- Konu Sahibi kalbiminozu
-
- #1.581
Canım ayrıntılı ultrasonu benim bildiğim sadece perinataloglar yapıyor. Doktorun perinatalogsa evet ayrıntılı ultrasondur o.Kizlar ayrintili ultrosonda ne oluuor.ben 17.haftamdayim.dun dr gittim. Herzaman baktigi ultrosonla bebegin tum organlarina bakti olcu falan aldi.parmagina ayagina falam bakti.normal gersey dedi.sonra onunuzdeki ay gel kan akimlarina bakalim dedi.simdi bana bu yaptigi ayrintili ultrosinmuydu yani.e ben bebekleri 3 boyutlu ultrosonda goremedim ama daha
benim kendi doktorumda ayrıntılı baktı. belli başlı şeylere( kalp, böbrek vs, kafa çapı, göbek vs ölçtü)baktı bir perinatolog gibi uzun uzadıya ve her bir noktasına bakmıyor tabi. ama perinatologa gittiğimde 1 saat boyunca her bir noktasını inceleyip ölçüp biçti. birde baktığı cihaz 3 boyutlu göstermiyor olabilir. ama sağlıklı olduklarını bilmek rahatlatıyordur.Kizlar ayrintili ultrosonda ne oluuor.ben 17.haftamdayim.dun dr gittim. Herzaman baktigi ultrosonla bebegin tum organlarina bakti olcu falan aldi.parmagina ayagina falam bakti.normal gersey dedi.sonra onunuzdeki ay gel kan akimlarina bakalim dedi.simdi bana bu yaptigi ayrintili ultrosinmuydu yani.e ben bebekleri 3 boyutlu ultrosonda goremedim ama daha
gayet normal. benimde 12. haftada bulantılar bıçak gibi kesildi. ve gögüslerimde ki hassasiyet kalmadı ve şişkinliği indi. hatta sütyenlerim olmuyor diye gidip emzirme sütyeni almıştım büyükçeYa kızlar benim 2 gündür bulantılarım hafifledi yemek yiyebiliyorum azda olsa.göğüslerimin sisi de indi yani eskisi gibi acımıyor normalmidir çok tedirginim çarşamba randevum var ama icmde bi korku var
Canım ben var ya ben 13. Haftadan beri hamile kıyafeti giyiyorum çünkü başka çarem yok. Çünkü göbüşüme bi şey değince çok rahatsız oluyotum. Hele hamile külodunu icat edenden Allah razı olsun :)) normalde minnacık külot giyen ben 13. Haftadan beri çarşaf gibi kocaman külıt giyiyorumAkşamınız hayırlı olsun kızlar artık eşofmanada sığamadığımı görünce alışverişe gittik.. 2tane hamiş pantolonum var 2tane tşört salaş tşörtlerim de olunca bakalım beni ne kadar götürcekler :) çok fazla da bişey almak istemiyorum bakalım hayırlısı :)
22. Hafta civarında yapılıyor. Perinatologlar bakıyor. Ultrason cihazları farklı. İleri düzey, ayrıntılı yada renkli ultrason diyorlar. Kadın doğumcularda bakılan rutin aylık değerlendirme perinatolaklar bebeğin suyu , kanı , iç organları , parmakları, yarık dudak olup olmadığı gibi şeylere bakıyorlar. Ben yaptırmadım ama ikili testtide onlar yapıyor sanırım.Kizlar ayrintili ultrosonda ne oluuor.ben 17.haftamdayim.dun dr gittim. Herzaman baktigi ultrosonla bebegin tum organlarina bakti olcu falan aldi.parmagina ayagina falam bakti.normal gersey dedi.sonra onunuzdeki ay gel kan akimlarina bakalim dedi.simdi bana bu yaptigi ayrintili ultrosinmuydu yani.e ben bebekleri 3 boyutlu ultrosonda goremedim ama daha
Wuuuuhuuvv canım gardropumu yeniledin sen :) Güle güle kullanCanım ben var ya ben 13. Haftadan beri hamile kıyafeti giyiyorum çünkü başka çarem yok. Çünkü göbüşüme bi şey değince çok rahatsız oluyotum. Hele hamile külodunu icat edenden Allah razı olsun :)) normalde minnacık külot giyen ben 13. Haftadan beri çarşaf gibi kocaman külıt giyiyorum
Benim aldıklarım
2 tane hamile kısa kollu tişort
2 tane hamile uzun kollu tişort
4 tane hamile bluz
3 tane hamile elbise
1 tane hamile eşofmanı
1 tane hamile taytı
1 tane hamile kotu
1 tane hamile kumaş pantalon
10 tane hamile külodu
2 tane bol hırka
İşe giymek için 3 tane düz ayakkabı çünkü normalde işe hep topuklu giyerim.
