2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Arkadaslar perişan haldeyim yardım edin.
ben bu anneliği beceremiyorum :KK43:
kızım iki üç haftadır gündüzleri uyumuyor.
başlarda tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyordu. bırak dedim uyumasın. güzel vakit geçiyordu kızımla sohbet muhabbet oyun şarkı kitap derken eğleniyorduk ama akşama doğru el kadar bebekte olmaz demeyin gözaltları torba torba oluyor kızımın.gözleri kızarıyor. akşam da uyumuyor. sabah 7 de kalkıyor akşam 11 de zorla uyutuyoruz.
biraz araştırdım bu ayda iki uyku arası en fazla bir saat uyanık kalması lazımmış. fazlası aşırı yorgunluğa sebep olurmuş ve bebek yorgunluktan uyuyamazmış.
ben de bundan sonra kızımı yormıcam dedim. bir saat oyun bakım meme vs den sonra uyutmak için salla ha salla uğraşıyorum. ağlarsa memeye al salla uyuyunca yerine koy uyansın yerinde salla derken bütün gün bir dk bile dinlenemedim ve kızım toplam anca 2 saat uyudu 30-45-30-15 dk olarak.
eee ben bütün gün bunun için mi çırpındım :KK43:
daha ilk günden pes ediyorum çok üzgünüm

Aynı durumu geçen haftalarda yaşadım. Hem emzirip hem mama veriyorum ben. 1. Ay kontrolünde 450 gr aldığını görünce dr mama miktarını artır dedi, 60 cc veriyordum 90 cc yaptım o günden beri daha iyi uyuyor. Nerdeyse 2 saatte bir 1 saat uyumaya başladı. Acaba doymuyor olabilir mi?

Iyi geceler hanımlar.bir kaka yazısıyla daha burdayım:KK76:
Simdiii şöyle bir sorum var sizlere bio gaia diye bi gaz damlası kullanıyoruz cok memnunum aslında ama bagırsak tembelligi yaparmı bu.3gündür adacayı yagı sürüyorum faydasını gördük sanırım öyle olunca damlaya biraz ara vereyim dedim eskiye göre zorlanır oldu sanki dayanamayıp damladan veriyorum 1saat sonra rahat rahat kaka yapıyo. Denkmi geldi acaba cunku normal kaka yapma saatleri sayılır yine.
Ediz uyuyo bende uyumak yerine buna takıldm bunu dusunuyorum haa bide acıktım ama daha vermem gereken 10kilo var ama cok da acım yani :deli:
Neyse kactım ben uyumayı deneyim :KK55:

başlarda tüm günüm uyutmaya çalışarak geçiyordu. bırak dedim uyumasın. güzel vakit geçiyordu kızımla sohbet muhabbet oyun şarkı kitap derken eğleniyorduk ama akşama doğru el kadar bebekte olmaz demeyin gözaltları torba torba oluyor kızımın.gözleri kızarıyor. akşam da uyumuyor. sabah 7 de kalkıyor akşam 11 de zorla uyutuyoruz.
biraz araştırdım bu ayda iki uyku arası en fazla bir saat uyanık kalması lazımmış. fazlası aşırı yorgunluğa sebep olurmuş ve bebek yorgunluktan uyuyamazmış.
ben de bundan sonra kızımı yormıcam dedim. bir saat oyun bakım meme vs den sonra uyutmak için salla ha salla uğraşıyorum. ağlarsa memeye al salla uyuyunca yerine koy uyansın yerinde salla derken bütün gün bir dk bile dinlenemedim ve kızım toplam anca 2 saat uyudu 30-45-30-15 dk olarak.
Ah canım tombikim.. Aynı durumdayız. Bugün ve dün özellikle kızım sabahları hiç uyumadı. Dün hepatit aşısını oldu ondandır dedik e bugün de aynı. En fazla yarım saat deliksiz uyudu. Ğstelik misafirim geldi doğru dürüst bakamadım bile, saçlarım ıslak üstümde eşofmanla ağırladım arkadaşlarımı artık. Ne olacak bu bilmiyırum böyle. Gece uykusu nasıl?

matsiyahoje matsiyahoje canim ilk bebegi hic uyumayan bi anne olarak nacizane tavsiyelerim var. Oncelikle @sssn e katiliyorum uyuma saatlerini not et. simdilik bi ise yaramiyor gibi gorunse de o senin haritan olacak. Bebegin uyku saatlerini anladiginda o saatler disinda uyumaya zorlama. Cunku hem kendini yormus hemde bos yere stres yapmis olacaksin. Bebegini her gun yikasan bile arada bi ilik nemli bezle yuzunu sil. Nedense bunu annem onerirdi biz de ise yariyor uykuya daliveriyor. Bebeginin yakinlarina lavanta kesesi ya da lavanta yagi koy rahatlatir. Yastiginin altina ashab i kehf duasi edinebilirsin. Bir de benim kurtaricim olan bebek hamagi... Ben oglumu bununla sallaya sallaya uyku saatlerini edindim.uyku uykunun mayasıdır salladikça uykusu uzadi. İnan gece 5te uyuyup sabah 8de uyanan bi bebekti. Hamagi sallamak ayakta sallamaktan ya da kucakta pispislamaktan cok daha konforlu gelmisti bana. Niye uyumuyor diye stres olma sallarken kitap okuyabilirsin kafan dagilsin. Hele ki hamak olursaa ayaginla iki itekle cekil orgunu ör :) benim o doneme ait bazi videolarim var.es cekmis. bebegimi uyumuyor diye ana kucaginda sinirle sallamisim sonradan izleyince farkettim ve cok agladim bunu o minicik seye nasil yapmisim diye. Sizler yasamayin insallah bu kadarini.
Soyle bi hamak
Canım bundan eşimin babası da almış ben de kullanışlı değil diye attım bir kenara, bebegin düşme ihtimali yok mu burada yanları yuksek değil çünkü canım sen nasıl kullandın

