- Konu Sahibi angel5angel
- #23.441
gitmedim ya ne bileyim doktorum hastanede degıl yarın sabah gemiş olacak sabah erkenden gıderım dıye düşündümcanım istersen git bi yine de ne olur ne olmaz herkesin belirtisi farklı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gitmedim ya ne bileyim doktorum hastanede degıl yarın sabah gemiş olacak sabah erkenden gıderım dıye düşündümcanım istersen git bi yine de ne olur ne olmaz herkesin belirtisi farklı
Cnim bi uzansan soyle dinlensen acaba gecicekmi gene gecmezse dogum sancilarin basladi demktir hastanende yakin deilmis
telefonda yok uygulama sımdı yuklerımKasılmalarla birlikte agrın oluyormu canım ? Sen yine takıpte kal birde kagıt kalemle süreyi tutmak zor olur telefonunda kasılma sıklıgı uygulaması tutsan saha kolay olur bence , varmı kullandgın uygulama? Yoksa dr banu çiftçi nin uygulamasında var tavsiye ederim.
Hayırlı olsun canım :) darısı başımıza. Hastaneye gittiğinde açılman kaç cmdi
3-4 cmdi canim sonrasinda hizli acildi zaten.Hayırlı olsun canım :) darısı başımıza. Hastaneye gittiğinde açılman kaç cmdi
biraz daha sıklık aralıgını takıp etmeye karar verdım. eger gece ekstra bır duurm olursa hemen gıderım . sabah doktorum gelmıs olur ancak o yuzden beklıyorumCanım bi doktora gitsen iyi olur normal dogum agrıları belden baslayıp sırt ve kasıklara inebilirmiş. Aklımız sende zaten cantan da haZırdı bence bi doktoruna gozuksen iyi olur
çok çok gecmıs olsunÇıkış yapildigi gün yüksek ateşle tekrar yatisım yapıldı kanda enfeksiyon 0-5 olması gerekirken 172 çıkmış ki bu çok yüksek bi değermiş özel hastanede 2 gün yattım ama değerim 280 lere çıkınca üniversite hastanesine sevk ettiler. Ölümden döndüm o kadar kötü haldeydim ki gözümü her açtığımda eşim başımda ağlıyordu ya çok korkmuş ama çok şükür cuma günü son ateşim çıktı ve değerim düşmeye başladı iyice. 10 gün antibiyotigi almam lazım sonra taburcu olacağım inşallah. Bu arada yara yerim enfeksiyon kapmış. Biraz açıp içindeki iltihabı çıkardılar perşembe günü şimdi yara yerimde iyi
Herkese tesekkurler. Bebek iyi bdndd iyiyim. Saat basi emziriyorum . Gaz cikar. Yorgunum biraz . Onceki gin sancidan uyuyamadim. Detaylari donra yazarim
gözün aydın güle güle buyut kuzunuÇok sağolun :) evet ilk çocuk. Benim hastane kocaelideydi ben Kurtköy de oturuyorum. Suyum azaldı diye bahsetmiştim burada zaten, neyse rutin bir kontrole gittik yine. Hafif hafif sancılarım vardı doktorum kararı bana bıraktı istersen bekleyelim en kötü yarın ya da sonrasında riski yoğun gördüğümüz Birgün alırız Dedi evet bekleyelim dedim kendi sancım olursa düzenli en azından suni sancıya cevap verme şansım daha çok olurdu normal Doğum denerim en azından diye . Doktorum da kendi sancın var ama düzenli değil dedi. Sonra o gün annemlere geçtik Kocaeli de oturdukları için onlar da, yanımda kayınvalidem ve arabamız kızımın eşyalarıyla dolu tabii :) annem de yarın zaten yine burada doktorunuza geleceksiniz hem Bayram kalın burada dedi. Kaldık. 