• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Arkadaşlarr bilmiyorum aranızda benim gibi kpss yada herhangi bir sınava çalışan var mı.varsa bir sorum olcak tecrübeli annelerde yardmcı olursa sevinrm.iki senedir sınava giriyorm ama atanamadm bu 3. Senem.artk çocuğu ertelemk istemediğimden eşimle bebek yapmaya karar vermiştik oldu çok şükür.şimdi herkes bana artık sınavı unut diyor.gerçkten bebek bakımı çok mu zor en azından günlük iki saat boşluğm olmaz mı? Eşim yardmcı olur bir işte de çalışmıyorm tüm gün evdeym ailelerden uzak olduğumzdan gelenimz gidenimzden olmaz öyle evim küçük olduğundan temizliğimde çabuk bitiyor.yinede sınavı unutmalı mıyım gerçi bunu en iyi doğumdan sonra anlarm ama şuan ders çalışıyorm bu yüzden merak ettim o_O
canim ben doktora yapiyorum dersler yogun... 2. donem mola vercem ama guz doneminde devam etmeyi dusunuyorum... bence cocuklarin uyku saatlerine gore calisabiliriz... cocuk da yapariz kariyer de :))

Günaydın kızlar. Bende haftalar sonra bugün bebegimi gorucem. Muayene sırasında heyecandan tüm sorularımı unutuyorum. 28 haftaya kadar hep ultrason ile muayene oldum. Doktor hiç vajinal muayene yapmadı. İdrar tahlilini de 8 hafta da yapmıştık. Sonrasında doktor tahlil istemedi. Hatta bu tahlilerde kansızlık çıkmasına karşın 24 haftaya kadar kan tahlili bile istemedi doktorum. Tetenoz aşımı yaptırırken aile hekimliğinde yapıldı. Doktorum sanırım ilgisiz. Bende eksik bişey kalsın istemiyorum. Sizin doktorunuz kaçıncı haftada vajinal muayeneye başladı ve ne kadar sık kan ve idrar tahlili veriyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.

Günaydın hamişler, toplamda 8 kilo aldım, doktorum "Biraz hızlı kilo almaya başladın, dikkat et." dedi ama bana sanki kilom normalmiş gibi geliyor. Günde 1-2 dilim ekmekten yarım ekmeğe çıkmış olabilirim, tamam ama işte :/ Epidural sezeryan için de "Şubat'ın 4'ü gibi alabiliriz, bir dahaki kontrolde odanı ayarlayalım." dedi. Dediğinden beri son 2,5 ay diye dolanıyorum ortalıkta. :KK17:
Dogurana kadar 15 kilo normal bence yaa .. abartmasinlar doktorlarda.. bende 8 kilo aldim 70 kg ile tamamlarim sanirim.. :) 10 12 kg alicagim net kimin umrunda, saglikli beslendigimi dusunuyorum, oyle sismanlamadimda, bir tek goyuslerim ve gobegim var, kollarim siska kaldi mesela :)

Günaydın kızlar. Bende haftalar sonra bugün bebegimi gorucem. Muayene sırasında heyecandan tüm sorularımı unutuyorum. 28 haftaya kadar hep ultrason ile muayene oldum. Doktor hiç vajinal muayene yapmadı. İdrar tahlilini de 8 hafta da yapmıştık. Sonrasında doktor tahlil istemedi. Hatta bu tahlilerde kansızlık çıkmasına karşın 24 haftaya kadar kan tahlili bile istemedi doktorum. Tetenoz aşımı yaptırırken aile hekimliğinde yapıldı. Doktorum sanırım ilgisiz. Bende eksik bişey kalsın istemiyorum. Sizin doktorunuz kaçıncı haftada vajinal muayeneye başladı ve ne kadar sık kan ve idrar tahlili veriyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.
benimde önceki dr.um istememişti. geçen ay ben dr. değiştirdim ve hemen bi bakalım dedi. ama hormon istemedi oda bu defa. tam kan ve idrar istedi. bende bugün tetanoz için gittim sağlık ocağına gitmişken birde tsh baktırayım dedim. oda sağ olsun b12 falanda bakalım dedi. elisa, hormon bakılcak şimdi. inşallh tsh da sıkıntı çıkmaz.
vajinal muayene dediğin ne canım simir falan mı diyorsun. benim üstten rahim ağzını ölçüyor sadece.

