2017 Şubat Anneleri

nekadar doğru bilmiyorum ama bir eczacı şöyle söylemişti bana. Belli bir yaştan sonra (yaşı hatırlamıyorum) bebek şampuanını kullanmamamak gerekiyormuş. Saçların ph düzeyi ile alakalı olarak belli yaştan sonra bebek sampuanını kullanmamalısınız demişti. Benim oğlum 4 yaşındaydı bunu söylediğinde. Ama dediğim gibi hangi yaştan sonra kullanılmamalı hatırlamıyorum. Bize ikincisini vermişti bu sebeple.

Ben kıyafetleri yıkadım haftasonu ütüleyip bir hurca koyacağım. bi kaç eksiğim var onları da internetten tamamladık mı bişey kalmıyor.

oo sen de baya rahatsın ya :) şaka şaka ama en azından alışveriş işini ufak ufak internetten hallet de onlarla zaman kaybetme. yıkama ütüleme 1 günlük iş.

Borçlarımız çok canım aile yardımı olmadan evlendik malesef öyle bir şansım yok haftada 15 saate gireceğim bebeğede annem bakacak ama yinede düşünüyorum nasıl olacak diye
çok zorlanıyorsan bırak canım. sonuçta bu kadar zorlanman da bebek için pek iyi olmaz diye düşünüyorum. şanslısın ki güvenip bırakabileceğin bir annen var. hem 15 saat idaren de iyiyse sana uygun program hazırlar ve en fazla günde 3 saat bırakmış olursun bebeği. sütünü de sağıp bırakırsan bence çok vicdan yapacak bir durum yok. biz annelerimizde büyüdük ama inan çalışmamıza rağmen onlardan daha çok ilgileniyor olacağız bebeklerimizle. ben çalışabilirsem 37. haftanın sonuna kadar çalışacağım. benim bırakabilecek bir yakınım olmadığı için mecburum.

yatak konusunu ben de çok araştırdım burda da sormuştum geçen hafta. sizin gibi ben de kararsız kaldım. visko, pamuk, yün ve ortapedik yatakları kesinlikle önermiyorlar. en uygunu 32-34 sertliğinde sünger yatak olduğunu okudum. ama tabi internette ona uygun yatak nerde satılır bilmiyorum. şu an en önemli eksiğim yatak. onu da halledersem çok rahatlayacağım.

Merhabalar, ben de odasını daha yeni yaptık diye hicbir hazırlık yapmadım.. Bundan sonra ancak.. Benim de ocak sonunda olur herhalde sezaryanım insallah, ama bazen panik oluyorum, bazen de boyle garip bir rahatlık cokuyor ustume.. Yetişir diye umut ediyorum.

Sizce hangisini yapayım okula gelmek çok zor artık
Ben de calısmaktan o kadar rahatsızım ki..işyerim cok huzursuz, is yukum cok agır, yorucu biryer.. Ama dayanacagım artık.. Sonrasında da en az 1yasına kadar ucretsiz izinle kendim bakmak istiyorum.. Maddi olarak zorlanacagız belki, borclarımız da var ama bakacagım duruma artık.. Walla calısmak mı calısmamak mı gercekten zor karar..

Bir hafta on gün içinde halledicem inşallah. Odası 1 haftaya gelicek çünkü. İnşallah zamanında gelirler de sıkıntı yaşamayız.

Canim visko oneriyorlar ama saglikli degil diye duydum cok kisiden,park yatak icin pamuk oneriyorlar,yastik ilk ay kullanilmiyor ama elyaf bir tane bulunsa iyi olir benim fikrim,kis cocugu olacagi icin yorgan olmasi gerekir uyku seti ya da,alt acmada musamba olanlar biryere gittiginde gerek olur evde cok da elzem degil bence ben ilk cocuguma almamistim diger soruyla alakali bilgim yok canim

merhaba arkadaşlar,

bir süredir giremedim foruma seyahatlerden ötürü.. hem otobüs hem uçak seyahatleri yapmak durumunda kaldım bu süreçte ve çok kötü etkiledi beni.. sizide bilgilendirmek istedim.. ben bu derece bir etki yaratacağını bilmiyordum..
tüm vücudumda ödem oluştu. doktor bu kadar ödemi ancak son haftada beklediklerini söyledi.. ayaklarım öyle çok şiştiki üzerlerine basınca canım acıyor ayaklarım agrıyor.. ellerimde şiş ve parmak eklemlerim ağrıyor..yumruk şeklinde kapamakta zorlanıyorum.. yapabildiğimde ise kalbim avuçlarımda atıyor gibi hissediyorum güm güm.. uyandığımda birkaç dakika boyunca ciddi anlamda uyuşmuş oluyor.. örneğin telefonu tutmaya çalıştığımda elimde güç olmuyor tamamen uyuşuk oluyor.. sonra yavaş yavaş karıncalanmaya dönüşüyor ve açılıyor..

yani kısacası demem o ki siz siz olun bu haftalarda asla kendinizi böyle maceralara atmayın.. bebeğin alışverişlerinide bu haftalara bırakmıştım ama şimdi nasıl gidip bakıcam bilmiyorum.. burdan mutfaga zor yürüyorum ayaklarımın agrısından.. üstelik doktora yapıyorum ve tez izleme raporumu sunmak için bir seyahat daha yapmam gerekiyor önümüzdeki hafta.. ne yapıcam bilemiyorum bu şekilde devam edecek galiba bundan sonra..bir önerisi olan var mı?

Aynen her Gun yogurt yiyemiyorum Ben o yuzden ikisini de icmeliyim bence doktor kontrolume iki hafta var simdilik iceyim fazla vitamin goz cikarmaz di mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…