31 Ağustos günü sancım vardı hafif hafif eşimle annemleri çay bahçesinde bırakıp 2 saat sohbet ede ede yürüdük yolda bulduğumuz merdivenlerde step yaptık. Çok istiyordum normal Doğum o da bana destek oluyordu sağolsun. Neyse sonra akşama doğru sancım arttı hatta şakalar yaptım suniye gerek kalmayacak bence diye. Ve gece 12.05 gece sancılarımın düzenli olduğuna karar vermiştik. O gece saat 3 e kadar dayanabildim o saatlerde hastaneye gittik ve nöbetçi doktor bana sancın var ama Doğum başlamamış daha Dedi sinir oldum çünkü sancım yolda gerçekten şiddetini az da olsa yitirmişti. Neyse muayene etti 2 cm Dedi. Sonra istersen yatış yapalım bir iki günü de bulur ilk gebeliğin Dedi, damar yolu ve lavman için hemşire geldi bu ne istemiyorum dedim yapmak zorundayız yatış yapıyorsanız Dedi ben de imza attım çıktım hastaneden. Tabii içimde bir korku son dk böyle şeyler yaşayıp nöbetçi doktoru da sevmeyince Neyse sabah 5 oldu ve ben artık çok afedersiniz hem altıma yapmaya başladım hem kusmaya annem babam eşim kız kardeşlerim de çok destek oldular. Hastaneye gittik acil bi muayene tabii nöbet saati değişmemiş yine aynı doktor :)) bi baktı ooo 8 cm açıklık var silinme %80 hemen arayalım hocamızı Dedi, o sırada epidural yapın ne olur diye yalvarmalar mı dersin, nöbetçi doktor bu saatten sonra yapamayız dedi iyi ki de olmamış. Zaten sezaryene alın beni bile dedim ama önceden tembihlemiştim annemle eşimi sakın beni dinlemeyin elbette pes edeceğim anlar olacak. Nöbetçi doktor kendi doktorumu aradı sancılarım git gide sıklaştı Doğumhaneye aldılar giydirdiler nefes almamı söylüyorlar ama sancı esnasında bazen düzenli nefeslerimi kaybediyordum. Annem eşim doğumhanede yanımdaydılar. Kendi doktorum çok geç geldi :) bi ara yetişemeyecek sandık, taçlanma başladı Dedi ebe ıkınma dedi ama dayanamıyorum ıkınma hissine karşı koyamıyorum. Annem görmüş Saçları görünüyor dedi o sırada doktorum geldi. Hadi başlıyoruz sadece sancın olunca ıkın geri kalan aralarda nefes alacağız Dedi. 3. Kuvvetli ıkınmamda kızımın ılık bedeniyle kavuştum, rüyalarımı süsleyen güzel meleğim kollarımdaydı. Yapamıyorum dediğim çok an oldu ama öyle güzel ki doktorun onu göğsüme doğru artığı o an, teninin o an ki kokusu, küçük bir mucize adeta, öyle öpmek istedim ki. Geri kalan hiçbir şeyi görmedim hissetmedim bile bebeğimi muayene ediyorlardı eşim ve annem ağlıyordu beni öpüyorlardı. Bebek hemşireleri de saçları hakkında espriler yapıyordu :) doktorum dikiş atılacak bir şey yok dedi ve sonrasında odaya aldılar beni güzelce giyindim kızımı getirdiler aldım koynuma. Mükemmel bir şeydi. Kızlar sağlık sorunları olanları anlarım ama bu mucizeyi gerçekten yaşayın, çok başka. Allah isteyene yaşatsın inşallah. İyi ki normal Doğum oldu diyorum şimdi de pek bir şeyim kalmadı sütümle uğraşıyorum biraz :) ancak yazabildim :)
ben de beklıyorum canım ya artık cok yoruldum takıpte edemıyorumBenimde on dkda bir oldu iki sattir , ama simdi duzensizlesti yine beklemedeyim sz kaldi hepimizin ,
Rahatsizlanan annelerimizeds cok cok gecmis olsun
Sağol canım amin. Evet sancılanmaya başladıktan hemem sonra düzensizdi zaten anladığım için çok umursamadım ama sonra bi 3-4 saate düzenli hale geldigözün aydın güle güle buyut kuzunu
canım sancıların düzenimiydi?
