2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benimki de aynı yalayıp duruyo orayı burayı. Bende su hoşaf humana meyve suyu tüketiyorum baya sıvı alıyorum inşallah gelecek daha 2. Günümüz sezeryanda 3. Günden sonra gelir diyorlar zaten. Oğlumda emziremeyince kızımda çok istiyorum
Ya kızlar ben bu hoşaf şekerli içecekler gibi şeylerin aslında su içmeyi artırmak için olduğunu duymuştum. Siz ne düşünüyorsunuz. Hiç sevmem hoşafı ben. Onun yerine bol su içeyim diyorum. Bşr de bulgur pilavı soğan. Bizim buralarda soğuk çorba yapılır döğmeden yogurtlu naneli yazın. Bunlar da süt yapıyormuş.

Tecrübeli anneler yardım edin okuyan varsa bebeğim galiba gazı var aslında kakasını yaparken ses geliyor sanki gazı da çıkıyor gibi ama ağlıyor birden napcam şaştım sürekli memede kalmak istiyo uyuyunca indiriyorum azcık uyuyup geri uyanıyor ne yapabilirim ki
Cnm gaz sanciisi oldugunda bebek emmek ister, emmek bebegi rahatlatir, o yuzden emzirebilirsib rahatlasin yavrucuk
Her emzirmenden sonra hemen yatirma, dik tut omzuna koy, sirtini oksa ki gazi olmasi, 5-10 dk bekle sonra yatir
Yine ayni sekilde, gaz sancisi vurdugu zaman omzuna al, karnina senin sicakligin vuracak ya, sirtinida pitpitladiginda o cok rahatlar, sakinlestigi an yerine yatir ama, hep orda durursa surekli ister
Ayak bileklerinden tutup, dizlerini yavasca bukmesinj saglayabilirsin, kolay gaz cikarir
Karnini saat yonunde yavas yavas ovarak masaj yapabilirsin
Bide diizinin uzerine yuzustu yatirirsan pispislarsan rahatlar
Rezene cayi, yemeklere konulan kimyon gaz olayinda fayda ediyor
Ben hic damla kullanmadim, doktorum gerek ykk uc ay olacak annesi normal surec demisti
Gercekten oyle

Kızlar merhabalar,
Bugün kontrolüm vardı sayfaları okumayı bitirip anca yazabiliyorum.
37+5 iz bugün 3400 dedi doktor kilosuna. 2 hafta önce de 3200 demişti. Bu durumda niye 2 haftada az kilo almış diye takılmak yerine doktor her zamanki gibi benim kiloma takıldı. :KK11:
Son 3-4 kontroldür ölçümler çok tutarsız olduğu için kiloya takılmıyorum. Sağlıklı olsun da çok önemli değil kilosu.
Çok hızlı baştan savma bir muayene oldu. Ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Normal Doğuma engel birşey yok dedi. 1 hafta sonra çağırdı. 15inde 40 haftamız doluyor. 16sından sonra doktor yokmuş gidiyormuş. Doğum gecikirse ben olmayacağım, sezaryen olmak istersen haftaya geldiğinde konuşuruz dedi. Doktor 16 sından sonra gidiyor diye durup dururken sezaryen olamayacağım :63:
Kilo mevzuunda da artık sinirimi bozmaya başladı iyice. 38. Haftaya gelmişim Bebek doğdu doğacak bu saatten sonra kilo fırçası atsan nolur atmasan nolur.:KK12:
Boşu boşuna beni strese sokuyor. Evde sürekli tansiyonumu ölçüyorum en fazla 12 çıkıyor, doktora gittiğimde ikidir 14 çıkıyor. Stresten oluyor bence, sıkıldım artık. Herkes muayeneye koşa koşa gidiyor yavrusunu görecek diye. Benim içinse işkence oluyor:KK11:
Cnmm stres yapmissin tabiki ondan
Bnmde ayni sezeryan gunu kararlastiraz stresinden ilk kez 14 cikti
Doktorum uc haftadir kilosunu 3300 olcuyor
Bende uc haftadir ayni dedim, bide tavirli cvp veriyor sinir oluyrm, iste olcum sapmalari olabilir bida bakalim dedi, 3450 dedi salladi gecti
Aslinda olay su cnm, bebek buyudugu icin duzgun olcum alamiyorlar, yaklasik seyler
Bebegim iki hafta ilerden giderken simdi haftasinda cikti
Bende cok takmiyrm, orada doktorun milim oynatmasiyla olay degisiyor
Herhangi bir anormal durum olsa bilirler
Gerisini bosver
Hayirlisi olsun insallah

