2016 Şubat Anneleri

ben sanmiyorum brutten hesaplayacaklarini.. netten hesaplamazlarmi ki?
canım normal maasını alacaksın ıste. Ucretlı ızın adı ustunde . Brutun 3de 2sı yanı hemen hemen netıne denk gelıyor. 3-5 kurus eksık olabılır. Maasın brutten duzgun bır sekılde yatıyorsa normal maasını alacaksın yuani

emin olmamak ile birlkte maaşımızı normal alacağız.
2/3 ü değil.
sanırım AGİ kısmı kesintiye uğruyor. çok emin olmasam da durum bu şekildeydi...
Evet canım normal maas

Zaten brutten nete dıye maasını hesaplarsanız sımdı elınıze gecen para cıkar hemen hemen

ÖDENEK HESAPLAMASI NET MAAŞA BENZER
Normal şartlarda, doğumdan önce 8 ve sonra 8 hafta analık izniniz var. Doğuma 8 hafta kaldığına doktor karar verir ve sizi izne çıkarır. Bu arada yaptığınız iş hafifse doğumdan önceki 8 haftanın 5 haftasını da doktor raporuyla çalışarak geçirebilirsiniz ve kullanmadığınız bu 5 haftalık kısım doğum sonrası 8 haftaya ilave edilerek doğumdan sonra daha uzun izin kullanma hakkınız da var. 16 haftalık doğum izni sırasında işyerinde çalışmadığınız için işveren size ücret ödemek zorunda değildir. Bu sürenin parasını SGK size 16 haftanın sonunda öder. Hesaplaması da günlük brüt ücretin üçte ikisidir. Mesela, 1500 lira brüt ve 1076 lira net ücret alıyorsanız, işveren sizi SGK'ya brüt 1500 liradan bildirge ettiğinden SGK da size 1500 liranın üçte ikisi olan 1000 lira (aylık) öder. Bu sebeple SGK'dan alacağınız ödenek, net ücretinize yakındır. Öte yandan çalışmadığınız için işveren ücret ödemediğinden sigortanız da ödenmez ama isterseniz sonrasında bu süreyi analık borçlanmasıyla siz cebinizden ödeyebilirsiniz.

Günaydın kızlar dün çok kötü hasta oldum sabah serviste Kusma ya başladım işyerinde de kustum sürekli doktora gittim bebekte sıkıntı yoktu çok sukur ama gebelik zehirlenmesinden suphelendi doktor kan tahlili yapıldı şükür temiz cikti serum takıldı bulantım için ama aksama kadar canımdan can çıktı :KK43: çok sukur bugün daha iyiyim 10 gün rapor verdi doktor dinleniyorum şimdi :KK43: ama dün çok korktum bebeğime bişey olacak diye :KK43:

Çok geçmiş olsun.

Neymıs bu +300tl canım. Ilk cocuk ıcınyardım mı?

sut parası ve bu 300 tl yı almak ıcın dogum ıznı bıtınce sgkya mı basvurucaz
300tl lik yardımı ilk seçim öncesi çıkarttılar. hani şu doğum izni 6 ay izin olsun muhabbeti ile birlikte çıktı. 300lira yerine izin vereydiler daha iyiydi :KK45: EDİT: 6ay izin yasa olarak ne yazıkki çıkmadı. yanlışlık olmasın.
3 çocuğu öneriyor ya :KK39:
bence izin bitmeden başvurmalıyız. zaten uzun sürede ödeniyor paralar.

2 3 ay önce dğum yapan bir arkadaşın eşi kimlik çıkarttığı gibi başvurularını yapmış.
Bizimki öyle işlerle uğraşmaz, kesin bana kalır onlarla ilgilnemek :KK43:

peki şöyle oluyor mu?

