2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Aynen öyle... Çorap giymek eğilip ayakkabı cekmek yere düşen bişeyi almak taammm bir eziyet. daha 3 ayımız var. Heee bide yatakta sağa sola dönmek var bide ne zor iş Allahım yaaaa :KK43:
Eşim bana tospa karım diyo artık dönemiyorum ahh uhhh diye diye bide yorgan üstte battaniye tam kalkamya çalışıyorum bi deviriyo gülüyo bana:KK48::KK48:

Evet cnm o depend emici kulod lari bende duydum ama oncesinde lohusa pedi almistim.almasa idim ondan alcaktim.sen düşünebilirsin.herkes oneriyo onu:KK66:
Acaba bu pedleri kac gün kullanıcaz ki hiç bir bilgim yok benim ilk 1 iki gün mu kanama oluyor yoksa uzun mu sürüyor sen kac tane aldın canim

Doğumdan sonra hastane veriyor diye biliyorum, baktık kullanışlı birşey hastaneden sonra aldırılabilir.
Özelde mi devlette mi yapacağım doğumu belli değil canim bizim burdaki hastaneler veriyor mu hiç bilmiyorum

kesinlikle depend bez derim... ben aldım geçenlerde BİM-e gelmişti indirimden aldım.
malum doğumdan sonra uzanacağız sızdırması açısından normal bez kullanamayacağımız için depend bez en iyisi derim.
Sağol canım o zmaan depend alayim ama sen hangi boyunu aldın neye göre alıcaz ki

kesinlikle depend bez derim... ben aldım geçenlerde BİM-e gelmişti indirimden aldım.
malum doğumdan sonra uzanacağız sızdırması açısından normal bez kullanamayacağımız için depend bez en iyisi derim.
Bez çok iyi oluyor ama hastanede benim kullanmama izin vermemişti hemşireler. Sezaryen yerini kapattığı için hava almasına engel olup enfeksiyona neden olur demişlerdi. Kendileri bir ped verdiler ama çok ilginç birşeydi. Önü normal ped ölçülerinde ama arka tarafı neredeyse külofumu tamamen kaplıyordu. Böylece hem dikiş yeri kapanmıyor hem de arkadan sızma olmuyordu. Ben iki sezaryen oldum normal doğumu bilemiyorum ama iki sezaryenimde de öyle deli gibi kanamalarım olmadı. İlk 10 gün normal adet kanaması gibi sonra 10 gün de az az leke gibiydi. İkisinde de 20. Gün temizdim. Kızımda 40. Gün normal reglim başladı ve düzenli devam etti. Oğlumda 9 ay hiç regl olmadım. Bakalım bu nasıl olacak...

Benim de hiç aram yoktur pasta tatlı börek vs. Hatta sütlaç sevmezdim ben şimdi her gün yiyebilirim. Haftada bir tane meyve ya yerdim ya da yemezdim. Şimdi... ben de çok zayıftım.boyum 171 İki gün önce tartıldım 63e yeni ulaşmıştım ki dün tartıldım 64.5 :)))) benim oğlum şişko demek ki benle alakası yok diyorum :KK70:böylelikle 7. Kilomuzu da almış bulunmaktayız:dondurma::dondurma: az kilo ile başlayanlar hızlı kilo alıyo tezi doğru galiba
Evet canım öyleymiş banada doktor o yüzden frenle dedi artık 2 şer 3 er gidicek kilolar dikkat et dedi zayıflar daha çabuk ve çok kilo alıyomuş yandıkkk.:KK43::KK43:

Benide doktor korkuttu çok hızlı gidiyosun yavaş dedi haklı ama yaaa daha 3 ay var ve bebekte kilo alıcak bizde 2 şer gidiyomuş son aylarda kilo o yüzden sıkıntılı doğumdan sonra 1 aya yarısı gidiyomuş emzirince de kolay gidiyomuş ama olsun temkinli olmakta fayda var.

Yaa o kilolar doğumdan sonra gider gitmesine ama onlar bize her türlü çatlak sarkık selülit olarak geri dönecek. 3 ayımız var ama en azından 7. ayı minimum kilo ile bitirmek lazım. Biz yemeyince onlar ac kalmıyor sonucta, doktorum bana az ye tıka basa doymana gerek yok mesela bebeğine 2 tane fındık 2 tane badem yeter 1 günde dedi, sen yarasın diye bi avuc yersen gerisi sana kilo olarak geri döner dedi. Böyle dan dan söyledi valla :KK57:

Evet canım öyleymiş banada doktor o yüzden frenle dedi artık 2 şer 3 er gidicek kilolar dikkat et dedi zayıflar daha çabuk ve çok kilo alıyomuş yandıkkk.:KK43::KK43:
Tamam yemiycem:işsiz: bu gidiş fazla oldu cidden. KaslarıM hazır değil en başta. Zor yürüyorum ağır geliyo bu hızlı alınmış kilolar bacaklarıma

