• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Valla canım dün akşamdan beri bebelac verdim ve uykumuz çok güzel oldu ıkınmaları gitti yavrumun

Ya ben de hipp veriyorum ama kakasını çok ısınacak yapıyor. Başlamışken devam ederim dedim ama sanırım ben de bebelac alacağım. Günde bir kere çok kaka yapıyor ekin ama ıkınırken çatlıcak diye korkuyorum valla. Boşa ıkınmıyor, kaka çıkıyor ama sanki katı gibi. Kabız değil eminim ama rahatsız etmeye başladı beni :(

Kızlar ben biberon almak istiyorum ama büyüklerden istiyorum 200 ml üzerinde ama onların 0-6 ay olanından alıp 6 aydan sonra biberon emziğini değiştirebiliriz diye birşey duydum netten baktım ama emin olamadim var mi öyle bisey

Doğru canım, al sen. Değiştirirsin zamanı gelince emziği.

Gece uyuyan bebisler bayılıyorum. Ben 24 saatte 3 4 saat anca uyuyoRum
Size yazayım acaba yanlış mı yapıyorum. Bir kere uyku düzenimiz falan yok.bazı günler kızım hiç yatmıyor. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama yatmıyor. Çok gazlı bir bebek.gazı onu uyandırıyor. Geceleri de sürekli inliyor. 2.5 3 saate bir beslemek gerektiği için saatimi hep kuruyorum.zaten çoğu zaman saat çalmadan kalkıyorum ve inliyor oluyor.böyle böyle 1 er saat anca yatıyorum aralarda.
Bu yüzden mama vermeyi düşünüyorum.
Şuan mesela banyo yaptı ayağımda sallıyorum ama gaz yüzünden dalamıyor.
Canim gazdan dolayi bi duzen oturtamiyosunuz bence.suanda oluruna birak cok zor farkindayim.gaz olayi bitince baslarsin duzen oturtmaya.bebeginde uyumak istiyodur ama gaz sancisi emgel oluyodur zaten

Size yazayım acaba yanlış mı yapıyorum. Bir kere uyku düzenimiz falan yok.bazı günler kızım hiç yatmıyor. Elimden gelen her şeyi yapıyorum ama yatmıyor. Çok gazlı bir bebek.gazı onu uyandırıyor. Geceleri de sürekli inliyor. 2.5 3 saate bir beslemek gerektiği için saatimi hep kuruyorum.zaten çoğu zaman saat çalmadan kalkıyorum ve inliyor oluyor.böyle böyle 1 er saat anca yatıyorum aralarda.
Bizimde henüz bir uyku düzenini yok. Bazen sıkıntısı olmuyor ve çok iyi uyuyor bazen de bütün gün uyutamiyorum gaz sıkıntısından. Kolik bir bebek değil ama yine de çekiyor. Bugün yeni bir gaz ilacı kullanacağım adını hatırlamıyorum şuan. Eczacı arkadaşım tavsiye etmis eşime. Belki burada kullanan arkadaşlar vardır. İlacı eşim getirince ismini size de yazarım.

Canımcım, mamayı dene, eğer daha uzun süre ve rahat uyursa geceleri mama verirsin ve sende dinlenirsin.

Süt varken neden mama vereyim diyenler vardır ve haklılardır ancak biz de insanız, uyumak, yemek yemek, tuvalete gitmek gibi temel ihtiyaçlarımız var. Bunlar karşılanmadığında sağlık sekteye uğrayabiliyor.

Eğer mama işe yararsa devam edersin, yaramazsa başka çözüm yolları ararız beraber :)))

Sağol cnm. Vala.insanlıktan çıkıyorum bazen:)
Bebelac ac almiron mu alayım
Hipp mi.

Aaa normalde tarih veriyorlar, nerden bilecekmişsiniz ne Zaman yatacağını? Yaklaşık 1,5 ay sonra yatıyor Can'ım ona göre takip edin bari
Bilmiyorum ki cnm bugün gittim yatmamıştı bu aralar yatar heralde takipte olcam işte bakalım ama dediğin gibi tarih vermeleri gerekiyodu yani saçmalık

Burun tıkanıklığı şikayetiyle ben bugün oğlumu goturdum doktora. Ateş, öksürük yok sadece özellikle geceleri burnu tikaniyordu. Bazı bebeklerin geniz kısmı daha dar olduğu için sık sık tıkanabilir dedi. Devamlı burnunu temizleyin, damla damlatin dedi.
Biz zaten damlasız nefes zor alıyoruz cnm sabahları onun dışında gündüz iyiyiz ateş ve öksürük de yok temizliyorum bişwy de çıkmıyo inşallah geniz eti falan yoktur tek duam o şimdilik artık vi süre idare etcez bakalım

Cnm sen nasılsın. Moralin biraz daha iyi mi.

canım teşekkür ederim, daha iyiyim. Eşim tedaviye başladı ama zor bir süreç 2-3 hatta ömür boyu ilaç kullanımından bahsediyor doktor ve nasıl yaparım bilmiyorum . Yılbaşına kadar süre verdim kendime, akışına bıraktım artık bakalım yılbaşından sonra hala devam ederse bitireceğim

canım maalesef gaz sorunu anne sütü alan bebeklerde fazla oluyor çnkü yediğimiz hemen herşey neredeyse gaz yapıyor. Malum sebeplerden artık çok az anne sütü alıyor çoğunlukla mama ve dediğin gibi gazı az, uykusu derin oluyor. Gece ben uyandırmasam uyanmaz zaten 1 kere 4 gibi kaldırıyorum artık. Ama anne sütünü tercih ederdim tabiki, her ne kadar doktorumuz olduğu kadar dese de keşke sadece emzirebilsem diyorum :( Bakma mama ile beslemek daha zor mamasını mı unuttun, biberon temiz mi vs çok uğraştıryor öbür türlü ver memeyi geç :))) dışarıda çoğunlukla emziriyorum daha kolay geliyor

Sağol cnm. Vala.insanlıktan çıkıyorum bazen:)
Bebelac ac almiron mu alayım
Hipp mi.

Eğer eminsen gazı olduğuna ac almiron iyidir ama gaz problemi yoksa normal bebelac alabilirsin :) ya da sma, hipp.

Kızlar bie sorum daha olacak biberonla ilgili biberon emziklerinin geniş dar normal olanı var hangisi iyi

Back
X