Günaydın kizlaaar bugun bizim kirkimiz cikiyoor :halay:kirkindan sonra neler duzeliyoduu accep:KK53::KK53:
Uyku duzeni ve gazi az biraz duzene giriyo gibi olup eski seyrine geri donuyo
Iyi geceler hanımlar.bir kaka yazısıyla daha burdayım:KK76:
Simdiii şöyle bir sorum var sizlere bio gaia diye bi gaz damlası kullanıyoruz cok memnunum aslında ama bagırsak tembelligi yaparmı bu.3gündür adacayı yagı sürüyorum faydasını gördük sanırım öyle olunca damlaya biraz ara vereyim dedim eskiye göre zorlanır oldu sanki dayanamayıp damladan veriyorum 1saat sonra rahat rahat kaka yapıyo. Denkmi geldi acaba cunku normal kaka yapma saatleri sayılır yine.
Ediz uyuyo bende uyumak yerine buna takıldm bunu dusunuyorum haa bide acıktım ama daha vermem gereken 10kilo var ama cok da acım yani :deli:
Neyse kactım ben uyumayı deneyim :KK55:

Damlalarin isi daginik olan gazlari bi yerde toplamakmis gerisi bebisi pit pit sirtina vurup geriterek ya da bebisin kensisi ikinarak cikartmasiymis. O sekilde cikiyomus doktorumuz oyle dedi

Merhaba kızlar AR mama kullanan arkadaşlar
Bugün oğlum kustuğu için AR mama yazdı doktor ama bu mama yoğun olduğu için biberonumuza uymadı avent natural biberon kullanıyorum bu mama için emziği nasıl olmalı 2delikliden akmıyor siz nasıl yapiyorsunuz
Canim ben de bebelac ar kullanıyorum bir sıkıntı olmadı biberonda 1 numara wee biberon kullanıyorum normal mama verdiğim biberonu kullnıyorum

Uyku duzeni ve gazi az biraz duzene giriyo gibi olup eski seyrine geri donuyo

Damlalarin isi daginik olan gazlari bi yerde toplamakmis gerisi bebisi pit pit sirtina vurup geriterek ya da bebisin kensisi ikinarak cikartmasiymis. O sekilde cikiyomus doktorumuz oyle dedi
Hmm o zaman kakası denk geldi.sevindim ya daha rahat kullanirim artik.tesekkurler :)

Canim kendini suclama buyuk ihtimalle sicaktan uyumuyo yavrun. Biz en fazla bu gune kadar 10 saat uyuduk o da sayili yani. Doktora sorduk 10 saat uyuyo diye doktor cok iyi zaten en fazla 16 saat uyunur fazlasi zararli dedi. Keake 10 saat uyusak uyumuyo genelde b3nim yavrumda. Inan butun gun memede nerdeyse. Belki 30 40 kez emziriyorum. Cok zor haklisin ama biz elimizden geleni yapiyoruz uzme kendini. Bak biz sabah kahvaltidan sonra parka gidip kilim seriyoz golge bi yerde oturuyoz oyle uyuyo bide aksam 7 8 gibi parka yuruyuse gidiyoz o serinlikte uyuyo yatagina koyuyoruz. Siz disari cikiyo musunuz? Ortam degisikligi ve serinlik uyku icin cok iyi bence

Canim ben de bebelac ar kullanıyorum bir sıkıntı olmadı biberonda 1 numara wee biberon kullanıyorum normal mama verdiğim biberonu kullnıyorum
Canım bizim biberon yavaş akışlı kolik için falan aventin natural biberonu delikleri o kadar küçük ki akmiyo nefes nefese kaldı benim oğluș emziğini değiştirmem gerek ama nasıl alcam bi turlu bilemedim

kv de diyor aynısını canım. yok bundan sonra öyle uyanık bırakmam kızımı yazık günah işkence etmişim resmen. ben de diyorum ki istemiyorsa uyumasın. meğer kızım uyuymadığı için uyumuyormuş annesinin yardımı gerekiyormuş annesi anlamamış :KK43:
Cnm kendini kötü hissetme . Bak benim ki de çok uyanık kalıyor. Sabah saat 8 den 12 1 e kadar uyutmaya calisiyorum.her şeyi yapıyorum ama bir türlü derin dalmiyor. Uyumak istemedi mi uyumuyor maalesef.

Kizlar ya karbonat dedigimiz bskksllarda cep sodadi diye satilan sey dimi? Pamukcuk icin kullaniyorum ama hala gecmedi

Back
X