Burdayım canım yeni hayat temposuna alışmaya çalışıyorum :) çok şükür bugünleride gördük uyku düzenimiz pek yok aynı anne karnındaki gibi gögüslerimden sıkıntı yasamıştım ama Bebek emince toparladım şimdi de ped kullanmaktan mantar oldum onla ugrasıorum sirke filan:KK43: hatırlanmak ne güzel geldi walla saolasın:)
Pek yazmiyorsun, yaz ya kaybolma :)
Kanaman cok oluyorr mu

kizlar merhaba oglum dunyaya geldi 30 mayis 2017 ikindi ezaniyla... normal dogum yaptim biliyorsunuz once 4 cm acilmam vardi sonra gece nisanim geldi doktorum cok az sunu sanci verdi ardindan ebeler elleriyle suyumu patlatti su patlayinca dogum sancilarim acayip artti suyum aka aka dolastirdilar beni ki sanci daha cok olsun tam acilma olsun diye dogumum kolay oldu diyemem sancidan cok cektim kivrandim yerlere oturdum acidan ama dogru yerde ıkındım ve acilmam buyudu oglumu kucagima aldigim o an herseye bedeldi doguurur dogurmaz icinize bi serinlik geliyor karniniz bosaliyor ve o bosalma oyle mutluluk veriyor ki kus gibi oluyorsunuz tabi dogum da kesi attiklari icin dikis atildi dikis yerlerim cok aciyor rahatce bebegimi emziremiyorum oturamiyorum ama normaldir heralde 1 haftadan gecer oyle umut ediyorum Rabbim hepinizi kurtarsin hepinize dua ettim topluca... sutumu soracak olursaniz bir kac damla geliyor baskada yok gogus ucun hic elverisli degil iri bu yuzden bebek tutamiyor gogus ucuna takilan aparatlardan hangi marka onerirsiniz
Gozun aydinnn
Normal dogum yaptin demek ne kadar guzelll
Dikis acisi uc gunde baya bir hafifliyor, cok gecmis olsun
Ben demsitim acilma oldugu icin cok beklemez diye:)
Kavustunuz ne guzelll
Epiduralsiz mi dogurdun

Ya kızlar ben bu hoşaf şekerli içecekler gibi şeylerin aslında su içmeyi artırmak için olduğunu duymuştum. Siz ne düşünüyorsunuz. Hiç sevmem hoşafı ben. Onun yerine bol su içeyim diyorum. Bşr de bulgur pilavı soğan. Bizim buralarda soğuk çorba yapılır döğmeden yogurtlu naneli yazın. Bunlar da süt yapıyormuş.
Cnm ben bic hosaf icmedim, tatli seyler bence kesinlikle sut yapiyor kim ne derse desin :)
Ancak icmesen de olur
Bol sivi icebilirsin, bide endikrin doktorum bana kaliteli sutun olsun, tatlilarla kilo alip kalitesiz sut yapma, bol protein ve su tuket dogum yapinca dedi
Yani bol et yemeye devam
Cnm dogmeli corba belki gaz yapabilir bilemedim, sut yapar kanimca
Ben cok yogurt tuketirim, oglumun kakasi kopuk kopuk oluyordu, doktor sut urunlerini az tuket dedi
İnsan yapisi inek sutune karsi alerjik bi yapiya sahip, laktoz bebekleri rahatsız ediyor
Buda yeri gelmisken aklima gelen bi bilgi oldu, aktarayim dedim :)

