• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kizlar geldim kontrolden kizim 1 hafta once 2860 gr.di simdi 2970gr olmus neden bu kdar az almis anlamadim doktr iyi diyo ama olculer genelde az cikiyo dogduktan sonra hic sancim cikmadi bu sefer kilo olayina canim skildi ama bunada sukur
Belki geçen hafta yanlış ölçmüştür canım, sıkma canını artık boy kilo güven vermiyor bana geldiğinde görücez işte. Gerilik var demesin dr yeter bana

Cnm sen doktora mutkaka git
Lohusalikta artar yoksa
Arkadasimda oyleydi
Dr ona sakin bebek yapma iyilesmeden yoksa ilerler lohusalik onemli bir donemdir dedi
Ya ben bile lohusayken kafayi yiyodum
Bebegimi emziriyorum, gardolabin uzerini goZume kestiriyordun ordan toz ucarda bebegime diye
Esime supurtup sildiriyrdum
Durmadan dolap uzeri mi silinir halbuki
Kafaya bak
Ya içimi rahatlattınız. Demekki annelik içgüdüsü herkesin oluyomuş böyle korkuları. Ben de eşim bana senin akıl sağlığın bozuldu diyince kendimi kötü hissetmeye başlamıştım sanki bitek ben bunları yaşıyormuşum gibi. Çok teşekkür ederim

Kizlar geldim kontrolden kizim 1 hafta once 2860 gr.di simdi 2970gr olmus neden bu kdar az almis anlamadim doktr iyi diyo ama olculer genelde az cikiyo dogduktan sonra hic sancim cikmadi bu sefer kilo olayina canim skildi ama bunada sukur
Cnm bnm bebegim 50 gr aldi olcume gore
Doktora sordum azarlayarak cvp verdi nerdeyse sinir oldum
İste bunlar yaklasik olcumler
Bi onceki fazla olmus olabilir
Ortalama haftada 150 gr alir Zaten de, almadigi anlamina gelmez de bilmem ne
Her hafta sacma sapan bi olcum sonucum cikiyor
takma kafana

kizlar bu arada yazilanlara yetisemiyorum atlaya atlaya okuyorum masallah grup birlesince midir nedir baya hareketlendi :spor:

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Muzu doktorum da söyledi ama onu da yiyemiyorum geçen gün biyerde okudum muzun kabuğunda küçücük bile bi çatlak olsa dışındaki kabuktan içeri mikroplar girebilir yazıyordu. Yıkanması gerekiyomuş. Ben bilmiyodum yıkamıyordum şimdiye kadar. Şimdi bunu da öğrendiğimden beri onu da yiyememeye başladım. Malesef benim durumum çok kötü düzelicek gibi değil çok üzülüyorum, 2 hafta kaldı umarım sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma ve sonra düzelir bu takıntım. Yoksa hayat zehir olucak bana

Canım muzu ben de duymuştum takılmakta haklısın,insan hamilelikte daha bir dikkatli oluyor yediğine içtiğine.Ama yine de sakınan göze de çöp batarmış biraz daha rahat olmaya çalış sen

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Muzu doktorum da söyledi ama onu da yiyemiyorum geçen gün biyerde okudum muzun kabuğunda küçücük bile bi çatlak olsa dışındaki kabuktan içeri mikroplar girebilir yazıyordu. Yıkanması gerekiyomuş. Ben bilmiyodum yıkamıyordum şimdiye kadar. Şimdi bunu da öğrendiğimden beri onu da yiyememeye başladım. Malesef benim durumum çok kötü düzelicek gibi değil çok üzülüyorum, 2 hafta kaldı umarım sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma ve sonra düzelir bu takıntım. Yoksa hayat zehir olucak bana
Biz bilmeden neler tüketiyoruz canım malesef. Hiçbi meyve sebze eskisi gibi masum degil ama yemek içmek gibi temel ihtiyacımız var. Sen çok düşünme yemeye çalış

Ben almadım. Sadece 2 tane hastane çıkışı takımımız var onun içinde var. İlk doğduğu birkaç gün giydirilir sonra giydirilmez diye tahmin ediyorum. Tecrübeli anneler aydınlatırsa iyi olur tabii Hoppa
Ben hiç giydirmedim zıbın kucağa alınınca yukarı çıkıyor beli karnı hep açılıyor badi ile giydiren var kat kat onları giydireceğime tek badi üstüne tulum yada alt üst takımla giydiririm Adana'da yım zaten 1-2 haftaya sıcaklar basar iyice şimdi tam havası. Ben yarım kollu badi sütüne alt üst takımlardan yada tulumlardan giydircem zaten hep battaniyeye sarılı olur yeterli siye düşünüyorum

