Evet canım yoğurt yine daha sağlıklı ama o da bir iki kaşık vermekle kilo aldıracak bir şey değil Doktorun verdiği kaşık mamasını içeriğine baktım %99,99 pirinç unu içerir yazıyor, kilo alduracağı kesin ama ne fayda sağlayacak, besleyici özelliği yok ki. Ben de haftaya Yoğurda başlıycam, çay kaşığıyla inşallah tadını sever kızım.Benim kızımın 5 ayı doldurmasına 9 gün var ama ben 1 haftadır yogurt yediyorum kendi yaptığım yoğurttan çok seviyor iki tatlı kaşığı veriyorum bitince ağlıyor hatta elma muz koyuyorum filesine onlarla hem dişini kasıyor hemde tadı hoşuna gidiyor ama bu ay kilo almadı gibi geldi bana zaten ben mama da veriyorum sütüm az diye en azından yoğurt sağlıklı geldi bana o yüzden veriyorum
Hayırlısıyla ek gıdalara başlayalım da mama lara gerek kalmasın yaEvet canım yoğurt yine daha sağlıklı ama o da bir iki kaşık vermekle kilo aldıracak bir şey değil Doktorun verdiği kaşık mamasını içeriğine baktım %99,99 pirinç unu içerir yazıyor, kilo alduracağı kesin ama ne fayda sağlayacak, besleyici özelliği yok ki. Ben de haftaya Yoğurda başlıycam, çay kaşığıyla inşallah tadını sever kızım.
canim cok uzun zaman oldu yazmayali ozlemisim burda biseyler paylasmayi sormayi heyecanimi paylasmayi. Bu arada ben hic sormadim ne saglikocaginda ebeye ne doktora benim bebis biz bisey yedigimiz zaman agzimiza bakio dudaklarini kipirdatio yalanio oda istedigini belli edio cok hevesli oyle olunca da ben basladim su 1 2 haftadir kesinlikle karnini doyurmalik degil ama ne biliyim tadimlik biseylerin tadina baktirmaya basladim iyi mi yapiorum kotu mu yapiorum bilmiorum amaEvet canım yoğurt yine daha sağlıklı ama o da bir iki kaşık vermekle kilo aldıracak bir şey değil Doktorun verdiği kaşık mamasını içeriğine baktım %99,99 pirinç unu içerir yazıyor, kilo alduracağı kesin ama ne fayda sağlayacak, besleyici özelliği yok ki. Ben de haftaya Yoğurda başlıycam, çay kaşığıyla inşallah tadını sever kızım.
Merhaba Hilalcim hoşgeldin, nerelerdesin senin de kızın olmuştu yanlış hatırlamıyorsam,hatta ikimiz aynı gün doğum yaptık (8 Aralık). Neler yaptın bu arada? Kızın nasıl? Benim kızımın kilo alımı düşük o beni üzüyor, doktor mama başla dedi ana vermedim, onun yanında yoğurt, meyve püresi, sonra da sebze çorbası ver dedi ben henüz başlamadım ama sen de sadece tattırarak yanlış yapmıyorsun sanırım.canim cok uzun zaman oldu yazmayali ozlemisim burda biseyler paylasmayi sormayi heyecanimi paylasmayi. Bu arada ben hic sormadim ne saglikocaginda ebeye ne doktora benim bebis biz bisey yedigimiz zaman agzimiza bakio dudaklarini kipirdatio yalanio oda istedigini belli edio cok hevesli oyle olunca da ben basladim su 1 2 haftadir kesinlikle karnini doyurmalik degil ama ne biliyim tadimlik biseylerin tadina baktirmaya basladim iyi mi yapiorum kotu mu yapiorum bilmiorum ama
Sırt üstü yatması kötü değil diye biliyorum Benim kızım da hep sırt üstü yatıp kafasını yan çeviriyor.Bizde başladık ek gıdalara sebze çorbasını veriyorum yoğurt meyve püresi bazen suyunu birde bizimki hiç yan yatmak istemiyor uykuda yan çeviriyorum anında sırt üstü döndürüyor kendisini napıcam hiç bilmiyorum
Benim kızım da aynı, 3. Ayından beri ayda sadece 400 gram alıyor, ben de inat ettim mama vermedim ama sultan 'nın dediği gibi 6 aydan önce ek gıdaya sindirim sistemi uygun değil diye okudum, başlamadım dün ilk defa 30 cc mama verdim. Bir hafta deneyeceğim bu bir ayı mamayla takviye edip ek gıdaya öyle başlıycaz, en azından niyetim böyle. Ama dünden beri kendimi kötü hissediyorum mama veriyorum diye ama diğer taraftan gelişimi geri kalırsa vermediğim için pişman olurum diye düşünüyorum işte kafamda deli sorular :)Meraba hanımlar benim prensesimde 5ci ayında ama 5 kilo 600 grm çok zayıf ek gıdaya geçmelimiyim yoksa 6 ayını doldurmasınımı bklym
