• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Anneleri ve Anne Adayları❤

İlk 3 aydan sonra bebek anneden beslenmeye başlıyor kızlar. Ayrıca tuz kullanımı vücutta ödem yapıyor. Tansiyon düşüklüğü hamilelikte normal ama rahatsız edecek şekildeyse doktorunla paylaş derim. Sorunlarınız oldukca yazabilirsiniz elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım :KK15: B Biravucmutluluk

Canim benim bildigm ilk uc ay anneden besleniyo diye biliyorum. o yuzden anne halsiz dusuyomus. Simdi sen yaznca yanlis mi okudum diye baktm bi cok sitede boyle yaziyo kuluplerde de. Ve dusuk tansıyonun yuksekten ıyı oldugunu biliyorum. Tuzlu ayran tavsiye eden doktorlarida. Pekmez icebilirsin oda iyi gelir B Biravucmutluluk

Benim yumurtlama gununde antalyadaydik iki gun sonra 13 saatlik yola iki gun sonra yine 13 saatlik yola ciktik. Yolda da kasiklarim cok agridi usuttum sandim antalya sicak memleket soguktu ondan dedim. Acaba beni o mu etkiledi her halt aklima geliyo simdi neden boyle oldu diye bi aciklamasi yokmus bunun ama tuplerde hafif yapisiklik olmasi sigara kullanimi ve over kistleri buna sebep olabiliyomus bende sigara ve polikistik over var malum. Tupte hafif yapisiklik dahi olsaa o sperm ordan nasil gecti de gitti dollenip gelirken yolda takili kalip orda kaldi anlamiyorum. Kafa vermeyim diyorum ama acabalar sardi dort bir yanimi :)) sen ne diyosn yannecim :)

aşkım benim seviyorum seni :KK200:
kuzum öncelikle sperm denilen şey mikron milim bile değil... spermin tüpten geçmesi çok zor değil yapışıklıktan kasıt komple yapışık değildir. daralma gibi düşün. Haliyle döllenen yumurta daha iri o daralmış tupün kısmından geçememiş.
İşin açıkcası herşeyi bir kenara bırak ben senin durumunu şöyle algıladım.
Spermler oluşumunu erkeğin yumurtalığında başlıyor ama rahme girdikten sonra oluşum süreci devam ediyor.
Yumurtada döllendikten sonra oluşum süreci devam ediyor. Sonuçta tüpten geçtiği sırada hala yumurta ve sperm döllenme sürecini çocuğun oluşum sürecine devam ediyor. Tüplerindeki o daralmanın olduğu yerde yumurta hareketine devam ettirememiş rahme gelememiş. Çok kafaya takma ama rahim filmi çekildi mi? o daralma tek taraftamı?
Sonuçta hamile kalabildiğine göre bence kafana cok takma. Rahim filmi çekiminde bile kapalı tüp açılması oluyor.
Bunun üstüne bir sünger çek. Bu tecrüben ile öğrendiğin bilgiler ışığında hareket et. Rahim çok komplike bir organ anlamak zor...

Bende öyle sanıyordum acildeki Dr daha çok yeni çok dikkat et 2 haftalik dedi ama bende belirtiler fazla bana 4 haftalik gibi geliyor
bütün bu soruların cevabını inşallah keseyi görüp sonrasında da içinde bebğini dörünce alacaksın. Şen suan rahmine yerleşme sürecinde olduğu için cok yeni kendine dikkat et artışı kontrol ettir. gerisi allaha kalmış.

