• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Selam kizlar :)) nasilsiniz insallah yolundadir her sey :) ben gecen hafta seker isini hallettim aclik 85 kahvalti sonrasi tokluk 89 cikti aradaki fark cok az gibi geldi de sonucu 10 aralikta gosterecegim. Kizim dun gece hic uyumadi babasi horladi yaramaz tepikledi uykusuz geceler cok zor :(

Günaydın :KK68:

site düzelmiş olmasına sevindim.

biz haftasonu önemli eksiklerinden bir kaçını daha hallettik. Oğlum bugün doğsa yaşam şartları hazır(en azından siparişleri verilmiş durumda )

haftasonu e bebek in kampanyasından yararlanmak istedik. koşa koşa mağazaya gittik. ama adam demez mi ki mamas papas ta geçerli değil. halbuki sitesinde geçerli ve 600tl indrim gözüküyor. neyse sinir olduk (eşim mağaza sorumlusunu dövecekti az daha :KK48: ) Resmen kandırmaca. onda geçerli değil, aaa bu mama ama, bez de de yok, indirimli ürünlerde hiç yok. o cısssss.
eee pardon da dalga mı geçiyorsunuz diye atarlandık biraz :KK53:

Bakınırken mamastan concorttan vazgeçtim(vazgeçirildim o_O)
concord annem ay bu çok dar bunda büyük çocuk durmaz ki dedi. :KK57:ben el kadar bebeğe odaklandığım için...
Bu arada Palladium da nuna lux un ön barı olanı var. her kutudan ön bar çıkmıyormuş, bazılarında çıkıyormuş bilginiz olsun :KK39:

ertesi gün bir baktım bizimki casual cadillac videoları bakınıyor. :KK51:
http://www.e-bebek.com/casual-cadillac-air-travel-sistem-bebek-arabasi_CAS-107494
Sonuç olarak Cadillac aldık.

üstüne annem sepet beşik aldı :KK68:
beyaz-gelin-bebek-besigi-3-1608.jpg

ayrıca biz veli baba pendikte bulunan bir mağadan aldık.fiyatlar daha uygun. sepet beşikler her yerde 450 500 ken biz 350ye aldık.
cadillac da 1200 e bebekteki fiyatı, adam karta taksitle 1100e verdi.

Cadillacin hayırlı olsun canım. Biz de onu alicaz inşallah. Bebek house dan alsak mi bilmiyoruz. Normali 850 airi 1050 ye geliyor. Kart çok şişti o yüzden bekliyoruz bakalım. Ogluna Hangi rengi tercih ettin canım. ?

Ben bitkisel deterjan almistim canim once onunla yikadim sonra bi kac dk suda kaynatmistim
Bende aynı şekilde yapmayı düşünüyorum ama emziği kaynattıktan sonra nasıl koruycam acaba. Emzik kutuları varmış ondan mı almak gerekir.. bide bişey daha sorsam biberonu minik alıştırma biberonunu mu koymalıyım yoksa bimden nuk almıştm ondan daha büyük onu mu

Bu arada lansinoh elektrikli tekli pompayi aldım dün. Daha gelmedi. Umarım çok kullanmam memnun kalırim.

Kızlar Karnım çok geriliyor hareketleri canımı yakıyor neler yapmalıyım neden böyle oluyor gece uykudan uyandırıyor :110:
Canım pozisyonunu degiştir sagdaysan sola yat soldaysan saga yat. Artık hızlı büyüyorlar birde kendilerini gerdiriyorlar ondan oluyor canım ;)
Bende aynı şekilde yapmayı düşünüyorum ama emziği kaynattıktan sonra nasıl koruycam acaba. Emzik kutuları varmış ondan mı almak gerekir.. bide bişey daha sorsam biberonu minik alıştırma biberonunu mu koymalıyım yoksa bimden nuk almıştm ondan daha büyük onu mu
Emzik için emzik kutuları var canım. Doğum çantanamı koyacaksın biberon ile emziği?? Onlara gerek yokki. İlk günden emzikde vermezsin biberonda kullanmazsın. Sütün gelmese bile ebeler kaşıkla süt veriyorlar ;) ;) ilk gün devamlı agladıkça emzireceksin emzik de kullanmazsın.

Emzik için emzik kutuları var canım. Doğum çantanamı koyacaksın biberon ile emziği?? Onlara gerek yokki. İlk günden emzikde vermezsin biberonda kullanmazsın. Sütün gelmese bile ebeler kaşıkla süt veriyorlar :KK66: :KK66: ilk gün devamlı agladıkça emzireceksin emzik de kullanmazsın.
Emzik değilde biberon götürün diyenler duydm formda da okumuştum oyüzden sordum .. Gerek olmaz mı diyosun :KK64:

Normal rapor aldın demı canım. Dogum ıznınden once mı aldın raporu. Senın ıkız tabu daha zordır. Kac gunluk rapor verebılıyorlar en fazla. Aıle hekıme ne dedın zorluk cıkardımı?
Aile hekimi genelde hemen rapor veriyor zaten hamilelere zorlandigini soylersin. Sgk maastan kestigi icin haftasonu dahil etmeyecek sekilde rapor iste. Doktorun da durumunu anlatirsan daha uzun verir zaten. Normal saglik raporu. Yalniz senelik 40 gunden fazla rapor alamiyorsun 40 gunden sonrada heyet veriyorlar. Hatta dogum iznine cok varsa direk heyt raporu da alabilirsin. Benim ikiz oldugu icin cok zorlandim arrik yuruyemiyorum bile o yuzden once izinlerimi aldim sonra rapor aldim. Aslinda doktorum direk dogum iznine cikaracakti ama o zamanda bebekler erken dogarsa dogum iznimi erken kullanmayayim belki sonraya aktarilir diye dogum izni almadim daha. Bi de bunun dogduktan sonrasi var cunku. Birde doktorun sgknin sistemine giriyormus senin haftan su diye ona gore hersey hesaplaniyormus

