2016 Şubat Anneleri

evet girdi kuzum alanlar falanda var başvuru yaptıktan 2 3 ay sonra yatıyormuş para. tam bende bilmiyorum ama belediyeye başvuru yapılıyor diye tahmin ediyorum

Aaa ben onu ssk ya başvurarak alcağımızı sanıyorum. ayy şu parayı her ay vberseler ya bu ne böyle bir kereliğine veriyorlar.. süt parası ne kadar veriliyor biliyor musunuz??

evet girdi kuzum alanlar falanda var başvuru yaptıktan 2 3 ay sonra yatıyormuş para. tam bende bilmiyorum ama belediyeye başvuru yapılıyor diye tahmin ediyorum
belediye değil canım. sgk ya başvuru dilekçesi veriliyor. 15mayıstan beri yürürlükte. o tarhiten sonra doğum yapıp bilmeyen anneler çok. etrafınızda varsa bilgilendirin :KK66:

1. ye 300tl.
2. ye 400tl
3. ye 600tl

keryneia keryneia gelir durumuna bakılmaksınızın. TC vatandaşı olmak şartı aranıyor.
M masal2014

Aaa ben onu ssk ya başvurarak alcağımızı sanıyorum. ayy şu parayı her ay vberseler ya bu ne böyle bir kereliğine veriyorlar.. süt parası ne kadar veriliyor biliyor musunuz??
Sut parasi diye birsey yok diye biliyorum.. kazandigin paranin 2/3 veriyorlar iste.. extra bir odenek yok.. ha birde 300 tl ilk cocuk parasi var

Sut parasi diye birsey yok diye biliyorum.. kazandigin paranin 2/3 veriyorlar iste.. extra bir odenek yok.. ha birde 300 tl ilk cocuk parasi var

yo yooo. yanlış biliyorsun. süt parası da var. + 300tl de var.

kazandığın paranın 2/3 ü derken? :KK57:

Günaydın canım tamamı gelmedi yanı bi kısmı geldi oda üç gün üst üste şehir dışı seyahate çıkıp yoruldugum için oldu. Suyumda azalma olmadı zaten normalin üstünde hala suyum oda riskli biraz
geçmiş olsun canım inş. sıkıntı çıkmaz bi daha. Bi aksilik olacak diye endişelenmeye başladım ben de erken doğum vs.. ihtimalleri gitmiyor aklımdan. Allah yardımcımız olsun.
Günaydın hamişler. Arabamızı aldık dün. Gelse de sürsem.
hayırlı olsun canım iyi günlerde kullanın sağlıkla :KK46:
Günaydın kızlar dün çok kötü hasta oldum sabah serviste Kusma ya başladım işyerinde de kustum sürekli doktora gittim bebekte sıkıntı yoktu çok sukur ama gebelik zehirlenmesinden suphelendi doktor kan tahlili yapıldı şükür temiz cikti serum takıldı bulantım için ama aksama kadar canımdan can çıktı :KK43: çok sukur bugün daha iyiyim 10 gün rapor verdi doktor dinleniyorum şimdi :KK43: ama dün çok korktum bebeğime bişey olacak diye :KK43:
Geçmiş olsun canım :110:

webannemarket ten aldığım ürünler 3 günde elime ulaştı gayet hızlılar. Bi de haftanın iki günü dağıtım yapılan mobil alandayım. 1 hafta 10 gün kargo beklediğim oldu. Siteyi fiyatlarını hizmetini beğendim. Pişik kremi numunesi göndermişler hediye olarak, jest jesttir :KK49:

ssk'dan alicagin para iste.. calistigin paranin 2/3 .. ama ben aradigim bakanligi sut parasi diye birsey yok dedilar bu 170'i komple kaldirsinlar ya yanlis bilgi veriyolar millete :/ koymuslar liseli kizlari birsey bildikleride yok devamli ona buna soruyolar, ama yanlismi anliolar nedir sacma sapan cevap cikiyor ortaya PFF

sut parasi neymis bu arada?

