- 15 Ocak 2014
- 5.968
- 5.149
- 398
Kızlar ben geldim valla anca yazabileceğim burda okadar sabırsızlanıyordum bilenler bilir ne zaman doğacak diye :) tosun paşam uyurken fırsattan istifade size yazayım istedim. Öncelikle 27 mart günü gündüz 1 gibi nışanım geldi buraya bile yazdım nışanmı değilmi diye insan ilk doğum olumca hiçbirşey bilmiyor. Sancım falan da yoktu sadece belim tutulmuştu günlerdir öyle ağrıyorduki yürürken bile ağrı giriyordu birgün önce çarşı pazar çok gezdim ona yormuştum meğer doğum habercisiymiş:) herneyse akşama doğru ara ara ağrılarım oluyordu ama önemsenecek kadar değildi kaynanam ısrar etti gidin bi nst ye bağlanın bebeğin hareketlerine falan neyse doktora gittik sancılar yok denilecek kadar azdı 20 lerde falan geldik eve akşam yattım ama dedim bugün de doğmayacak :) gece öyle rahat uyudum ki sabah 5gibi sancıyla uyandım ilk yarım saatte bir vuruyordu sonra 10 dakkaya düştü derken 5 dakka dedim anam geliyomu bu tosun:) apartopar hastaneye gittik yolda giderken 5 dakkada bir vuruyordu sancı hastaneye gittiğimde kontrollerim yapıldı 3 cm açılma vardı sancılar da yüksek çıkıyordu sonra odada yatışım yapıldı doktorum 8 saati bulur sancı suni vermek istemiyorum dedi herneyse odama çıktım ama duramıyom snacı vuruyo 8.5 ta hastaneye gittim 10.30 da odamda sancı çekerken bianda karnımda pat diye ses geldi ayaklarımdan suyum boşaldı hemşirelere bağırdık geldiler apartopar doğumhaneye indirdiler kontrolüm yapıldı hala 3 cm di açılmam sonra bekleme odasında sancılarımı çekerken 3 dkkaya düştü sancılarım bu arada aksilik ki kendi doktorum ameliyata girdi ben odamda sancımı çekerken bağırmadım diye önemsemediler ve yaklaşık bir saat sonra dayanılmaz derecede oldu sancılarım bağırmaya başladım resmen ıkındırıyodu artık gelecek gibiydi hiasettim adeta ayamlarıyla üst karnıma bastırıyodu bebiş. Ablam hemen ebeye haber verdi ebe gelip muayene etti ama ıkınıyorum sancım vuruyo yatağa Zor yattım sonra ebe şoka girdi bebek sadece yanlardan tutunuyo dedi apartopar doğumhaneye çatala aldılar ama çatala bile zor çıktım ıkınmam. Geliyodu resmen yolda doğuracaktım başka bi doktor geldi iki ıkınmamla bebeğim 12.50 de dünyaya geldi doktor ve ebeler şok oldu çünkü açılmam bi anda oldu bide bağırmadığım için sancım yok sanmışlar beni yukarıya yatışa göndereceklerdi düşünün :) bebeği koynuma verdiler ne ağrım kaldı nede başka birşey :) bu arada bizim bebiş eli önden gelmeye çalıştığı için kesik atmak zorunda kaldılar yoksa dikişsiz kurtaracaktım 2 tane dikişim var :)
Kaç gün oldu canımBenim kiz 2800 doğdu 5 gunlük iken 2750 idi simdi benim tarttigima göre 3300 filan anca çıkıyor.cok küçük hala.. iyi de emiyor aslinda. Kusuyor da ama yoğurt gibi..
Pes etme stres te yapma öyle öyle alışır belki canım almazsa da diyorum ya dediğin gibi belki de biberon kolayına geliyo sen stres yapma ki ona da geçmesinelif bnm oglan biraz biraz tutmaya basladi memeyi ama 3 -5 dkka tutuo süt.de.gelio sonra sıkılıo birakio sevmior demek ki :) insallah ilerleyen süreçte bni utandirir..
