2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

canım ben de seninle aynı zamanlarda Antalya ya gittim tatile :) doktorum zaten gidebilirsin dedi çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadan bebeklerimle tatil yapıp geldik Aksine doktorum tehlike olmadıktan sonra en güvenilir yolculuğun uçak olduğunu söylemişti.Sadece yanıma bir yastık aldım belime koydum ve koridor tarafında oturdum bacaklarımı uzatmnak adına

Hadi inşaallah senin az kalmış korkma.Benim yeni olunca korkuyorumben de o günleri görebilecek miyim acaba..

Hadi inşaallah senin az kalmış korkma.Benim yeni olunca korkuyorumben de o günleri görebilecek miyim acaba..
Valla bende benden önde gidenlere aynısını diyorum o günleri görür müyüm diye Allah nasip edecek görecez inşallah sen kaçıncı haftadasın?

Valla bende benden önde gidenlere aynısını diyorum o günleri görür müyüm diye Allah nasip edecek görecez inşallah sen kaçıncı haftadasın?
Sen de haklısın:)benim 7+3 müş doktor dün söyledi.benim önceden bi mol gebelik oldu.2 aşılama tutmadı.ilk tüp bebekte kimyasal oldu.2. Tutunca Allahın izniyle çok tedirginim işte.ama başkasına baktığımda çok olumluyum:)mesela seni dinleyince bişey olmaz Allahın izniyle korkma diyebiliyorum sana:)kendime diyemiyorum bir türlü..

Benimde 1 aşılama 2 başarısız tüp bebek sonrası 3.de çok şükür ikizlerime hamileyim anlayacağın benimde çok kolay geçmedi elime bende tedirginim engelleyemiyorum kendimi

Ben de daha çok tekinin hareketlerini hissediyorum. Diğeri okadar nadir hareket ediyor ki. Çok korkuyorum sizin de böyle mi
Merhaba bende genelde birinin hareketini hissediyorum. Ayrıntılı ultrason olduğumda 2 bebekte çıldırmış gibi hareket ediyordu. Bir sonraki randevuda sorucam doktorağ

Ben İzmir'e gittim döndüm tam senin haftanda Dr un iZin vermiş korkma birşey olmaz daha geç haftalardan sonra rapor istiyor hava yolu şirketi zaten onlar da riske girmiyor. İçin ferah bir şekilde bin

Benimde 1 aşılama 2 başarısız tüp bebek sonrası 3.de çok şükür ikizlerime hamileyim anlayacağın benimde çok kolay geçmedi elime bende tedirginim engelleyemiyorum kendimi
Vallahi arkadaşım sen öndeymişsin benden.Tüp bebek denemeleri maddiyi geçtim,manevi olarak çok yıpratıyo insanı.Zor gerçekten.Allah daha çok yormasın bizi inşaallah..ve bizim gibileri tabii..

Vallahi arkadaşım sen öndeymişsin benden.Tüp bebek denemeleri maddiyi geçtim,manevi olarak çok yıpratıyo insanı.Zor gerçekten.Allah daha çok yormasın bizi inşaallah..ve bizim gibileri tabii..
Üstelik ben hiç ara vermedim madden sıkıntımız olmadı çok şükür ama manen tabi yıprattı ama bu Günlere çok şükür

harme canım doktordan yeni geldim.Geçen hafta 4 lu tarama yapmıştım,sonucu dun aldım;1/270 çıkmıştı. 2 gündür stres ve üzüntüden karnım tas gibi oldu.Sırf bu üzüntü yüzunden 3 gün boyunca endol ağrı kesici kullanacağım ve rahim ağzı ultrasonuna girdim.Açılma var mi diye baktılar.Test sonucuna gelince doktor ikiz gebelik olduğu için olabilir ama yine de isimizi sansa birakmayalim.Amniyosentez önereceğim ama düşük riski var,risksiz bir başka yolu da Harmony testi dedi ve bize bu testi yapan iki farklı yerin broşürünü verdi.Ben usg ye girerken esim aramış merkezi.Anneden kan alarak yapilan ve yurt dışında incelenen testin güvenirliği %99.9 demişler.Fiyat ise 2000 lira.Eşimle tartıştık zira bana 270 lik oran kotu değil gerek yok yaptırmaya diyor.Doktor sırf bizden para almak için yönlendirme yapmış ona gore.Öyle de olsa bu aşamada duymak istediğim bunlar değildi.Ben de sinirlendim, çok şükür maddi sıkıntımız yok.Ben ne için çalışıyorum? Bebeklerin sağlığından endişe ede ede doğuma kadar nasıl dayanacağım? Aksam nu testi yapan başka merkezler olup olmadığına bakacağım.Yarin merkeze gideceğim,sonuçlar 7 gün sonra çıkıyormuş.