Kızlar sizin de acıktığınız da yada birden bire tansiyon yada şekeriniz düşüyormuş gibi halsizlik mide bulantısı bi yere yatıp uzanma isteiği oluyor mu ben 3 gübdür böyle oluyorum çalışıyorum sabah 9 da kahvaltı yapıyorum 12 de öğle yemeği geliyor yarım saat yada 1 saat geç yesem hemen böyle oluyorum uykusuz kalıncada birde habire uykum geliyor yetmiyor :(

Kızlar şimdi bu konu açılınca kafama takıldı.. Benim özel bir durumum var... Normalde 657 ye tabi devlet memuruyum ama aile hekimliğinde calıstıgım için devlet memurluğu durumum ucretsiz izinde görülüyor muvafakat veriliyor ve halk sağlığı ile Sözleşme imZalanıyor ve aile sağlığı elemanı olarak çalışıyorum... Bu sözleşme biraz farklı mesela direk otuz gün yıllık izin hakkın var ama benim çalıştığım yerde tek hekim tek hemşire çalıştığım için yıllık İzin alırsam yerime bakacak burada bir arkadaşım olmadığı için benim maaşım direk kesiliyor bi ayın 15 günü yıllık izin alsam o ay yarım maaş alıyorum mesela.. Benden kesilen paraya yerime o sürede eleman gönderiyorlar diye... Yada yıllık izim rapor ne olursa olsun maaşını almamayı kabul etsen de bir ay çalışmazsan sözleşmen iptal oluyor Vs Vs.. Gıcık bir durum devletin Özel sektörü gibi....

Neyse geleyim asıl soruma benim durumumda normalde olan dopum öncesi 8 doğum sonrası 8 toplam 16 hafta( doğum öncesi bir ay sonrasına aktarılabiliyor) izin kullanabiliyorum bu surede yarım maaş alıyorum... Benim şöyle özel bir durumum var ben sağlık ocağıyla aynı binada lojmanda kalıyorum ve eşim de aynı zamanda birlilte calıstıgım aile hekimim yani amirim... Merkeze yani asıl kuruma personele Vs oldukca uzak bir bölgede calısıyoruz.. Yanımızda birde sağlık personeli aldık yasal olarak calıştırılabiliyoruz maaşını sigortasını biz yapıyoruz.. İşler yoğun değil ama eşim gebeliği ve doğum sonrasını rahat geçireyim diye böyle birşey yaptı... Bu durumda da benim izinli olup maaşımın yarısının kesilmesinin hiç bir anlamı olmuyor.... Ben şimdi en az ne kadar izinle bu dönemi atlatabilirim? Sadece il dısında doğum yapacağım örneğin bir ay doğum izni alsam gerisini hiç almasam dr um çalışabilir raporu verse olur mu?

Kızlar sizin de acıktığınız da yada birden bire tansiyon yada şekeriniz düşüyormuş gibi halsizlik mide bulantısı bi yere yatıp uzanma isteiği oluyor mu ben 3 gübdür böyle oluyorum çalışıyorum sabah 9 da kahvaltı yapıyorum 12 de öğle yemeği geliyor yarım saat yada 1 saat geç yesem hemen böyle oluyorum uykusuz kalıncada birde habire uykum geliyor yetmiyor :KK43:
Bizzat aynısını yaşıyorum canım hemen tansiyona bakıyorum düşmüş Oluyo gerçekten ama o anda hemen uzan ayağına yükseğe kaldır iyi geliyor

webannemarket ten aldığım ürünler 3 günde elime ulaştı gayet hızlılar. Bi de haftanın iki günü dağıtım yapılan mobil alandayım. 1 hafta 10 gün kargo beklediğim oldu. Siteyi fiyatlarını hizmetini beğendim. Pişik kremi numunesi göndermişler hediye olarak, jest jesttir :KK49:

hayırlı olsun :)
kıskanmadım tabiki :KK48:

Kızlar şimdi bu konu açılınca kafama takıldı.. Benim özel bir durumum var... Normalde 657 ye tabi devlet memuruyum ama aile hekimliğinde calıstıgım için devlet memurluğu durumum ucretsiz izinde görülüyor muvafakat veriliyor ve halk sağlığı ile Sözleşme imZalanıyor ve aile sağlığı elemanı olarak çalışıyorum... Bu sözleşme biraz farklı mesela direk otuz gün yıllık izin hakkın var ama benim çalıştığım yerde tek hekim tek hemşire çalıştığım için yıllık İzin alırsam yerime bakacak burada bir arkadaşım olmadığı için benim maaşım direk kesiliyor bi ayın 15 günü yıllık izin alsam o ay yarım maaş alıyorum mesela.. Benden kesilen paraya yerime o sürede eleman gönderiyorlar diye... Yada yıllık izim rapor ne olursa olsun maaşını almamayı kabul etsen de bir ay çalışmazsan sözleşmen iptal oluyor Vs Vs.. Gıcık bir durum devletin Özel sektörü gibi....

