2017 Şubat Anneleri

Herkese merhaba kızlar :KK54:

Telefona yapışık yaşayan ben iki gündür elime alamıyorum. Ancak yazabildim kusura bakmayın tek tek alıntı yapıp mesajları okuyamadım ama vakit olursa bakacağım :KK51:

Çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. En son saat 2 civarında konuşmuştuk sizinle sanırım ondan sonra olaylar çok hızlı gelişti. Yazmış mıydım hatırlamıyorum ama sanırım suyum geldi demiştim. Evet o gelen suyummuş ama öyle birdenbire boşalmadı avuç avuç geliyordu ama maalesef sarı yeşil karışımı gelmişti. Anladım direk kızımın kaka yaptığını :KK43: ve daha erken hastaneye gitmediğim için pişman oldum :KK43:

Sancılar 10 dk da bir geliyordu ama suyum gelince 6-7 dk ya düştü evimiz hastaneye çok yakındı hemen gittik baktılar doğum başlamış dediler ebeler açıklığa baktı 2 cm di ama sancı hala dayanılabilecek seviyedeydi. Kararlıydım normal doğuma ama kızımın çok kaka yaptığını söylediler :KK43: doktorumu aradık eğer yerse kuvözde kalması gerekeceğini ve ilk doğumum olduğu için ne kadar süreceğini bilemeyiz dedi riski göze alıyorsan bekleyelim yoksa sezeryana alalım dedi. Acil karar vermem gerekiyordu o arada sancılar da dayanılmaz bir hal almıştı 3 dk da bir geliyordu ama sezeryanı kabul ettik kağıtları imzaladık. Çok isteksizdim ama kızım için ha gayret dedim. Spinal anesteziyle 14 şubat saat 4.25 te kızımı kucağıma aldım. Ameliyat anı çok güzeldi müthiş bir tecrübeydi ve o anda hiçbir acı hissetmedim. Anestezi iğnesinden de korkuyordum ama normal iğne gibi bir ağrı oldu sadece. Kızım doğdu ve onu gördükten sonra bütün bağlarım çözüldü ve dikişler yapılırken biraz kestirmişim :olamaz: ameliyat sonrası biraz zordu benim için çünkü hayatımda hiç böyle bir hastane tecrübem yoktu. Anestezinin etkisi geçene kadar değişik bir uyuşukluk vardı. O geçince hemen kaldırıp yürüttüler sandığımdan daha güçlüymüşüm meğersem :sampiyon: ilk gün klasik sorunlar oldu kızım emmedi biraz ağrılarım vardı sürekli serum ve ağrı kesici aldım ama ikinci gün ağrı kesiciye gerek kalmadı. Şimdilik iyiyiz kalkıp yürüyebiliyorum lavaboya tek başıma gidebiliyorum eğilip doğrulabiliyorum gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah :dua:

Dikiş yerlerim çok ağrımıştı ama orayı açıkta bırakmak çok fayda ediyor ağrısı olanlara duyurulur :KK66:

Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım. Hepinizi seviyorum ve çok öpüyorum :KK36: destekleriniz için çok teşekkür ederim :KK200:

İyi ki var burası :KK36:

Canım,

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunu. Güzel bir kaderi olsun ... Mesajını gördüğümde çok sevindim.
şimdi kaç haftalıkken doğum gerçekleşti? Bir de daha önceden sinyalleri var mıydı? Yoksa birdenbire mi başladı? Ben hep normal doğum istedim. Ama 39+5im hala belirti yok. Cumartesiye kadar gelmez ise cumartesi günü sezaryen olacağım ve ondan korkuyorum. sancım gelmeden sezaryen olursam sütüm gelmez diye de endişe ediyorum. Çok mu pimpirikliyim acaba ?

