- 3 Eylül 2014
- 290
- 458
- 158
- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #1.561
Cnm olabilir benimde ilk 5.gün belloldu 6.gün kanda 56 çıkmıştı 6.haftada iki minik kalp atışını diymustum
Hayırlı olsun canım :)Merhaba arladaslar allh nasip ederse 2016 ikiz annesiyim. Bu cok guzl ve tarifi anlatilmaz bor duyguymis. Gecen ay klomen kullanmistm onum sayesnde ikizlerime 5+2 haftalik hamis oldugu dun olarak ogrendim.hic ikiz beklemiyodm cunku ne esde nede benim ailmde ikiz olan var.hepimiz soktayiz allhm neler veriyo.her isteyeme nasip etsin allhim sizleri yakimdan takipteyim ims hepmiz yavruarimizi kucagmizi aliriz :)
Hayırlısı olsun Can'ımHayırlı pazarlar kızlar Allah hepinizin bebeklerini sag salim kucağına almasını nasip etsin
Bende meraktan catlayacamm bana biri cevap versinn
Transferimin 11.gunume girdim iki embriyo transfer edildi ilk anda rahimde kipirdamalar kasilmalar oldu hafif hafif altıncı gün test yaptım silik çizgi çıktı dokuzuncu günde de pozitif çıktı anlamadigim bu kadar erken yanıt verirmiydii ve kasilmalar rahim ağrıları bacaklarda agri gittikçe siddetli sekilde artıyor b-hcg sali gunu yapicam hcg ile belli olur sanirim ama ben cok merak ediyorum bekleyemiyorum... soruma gelince idrar testinde 6.gun çıkması ikiz gebelik ihtimali olabilir mi ve bu kadar agri niye tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorummm sizlerde nasil oldu ilk ağrılar
Hayırlı olsun bebeklerin sen daha yolun başındasın :) aklına takılan en ufak bişey olursa sormaktan çekinme elimizden ne geliyorsa yaparız :)Merhaba arladaslar allh nasip ederse 2016 ikiz annesiyim. Bu cok guzl ve tarifi anlatilmaz bor duyguymis. Gecen ay klomen kullanmistm onum sayesnde ikizlerime 5+2 haftalik hamis oldugu dun olarak ogrendim.hic ikiz beklemiyodm cunku ne esde nede benim ailmde ikiz olan var.hepimiz soktayiz allhm neler veriyo.her isteyeme nasip etsin allhim sizleri yakimdan takipteyim ims hepmiz yavruarimizi kucagmizi aliriz :)
canım biraz geç oldu görmem kusura bakma h.sonu tel.den giremedim misafirlerim vardı. ya hani yine senin düşüncen tabi saygı duyarım ama bence içini rahat tut derim, amniyosentezi hiç düşünme bile bana sorarsan çünkü riskli hele ki ikizlerde, gen testi içinse benim doktorumun bana dediklerini aktarayım sana seni manevi yönden nasıl korumaya çalışıyosam maddi yöndende korumak isterim bana sorarsan tabi ki yine sizin seçiminiz ama bence hiç gerek yok dedi doktorum genelde yönlendirirler ikiz gebeliklerde ama her zaman o kadar da gerekli bir test değil dedi. yani senin tabi ki aklında ama biraz daha manevi yönden yaklaşmak istiyorum sana yani biz ne yaparsak yapalım Allahın takdiri, tabi ki önlem alınması gerekli durumlar olabilir, ama tut ki olumsuz bişi çıktı vazgeçebilecekmisin bebişlerinden, örnek vereyim benim kuzenimin tüm testleri yüksek değerde çıkmıştı kesin down sendromlu bu çocuk aldırmalısın