- 10 Eylül 2014
- 880
- 438
- 123
- 35
ben aldım wee baby nın file olarak degıl ama emzık gıbı ıcıne muz koyup arada verıyorum tam yıyemoyor oyle dıslerını falan kasıyor cok az eksılmıs oluyorAs
Aslında meyve sebze filesinden olanlar var içine koyulduğunda hem suyunu emer hemde dişlerini kaşır
bız tam 5 aylık olduk bugun bı kac kez yemek suyu yogurt falan tattırdım ama ogun olarak vermedım ama yavaş yavas ogun olarak vermeyı dusunuyorum artık. bızımkıde sureklı sırt ustu yatıyor kafasının arkası duzlesecek dıye korkuyorum derın uykuda arkasına yastık koyup yan yatırıyorumOglum 4.5 aylik 5.ay da ek gidaya gecicem anne sutu cok az. mamayla besleniuor. 6.aydan once ek gidaya geceninizvarmi. Biraz kafam karisio okudukca. Birde cocugumu yan yatramiorum alisti sirt ustu yatmaya. Sorun yaratrmi bilemiorum. Siznkiler yan yatyormu.
Evet günde 6 damla veriyorum doktora kontrole gittiğimizde doktor mutlaka sağlık ocagindan alın demişti verilmesi gerekiyormus 4 uncu ayindaMerhaba kızlar,
Sağlık ocağındaki son kontrolde bebeğime demir damlası verildi. Üstünü okuduğumda iki çeşit paraben olduğu yazıyor, öyle olunca ben de vermek istemedim size de verildi mi böyle bir damla?
Bu damlanın zararsız olanı yok mu acaba? Açık açık paraben içerdiği yazıyorEvet günde 6 damla veriyorum doktora kontrole gittiğimizde doktor mutlaka sağlık ocagindan alın demişti verilmesi gerekiyormus 4 uncu ayinda
ben vermiyorum yararından çok zararı var ilk kızıma da kullanmamıstım ve şuan hiçbir eksiği yok.Merhaba kızlar,
Sağlık ocağındaki son kontrolde bebeğime demir damlası verildi. Üstünü okuduğumda iki çeşit paraben olduğu yazıyor, öyle olunca ben de vermek istemedim size de verildi mi böyle bir damla?
ben eğıtım vermeye çalıştıkca o emerek uyumak için daha fazla çaba sarfedıyorKusmuyor *bu arada uyku eğitimi veren var mı bebeğine?
Canım ben baya veriyorum iki gündür tarhana çorbası yapıyorum yoğurt veriyorum bir de pirinç unundan muhallebi yapıyorum sütten başka şeyler daha çekici gelmeye başladı 4 buçuk aylık oğlum zaten son bir buçuk aydır beni itiyordu emmiyordu şimdi yemeğini yiyor tatlı olarak da beni emiyor etmesi de düzene girer inşallah böyle bakalım çünkü kilo alamiyor içim rahat etmiyor napalım doktora sormadan başladım ama annem çocuk gelişimci ona sordum bişey olmaz çok verme ama yavaş yavaş yiyebilir diyince costum4 buçuk aylık oldu kızım sizler ek gıdaya başladınız mi bugün küçük bir kaşık yoğurt verdim hoşuna gitti
Bir kez verdim ben de demir damlasını içeriğini okumadan, kusmadı ama ezbere değerlerine bakılmadan verilmesini doğru bulmuyorum. Bir kaç yazı okudum eksikliği tehlikeli doğru ve 1 yaş altı bebekler yemekle takviye yapamaz diyor ama aynı zamanda fazlalığı da zararlıymış ve ilk 6-7 ay sadece anne sütü ya da formül mama alan bebeklerde eksiklik çıkmamış. Genelde 6. ayda kan tahlili isteniyormuş ben de ona göre hareket edicem.Ya ben veremiyorum ki yutmuyor yutsa da kusuyor zaten ama vicdan yaptırıyorlar zeka geriliği olur vermezsen diyorlar içim bir fena arada pekmez veriyorum yoğurtlu onu küsmüyorum o da kan yapar diye kendimi avutuyorum
Mrb benim oglumda 5.ayina gircek yarin. Son haftalarda emmek istemedi cok sutumde yoktu olanda artik hic kalmadi.bizde ek gidaya gectik ama simdilik sebze meyveleri 3 gun alarji testi yapiorum. Ayrica bazen oglumda kendini sasirio uyurken cok zorlanioruz .4 buçuk aylık oldu kızım sizler ek gıdaya başladınız mi bugün küçük bir kaşık yoğurt verdim hoşuna gitti
Doktorumuz bize purferro adlı damlayi verdi.Saglik ocagindan verileni cıkartyrdu.Doktorun verdigini alıyr.Keci boynuzu pekmezi de varmis icinde.Bu damlanın zararsız olanı yok mu acaba? Açık açık paraben içerdiği yazıyor
Biz de pazartesi günü gideceğiz doktora ayın 8.de tam 5 aylık olacak. Bakalım demir damlası için o ne diyecek, yazarım ben de burayaDoktorumuz bize purferro adlı damlayi verdi.Saglik ocagindan verileni cıkartyrdu.Doktorun verdigini alıyr.Keci boynuzu pekmezi de varmis icinde.
Balla benim kızımda öyle uyacağı zaman çok ağlıyor çokMrb benim oglumda 5.ayina gircek yarin. Son haftalarda emmek istemedi cok sutumde yoktu olanda artik hic kalmadi.bizde ek gidaya gectik ama simdilik sebze meyveleri 3 gun alarji testi yapiorum. Ayrica bazen oglumda kendini sasirio uyurken cok zorlanioruz .
Benim kızımın 5 ayı doldurmasına 9 gün var ama ben 1 haftadır yogurt yediyorum kendi yaptığım yoğurttan çok seviyor iki tatlı kaşığı veriyorum bitince ağlıyor hatta elma muz koyuyorum filesine onlarla hem dişini kasıyor hemde tadı hoşuna gidiyor ama bu ay kilo almadı gibi geldi bana zaten ben mama da veriyorum sütüm az diye en azından yoğurt sağlıklı geldi bana o yüzden veriyorumBugün doktora gittik kızlar, kızım 5700 gram geldi doktor yine kilosuna odaklandı Ek gıdaya başla dedi yoğurtla, bir de hippi markasının pirinçli kaşık mamasını verdi, sabah ayrı akşam ayrı. Ben de 1 hafta daha istedim, kızım meme reddinden yeni dönüyor ben de 6 aydan önce ek gıda başlamak istemiyorum, hele pirinç unu vermeyi hiç düşünmüyorum. Siz de durumlar nasıl? Doktora gittiniz mi? Bu arada doktor da demir damlasını sormadı ben de sormayı unuttum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?