Birini yanına koyarsın canımikisini üstüste örtebiliyor muyuz acaba merak ettim![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birini yanına koyarsın canımikisini üstüste örtebiliyor muyuz acaba merak ettim![]()
Ben bu tabloya bakıyorum :)Arkadaslar artik dogurucaz gerci ama
Sanirim 29. Hafta 8 aya tekabul ediyor degil mi...
2 program kullaniyorum 2 si de 8. Ayi gosteriyor fakat internet daha degisik...
Kendimi yakinlasiyor kizimla kavusmam diye avutmak adina bakiniyorum da![]()
Arkadaslar artik dogurucaz gerci ama
Sanirim 29. Hafta 8 aya tekabul ediyor degil mi...
2 program kullaniyorum 2 si de 8. Ayi gosteriyor fakat internet daha degisik...
Kendimi yakinlasiyor kizimla kavusmam diye avutmak adina bakiniyorum da![]()
Benim bebeğim galiba yan duruyo çünkü hareket ettiği zaman hem sağ tarafta hem sol tarafta hissediyorum. Özellikle sola yada sağa yattığım zaman oynasa sağda da solda da hareket oluyo.. Olabilir mi böyle bi duruş acaba
Ne sağa ne sola yatabiliyorum buyüzden çok rahatsz ediyo.. Hatta hareket ettiğinde acı veriyo bazen sana da oluyo mu canmBenim oğlumda çapraz duruyor. Kafa midemin orda ayaklar sağ yanda. Dr a en son kontrole gittiğimde de aynıydı. (26 kasımda)
hımmm hiç duymadım ben bunu canım ya :) hele al basmasını hiçmi hiç bilmiyorum ne demek. sarılık içinde sarı örtü örtüldüğünü bilmiyordum açıkçası :) bende inanmıyorum öyle örtüye mörtüye. genelde evet sarılık oluyor bebişler ama oda süt emmesiyle ilgili diye biliyorum. bol sıvı içip sütün gelmesini sağlıcaz. inşallah bişi olmaz. kötü ruhlara tabiki iananıyorum ama oda okumakla çözülecek. Nazar mazar boncukla örtüyle olacak bişi değil. okuruz bebeğe Allah korur inşallah.''ben şimdi aile hekimliğindeyim topuk kanı aldırmaya gelen her bebek te bir altın bide kırmızı yazma var.. al basmasın ve sarılık olmasın diye ya herkes mi inanır batıl inanca... sarılık olmasın diyorsan bol bol emzir diyorum :) hadi kırmızı yazmayı anlarım yenidoğan bebek dar bir ortamdan sonra doğunca yuzu örtülünce rahatlıyor alanı daralınca ısıgı azalınca.. kırmızı da anne karnının içini hatırlatıyormıs.. gece lambanızı da kırmızı yapın bebek rahatlıyor diyorlar.. mantklı geldi bana.. yenidoğanlar yeni yeni görmeye basladıkları için karanlıktan cıkıp parlak ışık cok rahatsız ediyor onları'' diye cavaplamıştım bu al basması yada alkarası denilen bi batılinanıs var lohusa ve yeni doğana zarar veren kötü ruhlardan korunmak adına kadına ve bebeğe kırmızı örtülür lohusa ya kırmısı kurdele bağlanması muhabbeti de buradan işte yalnız bırakılmazlar ruhlar kadına cocuga zarar verir diye vs bisuru detayı var ama bunlar batıl inanış.. tıbbi olaka bu durumu söyle acıklamak mumkun doğum sonrası deprasyonu diye bişey var annelik huznu ,postpartum depresyon,lohusalık depresyonu gibi bir cok adı var duymusundur... bu derum gercekleştiği zaman kohusa kadın bir cok sıkıntı yasayabiliyor.. işte eskiler bunu al basması vs derler... sarı yazma yada altında sarılık olması diye yapılan batıl inanıslar
canım birde toker bebe açıldı bende arabayı oradan aldırttım. kendim yoktum. 1200 heryerde biz 900 e aldık. travel casual cadillac. cumartesi açıldı ve her şey çok ucuzmuş. belki hala devam ediyordur. indirim olmasada gimartta baby mall-toker-e bebek hepsi var zaten. üçünde kesin her şeyi bulursun. hiç uğraşma başka yerlerle. üçüde büyük her şey var.bayanlar beni şimdiye kadar hi ama hiç birşey almadım birlistem var şimdi bu nette ki listeler gibi burada da yayınlamıştım onları almayı dusunuyorum bunun içinde bir haftasonu ankara da baybmall diye bir mağaza var ya internet sitesi de var herşeyi bir günde gidip oradan almayı planlıyorum sadece bebek arabasını baska biryerden alacagım onun dısında tum giysi ,parkyatak,utkuseti, anne bebek bakım malzemeleri gereken herşeyi oradan almayı planlıyorum daha önce gitmedim hiçama avrupanın en buyuk bebek mağazası diyordu.. şimdi kafama takılıyor bulabilirmiyim herşeyi oradan bide sonra bu halimle magaza magaza gezmek istemiyorum ne zamanım ne enerjim var ???