kizlar merhaba oglum dunyaya geldi 30 mayis 2017 ikindi ezaniyla... normal dogum yaptim biliyorsunuz once 4 cm acilmam vardi sonra gece nisanim geldi doktorum cok az sunu sanci verdi ardindan ebeler elleriyle suyumu patlatti su patlayinca dogum sancilarim acayip artti suyum aka aka dolastirdilar beni ki sanci daha cok olsun tam acilma olsun diye dogumum kolay oldu diyemem sancidan cok cektim kivrandim yerlere oturdum acidan ama dogru yerde ıkındım ve acilmam buyudu oglumu kucagima aldigim o an herseye bedeldi doguurur dogurmaz icinize bi serinlik geliyor karniniz bosaliyor ve o bosalma oyle mutluluk veriyor ki kus gibi oluyorsunuz tabi dogum da kesi attiklari icin dikis atildi dikis yerlerim cok aciyor rahatce bebegimi emziremiyorum oturamiyorum ama normaldir heralde 1 haftadan gecer oyle umut ediyorum Rabbim hepinizi kurtarsin hepinize dua ettim topluca... sutumu soracak olursaniz bir kac damla geliyor baskada yok gogus ucun hic elverisli degil iri bu yuzden bebek tutamiyor gogus ucuna takilan aparatlardan hangi marka onerirsiniz

Allah analı babalı büyütsün inşallah. Gözünüz aydın

luges luges canım gözün aydın, çok güzel haber, normal olmasına çok sevindim. Allah sağlıklı güzel uzun ömürler versin bebeğine. inşallah bir an önce dikiş acıların geçer, sütün bol bol gelir. Ben aventin gögüs kalkanından almıştım tabi kullanmak henüz nasip olmadı

Ayne
Hayırlısı bakalım arkadaşım, bu arada doktor bir haftadır bana bebeğin kilosundan falan da bahsetmiyor, senin takvimine bakınca aklıma geldi ne kadar oldu ki meleklerimiz, benimki en son sanırım 3250 idi
n Benim de o civardaydi. Son gittigimde usg ye bakmadı bile. Nst+açıklık+sezeryana ikna... o kadar

Ne kadar güzel bir dogum olmuş . Bundan sonrası da güzel olur olur ins. Avent öneriyor herkes. Memnun olduklarını söylüyorlar kullananlar

Kızlar merhabalar,
Bugün kontrolüm vardı sayfaları okumayı bitirip anca yazabiliyorum.
37+5 iz bugün 3400 dedi doktor kilosuna. 2 hafta önce de 3200 demişti. Bu durumda niye 2 haftada az kilo almış diye takılmak yerine doktor her zamanki gibi benim kiloma takıldı. :KK11:
Son 3-4 kontroldür ölçümler çok tutarsız olduğu için kiloya takılmıyorum. Sağlıklı olsun da çok önemli değil kilosu.
Çok hızlı baştan savma bir muayene oldu. Ve yine hiçbir açıklama yapmadı. Normal Doğuma engel birşey yok dedi. 1 hafta sonra çağırdı. 15inde 40 haftamız doluyor. 16sından sonra doktor yokmuş gidiyormuş. Doğum gecikirse ben olmayacağım, sezaryen olmak istersen haftaya geldiğinde konuşuruz dedi. Doktor 16 sından sonra gidiyor diye durup dururken sezaryen olamayacağım :63:
Kilo mevzuunda da artık sinirimi bozmaya başladı iyice. 38. Haftaya gelmişim Bebek doğdu doğacak bu saatten sonra kilo fırçası atsan nolur atmasan nolur.:KK12:
Boşu boşuna beni strese sokuyor. Evde sürekli tansiyonumu ölçüyorum en fazla 12 çıkıyor, doktora gittiğimde ikidir 14 çıkıyor. Stresten oluyor bence, sıkıldım artık. Herkes muayeneye koşa koşa gidiyor yavrusunu görecek diye. Benim içinse işkence oluyor:KK11:
Sabah sabah kahkaha attım sayende, gerçekten bu saatten sonra kilona neden takıyor komik geldi banada :KK48:
doğurduktan sonra emire nin grubunda zayıflıcaz deseydin :spor:

Ne kadar güzel bir dogum olmuş . Bundan sonrası da güzel olur olur ins. Avent öneriyor herkes. Memnun olduklarını söylüyorlar kullananlar

Back
X