2017 Şubat Anneleri

ilk hamileliğimde 35. haftada doktora gittiğimde bebeğin kilosuna 2800 gr demişti iki hafta sonraya randevu verdi randevu tarihim dolmadan iç çamaşırımda çok ufak nokta şeklinde kan gördüm (bir yerde beyaz iç çamaşırı giymem gerektiği yazıyordu )doktorumu aradım hemen gel dedi polikliniğe gittim ultrasonla bir baktı bebek kilo vermiş dedi ve doğumu başlattı. Rahim bozukluğum olduğu için bebek sıkışmış beslenememeye başlamış.Sizin gibi renkli ultrasona girdim damarlardan besleniyordu ama yeri çok daralmış.Ertesi gün sezeryanla doğum yaptım 2.230 gr doğdu kızım ama 36+5 de doğduğu için ciğerleri gelişmişti.küvezde 5 gün kaldı oda kakalı su yuttuğu için.yani korkmayın bu haftalarda çok sıkıntı olmuyor ama sürekli tetikte olun ve doktora sık gidin ben bu sefer haftada bir gidiyorum mesela.

Loveali Hoşgeldin cnmmm.. seni tekrar görmek güzel..

@__karamel__ canım ingiltere sistem çok farklıymış ama eminin iyi yada kötü yönü vardır... sanırım orda doğum olucak... sık sık senden de paylaşım bekleriz..

mbg24 çok tatliş bir valiz... güle güle kullanın...

Kızlar benim gece ayaklarım yanıyor yaa o tarafa dönüyorum bu tarafa dönüyorum olmuyor ayaklar alev alev

Aslında fena bir sistem değil Türkiye'de bu iş iyice para tuzağı olmaya başladı gibi hissediyorum, özellere de güven olmuyor zaten sırf ekstra ücret için bir sürü gereksiz tahlillerle boğuşuluyor bazen.. hamilelik hastalık değil doğal bir süreç mantıkları doğru ama bazende insan şaşıyor bu kadar rahat olmalarına doğrusu da o işte bize yerleşmiş artık bu kadar takipte olmak ..
İnşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına öyle ya da böyle bir şekilde doğum oluyor zaten önemli olan bu süreçte kendini rahat ve iyi hissetmen ..

Kızlar benim gece ayaklarım yanıyor yaa o tarafa dönüyorum bu tarafa dönüyorum olmuyor ayaklar alev alev
ah sorma göbüşü geçtim en çok bu yüzden uykum kaçıyor benimde geceleri soğuk soğuk yıkayasım geliyorda hasta olmamak için birşey yapmıyorum biran önce uyumak için dua ediyorum :))

Günaydınlar...
Kızlar benim gibi kahvaltıda çikolata kremalı ekmek filan yedikten 1 saat sonra nabzı yükselen var mı ?..
Bazı günler pratik oluyor diye yiyorum ama 1 saat sonra nabzım 110a kadar çıkıyor.
Sadece çikolata kremalı ekmek tükettiğimde oluyor bu. Normal kahvaltıda bir şey olmuyor...
Yanına süt içiyorum kan şekerini dengelesin diye ama çözemedim sebebini

valla ben okudum ve hayran kaldım. benim doktorum da sagolsun beni strese sokmuyor ama yinede bu yöntem çok daha iyi. ben oluruna bıkarabiliyorum ama bazen de panik yapabiliyor insan. en iyisi bilmemek :) ellerine saglık hayırlı doğumlar inşallah

M muhendiseylul Canım merhaba dün akşamüzeri iş çıkışı doktor kontrolüm vardı...

bağırsak parlaklığı tamamen geçmemiş ama azalmış, yanında ek bir bulgu olmadığı için korkacağımız birşey yok dedi doktorum zamanla tamamen yok olmasını bekleyeceğiz dedi bir sonra ki kontrolüm 03 şubat bakalım ozmana kadar tamamen yok olur inşallah..

Umarım sen ve bebeğinde iyisinizdir... sizin doğuma baya az kaldı :) Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinnn inşallahh

İnşallah öyledir ya ben de bir Profesör e gitsem mi diye düşünmeye başladım doktorum özelde uzman operatör
Ay inşallah bir sıkıntı yoktur ya kilo verme yok henüz ama az alıyor üç haftadır bugün ultrasonda belli olur sağlık sıkıntısı olup olmadığı demi yoksa direk başka doktor Profesör falan mı baksam eşim kv özelde para koparmak için tahlil istiyorlar bir sıkıntısı yoktur diye rahatlatmaya çalıştılar beni ama

Canım son bir haftadır benim de öyle.s abah kahvaltimi yapınca nabzim yükseliyor.bayilacakmisim gibi oluyorum.bu hafta doktora gitcem bi sorim bakalim

Çok basitsin şuan ve gerçekten yaşını belli ediyosun biliyorum grubun dagilmadigini hadi git biraz orda dedikodu yap :)

Kız sende tam tipin gibisin alabildigine çocuk ben çıkacam deyip durdun sonra benim grubum ver dedin ben sana bisey diyormuyum

bişeyler olmuş belli ama son zamanlarda stres yapıp can sıkmaya huzur kaçırmaya gerek yok bence. kapatalım konuyu gitsin

oh çok şükür canım azalmış ve inşallah geçecektir. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. biz iyiyiz çok şükür kontrollerimiz 2 haftaya düştü. zaman azaldıkça heyecan artıyor

hamilinsan bi perintolog görse aslında daha iyi olurdu, zaten bugün baktıracaksın, perintolog sıkıntı varsa detaylı baktığı için o an görür zaten bu saatten sonra testlik veya tahlillik pek bişey çıkmaz. Moralini yüksek tut.

valla bence de bi sıkıntısı yok bebeğinizin, aynı eşiniz ve kayınvalideniz gibi sizi tedirgin ederek para koparmaya çalıştıklarını düşünüyorum. sizinle günlerimiz arasında 1 gün var, benim bebeğim cuma günü 2552 gr 47 cm çıktı doktor haftasından ilerde, iri bebek dedi. sizinki gayet normal oluyor bu durumda. ayrıca ölçüm anında bebeğin duruşu, doktorun cihazı tutuşu, baktığı açı.. herşey tahmini etkiliyor. 32 haftalıkken eşimin ısrarıyla bebeğin yüzünü görebilmek için yakınımızdaki bir özel üniversitenin hastanesinde 4 boyutlu ultrasona girdik. doktor bebeği taaa o zaman 2600 gr 48 cm ölçüp bana sen son adet tarihinden emin misin, bebek 36-37 haftalık en az demişti. bi daha da gitmedik oraya:))) aynı gün kendi doktorum çalışabilir raporu verirken 1909 gr 42 cm ölçmüştü. düşünün aynı gün iki farklı cihazda ne kadar fark etti. hiç stres yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…