Bende öyle sanıyordum acildeki Dr daha çok yeni çok dikkat et 2 haftalik dedi ama bende belirtiler fazla bana 4 haftalik gibi geliyor

Ya sen acilin dr una takilma ne seviyolar felaket tellalligini yaa patavatsizlik etmis resmen. Korkma 4 haftaliksin hangi dr yumurtlamadan sonrayi hesaplar adetin gecince hamileysen dedikleri sey 4 yada 5 haftalik .. son adet tarihi baz aliniyo cunku. Sen korkma. Cok yeni ama cokta tehlikeli bi durumda degilsin degerinde gayet guzel bi kac gun gecikmeyle. Rabbim kucagina almayi da nasip etsin canimm

Canim benim bildigm ilk uc ay anneden besleniyo diye biliyorum. o yuzden anne halsiz dusuyomus. Simdi sen yaznca yanlis mi okudum diye baktm bi cok sitede boyle yaziyo kuluplerde de. Ve dusuk tansıyonun yuksekten ıyı oldugunu biliyorum. Tuzlu ayran tavsiye eden doktorlarida. Pekmez icebilirsin oda iyi gelir B Biravucmutluluk
Ah afedersin canım ben kilo alımıyla karıştırdım. Doğru senden besleniyor ama yediklerinin bebeğe kilo olarak faydası yok o nedenle kilo alma, alırsan kendine almış olursun demişti doktorum. :D Devreler yandı :D Tabi bulantıları olan insanlar mesela yiyemiyor ama bebek besinsiz kalmıyor senin stoklarından kullanıyor ama ilk aylarda onun da aman aman bir beslenmeye ihtiyacı yok. Sadece beyin gelişimi için yediklerimize dikkat etmek gerek

Ya sen acilin dr una takilma ne seviyolar felaket tellalligini yaa patavatsizlik etmis resmen. Korkma 4 haftaliksin hangi dr yumurtlamadan sonrayi hesaplar adetin gecince hamileysen dedikleri sey 4 yada 5 haftalik .. son adet tarihi baz aliniyo cunku. Sen korkma. Cok yeni ama cokta tehlikeli bi durumda degilsin degerinde gayet guzel bi kac gun gecikmeyle. Rabbim kucagina almayi da nasip etsin canimm
Haklısın canim karnimda hareketler var bide kasiklarimda bişeyler oluyor yerlesiuor sanırım çok teşekkür ederim Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah birwz pimpirikliyim rahatlattiniz beni

bütün bu soruların cevabını inşallah keseyi görüp sonrasında da içinde bebğini dörünce alacaksın. Şen suan rahmine yerleşme sürecinde olduğu için cok yeni kendine dikkat et artışı kontrol ettir. gerisi allaha kalmış.
Aynen beklicem Dr soylick artık

aşkım benim seviyorum seni :KK200:
kuzum öncelikle sperm denilen şey mikron milim bile değil... spermin tüpten geçmesi çok zor değil yapışıklıktan kasıt komple yapışık değildir. daralma gibi düşün. Haliyle döllenen yumurta daha iri o daralmış tupün kısmından geçememiş.
İşin açıkcası herşeyi bir kenara bırak ben senin durumunu şöyle algıladım.
Spermler oluşumunu erkeğin yumurtalığında başlıyor ama rahme girdikten sonra oluşum süreci devam ediyor.
Yumurtada döllendikten sonra oluşum süreci devam ediyor. Sonuçta tüpten geçtiği sırada hala yumurta ve sperm döllenme sürecini çocuğun oluşum sürecine devam ediyor. Tüplerindeki o daralmanın olduğu yerde yumurta hareketine devam ettirememiş rahme gelememiş. Çok kafaya takma ama rahim filmi çekildi mi? o daralma tek taraftamı?
Sonuçta hamile kalabildiğine göre bence kafana cok takma. Rahim filmi çekiminde bile kapalı tüp açılması oluyor.
Bunun üstüne bir sünger çek. Bu tecrüben ile öğrendiğin bilgiler ışığında hareket et. Rahim çok komplike bir organ anlamak zor...

Rahmimden boyle bisey bekliyodum ben aslinda, cok sinsilik olmus aşşada :))) doktora rahm filmine gerek var mi dedim bir ay bekle dedi korun dedi. Bende bu ay kendimi spora ve diyete vercm bugun basladim birazdan koşmaya gidcm :D nasipte bunu yasamak varmis deyip onume bakacam mecbur.

