- 1 Mart 2017
- 1.681
- 3.351
- 53
- Konu Sahibi angel5angel
- #23.121
Kızlar doktorum en son kontrolde 40. Haftayı doldurana kadar sancım olmazsa suni sancı verileceğini söylemişti. 12 günüm var yani .. İnşallah suniye gerek kalmaz ..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hurmayı serce parmakla nasıl sürücez ya bide hurmayı çiğneyip bebegin ilk dogdugunda diline deydirmeliyiz diyen de vardı. Bunlar bene bi türlü oturmadı nasıl yapılacagını da tam anlamadım. Enson zemzemsuyu yarım cezveye koyup iki hurmayla kaynatıp suyunu hastane cantama koyarım. Gıdınce bi cay kasıgı bebeğe içiririm diye dusunmustum ama emın de degılım ne yapsam zemzem i oylece mi versem bi karar veremıyorumBenimki baş aşağı pozisyonda ve hıçkırığı kasıklarımda bazen biraz üstünde hissediyorum. İş yaptıysam o gün daha aşağıda oluyor ve çok rahatsız ediyor
Bahsedilen hurma bu canım. Yerken 1/3/5/7 gibi tek rakamda yemek sünnet. Çift yemenin vücuda zararlı olduğu, tek yemenin ise şifa olduğu söyleniyor.
Ben rahim açıklığı yaptığını bilmeden geçen seneki gebeliğimde 5hurmayı 1muz ve süt ile rondodan geçirip içiyordum. 7haftalık Düşük yaptım. (Sebep başka bişey de olabilir tabi)
37.haftama girerken başlayacağım yemeye kısmetse.
Bir de bebeğim doğduğunda damağına bu hurmadan serçe parmağım ile süreceğim biraz da zemzem damlatıcam. Çantama koydum.
Canım bende o durumdayım..9 eylul e kadar bebek gelmese suni şancı vericekler..insallah gerek kalmaz suni sancıya..dunden beri sancılarım var belime vuruyor..bakalim eylul kızım ne zaman gelicekKızlar doktorum en son kontrolde 40. Haftayı doldurana kadar sancım olmazsa suni sancı verileceğini söylemişti. 12 günüm var yani .. İnşallah suniye gerek kalmaz ..
Canım suni sancının normal sancıdan daha agrılı birsey olmadıgını soylemıstı banu çiftci bi videosunda. Salgılanması gereken hormon salınımına etkı edıp tetıkleme saglıyoruz sadece. Tabı ınsallah dısarıdan mudahaleye gerek kalmadan gelır bebısın o ayrı bi konu ama olmazsa da korkma. Hakkımızda hayırlısı..Kızlar doktorum en son kontrolde 40. Haftayı doldurana kadar sancım olmazsa suni sancı verileceğini söylemişti. 12 günüm var yani .. İnşallah suniye gerek kalmaz ..
Canım senin taze hurma dediğin bu muydu :))kaç kere sorudm ama hala emin olamadım. bu yaş hurmadan mı bahsediyoruz yani diğer adı cennet meyvesi
Eki Görüntüle 2040027
Canım ağlattın beni. Senin sağlam duruşundan çok etkilendim. inşAllah sabrının sonu selamet olacak.Herkese iyi bayramlaaaarrrr :)
Doğum yapan tüm arkadaşların da gözü aydın, Rabbim hayırlı sağlıklı ömürler versin, darısı da bekleyen arkadaşlara olsun inşaAllahh..
Ben planlandığı gibi pazartesi günü yaptım doğumumu..
Yok kafası 2 hafta ileri, yok bacak boyu 3 hafta geri, yok omurgası eğri, yok ensesi kalın, yok gözünün üstünde kaşı var derken baldan bal bir kızım oldu Allah'ıma şükürler olsun :)
49cm 2.825gr minnak kafalı ay parçası gibi maşaAllaaahhh subhanAllaaaahhh :)
Lakin kızım yanıma geldikten 1saat kadar sonra yoğun bakıma alındı, daha narkozdan tam sıyrılamamıştım ama bir sorun olduğunu anlamıştım.. Çok halsiz çok uykuluydu, memeye saldırmıyordu ve öğürüyordu..
Doğumdan sonra şiddetli ağlamadığı için, ciğerlerinde su kalmıştı.. Ki bunun en büyük sebeplerinden biri, son 1hafta içerisinde annenin herhangi bir enfeksyona yakalanması olabilirmiş..
Hemen tedavilerine başlandı, kan kültürü gönderildi, sonucu pazartesi çıkacak ve çok güzel sonuç alacağız inşaAllah!! Süreçte bu sonuca göre değişecek..
Bayramın ilk günü gittiğimde ağzında ki burnunda ki tüm kablo hortumları çıkarmışlardı.. Adım adım tedaviye yanıt veriyor, artık oksijeni sadece küvöz içinden alıyor..
