2017 Şubat Anneleri

cnm göğsumun ucunda böyle beyazimsi katı bişeyler var bazen dışında hafif beyaz oluyo ama hiç şişmedi :bicak:

Geçmiş olsun cnm.

Son hafta bile dönen bebekler varmış cnm takma kafana şimdiden döner inş.

13 kilo aldım :KK57: ama son 2 kontrolümde 13 sabitti üstüne almamistim inş öyle kalır :ıslık:

Ulturason cihazında üç aşağı beş yukarı yanlış ölçüm olabilir cnm takma kafana dr takibindesin her ay gittiğinde kilosu boyu ne kadar kayıtlı sonuçta bi sıkıntı olsa söylerdi diye düşünüyorum

maşallah:KK54:
Ahhhh ahhh keske kalsa gerci son aylarda artuk bebek aliyomus kiloyu oyle dediler bana tabi essah mi bilmiyom ;)

senle aynı duyguları yaşıyorum.. bende korkuyorum normal doğum ve belirtilerinden.. herkes ne kadar desede işte şu bu benim psikolojim onu kabul etmiyor. çok düşünmemeye çalış stres yapma kendine bi şekilde doğuracağız bebişlerimizi.:) bnm doktorum 38 den birkaç gün alır sezeryana alırım dedi. Ben ayrıca spinalden de korkuyorum . en temizi genel anestezi:)
Ben de sizlerle aynı fikirdeyim geçen muayenemde dedim genel anestezi olmak istiyorum dedim ama hayır olmaz dedi riskli falan dedi moralim çok bozuldu.epidural sezeryan yapacağını söyledi.bilmiyorum ne olcak aman hayırlısı olsun sonuda.

Günaydınlar...

Bir video izledim bebek bezlerinin kıyaslamasıyla ilgili ve bir arkadaşımdan da dıydum aynısını. Prima yedidoğanda sırt bariyeri olmadığı için sırttan atıyomuş bebeğin kakası. Ama huggies de sırt bariyeri var.

Huggies kaliteli bir bez. Amerikada genelde o marka kullanılıyor ama ilk oğlumda kullanınca fena pişik yapmıştı.O yüzden prima ile devam etmiştik.
Bu defa da bezleri araştırırken huggiesin çok pahalı olduğunu gördüm ve internette hiç kampanyaya rastlamadım.Büyük marketlerden de pek haberim olmuyor açıkcası.Malum bez biraz da bütçeye bakıyor çünkü en az 2.5 yıl kullanılacak.
İlk tercihim molfix olacak.Hatta canbebe'yi çok merak ediyorum.Biraz zaman geçtikten sonra onu da deneyebilirim.
Zamanla kararım netleşir..

Çok fena karnım kasiniyor çok catliyo çağımızın ben de sanirim

Dünden beri benim de karnım fena kaşınıyor ve acıyor.
Gidip gelip aynaya bakıyorum çatlama var mı diye.
İlk hamileliğimde sadece göbek altı,bikini bölgesine doğru çatlaklar oluşmuştu.Göbeğimde hiç yoktu.
Bu defa sanki göbeğimde çatlayacak gibi hissediyorum ama bakalım.
İnşallah korktuğum gibi olmaz :)

Süt için arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış zaten canım.
Hiç şimdiden kafana takma..
İlk oğlum da 30lu haftalarda sarı süt gelirdi göğsümden.Bol sütüm olacak herhalde diye sevinmiştim ama hiç alakası bile yokmuş :)
2.ci gün mamaya başlamıştık...

Bu hamileliğimde ise ne göğüste akıntı var ,ne de sıkınca bir şey geliyor.
Hafif bir büyüme ve kararma dışında hiç bi belirti yok.Buna göre düşünürsek sütüm olmayacak gibi yorumlayabiliriz ama dediğim gibi hiç bağlantısı yok..

Süt fizyolojik bir şey..
Bol bol su ,uyku ,huzur olunca gelir inş.
Zaten doğumdan sonra bebeğini gördükce ,kokladıkca göğüslerinin sızladığını hissedeceksin.:KK36:
inş bu sefer bol sütün olur cnm :KK60: olacağı varsa doğumdan sonrada olur ama olmayacaksa ne yapsak boş strese gerek yok anladigim kadarıyla inş hepimizin bol sütü olsun :KK36:

Dogum iznine ayrilirken ne yapmamiz gerekiyor tam olarak? Haftaya ayrilicam da insallah doktordan rapor alip idaremize mi teslim ediyoruz
Evet raporu alıp işyerine verince cikabiliyorsun diye biliyorum ben

Kizlar hastane cantasi olarak ne dusunuyosunuz ben kucuk bavul amayi dusunuyorumda abartimi olur sizce bebegimle benmkini ayni here koymayi dusunuyorum bitaraf onun bitaraf benim yoksa elle tutulur canta valiz seklindemi akim
Bende ufak valizim var ona koyacağım bertarafı benim bir tarafına bebeğimin şeklinde ama tam doğum esnasında hemşirelere verilecek olan bebek kıyafetlerini ayrı bi poşete koyacağım hemen alıp versinler telaş olmasın diye orada bide onunla uğraşılmamalı.

Kizlar hastane cantasi olarak ne dusunuyosunuz ben kucuk bavul amayi dusunuyorumda abartimi olur sizce bebegimle benmkini ayni here koymayi dusunuyorum bitaraf onun bitaraf benim yoksa elle tutulur canta valiz seklindemi akim
Bende ufak valizim var ona koyacağım bertarafı benim bir tarafına bebeğimin şeklinde ama tam doğum esnasında hemşirelere verilecek olan bebek kıyafetlerini ayrı bi poşete koyacağım hemen alıp versinler telaş olmasın diye orada bide onunla uğraşılmamalı.

