• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 temmuz bebişleri büyüyooor :)

Bu arada doktor muaynelerimizide bilgilendirmek için yazacağım kızlar. Kimse yazmamış acaba sadece bizim doktormuzmu böyle merak ettim. Her muayneden sonra ev ödevimiz oluyor bizim. İlk ay muaynesinde emzirme bebeği tutma onla konuşma vs.

2. Ay muaynemizi pazartesi olduk. Oturur oturmaz şunları sordu;

1-ellerini emiyor mu?
2-sağa sola havaya bakıyormu dikkatli dikkatli.
3-sosyal gülümseme başladımı?
4-tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyormu?
5-Gece maksimum uyanmadan kaç saat yatıyor. Biz 5 saati gördük bunu söyledim güzel 6 saate kadar çıkacak dedi. İlk 4 madde bizde aynen yaşanıyor :)

Bu ayki ödevimiz çıngırakla konuşmak ve dikkatini çıngırağa çekmek. Sonra çıngırağı sağa sola götürdğümüzde sesini takip edecek. Bir iki kez denedim baktı oğlum.çalışmaya devam. Belki sizde denersiniz.

Kaka için 2 ile 4 aylar arasında azala azala haftada 1 kereye bile düşebilir dedi. Müdahele etmeyin dedi. Bağırsaklar tembelleşebilirmiş.

Aklıma gelen olursa yazarım yine. Sevgiler güzel annişler :)
Ay canım benim iyi ki yazmışsın drunuzun sorduklarını çok faydalı oldu.tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyor ve gece 6 saatten fazla uyuyor diye canım sıkılıyordu demek ki gelişim aşamalarındanmış mutlu oldum valla:))

Meraba kizlar.
Biz bugun 2. Ay asilarimizi olduk. Cok agladi ama suan iyi cok sukur. Insallah bugunu bi atlatalim da..
Sonunda kangurumuzu da aldik. Momfortbaby markasi. Icine koyup evde gezdirdim biraz. Icinde duruyo ama hep gezinmek lazim yerimde kipirdamadan durunca hoslanmiyo:)
Daha disari cikamadik kanguruyla. Biraz daha alissin da oyle disarida denemek istiyorum.
Icinde emzirilebilir yaziyo ozelliklerinde ama ben bi turlu icindeyken emziremedim ya boyle kanguruyla emzirenler var mi nasil yapiyosunuz

Kızlaar bebeğim ishal oldu kakası çok sıvı bugün iki kere yaptı ama ikincisi çok sıvıydı hemen doktora goturmelimiyim ne yapayım

evet bizde de aynı şeyler konuşuluyor, zaten gider gitmez 2.ay kontrolümüzde konuşmaya başladı tepki verecek mi diye, emziğini çıkardı ellerinin refleksine baktı bir de renkli bir oyuncakla göz takibine baktı :)

Canım sizin cocuk doktorunuz kim

Fiyati uygunmus kalitesi nasil acaba icbezleri mikrofiber mi ? Ben charlie banana ve bambino mio en iyileri bu alanda diye biliyorum onlarda 60 kusur tl. Sen ne zaman alicaksin bu bezi canim?
canım sen beni bekleme ben birkaç güne alıcam ama kargonun gelmesi en az 15 gün olacak. beklersen gelince yorum yapar foto atarım

Canım sana mı anlatmıştım geçen hatırlayamadım arkadaşımın bebeğinin 40 tı indi indi 7 civarlarında kaldı inmedi değeri çocuk endokrin doktoruna da gitti. Doktor çok yüksek bir değer değil ama ilaç kullanmayı gerektiren bir değer bu demiş. Yine de 6 aya kadar düşebileceğini o zamana kadar da ilaç veremeyeceğini söylemiş 6 aya kadar takipteler anlayacağın. Bak sonuçta bir ilacı çaresi var 3 yaşına kadar kullanılması gereken. O zamana kadar da düzenli takip ediliyor. Moralini bozma yani üzme kendini.

Benim ki üstümde oturuyo canım aynen bana bu sene dertler derya senesi olcak gibi geliyo ama inşallah yanılırım :) canımm ya Allâh yardımcımız olsun inşallah bi şekilde geçip gidecek bugünlerde
Aminnn tek bebeklerimiz iyi olsun da biz çekeriz napalım.kv olmasa kreş gibi yere vercktim o daha kötü en azından ev ortamı kendi babannesi.sağolsunlar yine yani

benim bebeğimde öyle. gündüz kesinlikle sallanmadan uyumuyor. gece uykusuna yatırırken beşikte sallıyoruz. gece uyanınca emziriyorum yatırıyorum uyuyo. ama işte gündüz olayı sıkıntı. bende kıyamıyorum ağlatmaya zaten kuş kadar uykusu var sallıyayım diyorum:O
Ben ayağımda sallamaya alıştıgı için hamak aldım çünkü hiç bi iş yapamyrm ders nasıl çalışcm hayatı eşim bile sallıyo yanına koyunca zorda kalırsanız bi düşünün derim

Hiç anne sütü almayan veya çok az alan bebeklerde 4. ayda ek gıdaya başlanabiliyormuş (hoş formül mamalar da ek gıda sayılıyor). Ben şu pirinçli mamalardan bahsediyorum baktım aptamil,bebelac ve hero baby nin var öyle mamaları. Benim oğlan daha 2 ayı bile doldurmadı ama işte çok anne sütü alamayınca dert oluyor insana. Aklınızda bulunsun doktorunuza filan sorarsınız 4. Ay yaklaşınca. misam misam

Ay canım benim iyi ki yazmışsın drunuzun sorduklarını çok faydalı oldu.tükürüğünü boğazına kaçırıp öksürüyor ve gece 6 saatten fazla uyuyor diye canım sıkılıyordu demek ki gelişim aşamalarındanmış mutlu oldum valla:))

Her gittiğimde yazarım cnm bikaç bişey daha vardı unuttum keşke ilk gün yazsaydım

Canım sana mı anlatmıştım geçen hatırlayamadım arkadaşımın bebeğinin 40 tı indi indi 7 civarlarında kaldı inmedi değeri çocuk endokrin doktoruna da gitti. Doktor çok yüksek bir değer değil ama ilaç kullanmayı gerektiren bir değer bu demiş. Yine de 6 aya kadar düşebileceğini o zamana kadar da ilaç veremeyeceğini söylemiş 6 aya kadar takipteler anlayacağın. Bak sonuçta bir ilacı çaresi var 3 yaşına kadar kullanılması gereken. O zamana kadar da düzenli takip ediliyor. Moralini bozma yani üzme kendini.

Cnm çok sağol inşallh bizimde önemsiz olur.

Kızlar aşıdan geldik yyudu uyandıgından berı cok sıddetlı aglıyor. Aşının etkisimi? Ateşi yok. Birde sabah sarı kaka yapmıştın ya sevincim 4 e kadar sürdü. Aşıdan sonra öğleden sonra 4 te baya koyu yeşil kaka yaptı. Napcagımı sasırdım

Back
X