Amin canım amin inşSağol Can'ım evet herşey kısmet. Bebeğim şimdi yanımda. Uyurken bile özlüyorum onu. Bebek kokusunu öyle özlemişim ki. Ranbim tüm bekleyenlere hayırlı Zaman'da kolaycacık kavuştursun inşaallah
Sen baştan siliver Oturarak yapılıyor ya açılma yapıyormuş:)Ben de yapıyorum ev işi ama halıları sildirmedi annem yaa hepsini kendi sildi
@ivo canım seni merak ederken ben doğurdum inan. :) Rabbim evladını hayırlı etsin inşaallah. Sütüm benim de az be göğüs ucum da ufak olduğundan zorlanıyor oğlum. Zaten yara oldu çoktaaaan. Sütü arttırmak için neler yapıyorum neler. Oğlumu da uyurken bile özlüyorum. İkizlerimde de öyleydi. Allah isteyen herkese versin evlat kokusunu.Kızlar öncelikle merak eden, duasında yer veren herkese çook teşekkür ederim.
Doğum sonrası biraz ağır oldu toparlanmam(özellikle ilk üç gün sancım çoktu), bi de sütüm daha dün geldiği için gün boyu meleğimle emme çalışmaları sürdü:) rahatça bi kısa sürede emzirip bırakamadım, oyüzden fırsat bulamadım.
Hala az sütüm.
Çoğalsın diye sürekli tutuyorum kuzuma, çişe zor gidiyom nerdeyse :))
Neyse gözünüzü korkutmayım, 24 saat sarılsa doyamıyo çünkü insan, süt de bahanesi oldu işte :)
Geleyim detaylara...
En son malumunuz ctesi sancım kaçmıştı.
Tabi artık doğum moduna çoktan girdiğim için geri getirdim zorla :)
20-25 hurma yedim, yumuşak minderde zıpladım, 2 saate yakın yürüdüm, çömelme hareketi yaptım bol bol.
Neyseki akşam geri geldi sancı.
Yine ortalama 7 dk.da bir falandı.
Ama bu kez daha şiddetliydi.
O şekilde gece 2 buçuğa kadar saat tuttuk eşimle.
Arada bir 5-6 dakkaya indi ama çok sıklaşmadı.
2buçukta birden sıklaştı 4 dkya indi.
Tam artık ikimizin de pili bitti eşim yanıma sızdı ben de uyku uyanıklık arasındayım, pat diye karnımdan ses geldi.
Şiddetli bi su boşaldı.
Eşimi uyandırdım hemen, depend kilot getirdi.
Giyindim hazırlandık 3te çıktık yola.
Hastane arabayla 15 dk falan mesafede.
Yol boyunca sancım sıklaştı 3.5 dk.ya düştü.
Hastanede odama yerleştirildim, 3 cm açıklığım varmış ama bana söylemediler.
Tabi önceden eşimi uyarmıştım açıklığım az olursa onu bana söyleme moralim bozulmasın diye.
Neyse saat 5buçuğa kadar sancım şiddetlendi ve dakikada 1e düştü.
Ama ben saatin o anda 5 buçuk olduğunu doğumdan sonra öğrendim.
Çünkü bilsem sabredemeyebilirdim.
O sırada dr 6buçuk gibi doğurursun dedi.
Tabi ben diyorum herkese 'kimse bana saati söylemesin, çok varsa sabırsızlanıp sezeryanı istemeyim'.
Açıklık 8 cm oldu dedi en son dr, ayağa kaldırdı ve artık aşırı büyük tuvaletim varmış gibi bi his oluştu.
O anda tekerlekli sandalyeye aldılar doğumhaneye geçtik.
2 kez şiddetli ıkındım.
Ardından kızımı kucağıma koydular.
Çatala oturmamla doğurmam arası 5 dakka falandı sanırım.
Doğumdan sonraki o hafiflik tarifsiz bişey.
Allahım en güzel şekilde sizlere de tattırsın.
Doğumu bekleyenlere tavsiyem:
Suni sanci almamak için evde doğal yolla getirin sancınızı.
Sancınız sıklaşmadan (4-5dk.ya bir) evden çıkmayın.
Benim gibi sabırsızsanız hastanede herşeyi bilmemenizde fayda var (açıklık, saatin kaç olduğu, nst.de sancınızın kaça vurduğu gibi)
Refakatçiniz sakin ve ağzı dualı olsun :)
Ve siz de bool bol dua edin. (Sancı hafifken İnşikak, meryem sureleri, ağırken de dileyin ne dilerseniz kabul olacak Allahın izniyle :) )
Benden şimdilik bu kadar :)
Bi süre giremeyebilirim.
Sütüm ve bebeğimin emmeye alışması için dualarınızı bekliyorum :)
Canım almıştır belki benim de 2 hafta öncesi bi hafta da 400 Gr almış görünüyordu sonra 100 Gr almaya başladı haftada geçecek inş valla bende doguriyim diyorum ama öyle fenayım ki su 2 gündür dogursam bile nasıl olur diyorum. O kadar dermansizim ki berbat oldum iyiceBu ultrasonu ben çözemedim. Daha cuma günü 3.080 Gr olan çocuk bugün 3.440 Gr nasıl görünüyor. Doktor almıştır almıştır deyip durdu. Acilmam aynı devam ediyor. Bakalım ne olacak. Ama acayip akıntım var avuç avuç geliyor resmen .