Tecrübeli anneler...
Erken Doğum olacağı için sütün olur mu bilmiyorum(inşallahbolbol olurda) Doğuma gitmeden zararı olmayacak ne yiyip içebilirim sütüm olsun diye? Ve de fayda eder mi doğurmadan içmek yemek?

Benim doktorum devam et dedi coraspin e başından beri kullanıyorum seninki neden bırak dedi
Bende coraspin kullanıyordum Dr um bırakırdı en geç 32.haftaya kullanıbilirmiş.Kan sulandırıcı olduğu için doğum sırasında çok kan kaybı olabilirmiş hem sezeryanda hem normal doğumda dedi.Bana 29 da bırakırdı.

Tecrübeli anneler...
Erken Doğum olacağı için sütün olur mu bilmiyorum(inşallahbolbol olurda) Doğuma gitmeden zararı olmayacak ne yiyip içebilirim sütüm olsun diye? Ve de fayda eder mi doğurmadan içmek yemek?

Canım daha önce de bahsettim biraz.
Sür konusu herkeste çok farklı işliyor.
Biraz da kısmet işi...
Yani öyle ekstra şeyler uygulamakla olmuyor..
En önemli şey bebeği bol bol her istediğinde emzirmek. Stressiz ve huzurlu olmak.Bol bol uyumak ve dinlenmek.

Süt biraz da arz -talep meselesi gibi.
Ne kadar çok emerse bebek ,o kadar çok üretim yapıyor vucut...
Doğum çantana humana still koyup doğumdan sonra başla içmeye.Komposto filan da iyi oluyor diye duydum ama bilemiyorum...
Dediğim gibi ne yaparsan yap ,bebek bol bol emmezse ,sen yorgun ve stresli olursan olmuyor bu iş...

Kızlar malum havalar çok soğuk.Burası şuan -12 derece.
Doğumdan sonra da yok işitme testi ,yok sağlık ocağı ,haftalık kontrol ,aylık aşı derken sürekli bi kontrol altında oluyorsun.
Bebekleri dışarı çıkarırken sadece battaniyeye sarmak yeterli gelmez gibi.
Astronot tulum alsak çok pahalı ve kısa süre giyilir.
Sizler bu konuyu düşündünüzmü ?
50-60 liraya 0-3 ay uyku tulumu gibi bir şey mi alsam ?
Hem dışarı çıkarken giyilir hem de gece kullanılır...
Bilemedim ya..

Doğumdan sonra da yok işitme testi ,yok sağlık ocağı ,haftalık kontrol ,aylık aşı derken sürekli bi kontrol altında oluyorsun.
Bilemedim ya..

günaydın...

bende en kalın battaniye ile el pusetine koyar üzerine tekrar battaniye atarım diye düşündüm... sağlık ocağı yakın ve araçla gidip gelirken istanbulda sorun olmaz herhalde.. çok soğukmuş oralar. nerdeydin cnm sen?
senin için peluş yada polar tulumlar en mantıklısı...

İşte burundan hava veriyoruz o boğazda sorun yapıyor falan bir sürü şey dedş olmaz dediği için hiç anlamadım zaten.Neyse dedim tamam en iyisini siz biliyorsunuz hocam dedim diyebilirdim ki diretmekte iyi değil sonuçta hoca olan o.hayırlısı.
öyle tabi canım.. ilk gebelik mi?

günaydın...

bende en kalın battaniye ile el pusetine koyar üzerine tekrar battaniye atarım diye düşündüm... sağlık ocağı yakın ve araçla gidip gelirken istanbulda sorun olmaz herhalde.. çok soğukmuş oralar. nerdeydin cnm sen?
senin için peluş yada polar tulumlar en mantıklısı...

Ya ben de ilk öyle düşündüm ama bebeklerin ellerini kollarını sarınca iyice huysuzlanıyorlar.
O yüzden tulum daha mı iyi olur bilemedim...
Polar tulumda instagramda satan bir sayfa var ama kıyafeti görmeden almayı hiç sevmiyorum ya.
Çıkıp gezsem biraz dışarıda diyecem ama dr.yürüyüşü yasakladı..
Bu arada kayseride yaşıyorum ve buraların soğuk ayaz'ı meşhurdur :)

Bilemedim ya..

Burda da bugün -18 derece. Aynı şeyleri düşündüm bebişi nasıl sıcak tutucaz inşallah hasta etmeyiz diye.

Ben h&m den bi tulum almıştım kalın dışarı çıkarırken giydiririm diye. Fotosunu ekliyorum. İçini kalın giydirip üzerine bu tulumu giydirip üzerini de kalın battaniyeyle sarmalarsam olur gibi geldi. Nasıl olur yeter mi ki? İnşallah hasta olmaz minişlerimiz.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    12 KB · Görüntüleme: 96
Olsun kuzum bebislerimizin cani sagolsun zorda olsa gucte olsa veririz o kilolari bi sekilde yeterki kuzualrimiz saglikli olsun sikma canini sen :KK66:)
Yok artık sıkmayacağım ama dikkat edeceğim hamur işini azaltmak gerek tamamen kesemem çünkü çok seviyorum bide 7 den sonra bir şey yemezsem olacak gibi inş

Back
X