• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Bu arada doktor muaynelerimizide bilgilendirmek için yazacağım kızlar. Kimse yazmamış acaba sadece bizim doktormuzmu böyle merak ettim. Her muayneden sonra ev ödevimiz oluyor bizim. İlk ay muaynesinde emzirme bebeği tutma onla konuşma vs.

2. Ay muaynemizi pazartesi olduk. Oturur oturmaz şunları sordu;

1-ellerini emiyor mu?
2-sağa sola havaya bakıyormu dikkatli dikkatli.
3-sosyal gülümseme başladımı?
4-tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyormu?
5-Gece maksimum uyanmadan kaç saat yatıyor. Biz 5 saati gördük bunu söyledim güzel 6 saate kadar çıkacak dedi. İlk 4 madde bizde aynen yaşanıyor :)

Bu ayki ödevimiz çıngırakla konuşmak ve dikkatini çıngırağa çekmek. Sonra çıngırağı sağa sola götürdğümüzde sesini takip edecek. Bir iki kez denedim baktı oğlum.çalışmaya devam. Belki sizde denersiniz.

Kaka için 2 ile 4 aylar arasında azala azala haftada 1 kereye bile düşebilir dedi. Müdahele etmeyin dedi. Bağırsaklar tembelleşebilirmiş.

Aklıma gelen olursa yazarım yine. Sevgiler güzel annişler :)

Çok faydalı olmuş. Bize de yazarsan her seferinde seviniriz

Kızlar Moralim çok bozuk.Oğlumun tsh serbest t3-t4 yüksek çıkmış. Sağlık ocağında inanılmaz korkuttular ya yüksek çıkn varmıydı. Şimdi daha iyi bi labrtvarda kan vermeye geldik. Aşıda olduk bugün yavrum ağla ağla gözündeki yaş kurumadı daha başka yere geldik ya. Offff

Kusura bakmayın ama ben bu yaklasima karsiyim o bebegin kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Kucağa alistirmak diye bi şey yok kendini emin ellerde hissetmesi var bence bu bir ihtiyaç yani tipki beslenmesi uyumasi gibi. Bu yaklasimi yanlis buluyorum o bebek her istediğinde bana babasina dokunabilmeli.

bu konuda hamilelik dönemimde bir çok yaklaşım hakkında makale okudum ama yurtdışı kaynaklıların hiçbirinde kucağa almayın vs demiyor aksine yenidoğanın güven duygusunun gelişmesi için kucağa alınmasında bir sakınca olmadığından bahsediliyordu. Bu konudaki fikir ayrılıkları bizde çok fazla. Şahsen ben kucağıma aldım hala da ağladığında alıyorum sakinliyor ama bu demek değil ki saatlerce kucağımda taşıyorum, onun huzurlu olması benim için çok önemli devamlı varlığımı hissettiriyorum uyuturken pişpişliyorum ki ben yokken uyansa bile mutfaktan pişpiş desem uyuyor artık :)

nasıl alıştı emziğe? ne yaptın ben veriyorum diliyle itiyo ısrar edince öğürüyo. emzikten mi desem canı istedi mi cuk cuk emiyor aynı emziği ama canı kırk yılda bir istiyor
Valla bildiğin emizksiz uyumuyo şu An her uyuttuğumda uyutana kadar ağzından tuttum elimle, her ağladığındada aynı şekilde şu An tam alıştı.ama soothie yi almadı. Eczaneden aldığımı tuttu

Desene ikimizde düştük kvlerin ocağına :) Allâh sonumuzu hayretsin :) inşallah derslerin çok değildir bu sene benim çok yok ama yinede stres oluyorum çünkü evde ders çalışmakta ayrı bi mesele
En yoğun sene bu sene desem yeridir.seninkide mi size gelck kız. Bu sene iyi dedikodu yapcz desene

Desene ikimizde düştük kvlerin ocağına :) Allâh sonumuzu hayretsin :) inşallah derslerin çok değildir bu sene benim çok yok ama yinede stres oluyorum çünkü evde ders çalışmakta ayrı bi mesele
En yoğun sene bu sene desem yeridir.seninkide mi size gelck kız. Bu sene iyi dedikodu

deniz alıştı kucağa konuşmaya sallamaya... uyanıkken hep ilgi istiyor uyutırken hep sallannak istiyor. napıcam ben şimdi?