dediler hemde gittiği tüm doktorlar ama hayır dedi aldırmadı ve şu an 3,5 yaşında çokta akıllı bi bıdık, işyerinden bi ablamız vardı ona da gayet sağlıklı olduğunu testlerin normal olduğunu söylemişler ama bebişi down sendromlu doğmuş çok tatlı sarı kafa bi erkek :) yani testlere bu kadar kafa takmaya gerek yok sen hissiyatlarına güven bebişlerini istiyosan dua et, inşallah iyi olacak her şey sakın üzülme :) uzun oldu biraz :)harme canım doktordan yeni geldim.Geçen hafta 4 lu tarama yapmıştım,sonucu dun aldım;1/270 çıkmıştı. 2 gündür stres ve üzüntüden karnım tas gibi oldu.Sırf bu üzüntü yüzunden 3 gün boyunca endol ağrı kesici kullanacağım ve rahim ağzı ultrasonuna girdim.Açılma var mi diye baktılar.Test sonucuna gelince doktor ikiz gebelik olduğu için olabilir ama yine de isimizi sansa birakmayalim.Amniyosentez önereceğim ama düşük riski var,risksiz bir başka yolu da Harmony testi dedi ve bize bu testi yapan iki farklı yerin broşürünü verdi.Ben usg ye girerken esim aramış merkezi.Anneden kan alarak yapilan ve yurt dışında incelenen testin güvenirliği %99.9 demişler.Fiyat ise 2000 lira.Eşimle tartıştık zira bana 270 lik oran kotu değil gerek yok yaptırmaya diyor.Doktor sırf bizden para almak için yönlendirme yapmış ona gore.Öyle de olsa bu aşamada duymak istediğim bunlar değildi.Ben de sinirlendim, çok şükür maddi sıkıntımız yok.Ben ne için çalışıyorum? Bebeklerin sağlığından endişe ede ede doğuma kadar nasıl dayanacağım? Aksam nu testi yapan başka merkezler olup olmadığına bakacağım.Yarin merkeze gideceğim,sonuçlar 7 gün sonra çıkıyormuş.
bence 2 pantalon aldım üst kıyafetlerim hep salaş ve bol olunca kolaylık oldu pek bişeye ihtiyacım olmadı :)Akşamınız hayırlı olsun kızlar artık eşofmanada sığamadığımı görünce alışverişe gittik.. 2tane hamiş pantolonum var 2tane tşört salaş tşörtlerim de olunca bakalım beni ne kadar götürcekler :) çok fazla da bişey almak istemiyorum bakalım hayırlısı :)
evet canım hala devam ediyor benim akıntılarımKızlar peki beyaz sulu akıntınız devam ediyor mu benim hala devam ediyor 1 haftadır düzenli sanki
Süpermiş:)Allah tamamını erdirir inşaallah hayırlı olsun canım.Merhaba arladaslar allh nasip ederse 2016 ikiz annesiyim. Bu cok guzl ve tarifi anlatilmaz bor duyguymis. Gecen ay klomen kullanmistm onum sayesnde ikizlerime 5+2 haftalik hamis oldugu dun olarak ogrendim.hic ikiz beklemiyodm cunku ne esde nede benim ailmde ikiz olan var.hepimiz soktayiz allhm neler veriyo.her isteyeme nasip etsin allhim sizleri yakimdan takipteyim ims hepmiz yavruarimizi kucagmizi aliriz :)
Bahsettiğiniz kremlerin içeriğinde hangi bitki var acabaLierac sadece çatlak önleyiciymiş hatta mankenlerin çoğu ondan kullanıyormuş ama bioil yağ yüze bile kullanılabilen bir çok faydası olan bir yağ .ben her gün sürmüyorum ya unutuyorum 2 günde bir duştaki sonra sürüyorum önce bioil sürüyorum zaten gergin ya hemen çekiyor üzerine lierac kullanıyorum göğüs kremine de başlamadım