Devlet hastanelerinde bu anlattığınız tipleeden çok var. Hasta bakıcıdan, hemşireye hepsi mahkeme duvarı suratlı :) tansiyon için sırada beklemekten tansiyonum düştü nihayet içeri 6 şarlı alıyorlar girebilmeyi başardım. O sırada tansiyonu ölçülen kadına ağzında geveleyerek bir şey sordu hemşire kadın anlamadı cevap vermedi. Başladı kadına yağdırmaya gerizekalımısınız tek tek hepinize aynı soruyumu soracağım ben. Birine sorunca içerdeki bütün hastalar oturunca o sormadan söyleyecekmiş meğer . Şimdi bende duyamadım ya beni sardı bir korku :) dedimki hemşire hn . Bende duyamadım ne sorduğunuzu ilk kez geliyorum ve burda bilgi veren bir yazı yok. Saydı saydı banada ne salaklığım kaldı ne cahilliğim . Şikayet etmeyi düşündüm fakat hala aynı devlet hastanesinde devam ediyorum. Sonraki aylarıda düşündüğümden yutkunup çıktımCanım yazdıklarını okudum,okudukça bu doktorlara iyice sinir oldum.Bir hasta için öncelikli ilaç moral ve motivasyon.Hele ki bu hasta büyük umutlarla heyecanla bebek bekleyen bir anne ise.Ama yok önce moralini boz,yerin dibine sok,hayattan hatta hamilelikten soğut sonra da yok anne karnında bebeğinizle konusmak ona iyi gelecek,yok bir gebe ne kadar huzurlu bir gebelik geçirirse bebeği de öyle mutlu ve huzurlu olur diye nutuklar atsinlar.Çevremizde diplomalı olmuş ama insan olamamış hastasının halinden anlamayan misliyle doktor var.Allah öyleleriyle karşılaştırmasin.Ben de malesef denk geldim birkacina.En son biriyle tartıştım,ultrason odasiNi sordum bana eliyle belli belirsiz işaret yapıyor.Ameliyathane var tam da orda.Ameliyathanenin yaninda bir yerde mi diyince kör değilseniz ya da okumanız varsa orası ameliyathane dedi.Ben de terbiyeni takin, okumam da var yazmam da zira öğretmenim terbiyesiz diyerek tersledim.Vaktim olsa gidip bashekime de şikayet edecektim ama saat 6 olmuştu.Önemli olan senin sağlığın.Allah oğullarını sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
Slm güzel anne adaylarıdün kontrolümüz vardı oğluşlarım kilo almış maşallah herşey çok şükür iyi gidiyor.. doktorumuz bize haber izlemeyi yasakladı artık beni hissediyorlarmış kuzularım sizde izlemeyin olarmı? Şimdi kitap okuyayım diye düşünüyorum bi süredir okumuyordum tavsiyeleriniz varmı
Wuuuuhuuvv canım gardropumu yeniledin sen :) Güle güle kullanben pek kilo almayınca gerek olmadı çamaşırlarım hala oluyor göbüş büyüdü bi
Bende merak ettim minnoşların ne kadar olmuşlar.Slm güzel anne adaylarıdün kontrolümüz vardı oğluşlarım kilo almış maşallah herşey çok şükür iyi gidiyor.. doktorumuz bize haber izlemeyi yasakladı artık beni hissediyorlarmış kuzularım sizde izlemeyin olarmı? Şimdi kitap okuyayım diye düşünüyorum bi süredir okumuyordum tavsiyeleriniz varmı
Wuuuuhuuvv canım gardropumu yeniledin sen :) Güle güle kullanben pek kilo almayınca gerek olmadı çamaşırlarım hala oluyor göbüş büyüdü bi
maşallah oğluşlarına canım :) bizimde yarın ara kontrolümüz var detaylı kalplerine bakıcak ve 4 lü testlerimizi değerlendiricek doktorumuz bakalım kilo ve boyları ne durumda :) valla ben hamileliğimin başından beri izlemiyorum canım tam kötü olaylara denk geliyordu zaten normalde etkilenen biriyim çok kötü oluyodum eşim yasakladı benimde bakasım yok içim acıyo, ve son 10 gündür filan dizi bile izleyesim yok çok garip ben bebişleri değil bebişler beni etkiledi heralde :) bende kitap okumaya başlayım uzuuun zamandır okuyamıyordum, bir de eşimle puzzle yapmaya başladık bi de yürüyüşe çıkıyoruz daha zevkli geçiyo geceler :)Slm güzel anne adaylarıdün kontrolümüz vardı oğluşlarım kilo almış maşallah herşey çok şükür iyi gidiyor.. doktorumuz bize haber izlemeyi yasakladı artık beni hissediyorlarmış kuzularım sizde izlemeyin olarmı? Şimdi kitap okuyayım diye düşünüyorum bi süredir okumuyordum tavsiyeleriniz varmı
Maşallah cnm büyüyor ogluslarin kaç kilo olmuşlar benimde haftaya Kontrolüm
kızlar biri 490 gr diğeri 512 grBende merak ettim minnoşların ne kadar olmuşlar.