On günlük bebekle yolculuk sorun olur mu canım peki.üşütür falan diyede korkuyorm ama ısrarla çağırıyorlar çok kararsızmCanım seninki gene yakınmış aynı sebeplerden bende memlekete gideceğim doğuma doktoruma sordum ama dikkat edildiği sürece yolculukta sorun yok. Hamile iş kadınları var sürekli seyehat ediyor ve hiçbi sorun yaşamıyolar.. Önemli olan dikkat etmek falan dedi..
ankarayı bilmiyorum haftasnu gideceğiz işimle bu üç mağaza gimart denilen yerde mi:) iyi en azından biri olmazsa dediğin gibi öburunden bulurum :)canım birde toker bebe açıldı bende arabayı oradan aldırttım. kendim yoktum. 1200 heryerde biz 900 e aldık. travel casual cadillac. cumartesi açıldı ve her şey çok ucuzmuş. belki hala devam ediyordur. indirim olmasada gimartta baby mall-toker-e bebek hepsi var zaten. üçünde kesin her şeyi bulursun. hiç uğraşma başka yerlerle. üçüde büyük her şey var.
Canım ben kv ve kb çok severm ve yanlarında rahat ederim zaten işleri güçleri çok olduğundan iki gn kalıp giderler görmcemde üni okuyor bir haftalığına gelmeyi istiyor hepsi bebeği o kadar heyecanla bekliyo ki bişey diyemiyorm.annemde o kadar insanı ta buralardan başına toplama sn gel diyo bnde evimde rahat ederm diye gitmek istemiyorm.ama haklısn eğer gitmezsm mecbur bekleyeckler sırayla gelecekler artıkben uzun yol kısmına değilde doğum yapacak insanın yanında bir sürü insan olmasına takıldım. bana çok garip geldi arkadaşım. ne k.v., k.p., nede görümceye o an gelmek ve evde izdihama yol açmak düşer. annen gelsin yeter. 40 gün osnrada bebek görmeye gelir eşinin tarafı. biraz kalırlar. ben şahsen çıldırırım öyle bir ortamda. zaten anlaşamıyoruz hiç birde lohusa halimle hiç çekmezdim kimseyi. bilmiyorum eşinle konuş bence. ben annemin evi bile olsa kendi evimde olmayı tercih ederdim. yanımdada sadece annem ve kız kardeşim olsun. diğerleride sonra gelsin. nasıl rahat eder insan yatsa yattı olur. anneler arasında bişi çıkabilir. eşinle konuş bence bunu yaşayan arkadaşlarımın lohusa dönemi burnundan geldi. eşin söylesiin annesi gelecek siz sonra gelin diye.
Alsanda dogum izninden dusmuyor iste
Canm benm kv ile kp ile falan aram çok iyi ama memlekette doğum yapmak eş dostla beraber olmak istiyorum eşimn 17 gün izni var artı 10gün doğum izni olacak.. Bu sadece 10gün olsa da gidecektim ben.. Kış bebeği olacaklar sonuçta dikkat etmezsek evde de üşütebilirz bebişi hastaneye gidip gelirken de.. Eğer yolculukta yanında olacaklar anlayışlı olursa bebeği emzirmende altını değiştirmende falan bence sıkıntı olmaz yani..On günlük bebekle yolculuk sorun olur mu canım peki.üşütür falan diyede korkuyorm ama ısrarla çağırıyorlar çok kararsızm
Bi eşim bi ben yapacaz yolculuğu.bnde evde yalnız olmaktan çok sıkıldm akrabaları faln özledm yarn doktorumlada görüşüp öyle karar vereym o zmn.bugün rüyamda bebeğimi emziriyordm sen emzirme demişken aklıma geldi çok güzeldiCanm benm kv ile kp ile falan aram çok iyi ama memlekette doğum yapmak eş dostla beraber olmak istiyorum eşimn 17 gün izni var artı 10gün doğum izni olacak.. Bu sadece 10gün olsa da gidecektim ben.. Kış bebeği olacaklar sonuçta dikkat etmezsek evde de üşütebilirz bebişi hastaneye gidip gelirken de.. Eğer yolculukta yanında olacaklar anlayışlı olursa bebeği emzirmende altını değiştirmende falan bence sıkıntı olmaz yani..