Yaa o kilolar doğumdan sonra gider gitmesine ama onlar bize her türlü çatlak sarkık selülit olarak geri dönecek. 3 ayımız var ama en azından 7. ayı minimum kilo ile bitirmek lazım. Biz yemeyince onlar ac kalmıyor sonucta, doktorum bana az ye tıka basa doymana gerek yok mesela bebeğine 2 tane fındık 2 tane badem yeter 1 günde dedi, sen yarasın diye bi avuc yersen gerisi sana kilo olarak geri döner dedi. Böyle dan dan söyledi valla :KK57:

Seninki de iyi özetlemiş bizim durumu, ya bende aslında çok yemiyorum ama zaten yemeklerden sonra çok şişkinlik oluyor, birde ben kesinlikle vitaminlere suç buluyorum, vitaminim değiştikten sonra hem şişlik durumum arttı hem de göbek fena gerildi ki şu an bile en fazla bir kilo dur yavrucak, bunun en azından 3 üstüne çıkması için daha çok kilo görünüyor bize ;))

Benim de hiç aram yoktur pasta tatlı börek vs. Hatta sütlaç sevmezdim ben şimdi her gün yiyebilirim. Haftada bir tane meyve ya yerdim ya da yemezdim. Şimdi... ben de çok zayıftım.boyum 171 İki gün önce tartıldım 63e yeni ulaşmıştım ki dün tartıldım 64.5 :)))) benim oğlum şişko demek ki benle alakası yok diyorum :KK70:böylelikle 7. Kilomuzu da almış bulunmaktayız:dondurma::dondurma: az kilo ile başlayanlar hızlı kilo alıyo tezi doğru galiba

Şuan aynı kilodayız :) Biri bana hamilelikte diyet yapıcaksın deseydi asla inanmazdım cunku hayatım boyunca hiç yemeğimi kısıtlamadım, rejimde yapmadım. Tatlılara,makarnalara elvedaaaa :KK54: biz iradeli kadınlarız. Hele ben hamile oldugumu öğrendiğim gün sigara paketimi çöpe atıpta birdaha ağzına sürmeyen biri olarak tatlıyamı hayır diyemicm:KK33:

Aboooouuuu dost acı söyler doğru demişte ne fayda gece kalktım saat 4 bi portakal biraz çerez tekrar yatak bu haldeyim.:olamaz::olamaz:şimdi 2 fındık yeyip nasıl yatalım yaaa :KK48:

Seninki de iyi özetlemiş bizim durumu, ya bende aslında çok yemiyorum ama zaten yemeklerden sonra çok şişkinlik oluyor, birde ben kesinlikle vitaminlere suç buluyorum, vitaminim değiştikten sonra hem şişlik durumum arttı hem de göbek fena gerildi ki şu an bile en fazla bir kilo dur yavrucak, bunun en azından 3 üstüne çıkması için daha çok kilo görünüyor bize :KK66:)

Evet vitaminlerde yapıyor, decaviti kesti doktor bana, oda senın iştahını acıyor sadece demir hapı yeter dedi.

Seninki de iyi özetlemiş bizim durumu, ya bende aslında çok yemiyorum ama zaten yemeklerden sonra çok şişkinlik oluyor, birde ben kesinlikle vitaminlere suç buluyorum, vitaminim değiştikten sonra hem şişlik durumum arttı hem de göbek fena gerildi ki şu an bile en fazla bir kilo dur yavrucak, bunun en azından 3 üstüne çıkması için daha çok kilo görünüyor bize :KK66:)
Acıkçası görünen 5 kilo rahat var kızlar bebek 3 kilo sende al 2-3 ahh ahh :KK17::KK17::KK17:

Acaba bu pedleri kac gün kullanıcaz ki hiç bir bilgim yok benim ilk 1 iki gün mu kanama oluyor yoksa uzun mu sürüyor sen kac tane aldın canim

Özelde mi devlette mi yapacağım doğumu belli değil canim bizim burdaki hastaneler veriyor mu hiç bilmiyorum

Sağol canım o zmaan depend alayim ama sen hangi boyunu aldın neye göre alıcaz ki
Him bilmiyorum ki bende cnm.ama.ben buyuk ihtimal sezeryan olcam ikiz oldugu icin.onda da.ne kkadar kanamam olur bilemedim.10 lu paket aldim oyle hastane cantama.koymak icin..

Evet vitaminlerde yapıyor, decaviti kesti doktor bana, oda senın iştahını acıyor sadece demir hapı yeter dedi.