canım benim de annem bakarken hep kucağında uyutuyordu ama şuan öyle bir imkanım yok :) aynen bebekler herşeye çok çabuk alışıyor; hemen uyutma biraz uykusu gelsin yanına uzan öyle uyut senin varlığını hissetsin ilk etapta sonra yerine koyarsın, uyanırsa alma kucağına hemen biraz salla dalmaya çalışsın çünkü kucağa alınca hemen uykusu dağılıyor bırak uyuduğu yerde iyice mayalansın uykusu.... Bizimki gündüz tam dalamıyor ayağımda sallıyorum bir süre sonra uyuyor , sallamaya alıştırmak ne derece doğru bilmiyorum ama şuan zaten ilk bebeğim ve elimden geldiğinde ilgilenmeye çalışıyorum huzrlu olsun önemli olan o benim için zaten çalıştığım için vicdan azabı duyuyorum yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor. O kadar küçük ki ağlatarak disipline etmek istemiyorum daha dünyaya geleli 60-70 gün olmuş kıyamıyorum :)

Kızlar bu arada doğum sonrası doktorun verdiği duphalac ilacı une aldım 2 gündür içiyorum kabizliga dayanamadım artık

ben kullanıyorum kraft domino. memnunum sadece bel desteği eksik. bel desteği olan bir tane alırsan rahat edersin.
benimde kraft domino canım. bebeğim 66 günlük. koyuyorum sanki rahatsız oluyor gibi. o yüzden kötü mü acaba dedim. ama birde benim kız yüzü bana dönük olarak durmayıda sevmiyor. acaba ondan mı oluyor. en özendiğim şeydi valla:D

canım benim de annem bakarken hep kucağında uyutuyordu ama şuan öyle bir imkanım yok :) aynen bebekler herşeye çok çabuk alışıyor; hemen uyutma biraz uykusu gelsin yanına uzan öyle uyut senin varlığını hissetsin ilk etapta sonra yerine koyarsın, uyanırsa alma kucağına hemen biraz salla dalmaya çalışsın çünkü kucağa alınca hemen uykusu dağılıyor bırak uyuduğu yerde iyice mayalansın uykusu.... Bizimki gündüz tam dalamıyor ayağımda sallıyorum bir süre sonra uyuyor , sallamaya alıştırmak ne derece doğru bilmiyorum ama şuan zaten ilk bebeğim ve elimden geldiğinde ilgilenmeye çalışıyorum huzrlu olsun önemli olan o benim için zaten çalıştığım için vicdan azabı duyuyorum yeterince ilgilenemiyormuşum gibi geliyor. O kadar küçük ki ağlatarak disipline etmek istemiyorum daha dünyaya geleli 60-70 gün olmuş kıyamıyorum :)
benim bebeğimde öyle. gündüz kesinlikle sallanmadan uyumuyor. gece uykusuna yatırırken beşikte sallıyoruz. gece uyanınca emziriyorum yatırıyorum uyuyo. ama işte gündüz olayı sıkıntı. bende kıyamıyorum ağlatmaya zaten kuş kadar uykusu var sallıyayım diyorum:O

Cnm bende 3 numara kullanıyorum premıum care olandan. Şuan 5200 kilosu 15 gün önce filan geçtim.
Canım ben ilk önce prima care ile başladım hem çok büyük gelmişti hemde iç dokusunu çok begenmemistim huggies beze geçtim petekli dokusu vardı hoşuma gidiyordu 3 numaraya geçtik petekli dokusu değişmiş senden ricam primanin 3 numara olanın dokusu nasıl bana foto çekebilir misin

Kızlar nasıl bir çıngırak alacaksınız ya da hangisinden aldınız bir ornek atar mısınız

Kızlar Moralim çok bozuk.Oğlumun tsh serbest t3-t4 yüksek çıkmış. Sağlık ocağında inanılmaz korkuttular ya yüksek çıkn varmıydı. Şimdi daha iyi bi labrtvarda kan vermeye geldik. Aşıda olduk bugün yavrum ağla ağla gözündeki yaş kurumadı daha başka yere geldik ya. Offff
Kaç çıkmış

Back
X