Selam kizlar dun Çapa ya gittik. Iki perinatolog ayri ayti inceledi. Sag aortik ark teshisi kesin olarak konuldu.
100bebekten 1 inde olan ama teshis konulmadigi icin ileriki yaslarda nefes darligi seklinde ortaya cikan bir olaymis. Cago zaman nefes darligina da astim deyip sprey veriyorlarmis. Normal ultrasonla doktorumun boyle bir seyi farkedip oraya yonlendirmelerinede sasirdilar. Benimde doktoruma guvenim artti.
Diger damarlara gorunen bir etkisi yok sadece nefes darligi olarak kendini gosterir. Siddetli olursa cerrahi mudahale yapilir ileriki yaslarinda denildi.
Ancak bu aortik ark lar bazen bir sendromun haberciside olabiliyormus. Degeorge, down sendromu falan gibi. Amniyosentez onerdiler. Ve carsamba gunu konseye cagirdilar. Profosorler bizi konu olarak tartisacaklar resmen

cok can sikici. Bu arada ikili testimde risk 1/4700, 4lu testimde 1/32000 cikmisti. Hic down sendromu falan ihtimali yoktu aklimda ama o testler net degil olabiliyor dediler. Ben yinede amniyosentez yaptirmak istemiyorum. Bu saatten sonra bebegimi aldiracagimi sanmiyorum cunku. Bakalim carsamba konseyde soylenilenlere gore netlesecek durumumuz. Artik umarim sadece sag aortik arktir baska bir sey yoktur diye dua ediyorum