Telefona yapışık yaşayan ben iki gündür elime alamıyorum. Ancak yazabildim kusura bakmayın tek tek alıntı yapıp mesajları okuyamadım ama vakit olursa bakacağım :KK51:

Çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. En son saat 2 civarında konuşmuştuk sizinle sanırım ondan sonra olaylar çok hızlı gelişti. Yazmış mıydım hatırlamıyorum ama sanırım suyum geldi demiştim. Evet o gelen suyummuş ama öyle birdenbire boşalmadı avuç avuç geliyordu ama maalesef sarı yeşil karışımı gelmişti. Anladım direk kızımın kaka yaptığını :KK43: ve daha erken hastaneye gitmediğim için pişman oldum :KK43:

Sancılar 10 dk da bir geliyordu ama suyum gelince 6-7 dk ya düştü evimiz hastaneye çok yakındı hemen gittik baktılar doğum başlamış dediler ebeler açıklığa baktı 2 cm di ama sancı hala dayanılabilecek seviyedeydi. Kararlıydım normal doğuma ama kızımın çok kaka yaptığını söylediler :KK43: doktorumu aradık eğer yerse kuvözde kalması gerekeceğini ve ilk doğumum olduğu için ne kadar süreceğini bilemeyiz dedi riski göze alıyorsan bekleyelim yoksa sezeryana alalım dedi. Acil karar vermem gerekiyordu o arada sancılar da dayanılmaz bir hal almıştı 3 dk da bir geliyordu ama sezeryanı kabul ettik kağıtları imzaladık. Çok isteksizdim ama kızım için ha gayret dedim. Spinal anesteziyle 14 şubat saat 4.25 te kızımı kucağıma aldım. Ameliyat anı çok güzeldi müthiş bir tecrübeydi ve o anda hiçbir acı hissetmedim. Anestezi iğnesinden de korkuyordum ama normal iğne gibi bir ağrı oldu sadece. Kızım doğdu ve onu gördükten sonra bütün bağlarım çözüldü ve dikişler yapılırken biraz kestirmişim :olamaz: ameliyat sonrası biraz zordu benim için çünkü hayatımda hiç böyle bir hastane tecrübem yoktu. Anestezinin etkisi geçene kadar değişik bir uyuşukluk vardı. O geçince hemen kaldırıp yürüttüler sandığımdan daha güçlüymüşüm meğersem :sampiyon: ilk gün klasik sorunlar oldu kızım emmedi biraz ağrılarım vardı sürekli serum ve ağrı kesici aldım ama ikinci gün ağrı kesiciye gerek kalmadı. Şimdilik iyiyiz kalkıp yürüyebiliyorum lavaboya tek başıma gidebiliyorum eğilip doğrulabiliyorum gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah :dua:

Dikiş yerlerim çok ağrımıştı ama orayı açıkta bırakmak çok fayda ediyor ağrısı olanlara duyurulur :KK66:

Sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım. Hepinizi seviyorum ve çok öpüyorum :KK36: destekleriniz için çok teşekkür ederim :KK200:

hadi gözün aydın kavustunuz..cnm her sey planladigimiz gibi olmuyor iste hayatta önemli olan senin ve bebisinin sağlığı dogru bi karar vermissin.. peki tam olarak kacinci haftadaydin 40+6 falan miydi sanki? bu mekonyum olayi bni de korkutuyor da...

Sözde bana yardıma geldi . Valla gece horul horul uyudu . Eşim yardımcı oldu bana . Ne diye geldi ki şimdi bu ben anlamadım valla. Bir tek yemek yapıyor. Oda kafasına göre yani... Onu bende bir şekilde hallederdim. Kızlar Allah aşkina dua edin bana biran önce gitsin bu kadın.

Günaydın kızlar bizim 3. Günümüz agrılarım bugün daha az çok şükür kızım da emiyor ama süt geldiğini tam bilmiyorum yeterli mi hiç fikrim Yok ama uyuyor 2 saat demek ki yetiyor diyorum . Göğüslerine sırayla lansinonh tereyağı ve ayva çekirdeği suya koymuştum onları sürüyorum agrıyor ama daha şimdilik sgrılsr çok degil fayda görüyorum çok şükür . Rezene kimyon humano stil içiyorum 3 lt su içiyorum bide pekmezli tereyağlı akıt yiyorum bide 4 tane hırma şimdilik herşey yolunda normalde fazla sütlü bir kadın değilim ama bugün uyudum çok şükür . Kimse beni sormadı aslında biraz kırgınım ams şimdi herkes kendi derdine şaşmıştır diye

Günaydın kızlar bizim 3. Günümüz agrılarım bugün daha az çok şükür kızım da emiyor ama süt geldiğini tam bilmiyorum yeterli mi hiç fikrim Yok ama uyuyor 2 saat demek ki yetiyor diyorum . Göğüslerine sırayla lansinonh tereyağı ve ayva çekirdeği suya koymuştum onları sürüyorum agrıyor ama daha şimdilik sgrılsr çok degil fayda görüyorum çok şükür . Rezene kimyon humano stil içiyorum 3 lt su içiyorum bide pekmezli tereyağlı akıt yiyorum bide 4 tane hırma şimdilik herşey yolunda normalde fazla sütlü bir kadın değilim ama bugün uyudum çok şükür . Kimse beni sormadı aslında biraz kırgınım ams şimdi herkes kendi derdine şaşmıştır diye