Sağol canım cevap verdiğin için.Dediğin gibi herşey Allah'in takdiri.Bebeklerin doğacaklari bile kesin değilken sağlıklı olup olmayacaklarini yalnızca Allah bilir.Kesin diye birşey yok bu hayatta.Tüm endişem bebekler için.Allah beterinden korusun bizi elbette ama hamileliğim başından beri çok sorunlu geçti,dolayısı ile olabilecek en küçük bir olumsuzluk ta kendimi suçluyorum.Tiroidim az çalışıyor,hasimato teşhisi kondu ilaç kullanıyorum.Karaciğer enzimleri yuksek bacaklarda kırmızı kırmızı benekler çıktı,kanda yuksek oranda enfeksiyon olduğu için bu cumartesi birden üşüme titreme nöbeti geçirdim yarim saatin için de ateş 38,5 oldu.Acilde 3 serum + ateş düşürücü verdiler.Harmony testi sonucunu bekle derken kendimi suçlu hissediyorum bebekler daha sağlıklı,sorunsuz bir bünyede büyümek varken en başından beri sorun yaşıyoruz.Ama Allah'in takdiri inşallah sağlıcakla alırım kucağıma kızlarımı.Annelik nedemek simdi daha iyi anlıyorum,onlar için endiseleniyorumcanım biraz geç oldu görmem kusura bakma h.sonu tel.den giremedim misafirlerim vardı. ya hani yine senin düşüncen tabi saygı duyarım ama bence içini rahat tut derim, amniyosentezi hiç düşünme bile bana sorarsan çünkü riskli hele ki ikizlerde, gen testi içinse benim doktorumun bana dediklerini aktarayım sana seni manevi yönden nasıl korumaya çalışıyosam maddi yöndende korumak isterim bana sorarsan tabi ki yine sizin seçiminiz ama bence hiç gerek yok dedi doktorum genelde yönlendirirler ikiz gebeliklerde ama her zaman o kadar da gerekli bir test değil dedi. yani senin tabi ki aklında ama biraz daha manevi yönden yaklaşmak istiyorum sana yani biz ne yaparsak yapalım Allahın takdiri, tabi ki önlem alınması gerekli durumlar olabilir, ama tut ki olumsuz bişi çıktı vazgeçebilecekmisin bebişlerinden, örnek vereyim benim kuzenimin tüm testleri yüksek değerde çıkmıştı kesin down sendromlu bu çocuk aldırmalısın dediler hemde gittiği tüm doktorlar ama hayır dedi aldırmadı ve şu an 3,5 yaşında çokta akıllı bi bıdık, işyerinden bi ablamız vardı ona da gayet sağlıklı olduğunu testlerin normal olduğunu söylemişler ama bebişi down sendromlu doğmuş çok tatlı sarı kafa bi erkek :) yani testlere bu kadar kafa takmaya gerek yok sen hissiyatlarına güven bebişlerini istiyosan dua et, inşallah iyi olacak her şey sakın üzülme :) uzun oldu biraz :)
bence 2 pantalon aldım üst kıyafetlerim hep salaş ve bol olunca kolaylık oldu pek bişeye ihtiyacım olmadı :)
evet canım hala devam ediyor benim akıntılarım
Normal canım. Son haftalarda biraz hassasiyet yaşarsın sonra doğduktan ve emzirmeye başladığın ilk dönemde çok olur ve geçer.Kızlar günaydın..bişey merak ediyorum.benim göğüslerimdeki hassasiyet ve ağrı azalıyor.hamile olduğumu ilk öğrendiğim zamanlar daha çok ağrırdı.şimdi 8. Haftadayım inşaallah ve bayağı az ağrı.normal mi bu durum?
