2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Canım ayrıntılı ultrasonu benim bildiğim sadece perinataloglar yapıyor. Doktorun perinatalogsa evet ayrıntılı ultrasondur o.

benim kendi doktorumda ayrıntılı baktı. belli başlı şeylere( kalp, böbrek vs, kafa çapı, göbek vs ölçtü)baktı bir perinatolog gibi uzun uzadıya ve her bir noktasına bakmıyor tabi. ama perinatologa gittiğimde 1 saat boyunca her bir noktasını inceleyip ölçüp biçti. birde baktığı cihaz 3 boyutlu göstermiyor olabilir. ama sağlıklı olduklarını bilmek rahatlatıyordur.

Ya kızlar benim 2 gündür bulantılarım hafifledi yemek yiyebiliyorum azda olsa.göğüslerimin sisi de indi yani eskisi gibi acımıyor normalmidir çok tedirginim çarşamba randevum var ama icmde bi korku var
gayet normal. benimde 12. haftada bulantılar bıçak gibi kesildi. ve gögüslerimde ki hassasiyet kalmadı ve şişkinliği indi. hatta sütyenlerim olmuyor diye gidip emzirme sütyeni almıştım büyükçe şimdi hersey normal. endişe etme canım. hatta bu aralar göbeğim bile küçülüyor gibi geliyor. ileri de başına gelirse bu konuda da endişe etme...

Canım ben var ya ben 13. Haftadan beri hamile kıyafeti giyiyorum çünkü başka çarem yok. Çünkü göbüşüme bi şey değince çok rahatsız oluyotum. Hele hamile külodunu icat edenden Allah razı olsun :)) normalde minnacık külot giyen ben 13. Haftadan beri çarşaf gibi kocaman külıt giyiyorum
Benim aldıklarım
2 tane hamile kısa kollu tişort
2 tane hamile uzun kollu tişort
4 tane hamile bluz
3 tane hamile elbise
1 tane hamile eşofmanı
1 tane hamile taytı
1 tane hamile kotu
1 tane hamile kumaş pantalon
10 tane hamile külodu
2 tane bol hırka
İşe giymek için 3 tane düz ayakkabı çünkü normalde işe hep topuklu giyerim.

22. Hafta civarında yapılıyor. Perinatologlar bakıyor. Ultrason cihazları farklı. İleri düzey, ayrıntılı yada renkli ultrason diyorlar. Kadın doğumcularda bakılan rutin aylık değerlendirme perinatolaklar bebeğin suyu , kanı , iç organları , parmakları, yarık dudak olup olmadığı gibi şeylere bakıyorlar. Ben yaptırmadım ama ikili testtide onlar yapıyor sanırım.

Slm güzel anne adayları dün kontrolümüz vardı oğluşlarım kilo almış maşallah herşey çok şükür iyi gidiyor.. doktorumuz bize haber izlemeyi yasakladı artık beni hissediyorlarmış kuzularım sizde izlemeyin olarmı? Şimdi kitap okuyayım diye düşünüyorum bi süredir okumuyordum tavsiyeleriniz varmı

Wuuuuhuuvv canım gardropumu yeniledin sen :) Güle güle kullan ben pek kilo almayınca gerek olmadı çamaşırlarım hala oluyor göbüş büyüdü bi

Devlet hastanelerinde bu anlattığınız tipleeden çok var. Hasta bakıcıdan, hemşireye hepsi mahkeme duvarı suratlı :) tansiyon için sırada beklemekten tansiyonum düştü nihayet içeri 6 şarlı alıyorlar girebilmeyi başardım. O sırada tansiyonu ölçülen kadına ağzında geveleyerek bir şey sordu hemşire kadın anlamadı cevap vermedi. Başladı kadına yağdırmaya gerizekalımısınız tek tek hepinize aynı soruyumu soracağım ben. Birine sorunca içerdeki bütün hastalar oturunca o sormadan söyleyecekmiş meğer . Şimdi bende duyamadım ya beni sardı bir korku :) dedimki hemşire hn . Bende duyamadım ne sorduğunuzu ilk kez geliyorum ve burda bilgi veren bir yazı yok. Saydı saydı banada ne salaklığım kaldı ne cahilliğim . Şikayet etmeyi düşündüm fakat hala aynı devlet hastanesinde devam ediyorum. Sonraki aylarıda düşündüğümden yutkunup çıktım(