Oy maşallah :nazar:

Valla herkes biranda doğurdu canım o yüzden buralar çok sessizlesti fark etmişsindir .:anne:

Bende yeni doğum yaptım . Bal kızım uyuyor şu an. Çok akıllı MaşAllahhh:nazar::nazar:
Allah nazarlardan esirgesin. :anne:

Benimde goguslerimin ucu dün baya açılmaya başladı bugünde sertleşti ve sızlıyor. Ne yapsam acaba bilemedim. Krem olayına falan hiç girmedim nedense. Saf zeytinyağı sürdüm biraz . Bakalım. Birde bugün bir duş alırım yumuşar iNsallah. :KK200:

Günlerimiz aynı maalesef benimde kızım inatçı çıktı. Ne yapmayı düşünüyorsun vakit daraldı ve ben çok bunaldım :KK43:
Yarın kontrolüm var sanırım o zaman karar vereceğiz ama içimden biraz daha beklemek geçiyor eğer her şey normalse ve doktorum onay verirse beklemek istiyorum gelmezse yapacak bir şey yok sezeryan olacağım mecburen

Sen bizemi kırıldın minnoş anne ... gözün aydın dedimmi hatırlamıyorum . 2 gündür bende pek okuyamadım . Genel olarak Doğum yapanlar olduğundan sessizleşti buralar .. ağrın sızın varmı bu arada .. bebeğinin emme olayına sevindim. Darısı bizlere inşallah ..

Herkese merhaba,
Cok giremiyorum baya doğum yapan olmuş galiba. Tek tek etiketleyemedim kusura bakmayın ama ara ara yazamasam da girip takip etmeye çalışıyorum. doğum yapan herkese hayırlı olsun. Sağlıcakla büyütün bebekleinizi. Bekleyen arkadaslara da bir an önce bebeklerine kavusmalarini diliyorum ağrısız sizisiz.
Biz Bugün 16 günlük olduk. Çok sukur ciddi bir sorunumuz yok. Ege gündüzleri sık sık emiyor bazen yarım saat bazen 2 3 saati buluyor. Derin uyursa 3 saati buluyor. Sutumun yetmedigini düşünüyordum bi ara ama günde 8 10 kez altını degistirince yettigine kanaat getirdim. Tek sıkıntımız kaloriferli evlerin ortak sorunu kuruluk ve buna bağlı burun tıkanıklığı. izotonik cozeltiyle çözmeye çalıştım ama yeterli gelmedi. başka çözüm önerisi olan var mı? Bir de bu gaz problemi illa sonradan mi başlar yoksa başta yoksa sonra da olmaz mı? Dünden beri sanki gaz problemi yavaş yavaş kendini göstermeye başladı gibi. Doktor 15 günden sonra günde 3 defa olmak üzere Aguline adlı bitkisel bur ilaç verdi ama ben ciddi sorun yaşamazsam kullanmayı düşünmüyorum. Bizden böyle.

Hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun canim. Sağlıkla büyümeyi nasip etsin Allah bebeğini. Bol sütlü gazsiz sakin bir süreç diliyorum.

Kızlar Doğum yapanlara hayırlı olsun diliyorum . Fazla takit edemedim . Yükselt Ateş beni geceye kadar bırakmadı. 24 saat içinde 3.ye doktora gitmedim artık. Rabbim tüm hastalara şifa versin . Son 1 haftada h çekilmiyor grip be Ateş ..
Geçmiş olsun canim. İyi dinlen ki çabuk atlatasin.