1. soru ) doğum iznim 8 haftalık sürem bitti. işe başladım. ama yapamadım. ücretsiz 6 aylık izne çıktım. bu oluyor mu?
veya 2 aylık ücretsiz izine çktıktan sonra işe döndüm. 1-2 ay çalıştım. kalan 4 ayı sonra kullanıcam giibi?
denetimlerimiz var, ve vekil olarak bırakacağım kimse yok. işyerini düşünürsem böyle bir sorunla karşılaşıyorum :KK43:

2. soru ) doğum iznim bitti. peşine toplu olarak emzirme süremi birleştirip izne çıktım. sonra 6 aylık ücretsiz izin?

yani bu sorular elbette iş veren ile alakalı sorular biliyorum. her ne kadar yasa da açıklamalarda emzirme süresini istediği gibi kullanabilir diye yazıyor olsa da
canım birinci soruna karşılık bir durumla karşılaşmadım çünkü hiçkimse 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlamıyor ya hiç kullanmıyor ya da önce 3 ay sonra 3 ay alıyor ama ara vermeden alıyor. ama mantıken baktığında böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.
ikinci sorunda da emzirme süreni sadece doğumdan sonra 1 sene kullanabilirsin ya topluca alır haftada 1 günü tatil yaparsın ya da günlere bölersin. ama bu emzirme süren eğer ki ücretsiz iznin esnasında biterse malesef kullanamazsın. sorduğun soruyu doğru anladıysam.

Aaa ben onu ssk ya başvurarak alcağımızı sanıyorum. ayy şu parayı her ay vberseler ya bu ne böyle bir kereliğine veriyorlar.. süt parası ne kadar veriliyor biliyor musunuz??
canım kamuda çalışıyorsan kurumuna eğer özelde çalışıyorsan aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri, valilikler diye biliyorum belediye bakmıyor diye biliyorum.

300tl lik yardımı ilk seçim öncesi çıkarttılar. hani şu doğum izni 6 ay izin olsun muhabbeti ile birlikte çıktı. 300lira yerine izin vereydiler daha iyiydi :KK45:
3 çocuğu öneriyor ya :KK39:
bence izin bitmeden başvurmalıyız. zaten uzun sürede ödeniyor paralar.

2 3 ay önce dğum yapan bir arkadaşın eşi kimlik çıkarttığı gibi başvurularını yapmış.
Bizimki öyle işlerle uğraşmaz, kesin bana kalır onlarla ilgilnemek :KK43:

Benımkıde ugrasmaz kesın kucuk gorur parayı gıtmez basvurmaya. Neyse o gunler gelsınde yıne ıs bana duser dedıgın gıbı

Avcupa ulkeleerınde 1 sene ucretlı ızın verıyolar bıze 16 hafta. Sadece ızınlerı vermekle de olmaz bu sefer ozel sektor kadınlar ıse almak ıstemez. 16 hafta cok az malesef, dusundugunuzde cocugunuza bakacak bır yakınınız yoksa özellıkle Istanbulda 1500lırayı gozden cıkaracaksınız bakıcı ıcın. Calıstıgınız bakıcıya gıdecek, onu gectım mesela ben sabah 6.20de evden cıkıyorum, buldugum bakıcının eve bu saatte gelebılmesı lazım. Çalışan olmak çok zor gercekten

canım birinci soruna karşılık bir durumla karşılaşmadım çünkü hiçkimse 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlamıyor ya hiç kullanmıyor ya da önce 3 ay sonra 3 ay alıyor ama ara vermeden alıyor. ama mantıken baktığında böyle bir şeyin mümkün olacağını sanmıyorum.
ikinci sorunda da emzirme süreni sadece doğumdan sonra 1 sene kullanabilirsin ya topluca alır haftada 1 günü tatil yaparsın ya da günlere bölersin. ama bu emzirme süren eğer ki ücretsiz iznin esnasında biterse malesef kullanamazsın. sorduğun soruyu doğru anladıysam.
evet evet doğru anlamışsın :)
ilk durum için bende istemiyorum ama denetimler doğum iznime denk geliyor.
ve vicdan yapıyorum. hoş ben denetimlerin öncesine gelmesi için çabalıyorum ama iş verenden destek göremiyorum. neyin vicdanını yapıyorsam :KK62:

ikinci durumda, haftalık birleştirme işini aylık birleştirme olarak yapamıyoruz değil mi :KK45:
çok şey istiyorum.

