2016 Şubat Ayında Tüp Bebek Yaptıracaklar

selam ben de varım
30 ocak da 4 yumurta toplandı 1.kalite 4.gün emriyosu olarak donduruldular 2+1 olarak
bu ay adet ile ilaçlara başlayacağım donmuş emriyo transferi olacak
5.denemem ilk kez donmuş olacak
izmir kent hastanesi Dilek Aslan doktorum
hepimiz için hayırlısı olsun

evet benimde erkek infertilitesi. ama bende aynı zaman da polikistk over var. ilk tüp bebebk denemem de 5 yumurta olmuştu ve o kısa protokoldü. doktor yumurta sayısını az buldu. bu sefer uzun protokol yapacak. ne kadar yumurta olursa şansımız o kadar artar dedi. doktorun daha ii bilir belki senin daha fazla yumurta oluşumun için böyle bi sürece başlatmıştır. tahmini ne zaman olur yumurta toplaman. aynı zmanlara denk gelecek ikimizin sanırım :)

inş hayırlı haberler alırız. bi gelişme olursa bana yaz olurmu merak ettim :)

mesela bende de uzun protokol ama adetin ikinci günü hastaneye gidicem. bu yumurtayı baskılayan lucrin e devam edicem tedavi boyunca. aynı zaman da da gonal-f vericek sanırım. yani kişiden kişiye tedavi yöntemleri çok değişiyor. sen hangi şehirdesin? doktorun kim.

Po

Polip olduğunu nerden anlıyor cnm ultrason da belli olur mu benim de seninle aynı durum

ben ilk tüp bebek denemem de rahim filmini çektirmiştim. ve çok fazla da ultrason muayenesi oldum. hiç birinde gözükmemiş. ilk tüp bebek tutmayınca doktorm herşeyi araştıralım dedi. rahim histeroskopisi çekti. küçük bi kamera vererek rahime bakıyo. anestezi altında oluyr işlem bişi anlamıyorsun. orda çok fazla polip olduğunu görmüş. özellikle rahim ağzında çok fazla varmış. hepsini temizlemiş. ama maalesef bu polipler tekrar çıkıyor temizler temizlemez hemen başlayalım tedaviye dedi. ilk tüp bebek büyük ihtimal bu yüzden tutunamamıştır dedi. ztn olsa da düşük yapardın dedi. polipler rahmi çok genişletiyormuş. 4 çocuk yapmış kadın gibisin dedi bana rahim o kadar büyükmüş şimdi ikinci tüp bebek denemesine başladım. dua edin inş hayırlı sonuçlar alalım hepimiz.

merhaba glcnpembos. Allah yardımcın olsun inş ilk tüp bebek tedavinde başarılı olursunuz. herkesin tüp bebek uygulaması farklı oluyor bünyeden bünyeye değişiyor ilaçların kullanım şekli dozu ve süresi. ama genel olarak adetin ikinci günü yumurtayı geliştirici ilaçları kullanmaya başlıyorsun. 10-14 gün arasında yumurtalar istenilen büyüklüğe geldiğinde yumurta toplama işlemi yapılıyor. genelde anestezi veriliyor biraz ağrılı bi işlem çünkü. toplanan yumurtalar eşinden alınan spermle o gün döllendiriliyor. ertesi gün seni arayıp döllenmenin olup olmadığına dair bilgi veriyorlar. her şey yolunda gidiyorsa yumurta toplamadan 3 ya da 5 gün sonra transfer işlemi gerçekleşiyor. 5 dakikalık acısız bi işlem. yumurtalar rahme bırakılıyor. ve sonrasında normal hayatına dönüp bekliyorsun .en heyecanlı süreç başlıyor acaba tuttu mu tutmadı mı transferden 12 gün sonra kan testi yaptırıp inş mutlu sonuca ulaşıyrsun :) takıldığın bişi olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
Allah yardımcın olsun

Ben İzmirdeyim. Ege Üniversitesinde tedavi görüyorum. İğnelerin 3. günü bugün ama doktorum kim bilmiyorum söylemediler. Belki de belli bile değildir.

Uzun protokolde eşit büyüklükte yumurta oluşumu sağlanıyormuş. Yumurta toplamam ne zaman hiç bilmiyorum. Ege'deki hemşireyle fena atıştım. Hiçbir şey soramadım, o da söylemedi. Açıkçası oradan da buz gibi soğudum ama napayım. 23 şubatta kontrolüm var. Eğer hemen yumurta geliştiricilere geçerlerse heralde 8-10 gün daha sürer taş çatlasa. Nerden baksan martın ilk haftasını bulur diye tahmin ediyorum. Sana ne dendi? Toplama, transfer zamanı filan?