Bi yerde okumuştum bebeginzle konuşun dönmesi için diye biraz deli işi gibi ama ben de konuştum :deli: onun dışında yürüyüş yaptım ekstra bişey yapmadım ama benim cok mide bulantım oldu sanırım donerken mide bulantısı yapıyor
Bende konuşuyorum bugün iyice konuştum ama doktor ultrasonda bakarken kaslarını çatmış az sinirli gibi duruyor dedi:-)
Başının etini yedim galiba benim keyfim yerinde diyor pasa;)
Çok soru sormuş olacam ama önceden mi başlamıştın yürüyüşe canim

Ya bi de hafif grip gibiyim diye eşim kivi almış gelmiş. Ben yumuşak sevmiyorum diye sertlerden al demiştim ama o gitmiş ham olgunlaşmamış almış. Baya sert ve ekşi kivi. Acaba böyle yersem bi sıkıntı olur mu ? Bebeğimi besleyemiyorum bu takıntılarım yüzünden zayıf kaldı geriden geliyo :KK43:
Canim yemeden önce doktoruna sor istersen bi. Yani ne biliyim riske girmeye değmez diye düşünüyorum.
Et konusunda ben daha kısa süre pisiriyorum ama tabi benim bunyemin tolere edebilirligi farklıdır senden. Sen içine sinene kadar pisir ne olur ne olmaz

Zencefill90 Zencefill90 ooo çok kötü ama böyle geçmezki bende bir müşterinin ikramı üzerine pasta yedim sonra eve dönerken o kadar çok düşündümki acaba zehirlenir mi bebeğim, niye yedim diye stres oldum. Sol koluma uyuşma geldi, kalp krizi geldi sandım hemen hastaneye gittik egk mı neyse adı onu yaptılar bişey çıkmadı. Dr meyi stres yaptın diye sordu, anlattım korkuyorum pasta yedim bebeğim zehirlenir mi diye. O da sağolsun güzeşce anlattı yediğin herşey direk bebeğe gitmiyor plesanta yararlı şeyleri bebeğe alır, zararlı olanları almaz dedi. Ona inanmak istedim ve hala öyle düşünüyorum. Kendine stres bebeğine stres yapıyorsun yazık

Canim yemeden önce doktoruna sor istersen bi. Yani ne biliyim riske girmeye değmez diye düşünüyorum.
Et konusunda ben daha kısa süre pisiriyorum ama tabi benim bunyemin tolere edebilirligi farklıdır senden. Sen içine sinene kadar pisir ne olur ne olmaz
Doktorum artık ben yiyecekle ilgili bişey sorunca sinirleniyor. 2 hafta kala doktorsuz kalmiyim. Önceden telefonlarımı açardı şimdi açmıyo mesaj atarsam da sadece istediği şeye cevap veriyo. Doğuruyom diye arasam açmıcak :(

Ya bi de hafif grip gibiyim diye eşim kivi almış gelmiş. Ben yumuşak sevmiyorum diye sertlerden al demiştim ama o gitmiş ham olgunlaşmamış almış. Baya sert ve ekşi kivi. Acaba böyle yersem bi sıkıntı olur mu ? Bebeğimi besleyemiyorum bu takıntılarım yüzünden zayıf kaldı geriden geliyo :KK43:

Canım ya 2.5 saatte et pişerki. Kivi de yiyebilirsin sıkıntı olmaz. Ayrıca hurma da sıcakta yetişen bi meyve ona da kolay kolay bisey olmaz. Cok takma kafana dicem ama yapamazsin simdi sen.

sütyen yasaksa direk pijama mı giyicez. erkek odaya girecek illa ( kardeş-baba-kp vs )
e nasıl olacak öyle ki :110:o_O
Yasak değil ben emzirme atleti giyeceğim o daha rahat olur hem de anneninde üşütmemesi lazım atlet güzel sarar sürmene göre sıcak tutar

Doktorum artık ben yiyecekle ilgili bişey sorunca sinirleniyor. 2 hafta kala doktorsuz kalmiyim. Önceden telefonlarımı açardı şimdi açmıyo mesaj atarsam da sadece istediği şeye cevap veriyo. Doğuruyom diye arasam açmıcak :KK43:
Cnm annelik içgüdüsüyle fazla evham yapıyor olabilirsin.haklisin her yerde gözle görmediğimiz mikroplar var evet ama bir biyolog olarak şunu da soyleyeyim insan vücudunda bizim adımıza savaşan birsürü askerler var. Öyle olmasa zaten her şeyden hasta olurduk.Belki mikrobun vermediği zararı stres veriyordur emin ol .O yüzden hamileligin son günlerini stressiz geçirmeye bak.. bu bebegin ve senin sağlığın için daha önemli.

Biz bilmeden neler tüketiyoruz canım malesef. Hiçbi meyve sebze eskisi gibi masum degil ama yemek içmek gibi temel ihtiyacımız var. Sen çok düşünme yemeye çalış
Ayyy evet mesela bende hiç yapmam ama yapasım tuttu hurmayı direk ısırdım içine bakmadan ve malesef kurtlanmıştı ve ben onu yedim tabi farkettikten sonra bıraktım ama giden gitti yani :confused::rolleyes: sonuç olarak hala yaşıyorum çok şükür

Back
X