benimde kontrolum var yarınaBendeki şansa bakın grip oluyor gibiydim bugün hemen doktoruma yazdım aman dikkat dedi bi bardak adaçayı iç kuruyemiş ye bol bol dinlen dedi bende adaçayı kuruyemiş falan yedim annemler geldi Artvin'den annecim kendi mayaladığı yoğurdu getirmiş ondan yedim falan erkenden de uyudum zaten dün hiç uyuyamamıştım şimdi uyandım tuvalete kalktım çamaşırımda kan gördüm iki üç damla kadar galiba nişan mı geldi anlamadım zaten kontrolümüz var sabah ama heycanlandım yanii
sanki benimde öyle olacak gibi hissediyrumSağol canım amin. Evet sancılanmaya başladıktan hemem sonra düzensizdi zaten anladığım için çok umursamadım ama sonra bi 3-4 saate düzenli hale geldi
Benimde ilk once belimde basladi ve gecmedi sonra vakit kaybetmeden gittik iyiki gitmisiz cunku gece uyurken suyum da gelmis farketmemisim. Bende şöyle dusunurdum hep hadi yanlis alarmsa diye, bu kadar insani boşa yorarim diye dusunurdum ama yanlismis bence her ihtimali dusun canimbiraz daha sıklık aralıgını takıp etmeye karar verdım. eger gece ekstra bır duurm olursa hemen gıderım . sabah doktorum gelmıs olur ancak o yuzden beklıyorum
Çok sağolun :) evet ilk çocuk. Benim hastane kocaelideydi ben Kurtköy de oturuyorum. Suyum azaldı diye bahsetmiştim burada zaten, neyse rutin bir kontrole gittik yine. Hafif hafif sancılarım vardı doktorum kararı bana bıraktı istersen bekleyelim en kötü yarın ya da sonrasında riski yoğun gördüğümüz Birgün alırız Dedi evet bekleyelim dedim kendi sancım olursa düzenli en azından suni sancıya cevap verme şansım daha çok olurdu normal Doğum denerim en azından diye . Doktorum da kendi sancın var ama düzenli değil dedi. Sonra o gün annemlere geçtik Kocaeli de oturdukları için onlar da, yanımda kayınvalidem ve arabamız kızımın eşyalarıyla dolu tabii :) annem de yarın zaten yine burada doktorunuza geleceksiniz hem Bayram kalın burada dedi. Kaldık. 31 Ağustos günü sancım vardı hafif hafif eşimle annemleri çay bahçesinde bırakıp 2 saat sohbet ede ede yürüdük yolda bulduğumuz merdivenlerde step yaptık. Çok istiyordum normal Doğum o da bana destek oluyordu sağolsun. Neyse sonra akşama doğru sancım arttı hatta şakalar yaptım suniye gerek kalmayacak bence diye. Ve gece 12.05 gece sancılarımın düzenli olduğuna karar vermiştik. O gece saat 3 e kadar dayanabildim o saatlerde hastaneye gittik ve nöbetçi doktor bana sancın var ama Doğum başlamamış daha Dedi sinir oldum çünkü sancım yolda gerçekten şiddetini az da olsa yitirmişti. Neyse muayene etti 2 cm Dedi. Sonra istersen yatış yapalım bir iki günü de bulur ilk gebeliğin Dedi, damar yolu ve lavman için hemşire geldi bu ne istemiyorum dedim yapmak zorundayız yatış yapıyorsanız Dedi ben de imza attım çıktım hastaneden. Tabii içimde bir korku son dk böyle şeyler yaşayıp nöbetçi doktoru da sevmeyince Neyse sabah 5 oldu ve ben artık çok afedersiniz hem altıma yapmaya başladım hem kusmaya annem babam eşim kız kardeşlerim de çok destek oldular. Hastaneye gittik acil bi muayene tabii nöbet saati değişmemiş yine aynı doktor :)) bi baktı ooo 8 cm açıklık var silinme %80 hemen arayalım hocamızı Dedi, o sırada epidural yapın ne olur diye yalvarmalar mı