Benimde herhalde o döneme denk gelir. 16-17 şubat gb hasta olsam, en geç 2 mart da yumurta toplama olur.5 mart da fln da transfer olur diye tahmin ediyorum ama net belli olmaz yumurta gelişimine göre erken bile olabilir. İlk tüp bebek denemem de adetimden 14 gün sonra yumurta toplanmıştı.
Devlet hastanelerinde malesef böle bi sıkıntı var adam gb anlatmıyolar. Bende ilk sefer Ankara ünv hastanesinde yaptırmıştım. Doktorum ayrıydı, yumurta toplamaya başkası girdi, transfere de başka biri girdi. Bi düzen yok bili soruyosun seni düzrnli takip etmediği için doktor bilgi vermiyo. O uğzden ikinciye şimdi özele geldim. Bunda da doktorum çok ii çok ilgili ama bakalım ne olacak. İnş güzel sonuçlar alırız

ben de puregon ve merional ile kısa protokale başladım 2.tedavime...bugün 2.leri vurdum...salı yumoş kontrolü var hakkımızda hayırlısı,,,ilkinde gonal f kullanmıştım şimdi puregon verdiler umarım hayırlısı olur

tesekürler cnm bendde iğneye baladı m pazartesi kontrolüm var acaba tutma olasılıgı nedir ilk tüp bebegin çok tedirginim allah isteyen herkese evlet nasip etsin..

Anladım canım geçmiş olsun benim doktor araştıralim falan demedi sinir oldum şimdi doktora boşu boşuna gene beni ugrastieacak mi ne yapmalıyım çok kararsız im sence ne yapayım. Sen de dondurulmuş transfer mi olcan

Mrb nasıl gidiyor tedaviler benim dun transferim yapıldı bir tane transfer edildi 2+2 de dondurduk 22 si tahlil var heycanla bekliyorum

Yok benim 5 yumurta toplanmıştı ilkinde sadece iki tanesi istenilen büyüklükteydi. Diğerleri işe yaramıyordu. İki transfer yapıldı ikisi de tutmadı. Doktor 5 yumurta çok az dedi. Neden bu kadar az yumurta olmuş fln diye şaşırdı hatta. O yüzden çok titizlendi ikincide daha çok yumurtamız olsun diyo. Bende o yüzden dondurulmuş hiç yumurta yok
Belki senin doktorunun tarzı farklıdır cnm canını sıkma tedavi için en önemli şey moral. Tedirginlikler insanın aklını çok kurcalıyo sen sakin ol güven doktoruna. İnş bu sefer olucak

Mrb nasıl gidiyor tedaviler benim dun transferim yapıldı bir tane transfer edildi 2+2 de dondurduk 22 si tahlil var heycanla bekliyorum

Merhaba ben de Bülent Baysalın hastasıyım. transfer için salı gününü bekliyorum. 5. gün transferi olacak benim. Senin de 5 mi? Transfer için gittiğinde hormonlar için tahlil yaptılar mı? Transfer yapılırken sana da gösterdiler mi?

Canım 2. denemeye histeroskopi olduğun ay mı başladın? Yoksa histeroskopiden sonra ara mı verdin?

Canım 2. denemeye histeroskopi olduğun ay mı başladın? Yoksa histeroskopiden sonra ara mı verdin?

Yok ara vermedim ocak ayının 27 sinde histeroskopi oldum. 10 gün sonra ilaçlarımı verdi doktor. Adet olana kadar ineleri vurup adetin ikinci günü gidicem. Uzun protokol benimkisi. Doktorum poliplerin malesef ki kendisini yenilediğinden bahsetti. Hazır temizlemişken hemen başlayalım dedi.

Anladım canım. Benim de dondurulmuş embriyom var. İlk deneme negatif sonuçlandı. Doktor rahmini inceleyeceğim dedi. Mart ayı gibi 2. yi deneyelim diye düşündük ama şubatta da gidemedim doktora. Martta hem rahmi inceleyip hem tüp bebek yapar mı merak ediyorum.

Yapa

Yapar büyük ihtimalle. Rahimin incelenmesi çok önemli birşey yoksa bile için rahat eder enazından. Bende polip olduğundan haberim bile yoktu.meğerse polip bebeğin tutunmasını önlermiş. Ebek tutunsa bile düşük olma olasılığı yüksekmiş inş bu sefer ikinci de hayırlı sonuçlar alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…