Bende bu ay mama vermeyi dşünüyorum öğlen öğününde sadece ki sütü bırakmasın meleğim ayrıca etrafımsaki büyükler her kafadan bi ses biri ver diğeri verme insanın kafasını dahada bi karıştırıyolar cnmBenim kızım da aynı, 3. Ayından beri ayda sadece 400 gram alıyor, ben de inat ettim mama vermedim ama sultan 'nın dediği gibi 6 aydan önce ek gıdaya sindirim sistemi uygun değil diye okudum, başlamadım dün ilk defa 30 cc mama verdim. Bir hafta deneyeceğim bu bir ayı mamayla takviye edip ek gıdaya öyle başlıycaz, en azından niyetim böyle. Ama dünden beri kendimi kötü hissediyorum mama veriyorum diye ama diğer taraftan gelişimi geri kalırsa vermediğim için pişman olurum diye düşünüyorum işte kafamda deli sorular :)
Çok haklısın canım, insanın kafası karışıyor, internette okuduğum doktor yorumlarıyla bizim gittiğimiz doktorun alakası yok. İnternette bebek beslenmesinde pirinç ununun yeri yok diyor bizim doktor pirinç unlu kaşık maması veriyor. Yine okuduklarıma göre ek gıdaya erken geçmek besin alerjisi riskini artırıyormuş.Bende bu ay mama vermeyi dşünüyorum öğlen öğününde sadece ki sütü bırakmasın meleğim ayrıca etrafımsaki büyükler her kafadan bi ses biri ver diğeri verme insanın kafasını dahada bi karıştırıyolar cnm
Ay canım maşallah ya, ne kadarlık oldu şimdi seninki benim bebisim 18 Aralık doğumlu sürekli salyalı ama dişlerde tık yok hala biz de mama sandalyesındede oturup birşeyler yiyoruz artık ve dönüyoruz yerlerdedaha sürünmek yok ama. Poposu kaldırıp başını yere koyuyor öyle gitmeye calısıyor bazen çok komik oluyor tabii ki gidemiyor da☺merhabalar hanımlar nasılsınız bebillerimşz nasıl.?
Bizim alttan 2 tane dişşmiz çıktı ve bütüb odayı dönerek ve sürünerek turluyoruz :) dişlerimiz kaşınmaya devam ediyor önümüz sürekli ıslak birde nerdeyse hiç gündüz uykumuz kalmadı anca ben onların yanına yatarsam öyle uzun uyuyorlar ablasıyla bırlıkte yoksa yok. artık mama sandalyesındede oturmaya başladı ne gorurse yemek ıstıyor sizde durumlar nasıl??
Aynen benim kizim da oyle :) disimiz yok daha ama ellerini cigniyor agzinda dogal olarak tükürükler foraa :) donmelere 3.5 aylikken basladi 1 aydir da done done yer degistiriyo yuz ustu koydugumuzda ileri gitmek icin hamle yapiyo ama geri gidiyo yani gitmeye calisiyor ama gidemiyor sinirlenip agliyor bizde ona guluyoruz daha cok kiziyor :) benim bebegim de 21 Aralik dogumlu :)Ay canım maşallah ya, ne kadarlık oldu şimdi seninki benim bebisim 18 Aralık doğumlu sürekli salyalı ama dişlerde tık yok hala biz de mama sandalyesındede oturup birşeyler yiyoruz artık ve dönüyoruz yerlerdedaha sürünmek yok ama. Poposu kaldırıp başını yere koyuyor öyle gitmeye calısıyor bazen çok komik oluyor tabii ki gidemiyor da☺
Aslinda bende düşünüyorum ama zararlı olduğunu söyleyen çok. Hoş benim kardeşim de yürüteç kullandı bi sıkıntısını da görmedik ya kimi öyle diyor kimi böyle işte :)Kızlar yürüteç kullanacak mısınız bebislerinize örümcek yani ben kullanmayı düşünüyorum
Aslinda bende düşünüyorum ama zararlı olduğunu söyleyen çok. Hoş benim kardeşim de yürüteç kullandı bi sıkıntısını da görmedik ya kimi öyle diyor kimi böyle işte :)[/QUEvetOTE]
Benimde .Cevremde herkes kullandı bir zararını görmediler hatta erken bile yürüdüler kullanmayan kuzenimin çocuğu ise hala yürümüyor 14 aylık bakalım artık 6 aylık olunca alırım insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?