dersin, nöbetçi doktor bu saatten sonra yapamayız dedi iyi ki de olmamış. Zaten sezaryene alın beni bile dedim ama önceden tembihlemiştim annemle eşimi sakın beni dinlemeyin elbette pes edeceğim anlar olacak. Nöbetçi doktor kendi doktorumu aradı sancılarım git gide sıklaştı Doğumhaneye aldılar giydirdiler nefes almamı söylüyorlar ama sancı esnasında bazen düzenli nefeslerimi kaybediyordum. Annem eşim doğumhanede yanımdaydılar. Kendi doktorum çok geç geldi :) bi ara yetişemeyecek sandık, taçlanma başladı Dedi ebe ıkınma dedi ama dayanamıyorum ıkınma hissine karşı koyamıyorum. Annem görmüş Saçları görünüyor dedi o sırada doktorum geldi. Hadi başlıyoruz sadece sancın olunca ıkın geri kalan aralarda nefes alacağız Dedi. 3. Kuvvetli ıkınmamda kızımın ılık bedeniyle kavuştum, rüyalarımı süsleyen güzel meleğim kollarımdaydı. Yapamıyorum dediğim çok an oldu ama öyle güzel ki doktorun onu göğsüme doğru artığı o an, teninin o an ki kokusu, küçük bir mucize adeta, öyle öpmek istedim ki. Geri kalan hiçbir şeyi görmedim hissetmedim bile bebeğimi muayene ediyorlardı eşim ve annem ağlıyordu beni öpüyorlardı. Bebek hemşireleri de saçları hakkında espriler yapıyordu :) doktorum dikiş atılacak bir şey yok dedi ve sonrasında odaya aldılar beni güzelce giyindim kızımı getirdiler aldım koynuma. Mükemmel bir şeydi. Kızlar sağlık sorunları olanları anlarım ama bu mucizeyi gerçekten yaşayın, çok başka. Allah isteyene yaşatsın inşallah. İyi ki normal Doğum oldu diyorum şimdi de pek bir şeyim kalmadı sütümle uğraşıyorum biraz :) ancak yazabildim :)
Çok çok geçmiş olsun canım.Çıkış yapildigi gün yüksek ateşle tekrar yatisım yapıldı kanda enfeksiyon 0-5 olması gerekirken 172 çıkmış ki bu çok yüksek bi değermiş özel hastanede 2 gün yattım ama değerim 280 lere çıkınca üniversite hastanesine sevk ettiler. Ölümden döndüm o kadar kötü haldeydim ki gözümü her açtığımda eşim başımda ağlıyordu ya çok korkmuş ama çok şükür cuma günü son ateşim çıktı ve değerim düşmeye başladı iyice. 10 gün antibiyotigi almam lazım sonra taburcu olacağım inşallah. Bu arada yara yerim enfeksiyon kapmış. Biraz açıp içindeki iltihabı çıkardılar perşembe günü şimdi yara yerimde iyi
Canım yenidoğan bebeğin mide kapasitesi çok az zaten. 30 ml gayet iyi değil mi ?Kızlar doktorunuza söyleyin jel yazsın vajenden makat kısmına doğru kullanılan jeller var. Bir de komposto tükettiniz mi çok rahat yaparsınız. Ben de 3 gün oluyor Doğum yapalı sürekli böyle yapıyorum zaten sütüm çok yok sürekli sıvı tüketiyorum30 ml yi geçemiyorum sütte. Ne yapmam lazım ya. Kızım da sürekli emmek istiyor ama memeyi kavrayamıyor öyle hemen
Bildigim kadariyla adacayi icilmiyor hsmilelikte interne okumustum .Bendeki şansa bakın grip oluyor gibiydim bugün hemen doktoruma yazdım aman dikkat dedi bi bardak adaçayı iç kuruyemiş ye bol bol dinlen dedi bende adaçayı kuruyemiş falan yedim annemler geldi Artvin'den annecim kendi mayaladığı yoğurdu getirmiş ondan yedim falan erkenden de uyudum zaten dün hiç uyuyamamıştım şimdi uyandım tuvalete kalktım çamaşırımda kan gördüm iki üç damla kadar galiba nişan mı geldi anlamadım zaten kontrolümüz var sabah ama heycanlandım yanii