bence ben evde oturayım en iyisi :KK70:

Aaa ben onu ssk ya başvurarak alcağımızı sanıyorum. ayy şu parayı her ay vberseler ya bu ne böyle bir kereliğine veriyorlar.. süt parası ne kadar veriliyor biliyor musunuz??
aynen keşke maaş gibi her ay verilse nekadar cok işimize yarar.
süt parası ne kadar bilmiyorum ama az bi miktarmış

belediye değil canım. sgk ya başvuru dilekçesi veriliyor. 15mayıstan beri yürürlükte. o tarhiten sonra doğum yapıp bilmeyen anneler çok. etrafınızda varsa bilgilendirin :KK66:

1. ye 300tl.
2. ye 400tl
3. ye 600tl

@keryneia gelir durumuna bakılmaksınızın. TC vatandaşı olmak şartı aranıyor.
@masal2014
evet haberi olmayıp parayı almayan cok var. bilgilendirmek lazım

Kızlar sizin de acıktığınız da yada birden bire tansiyon yada şekeriniz düşüyormuş gibi halsizlik mide bulantısı bi yere yatıp uzanma isteiği oluyor mu ben 3 gübdür böyle oluyorum çalışıyorum sabah 9 da kahvaltı yapıyorum 12 de öğle yemeği geliyor yarım saat yada 1 saat geç yesem hemen böyle oluyorum uykusuz kalıncada birde habire uykum geliyor yetmiyor :KK43:

Canım bugün öyle oldum. AC değildim oysa birden aciktim. Sanki bayilacak gibiydim. Tost yaptım hemen. Kuruyemiş geçirmedi. Ama çok kötü oldum :KK43: evi temizlemem lazım feci halde ama çok halsizim :KK43: sukur iki saat dersim vardı gittim geldim.

Kızlar şimdi bu konu açılınca kafama takıldı.. Benim özel bir durumum var... Normalde 657 ye tabi devlet memuruyum ama aile hekimliğinde calıstıgım için devlet memurluğu durumum ucretsiz izinde görülüyor muvafakat veriliyor ve halk sağlığı ile Sözleşme imZalanıyor ve aile sağlığı elemanı olarak çalışıyorum... Bu sözleşme biraz farklı mesela direk otuz gün yıllık izin hakkın var ama benim çalıştığım yerde tek hekim tek hemşire çalıştığım için yıllık İzin alırsam yerime bakacak burada bir arkadaşım olmadığı için benim maaşım direk kesiliyor bi ayın 15 günü yıllık izin alsam o ay yarım maaş alıyorum mesela.. Benden kesilen paraya yerime o sürede eleman gönderiyorlar diye... Yada yıllık izim rapor ne olursa olsun maaşını almamayı kabul etsen de bir ay çalışmazsan sözleşmen iptal oluyor Vs Vs.. Gıcık bir durum devletin Özel sektörü gibi....

Neyse geleyim asıl soruma benim durumumda normalde olan dopum öncesi 8 doğum sonrası 8 toplam 16 hafta( doğum öncesi bir ay sonrasına aktarılabiliyor) izin kullanabiliyorum bu surede yarım maaş alıyorum... Benim şöyle özel bir durumum var ben sağlık ocağıyla aynı binada lojmanda kalıyorum ve eşim de aynı zamanda birlilte calıstıgım aile hekimim yani amirim... Merkeze yani asıl kuruma personele Vs oldukca uzak bir bölgede calısıyoruz.. Yanımızda birde sağlık personeli aldık yasal olarak calıştırılabiliyoruz maaşını sigortasını biz yapıyoruz.. İşler yoğun değil ama eşim gebeliği ve doğum sonrasını rahat geçireyim diye böyle birşey yaptı... Bu durumda da benim izinli olup maaşımın yarısının kesilmesinin hiç bir anlamı olmuyor.... Ben şimdi en az ne kadar izinle bu dönemi atlatabilirim? Sadece il dısında doğum yapacağım örneğin bir ay doğum izni alsam gerisini hiç almasam dr um çalışabilir raporu verse olur mu?