Süt sağıyorum ben bu süreçte, her sabah 2 dakika küvözden kızıma bakmama izin var, tabi temassız..
Elimde ne bir düzgün fotoğrafı var, ne de kokusunun sindiği bir kıyafeti..
Bunalıma girmedim hiç, Rabbim dermansız dert vermesin..
Sadece özlüyorum çok, her sabah kalbim çıkacak gibi uyanıyorum ona kavuşucam diye:)
Bu arada hastane sürecinde işime en çok yarayan şeyler; o milyoncudan aldığım kahve makinesi, still tea, komposto, göğüs kalkanı, depend..
Hep aklıma geliyosunuz, şu doğurdu mu, bu napıyo diye:) Dualarım sizinle.. Hepinizi öpüyorum, dualarınızdan eksik etmezseniz sevinirim:)
Ben de işte hıçkırıktan bebeğin yerini anlamaya çalışıyorum :) kontrolümüze daha 3 gün var.cnm benm bebegmn bası gobek deligimşn altnda2 aydr, hep orda arıyo hıckırınca. Kafası carpıyo atnca bence :)
İnşallah sağlıklı bir şekilde büyür bebecik.bebek doğdu canım . 30 haftalık kilosu 1560 gr . apar topar aldılar sezeryana cunku ılk hemılıgındekı sezeryan yerınde kı zarda incelme varmıs iç kanama tehlikesi denildi . bebegımız dogdu çok şükür cok ama cok zor bır gun gecırdık. sabahı bekleyeceıgız krıtık zamanı atlatmak için . uyku yok beklıyruz öyle
Benim gittiğim hastane günlük 500 tl istiyor kuvöz için. İnşallah gerek kalmaz ama kalırsa da çok pahalı gerçekten.Canım hurma Ramazan ayında iftarda tükettiğimiz hurma tek sayı iyi tüketmek daha sevap 7 9 tane yemek yeterli diye okumuytum. SGK li bir hastanede özel fark etmeksizin küvez ödemesi yapılmıyor yapılsa aşırı pahalı
Canim sgk olsun olmasin devlet karsiliyormus..benim dogum yapacagim yerde de sgk yok ama kuvez karsilaniyor dendi bize de devlet tarafindan.Canım Doğum yaptığın hastanede SGK geçiyor mu? Benim Doğum yapacağım hastanede SGK geçmiyor sadece özel sigorta geçiyor. bebeği küvöze almak gerekirse özel sigorta mı devlet mi karşılar acaba?
Her hastane farkli demek,bizde karsilaniyor dendi.sormakta fayda var her ihtimale karsi oncesinde.Benim gittiğim hastane günlük 500 tl istiyor kuvöz için. İnşallah gerek kalmaz ama kalırsa da çok pahalı gerçekten.
Canım ağlattın beni. Senin sağlam duruşundan çok etkilendim. inşAllah sabrının sonu selamet olacak.
Miniğin de en kısa sürede kuvözden çıkar ve annesine kavuşur inşallah.
Cnm ben sancılarımı evde yaşadım 10 dk bir geceleri daha sancılı gündüzleri öğleden sonra gidiyordu sancım 3 gece sancı çektim artık sabah gittim dr bayramın ilk günü bir hemşire var o da tesadüf Benim ilk kızın ebesi Ve çok iyi geldi muayyen etti 3-4 cm açık dedi ya kal yada 2-3 saat sonra gel dedi bende annemle çıktım kapıya hava mis gibi bir iyi geldi ki bana 1 saat kadar oturduk kimse yok tık Yok dışarda eve dönmrk istemedim tekrar hemşireye gittim Burda kalıcağım dedim gel muayene edeyim tekrar sesi baktı 7 cm açıklık dr çağırdı hemen 10 dk içinde geldi bakayım derken dr ıkın dedi ve ıkındım Bebek geldi 2440 doğdu boyu 45 cm ama çok sağlıklı şükürler olsun Allah böyle Doğum nasip etsin sislere de bir andaMaşallah canım çok sevindim senin adına. Rabbim kuzuna sağlıklı sıhhatli hayırlı ömürler versin.
Hurma yemeye ne zaman başladın? Doğumun kaç saat sürdü ? İyi hikayeler duymaya ihtiyacımız var.
Supersin canim!!ben agladim ama mutluluktanTata ta taammmm!!! bugün kızımı kucağıma verdiler :) emzirme denemesi yaptık, iyileşme süreci için bu sınavı geçmemiz gerektiğini söylediler..
Bacaklarımın nasıl titrediğini anlatamam, göğsüm sıkıştı heyecandan :) ve kızım emdi Rabbime şükürler olsun:) dünyanın en güzel teni, en güzel kokusu.. Kucağımdayken kakasını yaptı, ooohhh miisssss içime çeke çeke kokladım:) annelik yarı manyaklık değil mi ki??