Dogurana kadar 15 kilo normal bence yaa .. abartmasinlar doktorlarda.. bende 8 kilo aldim 70 kg ile tamamlarim sanirim.. :) 10 12 kg alicagim net kimin umrunda, saglikli beslendigimi dusunuyorum, oyle sismanlamadimda, bir tek goyuslerim ve gobegim var, kollarim siska kaldi mesela :)

Her ay 1 kilo alıyordum. Bu ay 3 kilo birden aldım ama doktor direk ilk kilomla karşılaştırıyor. Ben de çok kilo aldım diye evde tatlı yapıp yedim üzüntümden zaten. Takmadım fazla :) Benim vücut şeklim de seninki gibi. Arkadan belli olmuyor bile. Göbişim var kocaman, o kadar.

odaya dogru gıdıyordum bır anda carptım ama sağ tarafım ağrıyor sanki off cuma dr gıtmıstık sımdı eşime desem efham yapıyorsun der :KK43:[/QU
slm herkese.utu masasi cok sert degil insallah bisey olmamistir ama icinin rahat etmesi icin saglik ocaginda kalp atisini dinletebilirsin.Allah'in izniyle insallah yoktur bisey

Vajinal muayene derken..ne gerek var durup dururken vajinal muayene yapmaz zaten doktor.ben hic olmadim yani ..benim doktorumda oyle benim sikayetim varsa idrar tahlili ister ama simdiye dek iki kez oldu bi hamilelik basinda bide gecengun seker yuklemesinde..ayrica kan degerimi kendim saglik ocaginda takip ediyorum benim doktorunda aklina gelmedi o sonra kan ilaci baslatti...yani sizin bi sikayetiniz yoksa yogunluktan aklina gelmiyodur iyimser dusunuyorum ben benimkide biraz benziyo sizin dktra

bir arkadaşımız hastanede yatıyordu erken doğum riskinden ne oldu acaba var mı gelişme ? inşallah zamanında doğarlar o_O
bende taktım bu sıralar erken doğuma çok fazla baskı hissediyorum öyle sancı yok ama arada günde 1 defa adet sancısı oluyor 3-4 gündür. bide sanki vajinada bir sızı varmış gibi oluyor. daha randevuyada var o_O

Arkadaşlarr bilmiyorum aranızda benim gibi kpss yada herhangi bir sınava çalışan var mı.varsa bir sorum olcak tecrübeli annelerde yardmcı olursa sevinrm.iki senedir sınava giriyorm ama atanamadm bu 3. Senem.artk çocuğu ertelemk istemediğimden eşimle bebek yapmaya karar vermiştik oldu çok şükür.şimdi herkes bana artık sınavı unut diyor.gerçkten bebek bakımı çok mu zor en azından günlük iki saat boşluğm olmaz mı? Eşim yardmcı olur bir işte de çalışmıyorm tüm gün evdeym ailelerden uzak olduğumzdan gelenimz gidenimzden olmaz öyle evim küçük olduğundan temizliğimde çabuk bitiyor.yinede sınavı unutmalı mıyım gerçi bunu en iyi doğumdan sonra anlarm ama şuan ders çalışıyorm bu yüzden merak ettim o_O
günaydın canım.. öğretmen misin bilmiyorum ama sana şöyle anlatayım.. benim 2 ablam öğretmendi (beden eğitimi ve ev ekonomisi(teknoloji tasarım)) atanamadılar evlendiler yıllarca sınava girdiler biri 12 yıl oldu atamanadı beden eğitimi.. cok caba da göstermedi öylesine girdi cıktı artık.. 2 cocuk yaptı buyuttu şimdi de hayırlısı buymus diyor son yılları memuruiyet için olursa olur olmazsa olmaz diyor.. diğeri 2 yıl cocuk yapmadı sınava girdi il değişikliği oldu hamile kaldı 3. yıl hamile de kalınca kv oldugu ile tasınmıslardı ev acmadı kv buna baktı hamileyken bu ders calıştı 9 aylıkken sınava girdi iyi puan aldı atama olmadı cocuk taparlayana kadar vekilöğretmenlik yaptı sonra atama cıktı cocugunu aldı gitti tek basına es durumuyla geri kavustu esine.. benim diyeceğim o ki cocukla atanma bir şekilde oluor ama cocuk sıkıntılı yani huysuz oldugu zaman sına vhazırlıgı evde zor ancak kursa felan gitmek lazım imkanların ne bilmiyorum ama kurs ayarla evde hazırlanırım deme