Sağol canım Allah razı olsun amin ecmain inşLoveali canım geçmiş olsun tekrar ı olmasın inşaallah
Hastane de bize mama verdirirken hemşire şöyle göstermişti eldiven giydi bi parmağını bebisin ağzına koydu o onu emerken siringayla kenardan mamayı verdi bizde öyle yaptık :) bide öyle dene istersenya hastanede biz de oyle verdik ama korkuorum bn siringa ve kasiktan bohszina kacar diye ozellikle aglarken
Geçmiş olsunMerhaba kızlar...
3 günün sonunda taburcu olduk çok şükür ,evdeyiz...
Ne anlatsam nerden başlasam hiç bilmiyorum...
Yorgun ve bitkin bir durumdayım.
Şuan kelimelere dökmeye çalışacaklarımın hiç biri tam olarak duygularımı tarif edemez ama tek tesellim yavrumun bundan sonra çok daha sağlıklı yaşayacağı...
Ameliyat önlüğünü kendi ellerimle giydirdim kuzumun. Gitmeden son kez kuağıma alıp kokladım mis kokulumu ve teslim ettim hemşirele..
O his o duygu......
Yavrum gelene kadar göğüslerimdeki sızı ile ağlayarak dualarla bekledim.
Tüm sevdiklerimiz dua ediyor iyi haber bekliyordu..
Riskli ve zor bir ameliyattı..
2.5 saat zorlu bir bekleyişin ardından yavrumun ağlamasını duydum. İçimden bir parça koptu sanki.
Ameliyat önlüğü içinde ağlamaktan morarmıştı. Bedeni buzdolabından daha soğuk ve içimi parçalayan o ameliyat izleri.
Narkozdan bir türlü ayılamıyordu yavrum. Her yerinde makinalar bağlı ,elleri damar yolu için delik deşik ve koca koca serumlar.
4-5 kat battaniyenin altından tir tir titriyordu kuzum...
Korku ,acı ,açlık....Sadece beni kokladıkca sakinleşiyordu biraz..
İlk emzirmeye ,yani akşama kadar 6-7 saat ağladı yavrum..
Çaresizlik içindeydim...
İlk emzirme için sadece 10 dakika izin verdiler. Kuzum doyamadı bile
Sonra ki emzirmeler 3 saat ara ile sadece 15-20 dakikalıktı ve sadece anne sütü vermem gerekiyordu...
Maalesef ki zaten az olan sütüm daha da azaldığı için ne kadar emzirsem de yavrum aç idi. Böbrekleri için kesinlikle ilk 2 gün mama yasaktı.
Elimde su şişeleri ,süt arttırıcılarla gezsem de yaşadığım o travmadan dolayı sütüm artmıyordu..
Yetersizlik ,çaresizlik ,hangi birini anlatsam ki sizlere...
Anne sütü az olduğu için serumla besliyorlardı. Serumu yedikçe vucut balon gibi şişti...
İlk günü atlattıktan sonra yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu anladık. Pipi de idrar sürekli olarak damlıyordu.
Tekrar ameliyathaneye götürdüler boncuğumu ve ben ikinci bir travma yaşadım....
Yani inanın ne diyeceğimi bilemiyorum.
Daha çok var yaşanan şey ama kısacası hayatımın en zor günleri idi...
Şuan evdeyiz..
Çok ağrısı var yavrumun.
Yaşadığı korkudan dolayı da sürekli irikilip sıçrıyor...
Ameliyat yerlerine dokunmamak için kucağıma bile alamıyorum..
2 ay kadar sonra tekrar narkoz verilip kanal genişlemesi için takılan stent çıkarılıp sünnet edilecek...
Şimdiden o günleri hiç düşünmek istemiyorum.
Rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin...
canım şırıngadan sen sıkma o emip çeksin o zaman bi sorun olmuyor zaten sıkma dedi bana hemsireya hastanede biz de oyle verdik ama korkuorum bn siringa ve kasiktan bohszina kacar diye ozellikle aglarken
kizlar günlük kac cc sütünüz çıkıyordr mesela???