Ben gündemi takip etmeye bayılıyorum olaylara haliyle üzülüyorum doktor da sorunca haber izliyormusun diye inkar etmedim sonra artık izleme dedi.. izlemem de bugün sıkıntıdan çatladımmaşallah oğluşlarına canım :) bizimde yarın ara kontrolümüz var detaylı kalplerine bakıcak ve 4 lü testlerimizi değerlendiricek doktorumuz bakalım kilo ve boyları ne durumda :) valla ben hamileliğimin başından beri izlemiyorum canım tam kötü olaylara denk geliyordu zaten normalde etkilenen biriyim çok kötü oluyodum eşim yasakladı benimde bakasım yok içim acıyo, ve son 10 gündür filan dizi bile izleyesim yok çok garip ben bebişleri değil bebişler beni etkiledi heralde :) bende kitap okumaya başlayım uzuuun zamandır okuyamıyordum, bir de eşimle puzzle yapmaya başladık bi de yürüyüşe çıkıyoruz daha zevkli geçiyo geceler :)
maşallah maşallah :) evet zaten günün çok az bir kısmında eşlerimizle zaman geçiriyoruz o da zırt diye geçiyo, yürüyüşü neden yasakladı canım doktorun? valla çok garip gelebilir ama ben hanüz küçük prensi okuyamadımkızlar biri 490 gr diğeri 512 gr
Ben gündemi takip etmeye bayılıyorum olaylara haliyle üzülüyorum doktor da sorunca haber izliyormusun diye inkar etmedim sonra artık izleme dedi.. izlemem de bugün sıkıntıdan çatladımyürüyüşde yasak bol bol dinlen dedi akşamları eşimle zaman çabuk geçiyor ama gündüz tam aksi senin aktivitelerin süpermiş canım kitap ne okusak acep??
Canım sezaryen olcam haliyle hem ikiz hem tüp bebiş olunca çok yürüme aşağıya inmesinler dedi.. Rahim ağzı ile araları yakın değil ama yinede tedbir için sanırım.. bende küçük prensi okumadım canımmaşallah maşallah :) evet zaten günün çok az bir kısmında eşlerimizle zaman geçiriyoruz o da zırt diye geçiyo, yürüyüşü neden yasakladı canım doktorun? valla çok garip gelebilir ama ben hanüz küçük prensi okuyamadımonu bi okucam ilk önce, bi kaç tane alıpta okuyamadığım kitap vardı belki onlara başlarım, sen ne tür kitapları seversin?
evet daha sakin bişiler tercih etmelisinCanım sezaryen olcam haliyle hem ikiz hem tüp bebiş olunca çok yürüme aşağıya inmesinler dedi.. Rahim ağzı ile araları yakın değil ama yinede tedbir için sanırım.. bende küçük prensi okumadım canımpolisiyeye bayılıyorum biraz daha gerilim ağırlıklı okuyordum ama oda olmaz artık bana yeni romanlara yelken açmalıyımm
Bizimde haftaya detaylımız var. Meraktan ölücem. Allahım onlara sağlık versin başka birşey istemiyorum.
kızlar biri 490 gr diğeri 512 gr
Ben gündemi takip etmeye bayılıyorum olaylara haliyle üzülüyorum doktor da sorunca haber izliyormusun diye inkar etmedim sonra artık izleme dedi.. izlemem de bugün sıkıntıdan çatladımyürüyüşde yasak bol bol dinlen dedi akşamları eşimle zaman çabuk geçiyor ama gündüz tam aksi senin aktivitelerin süpermiş canım kitap ne okusak acep??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?