Kızlar çatlaklar ne durumda?benim karnımda yoktu üst bacağımda ergenlikten kalanlar belirğinleşmişti dün akşam bacağımda oluşur gibi kırmızılılar olmuş :( karnımda da olacak mı ya :(

32 hafta bıttıgınde yanı 32+0 dan sonra rapor alabılıyosun

31+x olunca 32. hafta bıtmemıs oluyor
Ben cok hesapladim baya kafa patlattim ama doktor sisteme ne girerse oymus :) o yuzden kafanizi yormayin aslinda dogum izni ne kadar gec baslasa kar. Cunku kullanamadiklarin sonraya aktariliyor

Kızlar çatlaklar ne durumda?benim karnımda yoktu üst bacağımda ergenlikten kalanlar belirğinleşmişti dün akşam bacağımda oluşur gibi kırmızılılar olmuş :KK43: karnımda da olacak mı ya :KK43:
Benimde ergenlikten kalma çatlaklarım kırmızı kırmızı oldu ama karnımda çatlama olmadı. Göğüslerim çook büyüdüğü için onlar çok çatladı :KK42:

Kızlar çatlaklar ne durumda?benim karnımda yoktu üst bacağımda ergenlikten kalanlar belirğinleşmişti dün akşam bacağımda oluşur gibi kırmızılılar olmuş :KK43: karnımda da olacak mı ya :KK43:

Can'ım benimde aynen öyle karnıma krem sürdüğümden mi çatlamadı bilmiyorum bacaklarım çok şaşırdm halbuki hiç gergin hissetmiyordum demek içten içe çatlıyor:110:

Arkadaşnız hangi doktorla doğum yaptı normal mi oldu ben de orda doğum yapmayı planlıyorum da

Sincan koruda hangi doktora gidiyorsunuz tavsiye eder mısınız?
günay hanıma gidiyorum. ben çok memnunum, çok sempatik, güler yüzlü bi dr. yaşıda epey var. tecrübeli. arkadaşımın doğumuna girdi çok memnun kaldı oda. ama ben hemşiresini sevmiyorum. doğumda onunlada muhattap olucak mıyım bilmiyorum.

gece 4.30 da uyudum 9 da kalktım uykum olmasına rağmen uyumadım belki bu gece rahat ederim diye
şu an gözlerim kayıyor acayip uykum var ama komşumun oğlunun yarın 3 yaş doğum günüsü var ve benden söylemesi ayıptır ıslak kek yapmamı istesi kalkıp kek yapmalıyım ama uykumda var pofffff

eeeeyyy uykusuzluk bıraaak artık peşimi diye dağlara ovlara haykırasım var :KK61:

Ben cok hesapladim baya kafa patlattim ama doktor sisteme ne girerse oymus :) o yuzden kafanizi yormayin aslinda dogum izni ne kadar gec baslasa kar. Cunku kullanamadiklarin sonraya aktariliyor

Doktor zaten senın son adet tarıhını gırıyor ve ona gore haftanı soyluyor da tam olarak en demek ıstedıgını anlamadım

32. hafta bıtınce yanı 32+0 dan sonra eger calısmaya devam etmek ıstıyorsan calısabılır raporu alıyorsun. Dıyelımkı 35e kadar calıstın , calıstıgın 3 haftayı dogum sonrası kullanıyorsun yanı dogum sonrası 8+3 hafta ıznın oluyor .

şimdilik birşey yok ve olmasını istemiyorum :(
gecen nst ye yolladıklarında karşımda 5 bayan oturmuş hepsine de gözüm ilişti :D hepsi son haftaları karınlarını açmıştı
biri felaket pürsüzdü (maşAllah ona) biri de tam tersi çok kötüydü epey gözümü korkuttu yaa

Günaydın kızlar :)

Cidde'n Nasıl alışmışız foruma ya Hergün kontrol ettim açıldı mı diye kaç kere :)
Rahatsızlıkları olan arkadaşlarıma en acilinden şifa diliyorum. Artık geri sayımlarımız başladı sayılır heyecan gittikçe artıyor yaaa :)

Gece sola yatma meselesi beni de çok huzursuz ediyor ya.. Sola yatıyorum ama gece bi bakıyorum sağa dönmüşüm çok huzursuz oluyorum sanki bebeğime oksijen gitmiyor hissine kapılıyorum sonra yine dönüyorum uyanınca bakıyorum ki yine sağa dönmüşüm. Sırtüstü desen burdan bi arkadaştı sanırım çocuk sıvı yutuyor sırtüstü yatınca demişti onu duydum zaten çocuğum boğulacak gibi geliyor hiç yatamıyorum. Neyse ki sola biraz alıştım. Napalım kuzucuklar için katlanacağız :)

Çalışan arkadaşlar 32 haftadan sonra çalışabilir raporu aldıktan sonra. Rapor kullanamayız mantıken değil mi? Ona göre hazır 1,5-2 hafta zamanım var 32 haftanın dolmasına rapor alabilirsem alayım diyorum. Hiç rapor almadım şimdiye kadar her gün sabah akşam 1 er saat yol gidiyorum 60 km. Bari şimdi kullanayım. Aile hekimi verir mi acaba 1 hafta rapor?
Cnm bende oyle yaptim...32.haftaya kadar rapor aliyim bi 10 gun dedim..dinleniorum evde suan raporluyum..benim agrilarimda vardi cok cok iyi oldu

Kızlar ya bu çatlaklardan ziyade karnımda aşırı tüylenme oldu ve hiç almadım epey uzadı napıcaz ya:110:

Back
X