Geçmiş olsun canım. Aynen başka bir diyardayım sanki. Kızım gazlı kolik hep ağlıyor,bide eşimin aileside saçma salak bir ton sıktı Canımı Allahın belaları. Hemen şu günler geçsin istiyorum,hesap soracağım günler de gelecekben varimmm cok sukur iiyiz bebegimle rabbime şükürler olsun ama bn hiç kendimde degilmisim gibi uykusuzluk cok yoruyor bi de mikroplu ishal cikti istahsizlik karin agrisi da yapior doktor ilac vermedi süte gecer diye. bebegim memeyi almıyor..su 40miz bi gecseydi de hem fiziksel hem de psikolojik olarak bi rahatlasak
25 bugunaKaç gün oldu canım
canım senle ben bu es ailelerinden ne çekiyoruz benim kızda kolik özellikle akşam 7den sonra iyice yoğunlaşıyor masaj karna ılık bez metsil zinco saç kurutma sesi en siddetlisinde de araba ile turluyoruz bugün bi doktor arkadaş uygulama tavsiye etti ordaki sesleri dinler dene tek tek dediGeçmiş olsun canım. Aynen başka bir diyardayım sanki. Kızım gazlı kolik hep ağlıyor,bide eşimin aileside saçma salak bir ton sıktı Canımı Allahın belaları. Hemen şu günler geçsin istiyorum,hesap soracağım günler de gelecek
25. Gun bugunKaç gün oldu canım
Bende de var uygulama ama maalesefcanım senle ben bu es ailelerinden ne çekiyoruz benim kızda kolik özellikle akşam 7den sonra iyice yoğunlaşıyor masaj karna ılık bez metsil zinco saç kurutma sesi en siddetlisinde de araba ile turluyoruz bugün bi doktor arkadaş uygulama tavsiye etti ordaki sesleri dinler dene tek tek dedi
aynı canım benimki güya sözde seviyorlar bi copleri bende de kizimda da yok her ağladığında ac bu çocuk ondan ağlıyor diyor veriyor hemen bilmiyor da cocuk sancıdan aranıyor ememiyor ağzını kapatmıyor herşeyin dogrusunu onlar bilir baştan sona yanlış uygulamaları var zaten şimdi de çocuğun boynunu pişirmişsin o krem olmaz ben yarın pudra getircem diye tutturdu ben kullanmam anlamıyor gerizekalılar eve yayılıyor yiyo içiyor dağıtıyor gidiyorlar bide hepsi geliyor bana sormadan kayınlarını cagirdi bide düşünen yok bu kız dikişler sorunlu nasil topluycak bebeğe mi eve mi baksın kendiyle mi ilgilensin diyen yok annem kalıyordu işime yarıyordu onu da kaçırdılar bildiğin benimkiler beddualık hamileliğim lohusaligim burnumdan geldiBende de var uygulama ama maalesef
Fayda etmiyor,birde eşimin ailesinden birileri olunca bebek ağladığında sanki çok abesmiş gibi hemen susturmamı bekliyorlar asalaklar,sıkıntısı varki ağlıyor bi defolun gidin diyesim geliyor artık. Torunları sözde bir iğne yapmadılar gelip evimde yaylanıyorlar Allahım sabır diyorum sabır sabır...
allaha havale ediyorum diyorum ama yetmiyor sogumuyor yuregim doldum taştımBende de var uygulama ama maalesef
Fayda etmiyor,birde eşimin ailesinden birileri olunca bebek ağladığında sanki çok abesmiş gibi hemen susturmamı bekliyorlar asalaklar,sıkıntısı varki ağlıyor bi defolun gidin diyesim geliyor artık. Torunları sözde bir iğne yapmadılar gelip evimde yaylanıyorlar Allahım sabır diyorum sabır sabır...
25 buguna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?