Sözde bana yardıma geldi . Valla gece horul horul uyudu . Eşim yardımcı oldu bana . Ne diye geldi ki şimdi bu ben anlamadım valla. Bir tek yemek yapıyor. Oda kafasına göre yani... Onu bende bir şekilde hallederdim. Kızlar Allah aşkina dua edin bana biran önce gitsin bu kadın.
Canım sana Allah sabır versin. İnşallah tez zamanda kV gider de sen de azıcık rahatlarsin. seni çok iyi anlıyorum. Evde istemediğin biri olunca insan çok bunaliyor ki seninki ayrı sinir bozucuymus.
Grupta doğum yapan arkadaşlar çoğaldı herkes bebekleriyle mesgukdur canim. Ben 3 4 günde ancak görebiliyorum. çok sıkıntılı bir bebek değil ama uyurken de başka işlerle meşgul oluyorum. Hayırlı olsun sağlıcakla büyüt bebeğini. inşallah seni çok zorlamayan sakin bir bebek olur.
Bebek 2 saatte meme istiyorsa sütün yetiyordur. bi de günde kaç kere altına yaptığından anlayabilirsiniz. bizim ilk günler günde en fazla 4 kere altına yapardı şimdi daha sık emiyor ve 8 10 kereyi buluyor bazen.

cnm bnm arada kafam karisiyor kim dogum yapti kim yapmadı... bi de arada bazi seyler kaynıyor yazip da cvp alamadigim o kadar cok msjim oldu ki burda, bi yandan cogu kisi dogum yapti herkes bebisleriyle mesgul bizim gibi geriye kalanlar ise stresli bekleyislerde..gozun aydin tekrardan kavuştun bebegine.. darisi biz kalanlarin basina insallah..

Bugün oğluşum ilk kontrolüne gitti bensiz ...dikişlerim zorlanmasın diye gidemedim... ilk gün topuk kanı alındı 15 gün sonra belli oluyor dendi işitme testi ilk gün yapıldı bide sanırım 10 güne kadar Aile hekimine gitmemiz lazım aşı takvimi için ...Atladığım ve Yapılması gereken bir şey var mı kızlar malum ilk zamanlar önemli sonra atlamış olayayim

cnm bnm arada kafam karisiyor kim dogum yapti kim yapmadı... bi de arada bazi seyler kaynıyor yazip da cvp alamadigim o kadar cok msjim oldu ki burda, bi yandan cogu kisi dogum yapti herkes bebisleriyle mesgul bizim gibi geriye kalanlar ise stresli bekleyislerde..gozun aydin tekrardan kavuştun bebegine.. darisi biz kalanlarin basina insallah..

Ay keşke biran önce gitse diye dua eder oldum ben tek başıma kalmaya da razıyım valla. Herşeyin üstesinden gelirim . :KK43:

İlk aşısı
Bugün oğluşum ilk kontrolüne gitti bensiz ...dikişlerim zorlanmasın diye gidemedim... ilk gün topuk kanı alındı 15 gün sonra belli oluyor dendi işitme testi ilk gün yapıldı bide sanırım 10 güne kadar Aile hekimine gitmemiz lazım aşı takvimi için ...Atladığım ve Yapılması gereken bir şey var mı kızlar malum ilk zamanlar önemli sonra atlamış olayayim
İlk aşısı 1 aylıkken oluyor. Topuk kanı hastanede ilk gün sağlık ocağında 6.gun alındı. bize sağlık ocağında 1 ay sonra dendi sonuçlar için.

İlk aşısı
İlk aşısı 1 aylıkken oluyor. Topuk kanı hastanede ilk gün sağlık ocağında 6.gun alındı. bize sağlık ocağında 1 ay sonra dendi sonuçlar için.

E eminim gözünaydın inan ben hiç farkedemedim doğuma gidiyorum yazdiğini ki dediğin gibi herkes derdine düşmüş kusurabakma. Allah analı babalı büyütsün yavrunu canım

güzel anneler hepinize merhaba,

doğum yapanlar oldu sanıyorum hayırlı olsun güle güle büyütsünler yavruşlarını.. bekleyenlere sağlıklı güzel doğumlar dilerim...

benim bebeğim makat pozisyondaydı dönmedi son ana kadar ne yazık ki.. sonunda pazar sabahı suyum geldi ve acilen hastaneye gittim.. epidural sezaryen doğum oldu makat geliş olunca.. çok korkuyordum ama operasyonda bişey anlaşılmıyor sonrası ağrılı sancılı olan kısım.. insanın yavrusuna kavuşması herşeyin ötesinde mutlulukmuş.. rabbim dileyen herkese nasip etsin inşallah .. dünyanın en mutlu insanıyım..

bir süre daha giremem.. herkesin güzel haberlerini almayı diliyorum.. görüşürüz ..:KK200::nazar::anne::KK46::KK15:

Back
X