canım endişelerinde haklısın. merak ettiğim birşey var. ikili tarama testi usg ve kan olarak yapılmıştı ve sorun çıkmamıştı sanırım sende. yanılıyormuyum? normalde ikiz gebeliklerde 2li,3lü,4lü tarama istemiyorlar. heleki 2li usg de iyi çıkarsa diğerlerini hiç istemiyorlar. testler yanıltıcı olabiliyor. sende risk mi çıktı doktorun senden amniyosentez istedi? eğer teste göre senden bunu istediyse bence kafanı hiç bunlara takma dediğim gibi yanıltıcı oluyor bu testler. zaten detay usg zamanında gelmiş. iyi bir perinatologla için rahat eder. harmony benim bildiğim 12-13. haftalarda yapılıyor tabi yanılıyorda olabilirim.

Cnm içini ferah tutmaya çalış inşallah hiç bişey yoktur. Bildiğim kadarıyla harmony testi 12-14 haftalar arası yapılabiliyo. Çünkü ben bu hafta kan verdim test için. Bence de perinatoloğa gitsen belki için rahatlar.

Canım evet 2 li tarama yapılmıştı ,1/670 çıkmıştı sonuç.Doktor da normalde tarama testlerinin ikizlerde yanıltıcı olabileceğini ama iki bebek arasında belirgin bir fark olup olmadığını görmek adına yapılacağını söylemişti.Sonuç da siNirda çıktı.Dediğin gibi daha en başından perinatologa gitmeliydim.Simdi içim rahat değil,belki para tuzağı gerek de yok ama kafam bulandı bir kere.Broşürde 10. Haftadan itibaren yapılır yazmışlar harmony için ama birazdan ben de araştıracağım.Çok tesekkur ederim bana yanıt verdiğin için.Beni anlayacak kimsem yok yakiNimda.İyi ki varsiniz

Harmony testi 30. Haftya kadar yapılabiliyor.annenin kanında bebeklerin dna sına bakıldıgı için sorun yok, snowball0680 cnm drun sana 4 lü test yapmasına gerek yoktu.ikizde 4 lü test hatta diğer testler bile yanlış sonuç verebiliyor.bu test seni boşu boşuna tedirgin etmiş.

Kesinlikle gideceğim canım perinatologa.Umarım geç kalmamışımdır.Çok tesekkur ederim.

Esim de gerek yok yapmayalim diyor kafam karışık.Detaylı ultrasonda belli olmuyor demi canım down ya da benzeri rahatsızlıklar?

Esim de gerek yok yapmayalim diyor kafam karışık.Detaylı ultrasonda belli olmuyor demi canım down ya da benzeri rahatsızlıklar?
İlk yapilan burun ve ense kemik olcumleri onemli , o iyi cikti sanirim.detayli ultrasonda belli olmaz cnm, genellikle kistler kalp ve diger organ anomalilaeri gorulur ama buda bir gosterge olabilir, ama sen bosu bosuna canini sıkıyorsun cnm. Bebislerin bence saglikli, o test sonucunun oyle cikmasi ikizlerde normal , bende yaptirsaydim bende de cikardi, yasim 35 oldugu icin direk ihtimal yulseliyor

Madem aranızda bir anlaşmazlık oldu ben bir başka doktora daha gidin içinizde kalmasın derim en azından aklınız kalmaz o da aynısını derse eşin de emin olmuş olur sesi çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…