- 14 Mayıs 2009
- 4.482
- 1.094
- 173
Aile hekimi genelde hemen rapor veriyor zaten hamilelere zorlandigini soylersin. Sgk maastan kestigi icin haftasonu dahil etmeyecek sekilde rapor iste. Doktorun da durumunu anlatirsan daha uzun verir zaten. Normal saglik raporu. Yalniz senelik 40 gunden fazla rapor alamiyorsun 40 gunden sonrada heyet veriyorlar. Hatta dogum iznine cok varsa direk heyt raporu da alabilirsin. Benim ikiz oldugu icin cok zorlandim arrik yuruyemiyorum bile o yuzden once izinlerimi aldim sonra rapor aldim. Aslinda doktorum direk dogum iznine cikaracakti ama o zamanda bebekler erken dogarsa dogum iznimi erken kullanmayayim belki sonraya aktarilir diye dogum izni almadim daha. Bi de bunun dogduktan sonrasi var cunku. Birde doktorun sgknin sistemine giriyormus senin haftan su diye ona gore hersey hesaplaniyormus
Doktor zaten o gunler gelınce soyler ızın baslagın tarıhını o konuda kafamda soru ısaretı yok da bemım merak ettım dıyelım benım dogum ıznın yanı 32. haftam 5 ocakta baslıyor . Ben 5 ocakta calısabılır raporu aldım dıyelım bıraz daha calısayımkı dogum sonrasına aktarılsın dıye. Bu noktada 5 ocaktan sonra rapor alabılırmıyım .
Sızın su anda dogum ıznı yasal surenız basladı fakat sız bu sureyı calısaraj degıl raporlu mu gecırıyorsunuz?