2016 Şubat Anneleri

Günaydın hamişler. Arabamızı aldık dün. Gelse de sürsem.

Eklentiler

• CS14-BYZSYH-0474_1.webp
    CS14-BYZSYH-0474_1.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 200
Webannemarkette hala sorun yaşıyorum. Kredi kartı bilgilerimi giriyorum, onaylıyorum.
Soy adınızı giriniz diyor. Çıldırdım.
Ne telefonla ne de pc de olmadı.
Kapıda ödeme işi nasıl oluyor öyle mi yapsam acaba?
Hiç ödemediğim için :KK43:
genelde iki şirket arası git gel yapıyorum
Ya şirket dışında olursa kargo geldiğinde :/
Canım iletişim numarasını ara şirket yetkilisine söyle bakalım durumu. Ben hiç sorun yaşamamıştım. Kapıda ödeme olunca ekstra bi 5 TL falan daha alıyorlar. Şirkette birisine ücreti bırakıp ödemeni yaptıramaz mısın sen yokken?

doğum iznindeyken maaşını devlet ödüyor canım. ama 4. ayın sonunda topluca alabiliyorsun paranı. benim çalıştığım iş yeri bizi mağdur etmemek için, doğum iznine çıktığım zaman düzenli maaşımı yatırıyor. Devletten parayı alınca o parayı iş yerine veriyoruz. böylece mağdur olmamış oluyoruz.
Ama bildiğim kadarıyla devlet hastanesi yada özel hastane gibi bi ayrım yok. sonuçta herkesin bütçesine bağlı. kim nerede doğum yapmak isterse orada yapar dimi ama :)

Evet orası öyle tabi hem bi ayrım yapılsa doktorum bunu söylerdi herhalde ve şirkette bir çok doğum yapan kadın var en azından onlar söylerdi ayrım olsaydı eğer =)

evet onu da duydum şirket her ay yatırıomuş devletten aldığını da şirkete ödüyormuşsun. bir nbevi şirkete borçlanıyorsun aslında... ama her şirkette kabul etmiyormuş sanırım. bizim şirkete de sormadım aslında.. bazen de diyorum toplu para da iyidir. eşime fazla yüklenmiş gibi olcaz ama napiim artık bakalım hayırlısı...

peki bu süt parası ve çocuk parası ne kadr oluyor?

ilk internt alışverişim değil :)
kredi kartı bilgilerimi giriyorum zaten. kapıda ödeme yaparsam taksitlendirme yapılır mı demek istemiştim. hiç kapıda ödeme yapmamıştım.
ama inceledim siteyi kapıda ödemede tek çekim,taksit olmuyormuş.

sizlerde olmadı mı yaa :KK53:
ödeme kısmında hata mesajı alıyorum. "soyadınızı giriniz" diyor ödemeyi çekmiyor.
kartımın üstünde hala bekarlık soyadım bulunuyor.acaba ondan mı dedim. ama dün n11 den aldığımda sorun çıkartmamıştı.
başka kart ile denedim gene aynı hatayı verdi :KK70: şaaka gibi :confused:

kısmet değilmiş demek istemiyorum :KK70:
pamuk, göğüs ucu kremi, otri bebe burun aspiratörü falan bunları oradan almak istiyorum :mad:
canim benim de kartimda bekarlik soyadim yaziyor. Ama bi sorun olmadi. Bazen boyle sacmaliklar oluyor. Bi defa baska bi sitede ben de karsilasmistim. Bi gun sonra falan duzelmisti.

benım kv yün ilk zamanlar o daha sağlıklı oluyormuş .)

Benimde oglumdan kalma yatak var ama cok memnun degilim coker gibi bi garip oldu..
Bende yeni mi alsam yoksa ustune yunden anneler e soyleyip bisey mi yaptirsam acaba hemde saglikli kararsiz kaldim..
Yeni yatak alanlar nerden aldnizzz???

