• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

maalesef dün göründü bende kırmızılar. her ay aynı hayal kırıklığı. benim bat 01.12. başladık bakalım şimdiden yumurta takibine . her ay yeni umut

evet canım bekleyelim bakalım hayırlısıyla. kaç ay oldu senin denemeler başlayalı

benim biraz karışık oldu canım arada korunuyorduk arada korunmuyorduk ama temmuzdan bu yana tamamen korunmuyoruz 4-5 ay oldu diyebilirim eylülde klomen tedavisine başladık.ekimde ara verdik bu ay 2. kez klomen kullanacağım. sen kaç aydır deniyorsun canım?

Ben az daha dayanayım ozaman ya :kahve:
Dayan canım ben yaptım erken gebelik testlerinden. Yok henüz ama ümitliyim niyeyse daha var günümüze. Gaza geldim erken öğrenen çok oldu. İlk gebeliğim 4 gün geçince çıkmıştı. Acele ettim. Pazartesi sabah yapıcam tekrar regl olmazsak tabi. Umutsuzluk yok

Canlarım arkadaslarım anne olmak icin can atan yol arkadaşlarım sevindirici haberi alıp topik yogunlugundan atladıgım ve tebrik edemedigim herkesi sımsıkı kucaklıyorum tebrik ediyorum bugun bu kadar pozitif olmamı saglayan ve umutlandıran bu topiğin biricik hanımlarından @Masalll92 @FM_ist cgdmkrks cgdmkrks ve diğer arkadaşlarım teşekkürü borç biliyorum allah sizden razı olsun nur topu gibi evlatlarınız olsun dualarımdasınız
Pozitif olcaz ki sağlıklı yumişler olsun. Stres çok etkili oluyor özellikle kadınlarda. Adet gününe yakın stressiz olmak mümkün değil ama çalışmalar sırasında acaba tuttu mu tutcak mı diye düşünmemek lazım

Dayan canım ben yaptım erken gebelik testlerinden. Yok henüz ama ümitliyim niyeyse daha var günümüze. Gaza geldim erken öğrenen çok oldu. İlk gebeliğim 4 gün geçince çıkmıştı. Acele ettim. Pazartesi sabah yapıcam tekrar regl olmazsak tabi. Umutsuzluk yok
Benim geçen ay bir gün gecikmeli gelmişti kırmızılar çok ümitlenmiştim ama geldi yine.bizimle olsunlarda zor gelse de bekleriz bi şekilde inşallah yaa

Benimde bat 28.11 gozukuyor suan bisey oldugunu pek sanmiyorum her belirtiyi yoruyo insan bi sure sonra hamilelige adetlerimde duzensiz zaten takvim olayi bende tutmuyor maalesef isim sansa kaldi :dua: bir de birsey soracagim kizlar bazi yakinlarim hamile kalmaya karar verdiklerinde folik asit kullanmaya baslamislardi kullanilmasi gerekiyor mu yardimci oluyor mu hamile kalmaya bilginiz var mi?

Bilimsel açıklaması ise; iyonik faktör denilen bir olaya dayanmaktadır.vücudun elektrik yükünü + veya - yönünde etkilemekte ve X veya Y kromozomu taşıyan spermler de farklı elektrikler yüklü olduğu için örneğin X kromozomu taşıyan spermler itilirken Y kromozomu taşıyanlar yumurtaya çekilmektedir.Genel olarak bu yöntemin teorisi Babychoice’un teorisini destekler niteliktedir. BabyChoice’un mantığı da yumurtanın bu seçimi zaten bazı özel günlerde doğal olarak elektriklenerek yaptığı şeklindedir.

Kizlar bu teorileri arastrabilirsiniz sizde..cinsiyeti sadece erkek belirlemiyor.yumurtaninda bi cekim gucu var ve o cekim gucu kadinin besininden yumurtlama yerinden hormonlarindan etkileniyor
Bu bilginin kaynağı nedir?linki var mı?

Bu bilginin kaynağı nedir?linki var mı?
yer ,tuzlu beslenirse ,diz dirsek pozisyonunda cinsel ilişkiye girerse erkek; balık ve bol sebze yer veya misyoner pozisyonunda ilişkiye girerse kız sahibi olacağı gibi tıbbi dayanağı olmayan bir çok söylenti vardır.

Cinsiyet Tayini, Cinsiyet Seçme ve Cinsiyet Seçimi İçin En Çok Uygulanan Yöntemler;

1. BabyChoice –Materna yöntemi :

İsviçre’deki Materna Laboratuarlarının 1996 yılından beri birçok ülkede temsilcilikleri aracılığı ile dağıtımını yaptığı BabyChoice metodu ile tıbbi müdahale olmadan istenilen cinsten bebek yapabilmenin doğal ve güvenli tek yolunu sağlamaya çalışmaktadır. Anne veya bebeği hiçbir riske sokmadan %90'ın üzerindeki başarı oranı sağladığını iddia etmekte olup, pratik ve ekonomik bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki Bu yöntem nasıl çalışıyor?