Bulursun diye düşünüyorum. ama yine de yakın zamanda gidip alışverişini yapmakta fayda var. Bulamadıklarını internetten sipariş verirsin. Ben de sadece biraz kıyafet aldım. ama listem hazır. Biz de eşimle oyle yapmayı düşünüyorduk ama ben yalnız halletmek durumundayım şimdi. (eşim 30 gün istirahatli, ameliyat sonrası)bayanlar beni şimdiye kadar hi ama hiç birşey almadım birlistem var şimdi bu nette ki listeler gibi burada da yayınlamıştım onları almayı dusunuyorum bunun içinde bir haftasonu ankara da baybmall diye bir mağaza var ya internet sitesi de var herşeyi bir günde gidip oradan almayı planlıyorum sadece bebek arabasını baska biryerden alacagım onun dısında tum giysi ,parkyatak,utkuseti, anne bebek bakım malzemeleri gereken herşeyi oradan almayı planlıyorum daha önce gitmedim hiçama avrupanın en buyuk bebek mağazası diyordu.. şimdi kafama takılıyor bulabilirmiyim herşeyi oradan bide sonra bu halimle magaza magaza gezmek istemiyorum ne zamanım ne enerjim var ???
Ben seviyorum akrabalarla birlikte olmayı sende seviyosan daha iyi olur bizm için :)Bi eşim bi ben yapacaz yolculuğu.bnde evde yalnız olmaktan çok sıkıldm akrabaları faln özledm yarn doktorumlada görüşüp öyle karar vereym o zmn.bugün rüyamda bebeğimi emziriyordm sen emzirme demişken aklıma geldi çok güzeldi![]()
ben en baştan beri yapıyorum canım. 4. haftadan beri. acıyor ama yapçak bişi yok. 2 bebeğimi kan pıhtılaşmasından kaybettim. iğneler vesile oldu bu defa çok şükür her şey yolunda. acısını hissetmiyorum bile yaşadıklarımdan sonra. ben en baştan beri kendim yapıyorum ki acıya dayanamayan biriyim. kan alınırken bile başım döner hatta bayıldığım oldu eskilerden ama alıştım :)
tatlım ben en başından beri kullanıyorum. sadece ilk gün ne bu yaa çok acı veriyor dedim sonra alıştım. şimdi insanlarla konuşurken bile sokup bitiriyorum. tam dik vurmaya çalış. o zaman morarma olmuyor. ben artık göbekten vurmuyorum bebek oraya hemen tekme atıyor endişe ediyorum. en kolay yer baldır oluyor şimdi. üst baldırını az sıkıştır.tam dik sok.yavaş yavaş içindekini enjekte et. o bitince atıyor zaten hemen kolonya ile acısını al. çok basit. eşine yaptırma.bazen bir yer fazla acıyor sen acısını bildiğin için hemen kaldırıp 1 santim yanına vurursun kontrol sende olsun.ama eşin filan vurursa dur ora değil bura dur acıyor filan diyesiye bitmez bu iş![]()
Evet canım kan pıhtılaşması için, bugün ilk yaptırdım çok gözüm korktu, tetonoz aşısında bile bu kadar acımadı, saolun kızlar inşallah bende alışırım, bende göbekten vuramam yavrumun bir yerine gelir Allah Korusunkan pıhtılasması ıcın degıl mı canım.
gimartın (ist. yolu) 1. katında toker, 2. katında e-bebek var. gimartın yanında (1 dk) mesafede başka binda baby-mall var. üçüğde gayet güzel. her şey var zaten.ankarayı bilmiyorum haftasnu gideceğiz işimle bu üç mağaza gimart denilen yerde mi:) iyi en azından biri olmazsa dediğin gibi öburunden bulurum :)