Evet orası öyle tabi hem bi ayrım yapılsa doktorum bunu söylerdi herhalde ve şirkette bir çok doğum yapan kadın var en azından onlar söylerdi ayrım olsaydı eğer =)

evet onu da duydum şirket her ay yatırıomuş devletten aldığını da şirkete ödüyormuşsun. bir nbevi şirkete borçlanıyorsun aslında... ama her şirkette kabul etmiyormuş sanırım. bizim şirkete de sormadım aslında.. bazen de diyorum toplu para da iyidir. eşime fazla yüklenmiş gibi olcaz ama napiim artık bakalım hayırlısı...

peki bu süt parası ve çocuk parası ne kadr oluyor?
valla onu tam olark bilmiyorum ama, benim çalıştığım yer doğum hediyesi olarak 100 dolar veriyor :)
devletin verdiği başka bir para varmı bilmiyorum.

Benimde oglumdan kalma yatak var ama cok memnun degilim coker gibi bi garip oldu..
Bende yeni mi alsam yoksa ustune yunden anneler e soyleyip bisey mi yaptirsam acaba hemde saglikli kararsiz kaldim..
ben englısh home den yeni yatakta aldım ilk 4 5 ay yün yatağı kullanacağım sonra hazır yatağa gececeğim bakalım kısmet. ilk ayları için sende annene yaptırabilirsin. iki tane yün yastığı açıp onları yatak yaptı bnm kv yettide arttı bile küçücük zaten :)

Günaydın hamişlerrr.....

Bişey sormak istiyorum. aranızda çalışanlar vardır muhakkak.

şimdi ben özel hastaneye gidiyorum ve bu hastanede ssk geçiyor.

Geçen gün personel işlerinden dedilerki senin doğum izninde maaşın devletten ödeniyor, bunun için devlet hastanesine de hiç gidiyor musun, senin doktorun rapor verecek mi falan dedi. hastane ödüyormuş galiba doğum iznimi. şimdi nedir bu nasıl oluyor bilginiz var mı? doktoruma da sormadım 2 hafta sonra muayenem var merak ediyorum .....

Canım soyle soyleyeyım, nerde muayne oldugunun onemı yok ama bazı ozel hastaler rapor veremıyor. Sen kontrol gettıgınde dogum ıznı raporunu verıyormusunuz dıye sori vermıyorsa devletten alırsın ya da veren baska bır hastaneden. Illa devlete muayne olmana gerek yok

devletin verdiği para için sanırım eşinizin bebeğin nufus cuzdanı ile beleiyeye gidip başvurması yeterli oluyor. sonra size mesaj geliyor paranız yattı nufus cuzdanı ile gidip ptt den alabilirsiniz diye

Günaydın hamişlerrr.....

Geçen gün personel işlerinden dedilerki senin doğum izninde maaşın devletten ödeniyor, bunun için devlet hastanesine de hiç gidiyor musun, senin doktorun rapor verecek mi falan dedi. hastane ödüyormuş galiba doğum iznimi. şimdi nedir bu nasıl oluyor bilginiz var mı? doktoruma da sormadım 2 hafta sonra muayenem var merak ediyorum .....
o nasıl personel işleri anlamadım valla. ben de personelciyim hem de devlette doğum sonrası sana doğum belgesine benzer birşey veriyorlar ve raporun başlıyor devlet özel farketmez. doğum iznini hastane falan ödemez böyle saçmalık olur mu? şirketin raporu devletteki sisteme internet üzerinden işler sen de paranı alırsın. biz ziraatten alıyoruz paramızı. yine sgk ödeme yapar ama devlet hastanesiymiş özelmiş farketmez.

Ben e bebekte yaylı yarı ortapedik yatak var onu alıcam netten 16:00 kadar verilen siparişler aynı gün kargoymuşş

o nasıl personel işleri anlamadım valla. ben de personelciyim hem de devlette doğum sonrası sana doğum belgesine benzer birşey veriyorlar ve raporun başlıyor devlet özel farketmez. doğum iznini hastane falan ödemez böyle saçmalık olur mu? şirketin raporu devletteki sisteme internet üzerinden işler sen de paranı alırsın. biz ziraatten alıyoruz paramızı. yine sgk ödeme yapar ama devlet hastanesiymiş özelmiş farketmez.