Gunaydin arkadaşlar
Ya bi sorunum var
Dundendir sag gogus altindaki kaburgam cok feci aciyor.saga yatamadgm gibi durduk yerde de agiriyo.sizde de basladi mi kaburga agrisi.of şimdiden boyle baski varsa son aylari dusunemiyorum

Günaydın hepinize güzel bir hafta olsun hemencecik geçsin haftasonu gelsin :KK200:

Birileri kilo mu demiş ayy ben bugun 27+5 im vé tam 12 kilo aldım diyetisyen kontrolünde ilerliyor olmama rağmen
İlk zamanlar çok takıyordum ama şimdi hiç umursamiyorum valla ama salmış da değilim sadece kilo aldım Diye canımı sıkmıyorum doktorum yeterince sıkıyor zaten :)

Vajinal muayne de ben ilk 1 ay önce falan oldum şu geldiği için yoksa gerekli bir durum değil bence enfeksiyon kapma ihtimali vs vs 36 da doğum şekline karar vermek için çatı muayne si yapıyorlar muhtemelen normalde ilk ozaman bakiyorlardir

Kizlar az once sumukumsu uzayan beyaz akıntı düştü peceteme. Hic böyle birsey olmamıştı. nişan olabilir mi.rengi beyaz.

merhaba kızlar, iyi haftalar
bende de akıntı oluyor. ayaklarımı sürekli sıcak tutmaya çalışıyorum. bildiğiniz patik giyiyorum.
mecbur olmadıkça,ped kullanmaya ara vericem. iki çamaşır giymeye karar verdim. hem daha sıcak tutuyor. daha hijyenik.
yanıma yedek aldım. ütülemiyordum, artık ütülemeye başladım.

sanırım artık hassaslaşmaya başladı, öyle hissediyorum. hayırlı doğumlar inşallah hepimize :KK39:

Bu ay 3 kılo aldığım ıcın doktor ısrarla seker yüklemesini yapmamı istedi sabahtan beri mahvoldum bu ne kötü bişi

kapi susumuz nasil olmus arkadaslar daha bitmedi ama :)

Eklentiler

• 20151015_103750.webp
    20151015_103750.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 142
slm kizlar bebginizin esyalarini hangi haftada ne zman yikmayi dusnuyosunuz ? ben suan icin biraz erken oldugunu dusnuyorum . uyku seti nasil yikaniyo bilgisi olan var mi yoksa elde mi yikasam bilemedim

Bilmiyorum ki canım nisan koyu renkli oluyor diye biliyorum
Bemde oyledir diye pek telas yapmadim ama oyle görünce bir anda ne oluyor yaaaa dedim.kasilmam agrim filan yok.bebek de cok hareketli cok şükür. ama bu kadar yogun akinti normal mi ki

Kizlar az once sumukumsu uzayan beyaz akıntı düştü peceteme. Hic böyle birsey olmamıştı. nişan olabilir mi.rengi beyaz.
Yok nişan felan degildir ama enfeksiyon olabilir belki yada normal akintiniz biyleyse oda olabilir.nisan icin erken deilmi

Back
X