Maşallah cnm büyüyor ogluslarin kaç kilo olmuşlar benimde haftaya Kontrolüm

Bende merak ettim minnoşların ne kadar olmuşlar.

maşallah oğluşlarına canım :) bizimde yarın ara kontrolümüz var detaylı kalplerine bakıcak ve 4 lü testlerimizi değerlendiricek doktorumuz bakalım kilo ve boyları ne durumda :) valla ben hamileliğimin başından beri izlemiyorum canım tam kötü olaylara denk geliyordu zaten normalde etkilenen biriyim çok kötü oluyodum eşim yasakladı benimde bakasım yok içim acıyo, ve son 10 gündür filan dizi bile izleyesim yok çok garip ben bebişleri değil bebişler beni etkiledi heralde :) bende kitap okumaya başlayım uzuuun zamandır okuyamıyordum, bir de eşimle puzzle yapmaya başladık bi de yürüyüşe çıkıyoruz daha zevkli geçiyo geceler :)

Maşallah cnm büyüyor ogluslarin kaç kilo olmuşlar benimde haftaya Kontrolüm

Bende merak ettim minnoşların ne kadar olmuşlar.
kızlar biri 490 gr diğeri 512 gr

Ben gündemi takip etmeye bayılıyorum olaylara haliyle üzülüyorum doktor da sorunca haber izliyormusun diye inkar etmedim sonra artık izleme dedi.. izlemem de bugün sıkıntıdan çatladım yürüyüşde yasak bol bol dinlen dedi akşamları eşimle zaman çabuk geçiyor ama gündüz tam aksi senin aktivitelerin süpermiş canım kitap ne okusak acep??

maşallah maşallah :) evet zaten günün çok az bir kısmında eşlerimizle zaman geçiriyoruz o da zırt diye geçiyo, yürüyüşü neden yasakladı canım doktorun? valla çok garip gelebilir ama ben hanüz küçük prensi okuyamadım onu bi okucam ilk önce, bi kaç tane alıpta okuyamadığım kitap vardı belki onlara başlarım, sen ne tür kitapları seversin?

Canım sezaryen olcam haliyle hem ikiz hem tüp bebiş olunca çok yürüme aşağıya inmesinler dedi.. Rahim ağzı ile araları yakın değil ama yinede tedbir için sanırım.. bende küçük prensi okumadım canım polisiyeye bayılıyorum biraz daha gerilim ağırlıklı okuyordum ama oda olmaz artık bana yeni romanlara yelken açmalıyımm

evet daha sakin bişiler tercih etmelisin huzura yolculuk etmeliyiz

Bizimde haftaya detaylımız var. Meraktan ölücem. Allahım onlara sağlık versin başka birşey istemiyorum.

Benimde haftaya salı bende aynı senin gibiyim kızlarımı çok merak ediyorum sağlıkla ri yerindemi yüzlerini gostericeklermi çok heycan verici

Maşallah cnm gayet iyi kiloları ne yedim de böyle tombislesti oğluşların

Merhaba kızlar Benim 12 sinde detaylı ultrasonum vardı. 1,5 saat baktı doktor 2 saat te kapının önünde bekledik. Brbekler ultrason sırasında normalden çok fazla hareketli olunca doktorum beyinlerine tekrar bakıcam 5 kasıma gel dediler. İnsan bir sonraki randevuya sabırsızlıkla bekliyor. Hatta arada bile bir terslikmi var acaba diye doktora gidesim geliyorda tutuyorum kendimi :)

Bayanlar iyi geceler..Yine kafama takıldı akşam akşam..8. Haftam bitti bu günlerde inşaallah.Ama hala akşamları özellikle adet sancısı gibi karnım ağrıyo sizlerde de oluyor mu? Kafama takıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…