Bu yöntemin çalışma prensibi ;

Hücresel haberleşme konusunu inceleyen bilim adamları annenin yumurta zarındaki reseptörlerin "X" veya "Y" kromozomu taşıyan spermleri dönem dönem kabul veya reddettiğini buldular. "X" kromozomlu spermin (kız çocuk) (+) artı ve "Y" kromozomlu spermin (erkek çocuk) (-) eksi yük taşıdığı ise önceden biliniyordu. Fransız bilim adamları daha da ileri gittiler ve yumurta zarındaki reseptörlerin elektrik yükünün annenin biyolojik saatine göre değiştiğini keşfettiler. Buna kutuplaşma dönemleri adını verdiler.

Buluş resmi makamlarca izlenen testlerle denendi ve %98 oranında başarı elde edildi. Bunun üzerine 1997'den beri tüm dünyada satışa sunuldu. Yeni adıyla BabyChoice şöyle özetleniyor : annenin yumurta zarındaki reseptörlerin hangi günlerde "X" kromozomlu spermleri (kız), hangi günlerde "Y" kromozomlu spermleri (erkek) kabul edip diğerini reddedeceğini bulan metotdur. Çiftlerin, doğanın onlar için belirlediği günlerde kız veya erkek çocuk yapmalarını sağlar. 1997'den bu yana kullanıcıların başarı oranı %90 olmuştur. Hakkınızda vereceğiniz bilgiler analiz edilerek ve her biri 25 ayrı hayati parametre ile karşılaştırılır ve BabyChoice takvimi hazırlanır. Takvim, spermlerin ana rahminde 60 saate kadar yaşayabildikleri hesaplanarak hazırlanır. Takvimde işaretli günler çoğu annenin doğurgan dönemi (son kanamanın ilk gününden sonraki 7. ila 21. gün arası) ile ilk 6 ayda çakışmaktadır. Ancak gerekli görülürse adet dönemlerini değiştirmek kolaydır. Kutuplaşma dönemleri sabittir ve değiştirilemez. BabyChoice metodu tamamen doğal olup kopyalama, genetik seçme, embriyo ayırma gibi işlemlerden ayrı tutulmaktadır ve bunları yasaklayan tüm otoritelerce kabul görmektedir. İsviçre'deki Materna laboratuarlarında annenin kişiye özel analizi yapılmaktadır ve BabyChoice takvimi hazırlanmaktadır. Bu takvimdeki işaretli günler çiftlerin istedikleri cinsiyetteki çocuğa hamile kalabilecekleri günleri gösterir.Bugünlerde hamilelik için deneme yapmak gerekir.

Benim geçen ay bir gün gecikmeli gelmişti kırmızılar çok ümitlenmiştim ama geldi yine.bizimle olsunlarda zor gelse de bekleriz bi şekilde inşallah yaa
Ah şu ümitlerimiz. Ben baktıkça hayalet çizgiler görüyorum gelip geçip bakıyorum. İki üç güne koyulduğunu görürüz inşallah canım

Eğer Babies16 Babies16 nin dediği buysa günlerle ilgili cinsiyet belirleme bu,tuplerle ilgili değil.tuplerin birinden kız,digerinden erkek olur diye bise yok.

Bu tezin devami varmis ama hatta bu adamin birsuru calismasi varmis sen hepsini arastr istersen.bide dedigim gibi ben takilmiyrm takilanlar uygulasinlar her iliskide cinsiyeti su olsun bu olsun diye dikkat edemem saga sola

Benim tek yumurta ikiz oğullarım vardı.inan cinsiyet önemli değil sağlık önemli,ama işte tek tüpü kapalı olan kişiler burda yazılanları okuyup uzulmesinler oğlum olamayacak ya da kızım olamayacak diye.cinsiyet belirlemede tüplerin etkisi yok.

Ah şu ümitlerimiz. Ben baktıkça hayalet çizgiler görüyorum gelip geçip bakıyorum. İki üç güne koyulduğunu görürüz inşallah canım
İnşallah canım yaa Rabbim hepimize nasip etsn inşallah.agrılar ümitlendiriyor beni şu an.göğüslerimde şişti

Ben biyoloji ogretmeniyim canım ondan sordum biraz biliyorum bu konuları.
Ozaman merak ediyorsan rus bilim adamlarinin tezlerini arastr canim devami varmis dedigim gibi ki biz asilama uygulamasi yaparkende doktorlar saga sola dikkat edio cinsiyet tahminindede buluyordu ve 5 yil hastanelerdeydim sadece hatirladim 2 tane tutmayan oldu tahminlerinde.oyuzden bana cok batil gelmiyor aciksasi sag sol meselesi ve hatta marifetnamede de geciyor bu sag sol meselesi

Benim tek yumurta ikiz oğullarım vardı.inan cinsiyet önemli değil sağlık önemli,ama işte tek tüpü kapalı olan kişiler burda yazılanları okuyup uzulmesinler oğlum olamayacak ya da kızım olamayacak diye.cinsiyet belirlemede tüplerin etkisi yok.
Zaten kesin deilki bu genelleme..kimse sagdan asla kiz olmaz yada soldan asla erkek olmaz diyemez..cogunluk adina konusulan bisey ve tek yumurta ikiziyle sag sol yumurtalik olayini bagdastramadim ¿

Back
X