Çok karışık ya :( ama 37. Haftaya kadar çalışabilirsin. Sonraya atılır o izin. Şimdiye kadar bu durum ortaya çıkmış midir bilmiyorum

Bugün gittim dişçiye bayagı bir araştırmıştım. Ataşehir agız ve diş saglıgı merkezinde Elif Çelebi diye bir doktor buldum. Yorumları süperdi. Bende deneyeyim dedim. Çok tatlı bir bayan benimle aşırı ilgilendi. Agzım uyuşurken beklerken bile gözünün önünden ayırmadı.:KK56: dişime kanal tedavisi başladı. Sinirleri alıp ilaç koydu. İdare et dedi. Çok agrırsa yine gel yine ilaç koyayım dedi. Son işlemleri röntgen falan doğumdan sonra... inş agrım biraz hafifler. Allah kimseye diş agrısı vermesin.

Canım hangisi peki hangi model kullandığın
Benim kullandığım braun 4520.. birsürü yedek ucuda vardı içinde. daha iyi daha yenileri çıkmış. Fotosu ekte canım..
Gunaydin kizlar bu gece bir agriyla uyandim sol tarafima yatmaktan popom agrimis.. saga dondum, elimle ovaladim ovaladim zor gecirebildim maalesef :KK43: Birde bebek top gibi olmustu beni ilk defa ruyamda uyandirmayi basardi .. Suan nerdeyse 40cm biraz daha buyuyunce neler bekliyor bizi acaba :KK17:
Bebek neden top gibi olurmuş canım bu normalmiymiş sordunmu doktora?
Kızlar sizin de acıktığınız da yada birden bire tansiyon yada şekeriniz düşüyormuş gibi halsizlik mide bulantısı bi yere yatıp uzanma isteiği oluyor mu ben 3 gübdür böyle oluyorum çalışıyorum sabah 9 da kahvaltı yapıyorum 12 de öğle yemeği geliyor yarım saat yada 1 saat geç yesem hemen böyle oluyorum uykusuz kalıncada birde habire uykum geliyor yetmiyor :KK43:
Canım benimde çok sık oluyordu. Tansiyonunu ölç düşük degilse şekerdendir. Benim şeker yüklemem düşük çıktı. O yüzden oluyormuş.

Eklentiler

• Screenshot_2015-11-12-13-54-16.webp
    Screenshot_2015-11-12-13-54-16.webp
    6 KB · Görüntüleme: 136
Canım bugün öyle oldum. AC değildim oysa birden aciktim. Sanki bayilacak gibiydim. Tost yaptım hemen. Kuruyemiş geçirmedi. Ama çok kötü oldum :KK43: evi temizlemem lazım feci halde ama çok halsizim :KK43: sukur iki saat dersim vardı gittim geldim.
Doktorum bana elinin altında kuru kayısı incir olsun. Sık sık ye dedi.. şekerim düştüğü için sık beslenme lazımmış. El ayak titremesi benim bu yüzdenmiş

Doktorum bana elinin altında kuru kayısı incir olsun. Sık sık ye dedi.. şekerim düştüğü için sık beslenme lazımmış. El ayak titremesi benim bu yüzdenmiş

Benim de o yüzden olabilir. Ama hiç olmamıştı. Ben de dikkat edeyim bundan sonra inşallah.

Back
X