Neyse geleyim asıl soruma benim durumumda normalde olan dopum öncesi 8 doğum sonrası 8 toplam 16 hafta( doğum öncesi bir ay sonrasına aktarılabiliyor) izin kullanabiliyorum bu surede yarım maaş alıyorum... Benim şöyle özel bir durumum var ben sağlık ocağıyla aynı binada lojmanda kalıyorum ve eşim de aynı zamanda birlilte calıstıgım aile hekimim yani amirim... Merkeze yani asıl kuruma personele Vs oldukca uzak bir bölgede calısıyoruz.. Yanımızda birde sağlık personeli aldık yasal olarak calıştırılabiliyoruz maaşını sigortasını biz yapıyoruz.. İşler yoğun değil ama eşim gebeliği ve doğum sonrasını rahat geçireyim diye böyle birşey yaptı... Bu durumda da benim izinli olup maaşımın yarısının kesilmesinin hiç bir anlamı olmuyor.... Ben şimdi en az ne kadar izinle bu dönemi atlatabilirim? Sadece il dısında doğum yapacağım örneğin bir ay doğum izni alsam gerisini hiç almasam dr um çalışabilir raporu verse olur mu?

senin durum çok karışık.
sanırım sen 8 hafta önce 8 hafta sonrası iznini kullanman en hayırlısı.
o sürede bile maaşın kesintiye uğrayacak yerine gelecek bir personel olduğu için.
çok da işin içinde olmadığımız için fikir üretemiyeceğim.
senin gibi aile hekimliğinde çalışan birileri vardır. diğer anne gruplarında sorgulatsan belki bir fikir çıkar :KK39:

Neymıs bu +300tl canım. Ilk cocuk ıcınyardım mı?

sut parası ve bu 300 tl yı almak ıcın dogum ıznı bıtınce sgkya mı basvurucaz

Bizzat aynısını yaşıyorum canım hemen tansiyona bakıyorum düşmüş Oluyo gerçekten ama o anda hemen uzan ayağına yükseğe kaldır iyi geliyor
İyi ya demek ki normal hamilelikte ben ilk olduğunda korktum çünkü meleğime bişey olacak diye napalım az kaldı dikkat edicez idare edicez inşallah Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsinn :nazar::KK46:

ssk'dan alicagin para iste.. calistigin paranin 2/3 .. ama ben aradigim bakanligi sut parasi diye birsey yok dedilar bu 170'i komple kaldirsinlar ya yanlis bilgi veriyolar millete :/ koymuslar liseli kizlari birsey bildikleride yok devamli ona buna soruyolar, ama yanlismi anliolar nedir sacma sapan cevap cikiyor ortaya PFF

sut parasi neymis bu arada?

emin olmamak ile birlkte maaşımızı normal alacağız.
2/3 ü değil.
sanırım AGİ kısmı kesintiye uğruyor. çok emin olmasam da durum bu şekildeydi...

hayırlı olsun :)
kıskanmadım tabiki :KK48:

senin durum çok karışık.
sanırım sen 8 hafta önce 8 hafta sonrası iznini kullanman en hayırlısı.
o sürede bile maaşın kesintiye uğrayacak yerine gelecek bir personel olduğu için.
çok da işin içinde olmadığımız için fikir üretemiyeceğim.
senin gibi aile hekimliğinde çalışan birileri vardır. diğer anne gruplarında sorgulatsan belki bir fikir çıkar :KK39:
işte izin kullandığım zaman maaşımın yarısı kesiliyor.. e benimyerime çalışan elemanın maasını biz veriyoruz zaten çalışıyor yani fazladan benim maaşımdan kesilipi yerime müdürlükten görevlendirme gelmesini istemediğim için izne ayrılmak istemiyorum ... izin almadan doğum yapmam mümkün mü acep :) nasıl sorgulatacam ki? gebelik bölümüne konu actım ama yazan olmadı daha :(

Back
X