Can'ım bende de öyle oldu beklentimiz yüksekti ondan galiba :) sadece parmaklar falan çok belliydi onlar için önemli olan parmak burun ve ense kalınlığı çünkü down sendromlularda parmakta 3 yerine 2 kemik var falanKizlar ayrintili ultrosonda ne oluuor.ben 17.haftamdayim.dun dr gittim. Herzaman baktigi ultrosonla bebegin tum organlarina bakti olcu falan aldi.parmagina ayagina falam bakti.normal gersey dedi.sonra onunuzdeki ay gel kan akimlarina bakalim dedi.simdi bana bu yaptigi ayrintili ultrosinmuydu yani.e ben bebekleri 3 boyutlu ultrosonda goremedim ama daha
aynen öyle canım şimdiden onlar için endişelenip üzülüyoruz annelik böyle bişimiş demek kiSağol canım cevap verdiğin için.Dediğin gibi herşey Allah'in takdiri.Bebeklerin doğacaklari bile kesin değilken sağlıklı olup olmayacaklarini yalnızca Allah bilir.Kesin diye birşey yok bu hayatta.Tüm endişem bebekler için.Allah beterinden korusun bizi elbette ama hamileliğim başından beri çok sorunlu geçti,dolayısı ile olabilecek en küçük bir olumsuzluk ta kendimi suçluyorum.Tiroidim az çalışıyor,hasimato teşhisi kondu ilaç kullanıyorum.Karaciğer enzimleri yuksek bacaklarda kırmızı kırmızı benekler çıktı,kanda yuksek oranda enfeksiyon olduğu için bu cumartesi birden üşüme titreme nöbeti geçirdim yarim saatin için de ateş 38,5 oldu.Acilde 3 serum + ateş düşürücü verdiler.Harmony testi sonucunu bekle derken kendimi suçlu hissediyorum bebekler daha sağlıklı,sorunsuz bir bünyede büyümek varken en başından beri sorun yaşıyoruz.Ama Allah'in takdiri inşallah sağlıcakla alırım kucağıma kızlarımı.Annelik nedemek simdi daha iyi anlıyorum,onlar için endiseleniyorum
evet canım ayrıntılıda o şekilde bakıyolarlar, doktorunda renkli usg varsa anca öyle gösterirdi heralde, o konuda şanslıyım her kontrolde gösteriyo doktorum 4 boyutluyuKizlar ayrintili ultrosonda ne oluuor.ben 17.haftamdayim.dun dr gittim. Herzaman baktigi ultrosonla bebegin tum organlarina bakti olcu falan aldi.parmagina ayagina falam bakti.normal gersey dedi.sonra onunuzdeki ay gel kan akimlarina bakalim dedi.simdi bana bu yaptigi ayrintili ultrosinmuydu yani.e ben bebekleri 3 boyutlu ultrosonda goremedim ama daha
Benim iki doktorum da tokluğa ağza ilk lokmayı attıktan 1 saat sonra bakıyor canımTokluğa kaçıncı saat bakıosun?ben yemek bitiminden 1 saat sonra bakıorum.genellikle 105-125 arası bügibiçıkıyor.senin degerler ne durumda?