Tesekkur ederimmm engin bilgilerin icinnnn

Bende seni seviyorum tatlisimmm:KK200:

Ah afedersin canım ben kilo alımıyla karıştırdım. Doğru senden besleniyor ama yediklerinin bebeğe kilo olarak faydası yok o nedenle kilo alma, alırsan kendine almış olursun demişti doktorum. :KK70: Devreler yandı :KK70: Tabi bulantıları olan insanlar mesela yiyemiyor ama bebek besinsiz kalmıyor senin stoklarından kullanıyor ama ilk aylarda onun da aman aman bir beslenmeye ihtiyacı yok. Sadece beyin gelişimi için yediklerimize dikkat etmek gerek

Aynen o yuzden folik asiti bize yapistiriyolar ya :)) sorun degil canim hangimizin devreleri yanmadi ki şurda :))

Haklısın canim karnimda hareketler var bide kasiklarimda bişeyler oluyor yerlesiuor sanırım çok teşekkür ederim Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah birwz pimpirikliyim rahatlattiniz beni

O yerlesmeye calisiyo kendine yer ariyo sen sadece ani hareketlerden ve bir yerlere uzanmaktan kaçın yeterli. Allah yardm eder insallah pimpirik yapma gel bize rahatlatalim taze annis :)

Gebelikte bu normal kuzum dinleneceksin bol bol. Tuzlu ayran iceblrsn onu okumustum burda bir yerde. Bebis senden beslenecek 3 ay boyunca :) normal boyle olman.. evdesin dimi calismiyosn bol bolll yattt :))
Aynen canm evdeym. Tansiyonumu dahada düsürn şey limonmus :( migdemi rahatlatiyo ama tansiyonu düşürüyo yiyince daha kötü oluyormusum . Migdeme bska çözüm bulacam artk ne yapaym zararı olmazsa sorun yok valla annem çocuğu sıkıştırır düşuk tansiyon iyi degl diyince korktm :KK12:

İlk 3 aydan sonra bebek anneden beslenmeye başlıyor kızlar. Ayrıca tuz kullanımı vücutta ödem yapıyor. Tansiyon düşüklüğü hamilelikte normal ama rahatsız edecek şekildeyse doktorunla paylaş derim. Sorunlarınız oldukca yazabilirsiniz elimden geldiğinde yardımcı olmaya çalışırım :KK15: B Biravucmutluluk
Canm rahatsız edecek kadr iki kere dustu genede söyleyecegm doktoruma. Bu arada limon dahada düsürüyormus tansiyonumu. Dün farkettm limonu yiynce başladı ellerm titremeye. Sağolun :KK68: yardımlarınız için :KK8:

Çok iyi sayılmam bebegm tansiyonum düşuyo bunun nasıl br zararı olur biliyormusn?? Sn nasılsın bu arada
Benim de arada düşüyor canım bi zararı olmaz bence dikkat et düşme çarpma falan olmasın da ,ben de baş dönmesi oluyor hemen bi şeyler yiyorum tatlı bi şey yiyince dengeleniyor biraz tansiyonum

Rahmimden boyle bisey bekliyodum ben aslinda, cok sinsilik olmus aşşada :))) doktora rahm filmine gerek var mi dedim bir ay bekle dedi korun dedi. Bende bu ay kendimi spora ve diyete vercm bugun basladim birazdan koşmaya gidcm :KK70: nasipte bunu yasamak varmis deyip onume bakacam mecbur.

Tesekkur ederimmm engin bilgilerin icinnnn

Bende seni seviyorum tatlisimmm:KK200:

aferin kız sana bende spor ve diyet yapsam çok iyi olacak ama nerde... cok kilo aldım gereksiz hamile kalsam bu kilonun üstüne top gibi yuvarlanırım heralde:) rahim filmi çektir zamanı gelince aksatma. ayrıca rahim filminden sonrada hamilelik şansı artıyor. hemde durumun hakkında bilgi edinmiş olursun. dış gebelik çok tehlikeli olabiliyor allaha şukur sen erken fark ettin... zarar vermeden çözülmüş oldu.
aslında olay hiç 2+2 =4 gibi değil biliyormusun? yani cocuk için bence umursamamak en doğrusu kafaya taktıkca araştırdıkca cok kafaya takıyorsun. Benim ablamın sebepsiz 10 yıl bebeği olmadı. oda sigara içiyordu hatta bir dr. rahmini ne hale getirmişsin sigara içierek diye azarmıştı. başka dr sende bişey yok dedi. bıraktı herşeyi kendi haline olmadı. Gitti tüp bebek yaptı ilkinde tuttu. o bile inanamadı...bazen dr. bi acayip abuk subuk şeyler söyulüyorlar ...

Ah afedersin canım ben kilo alımıyla karıştırdım. Doğru senden besleniyor ama yediklerinin bebeğe kilo olarak faydası yok o nedenle kilo alma, alırsan kendine almış olursun demişti doktorum. :KK70: Devreler yandı :KK70: Tabi bulantıları olan insanlar mesela yiyemiyor ama bebek besinsiz kalmıyor senin stoklarından kullanıyor ama ilk aylarda onun da aman aman bir beslenmeye ihtiyacı yok. Sadece beyin gelişimi için yediklerimize dikkat etmek gerek
Kızlar kilo aldmmi en çok onu merk ediyorum ilk öğrendiğim gün 45 kilo idim :)) yemem iyi gobekte çıktı sanki alıyorum evde tartm yok artk hastaneye gidince tartilirim LovePink_ LovePink_ canm sen aldın mı ilk 3 ay brde göbeğin cikmismiydi bnm gogusler aynı ama göbek delignin orası çıktı böyle özellikle alt kısım kilo mu alıyorum yoksa bu kadr erken karn cikarmi?

Benim de arada düşüyor canım bi zararı olmaz bence dikkat et düşme çarpma falan olmasın da ,ben de baş dönmesi oluyor hemen bi şeyler yiyorum tatlı bi şey yiyince dengeleniyor biraz tansiyonum
Bn düsmedm çok şükür eşim tuttu br kere gidiyordum az kalsn . Onun harici tansiyon düşünce bardağı bile tutamıyorum. Tuzlu ayran içmek için. Sonra geciyo . Soraym yinede doktora br.

Sonuc temiz cikti cok sukur. Rahimden alinan parcada gebelige dair bisy cikmamis. Kan tahliline gore kimyasal gebelik gibi dursada patoloji sonucuna gore gebelik tupte baslamis dedi. Degeri 14e dusmus iki gun once dedim. 10 un altinda oldugunu gordukten sonra ozgursun artk dedi guldu. Bu aksam son kez kan verecegim. Ve bu defter tozlu raflara kaldirilacak Allahin izniyle :)
Aman iyi olsun canm cok şukur dahada ıyı olcak inşallah guzellik

ay evet beni anlamana cok sevindim :) ama öyle değilmi insanın zaman algısı bile değişiyor. Mesala cok istediğin bişeyin zamanını beklemek uzun olur ama istemediğin zaman kısa gelir. Bu hayat böyle duygularına ve isteklerine kem vurabildiğin sürece daha az üzülüyorsun.
Katılıyorum sana istediğin şey hemen olmayınca o istek de gidiyor ,üzüle üzüle yuvarlanan kar gibi o istek azaldıkça üzüntümüz artıyor, eşim bi gün döndü ve bana şunu dedi bir şeyi çok istemeyelim çook isteyince olmuyor dedi ,isteyelim ama kararında isteyelim :)

Bn düsmedm çok şükür eşim tuttu br kere gidiyordum az kalsn . Onun harici tansiyon düşünce bardağı bile tutamıyorum. Tuzlu ayran içmek için. Sonra geciyo . Soraym yinede doktora br.
Ben çikolata atıyorum ağzıma minik bi parça kendime geliyorum benim kan şekerim mi düşüyor acaba ? Ben fark etmeden çok acıkıyorum ondan oluyor benim herhalde

Back
X