Tahlil sonucumuz Salıya uzamış, hiç sıkıntı yok tabi, yarın olmasın Salı olsun benim olsun :)
Rabbim yeryüzündeki tüm çocukları, bebekleri korusun..
Dili, dini, ırkı ne olursa olsun hepsini korusu Allah'ım
Not: ağlamak yok, arada bi yaş süzülebilir gözden, oda sadece mutluluktan olmak şartıyla:)
Ya ama ben senide meleginide yerim ya nekadar sansli. Cok tatli güçlü bi annesi var. Sukurler olsun herseyin yolunda gittigini gormek harika bisey. Anne olmak manyak olmak ve güçlü olmak demek. :)Tata ta taammmm!!! bugün kızımı kucağıma verdiler :) emzirme denemesi yaptık, iyileşme süreci için bu sınavı geçmemiz gerektiğini söylediler..
Bacaklarımın nasıl titrediğini anlatamam, göğsüm sıkıştı heyecandan :) ve kızım emdi Rabbime şükürler olsun:) dünyanın en güzel teni, en güzel kokusu.. Kucağımdayken kakasını yaptı, ooohhh miisssss içime çeke çeke kokladım:) annelik yarı manyaklık değil mi ki??
Tahlil sonucumuz Salıya uzamış, hiç sıkıntı yok tabi, yarın olmasın Salı olsun benim olsun :)
Not: ağlamak yok, arada bi yaş süzülebilir gözden, oda sadece mutluluktan olmak şartıyla:)
Gözün aydın nasıl sevindim anlatamam Allahım hiç ayırmasın sizi inşallah mutlu günleriniz olsun her zamanTata ta taammmm!!! bugün kızımı kucağıma verdiler :) emzirme denemesi yaptık, iyileşme süreci için bu sınavı geçmemiz gerektiğini söylediler..
maşallah canım ya çok sevindim. pazartesi tatil diye salıya kalmıştır zaten de tertemiz çıkacak boşverTata ta taammmm!!! bugün kızımı kucağıma verdiler :) emzirme denemesi yaptık, iyileşme süreci için bu sınavı geçmemiz gerektiğini söylediler..
canım aslında para istememeleri lazım yenidoğan için. bence bunu bi araştır bazen hastaneler haksız yere para alabiliyorHer hastane farkli demek,bizde karsilaniyor dendi.sormakta fayda var her ihtimale karsi oncesinde.
Benim de tecrübem yok düşüncem bunlar ama o an ne olur bilmiyorum. Senin düşündüğün de mantıklıymış canım. Benim eltim emzik gibi ağzına tutmuştu ama ben korkarım o kadar büyük parça ve hastane ortamında tutamam diye. Ben hurmayı muzlu sütle yaparken de az suda bekletip dış kabuğunu soyup öyle atıyordum süte. Hem yumuşuyor hemde kabuğu soyuluyor hemen. Bebeğim için de zemzem de bekler yumuşak yerinden veririm diye düşündüm. Yanıma yumuşak mama kaşığı da aldım. Hem emme refleksi olmazsa sütümü kaşıkla veririm hem de zemzem verirken lazım olur diye düşündüm. Tabi büyükler bana müsade eder her işe karışmazsa.Hurmayı serce parmakla nasıl sürücez ya bide hurmayı çiğneyip bebegin ilk dogdugunda diline deydirmeliyiz diyen de vardı. Bunlar bene bi türlü oturmadı nasıl yapılacagını da tam anlamadım. Enson zemzemsuyu yarım cezveye koyup iki hurmayla kaynatıp suyunu hastane cantama koyarım. Gıdınce bi cay kasıgı bebeğe içiririm diye dusunmustum ama emın de degılım ne yapsam zemzem i oylece mi versem bi karar veremıyorum
Benim de tecrübem yok düşüncem bunlar ama o an ne olur bilmiyorum. Senin düşündüğün de mantıklıymış canım. Benim eltim emzik gibi ağzına tutmuştu ama ben korkarım o kadar büyük parça ve hastane ortamında tutamam diye. Ben hurmayı muzlu sütle yaparken de az suda bekletip dış kabuğunu soyup öyle atıyordum süte. Hem yumuşuyor hemde kabuğu soyuluyor hemen. Bebeğim için de zemzem de bekler yumuşak yerinden veririm diye düşündüm. Yanıma yumuşak mama kaşığı da aldım. Hem emme refleksi olmazsa sütümü kaşıkla veririm hem de zemzem verirken lazım olur diye düşündüm. Tabi büyükler bana müsade eder her işe karışmazsa.
Kimi hocalar alim kişilere çiğnetip onu verin diyor. Ama bize hijyenik gelmedi. Biri çiğneyecekse o annesi olabilir bence