Hımmm anladım şimdi yaaa bende diyorum bu ne saçma bişey devlet ya da özel hastanesi diye neden ayrılıyor ve neden hastane ödüyor paramı diyorum heyy allahım kafamı karıştırdılar iyice şimdi daha iyi anladım yani saol canım =)

Canım aynı durumdayız desene. Benım botlarda tam oluyordu ama dun resmen ayagım ıcınde patlıyacak gıbı oldu. Bugun daha ıyı cunku spor ayakkbı gıydım ve bagcıklarını bol bagladım ama yınede sızlama var

Su ıcmeye calısıyorum ama saat3den sonra cok ıcmıyorum cunku en az 1.5 saat yolum oluyor ve servıste cok sıkısıyorum. Malum bebek rahme baskı yapıyor azıcık bıle tuvaletım gelse tutamıycak gıbı oluyorum. Onun dısında ben zaten cok su ıcerım

Bakalım yarın seker yuklemesı ve ardından kontrolum var doktora soyluycem. Evde daha sık olcmem lazım tansıyonumu.Umarım normaldır

ay gerçekten aynı durumdayız. bende zaten mesane sıkıntısı vardı. bir bardak su maksimum 40 dakika duruyor vücudumda. oda servisten iniş saatime anca yetiyor :D
o yüzden 4 5 gibi bırakıyorum su içmeyi. içim yansa da içmiyorum. ama o vakite kadar 8-9 bardak içmeye çalışıyorum.

tansiyon problemim yok benim çok şükür, ama ödemi o da etkiler mi bilmiyorum.
ödemi tabi hareketsizlik de etkiliyor. on dakika da bir ayaklarınızı ileri geri yapın kan dolaşımı olsun diyorlar. ama bazen işe dalıp unutuluyor :/

Günaydın hamişlerrr.....

çalışıp hiç doktora gitmesem doğurmadım mı sayılacağım :)
bence saçmalamışlar... sonuçta devlet hastanesi doktoruna kontrole gitmek zorunda değilim.
doğum belgesine göre çocuk yapıp yapmadığım belli olur.
bunu soranın kafası çok eski tarihlerde kalmış :KK53:

kredi kartıyla alışveriş yaptım bi sorun yaşamadım canım seninki neden olmadı ki:confused:

Merhaba canım cok gecmis olsun suyum geldi demissin ee doğum olmadı mı suyun azaldı mı ne oldu bebis nasıl sen nasılsın.

Banada bir kere öyle oldu cildircam nerdeyse baska kartla almistim . Birde alisveris ayari yapmistim tekrardan musteri hizmetlerini arayip

canim benim de kartimda bekarlik soyadim yaziyor. Ama bi sorun olmadi. Bazen boyle sacmaliklar oluyor. Bi defa baska bi sitede ben de karsilasmistim. Bi gun sonra falan duzelmisti.

ah bilemiyorum, hatta cepten, pc den explorerdan mozilladan chromdan da denedim.
Başka kart da denedim oda olmadı. dün gece eşime denettim ben beceremiyorum görmediğim bir kutucuk mu var diye :KK17: oda olmadı :KK48: yapsaydı rezillik :KK22:
sabah müşteri temsilcisine mail attım. dönüş olmazsa bende arayayım bir. olmadı banka havalesi yapıcam.
taksitle olsaydı iyiydi ama iş inada bindi artık :KK34:

çalışıp hiç doktora gitmesem doğurmadım mı sayılacağım :)
bence saçmalamışlar... sonuçta devlet hastanesi doktoruna kontrole gitmek zorunda değilim.
doğum belgesine göre çocuk yapıp yapmadığım belli olur.
bunu soranın kafası çok eski tarihlerde kalmış :KK53:

Evet duyunca bende şaşırıdm yani ne alaka özel ya da devlet ayrımı olsun dedim yani.bi de devlete mi gidicem dedim.. istediğim yerde doğururum ve raporumu da alırım yani...

Evet duyunca bende şaşırıdm yani ne alaka özel ya da devlet ayrımı olsun dedim yani.bi de devlete mi gidicem dedim.. istediğim yerde doğururum ve raporumu da alırım yani...
doğuda millet hastane yüzü görmeden doğuruyor.
doğum parasını da çatır çatır alıyor.
bizde maaşımızı çatır çatır alacağız inşallah En Büyük TÜRKİYE

doğuda millet hastane yüzü görmeden doğuruyor.
doğum parasını da çatır çatır alıyor.
bizde maaşımızı çatır çatır alacağız inşallah En Büyük TÜRKİYE

Ayyy inşallah yaaaa... sende toplu olarak mı alcaksın parayı yoksa ay ay yatırılsın mı isteyecksin?

Back
X