Loveali imtihan biliyorum kuzum . Valla son noktada yım . Sikayetlenmiyorum ama hemen geçsin diye dualar ediyorum. Sende doğur gayri artık kk
Canım almıştır belki benim de 2 hafta öncesi bi hafta da 400 Gr almış görünüyordu sonra 100 Gr almaya başladı haftada geçecek inş valla bende doguriyim diyorum ama öyle fenayım ki su 2 gündür dogursam bile nasıl olur diyorum. O kadar dermansizim ki berbat oldum iyice
bebegin kac kiloydu canım? gerçi ulturasondaki de cogu zaman tutmuor.eger bi komplikasyon yoksa biraz daha zaman var bnce kendine ve bebeğine 42.haftasında dogum yapanlar var etrafimda. yarin cik disari bol bol yürü evde egzersizlerini yap iliski mumkunse onu dene gece bacaklarini bukerek ve acarak yat acilma ve sanci icin ne gerekiorsa son son dene...Kizlar ben napayim simdi?? Yarin 40 haftam doluyor ne acilmam var ne sancim.. bebegin kilosuda sınırda bekledikce daha da artacak.. ne yapacagimi bilmiyorum normal dogum icin beklemeli miyim yoksa spinal olsam mi diyorum... sinirlerim.bozuldu her dakka bunu dusunuyorumm
Gözün aydın Can'ım, sağlıkla ve sihatle büyüsünkızlar ben ogluşuma kavuştum çok şükür. hiç açıklık olmadı suyum da geldiği için zorunlu spinal sezaryen oldum. sutum gelir inşallah damla damla geliyor arada onu veriyoruz ağrılarım var ama geçecek hepsi zamanla. detaylari yazarım fırsat buldukça hoşçakalin
cnm bnm 4-5 ayliktan beri gelior makyaj pamuklari var ya ondan koyuyorm camasirimin içine. sut kanallarin calisio demekmis bu durum. eger sivi cok geliorsa gogus ucunu uyarmamakta fayda varGöğüs ucumdan yatarken bile sarı au geliyoriyi birşey değil aslında dimi o bebeğe çok iyi geliyormuş çünkü
Naparsam geçmiyor iki gündür fena azdı bişey yemeye korkuyorumBen dedim sana kuzum . Ama senin huyum güzel kız annene kıyamadın . İnşallah toparlanırsin bari bundan sonra dikkat et Allah aşkına. Mide yanması iyi gelecek tavsiye vereyim sana benim ki baya geçti. Bende durmadan cikariyordum yeşil yeşil şu çıkıyordu hatta . Ekmek ve hamur işi azdiriyormus bu illeti . Onları tamamen keserseniz düzene girer bak gör . Baharatı da kesmenin lazım tabi .
Benide gelince kız bir haftada değil 2 günde mı 300 kusur Gr aldı bu kız
Bu aralar benden de geliyor, çok su içmeme yoruyorumKarnimdan lik lık lik diye ritimli bi ses geliyorakşamda gelmişti şimdi de geliyo ne sesi ki bu baya baya ritimli lik lık lik diye
1 hafta 10 gün sonra başlar diyorlar, oğlumda 3 günü başladısizin sancı yazılarını okuyunca şöyle karnım ağrıyor gibi hissettim kızlar:)) ne garip ya hamilelik nasıl bir duyguydu hemen unuttum ve özledim ben.
şu an bebişim yanımda yatıyor, ilk defa bilgisayarı alabildim herhalde. 11 günü doldurduk, bugün ailecek başbaşa ilk pazarımızdı gece annemi evine gönderdik. 24 saattir beraberiz gece uykusuzluk zorladı ama ışıığı vs hiç açmıyorum geceleri, şimdiden etkisi olur mu sanmıyorum ama şükürler olsun uyudu. gece 3ten 5.30a kadar gaz sancısı çektik. bugün de 3 kere gazlandı. yarım saat bas bas bağırıyor ve siz hiçbir şey yapamıyorsunuz.
çok ama çok erken değil mi gaz için çok üzülüyorum. bunu yaşayan başka kimse yok mu?
Ama iki gündür ara ara geliyo farklı oldu :)Bu aralar benden de geliyor, çok su içmeme yoruyorum
ahhaaa insanlar da bi alem dimiValla çok dert oldu içime yahergün birileri arayıp soruyor doğurmadın mı daha diye
Sanki saklicam doğursam
Yaniyo ya yaniyoiki gündür iyice arttı bugün daha da berbat ne yersem sanki ateş yutmuş gibi oluyorum aglicam artık
3900 canim.. durdukca kilosuda artacak.. son haftalar riskli haftalar tedirginimbebegin kac kiloydu canım? gerçi ulturasondaki de cogu zaman tutmuor.eger bi komplikasyon yoksa biraz daha zaman var bnce kendine ve bebeğine 42.haftasında dogum yapanlar var etrafimda. yarin cik disari bol bol yürü evde egzersizlerini yap iliski mumkunse onu dene gece bacaklarini bukerek ve acarak yat acilma ve sanci icin ne gerekiorsa son son dene...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?