Canım yazdıklarını okudum,okudukça bu doktorlara iyice sinir oldum.Bir hasta için öncelikli ilaç moral ve motivasyon.Hele ki bu hasta büyük umutlarla heyecanla bebek bekleyen bir anne ise.Ama yok önce moralini boz,yerin dibine sok,hayattan hatta hamilelikten soğut sonra da yok anne karnında bebeğinizle konusmak ona iyi gelecek,yok bir gebe ne kadar huzurlu bir gebelik geçirirse bebeği de öyle mutlu ve huzurlu olur diye nutuklar atsinlar.Çevremizde diplomalı olmuş ama insan olamamış hastasının halinden anlamayan misliyle doktor var.Allah öyleleriyle karşılaştırmasin.Ben de malesef denk geldim birkacina.En son biriyle tartıştım,ultrason odasiNi sordum bana eliyle belli belirsiz işaret yapıyor.Ameliyathane var tam da orda.Ameliyathanenin yaninda bir yerde mi diyince kör değilseniz ya da okumanız varsa orası ameliyathane dedi.Ben de terbiyeni takin, okumam da var yazmam da zira öğretmenim terbiyesiz diyerek tersledim.Vaktim olsa gidip bashekime de şikayet edecektim ama saat 6 olmuştu.Önemli olan senin sağlığın.Allah oğullarını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinaynen öyle canım şimdiden onlar için endişelenip üzülüyoruz annelik böyle bişimiş demek kiAllahım hepsine sağlık sıhhat nasip etsin, kimseye evlat acısı yaşatmasın inşallah, her şeyin hayırlısı, evet anlattıkların hiç kolay değil gerçekten, sağlıkla alakalı bu kadar olmasada benimde hamileliğimin ilk 2 ayı kabus gibiydi bu doktorumu bulana kadar yaşadıklarım diğer doktorlardan duyduklarım hala hazmedemediğim şeyler, insanın psikolojini etkiliyo çok fazla, düşün daha ben keseyi bile görmeden o kadar miniklerden dengesiz doktorun tek bi değerim şüpheli çıktı diye pozitif çıkarsa özürlü olabilir kötünün iyisi gibi yorumlar yaptı, sonra tek yumurta ikizi olduğunu öğrendiğimizde başka gittiğim doktor riskli böyle bi gebem 7.ayında bebekleri birbirlerinin kordonuna dolandılar ve öldüler dedi direkt daha bişi sormadan birinin alınması gerek hemde yarın bu akşam düşün taşın dedi, ben 2 ay boyunca ağlamadan doktor odasından çıkamadım düşün, en bu doktorum çok şükür gerçekten Allah razı olsun ondan çok çok iyi pozitif yorumlar yaptı hep kimse bilemez ne yaşıyacağını bende dahil dedi, hala da der ilk geldiğin günü hiç unutmuyorum gözler ağlamaktan şiş altları baloncuk kendimden geçmişim resmen
evet canım ayrıntılıda o şekilde bakıyolarlar, doktorunda renkli usg varsa anca öyle gösterirdi heralde, o konuda şanslıyım her kontrolde gösteriyo doktorum 4 boyutluyu
Amin canım, gerçekten çoook dengesiz var çook Allahım hep iyi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın gerçekten, bende içişleri bakanlığına bağlı bi kaymakamlıkta hukuk servisinde memurum burda soruşturma dosyalarına filan bakılıyo o kadar çok doktor dosyası geliyoki anlatamam psikolojik sorunu olan doktor bile var hala görevde sen düşün artık, insan gördükçe hastaneye gitmeye korkuyo, Allahım sağ salim hayırlısıyla sağlıkla tüm bebiş bekleyen anneleri bebişlerine kavuştursun inşallahCanım yazdıklarını okudum,okudukça bu doktorlara iyice sinir oldum.Bir hasta için öncelikli ilaç moral ve motivasyon.Hele ki bu hasta büyük umutlarla heyecanla bebek bekleyen bir anne ise.Ama yok önce moralini boz,yerin dibine sok,hayattan hatta hamilelikten soğut sonra da yok anne karnında bebeğinizle konusmak ona iyi gelecek,yok bir gebe ne kadar huzurlu bir gebelik geçirirse bebeği de öyle mutlu ve huzurlu olur diye nutuklar atsinlar.Çevremizde diplomalı olmuş ama insan olamamış hastasının halinden anlamayan misliyle doktor var.Allah öyleleriyle karşılaştırmasin.Ben de malesef denk geldim birkacina.En son biriyle tartıştım,ultrason odasiNi sordum bana eliyle belli belirsiz işaret yapıyor.Ameliyathane var tam da orda.Ameliyathanenin yaninda bir yerde mi diyince kör değilseniz ya da okumanız varsa orası ameliyathane dedi.Ben de terbiyeni takin, okumam da var yazmam da zira öğretmenim terbiyesiz diyerek tersledim.Vaktim olsa gidip bashekime de şikayet edecektim ama saat 6 olmuştu.Önemli olan senin sağlığın.Allah oğullarını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?