Canım yok decavit yine iyiydi, ya artık 27.haftayı dolduruyoruz ondan yada ben diğer vitaminlere geçtim ondan bilmiyorum ama çok yemesem de hep şişim ve kilo alimim da normal şeyinde düzenle devam ediyor :))

Kızlar tecrübeli bir anne bir foruma yazmış orada gördüm depend marka hasta bezi götürmüş hastane çantasında ve çok rahat etmiş.. Ben de lohusa tek kullanımlık çamaşırlar ve uzun ped almayı düşünüyordum ama depend emici kilot muş yani bezi giyince çamaşır giymeye gerek kalmıyormuş.
Siz ne düşünüyorsunuz benim kafama yattı gibi. Fiyatlarına da baktım 10 tanesi 15 lira tek kullanımlık lohusa çamaşırları 5 tanesi 10 lira zaten bi de ped almak gerekecek. Siz bu konuda ne yapacaksınız.
Ben evlenmeden önce onlardan kullanıyordum adet dönemimin ilk günlerinde :oops: o zamanlar canped daha çok vardı,ondan alıyordum. Çok rahat oluyor,ped gibi rahatsız da etmiyor. Biri dikiş yerini kapatıyor demiş ama üst bölgesi çok esnek lastikli hafif geriye de kıvrılabilir dikişe gelmesin diye. Benim niyetim de onlardan almak,bir paket alırım diye düşündüm muhtemelen sonra kanamam kesilir,kesilmezse de bir paket daha alırım diye düşündüm

Seker olcumu yaptirmadim doktorum gerek yok dedi yaptirsam mi ki. Gun yaklastikca iyice pimpiriğe bağladık:KK45::KK45::KK54:
Ay boşver herşey olacağına varıyor.en iyisi telaş yapmamak.bana da tee 28 mart a randevu verdi,o zaman 27 haftalık olacağım herhalde artık şeker ölçümü yapılmaz. Halbuki annemde de babamda da şeker olduğu için yaptırmaya niyetlenmiştim,şimdi diyorum vardır bir hayır :KK45:

Dün akşam itibariyle yürüyüşe başladık eşimle. Şimdiye kadar cıkmamıstık calısınca zor oluyo eve gel yemek ye masayı topla derken insan iyice yoruluyo ama kararlıyım yemicem artık :KK24:
Aslında kafaya taktıgım kilolar değil doğumdan sonra veririm insülin direncimde cok düşükmüş zorlanmam ama bu kadar hızlı kilo artışlarında annede ve bebekte problem olabiliyor (preeklampsi) oyuzden artık dikkat etme zamanın geldi dedi doktor. Beni korkutan o oldu.

Bende kiloyu takmiyorum acikcasi hosuma gidiyor gobus. Dogumdan sonra veririz birsey olmaz. Tabi ki dedigin gibi saglikli almak kaydiyla. Dedigin gibi yaparsan bence sorun olmaz bende fazla yuruyemedim ama arttiracagim insallah. hal kalmiyor aksam birde yuruyuse ama sunun surasinda uc aycik kaldi. İnsallah alistirabiliriz kendimizi yuruyuse.

ben orta boyu aldım 36 - 42 bedenler yazıyor üstünde.
büyük boy çok büyük geldi.. ben normalde S-M beden giydiğim için orta boy aldım. Ama tabi kiloya bağlı değişir. büyük beden hatırladığım kadarıyla 52 beden falan yazıyordu düşer o zaman ve ya sızdırır diye almadm

Dün akşam itibariyle yürüyüşe başladık eşimle. Şimdiye kadar cıkmamıstık calısınca zor oluyo eve gel yemek ye masayı topla derken insan iyice yoruluyo ama kararlıyım yemicem artık :KK24:
Aslında kafaya taktıgım kilolar değil doğumdan sonra veririm insülin direncimde cok düşükmüş zorlanmam ama bu kadar hızlı kilo artışlarında annede ve bebekte problem olabiliyor (preeklampsi) oyuzden artık dikkat etme zamanın geldi dedi doktor. Beni korkutan o oldu.

Birde bence suanki total kilon cok iyi masallah 64 ben 70 zayiflar daha cok alirmis zaten ondan normal yani snnki. Az dikkat etmen ytrli bence.

Ay boşver herşey olacağına varıyor.en iyisi telaş yapmamak.bana da tee 28 mart a randevu verdi,o zaman 27 haftalık olacağım herhalde artık şeker ölçümü yapılmaz. Halbuki annemde de babamda da şeker olduğu için yaptırmaya niyetlenmiştim,şimdi diyorum vardır bir hayır :KK45:
28 haftalığa kadar zamanı var yaptırabilirsin. benim doktorum da en ideali 26. hafta dedi. ben de bu cumartesi yaptıracağım..
yaptırmakta maksadımız yediklerimize dikkat etmek gerekli durumlarda diet yapmaktır. korkulacak bişey yok yani yapmasak ta olur

Back
X