazıyorum. Hic is değiştirmeyince piyasayı bilemiyorum şuan

Son düzenleme:
olabilir. 2013 yılından beri Türk Telekom 'da çalışıyorum. Çok ütopik rakamlara çalışanda var o kisiler malum... x bakan biseysi y mudur tanıdığı vsvsvs... düm düz insanlarsınız standart mülakatlar ile birinin referansı olmadan gelmişseniz durum bu... keske daha cok verseler. Söylediğim rakamlarda ortalama skala nerde iyi tanıdığın var o kadar iyi maaş Telekom için yazıyorum. Hic is değiştirmeyince piyasayı bilemiyorum şuan
Türk telekom 16 maaş mı veriyor?

Son karar nedir arkadaşlar fakir mi degil mi😁😁😁
Konu sahibi bunu soylesin ve mevzu kapansın bence.
images - 2025-07-04T131919.894.webp

Sizin gibi bir kaç tanıdığım var tam sizin tarzınız, yaşları 30 üstü oldu evlenmek istiyorlar ama evlenemediler bir türlü.

Hatta kızlardan biri, tam da bu şekilde bizim bir akrabamızın polis oğluna yaklaşmıltı. Çocuk, adını paragöz, içten pazarlıklıya çıkarmıştı.

Karşınızdaki kim olursa olsun önce beğenin sonra karakterini, dünya görüşünü anlayın sonrası zaten anlaşılıyor.

Kızlar bir süredir görüştüğüm biri var. Kendisi Türk Telekom'da mühendis olarak çalıştığını söyledi. Dedim nasıl koşulları vs ücret yeterli oluyor mu memnun musun gibisinden sorular sordum. O da yetmiyor asgariye yakın alıyorum gibi bir şey dedi. Ben Türk Telekom'da çalışan bir mühendisin o kadar alacağını hiç sanmıyorum. Neden böyle bir şey söylemiş olabilir? Ya da doğru olabilir mi? Hiç oradaki maaşlar hakkında fikri olan var mı?
Bayram ziyareti için abime gittiğimde çok eski tanıdıklar vardı, kadın bana ne kadar maaş aldığımı sormuştu herkesin içinde. Şok olmakla sinir olmak arasında gidip gelmiştim.
Yani bana göre maaş sormak ayıp bi şey daha yeni tanışmışsınız üstelik.

Vallahi16 yıllık evliyim bende hep unutuyorum. Daha dün akşam “işte çok yoruluyorsun çık işten 100 bin maaş alıyorum idare ederiz”falan dedi o sırada öğrendim mesela. Ama iki güne unuturum yine.

Hay Allah.. Hiç de unutulacak bir rakam değil halbuki
:KK70:

Bence sorulmaşı ya çünkü bazı insanlar har vurup harman savuruyor. Yaşam tarzından anlaşılamayabilir ha direk maaş sormak hoş olmayabilir ama bir şekilde soruşmalı

Back
X