Hiç belli edemem kiAy cok uzuldum canim biraz belli etseydin yuzunle mimiklerinle ne anlayissiz insanlar.herkes kendi keyfinde.
Ya uç ile vermekte yorucu sadece meme ucunu çekmiş oluyor onla ve kanatiyor ucu vermek istiyorsan sagdigin sütü biraz sırıngaya koy uç takılıyken yandan ağzına Dök ucu öyle öyle emer birkaç kere denevar cnm var ben varim. agliyorum dunden beri sinirlerim cok bozuk. cok sukur saglik problemimiz yok ama emzirememek bni cok yoruyor oğlum resmen reddedio memeyi bir sürü aparat denedm aventin ucunu bi ara aldi cok az tuttu bi kac gundr hiç tutmuo bn zaten hep biberon kullaniorm sagdigim sutu ve mamayi veriorum dün doktor bebek cok kilo almis deynce biraz kismaya calistm ama doymuyor oglum bas bas bagiriyor cok aglattm dünden beri bu yüzden bn de dagliyorum onla birlikte
benimde oglum nezle olmustu 25 gunlukken. simdi 38 gunluk olduk. burun tikanikligi gecmiyor. hapsurmuyor ama burnu tikali. serum fizyolojik damlatiyorum. gunde max 4 kere temizliyorum. artik gecsin istiyorum. ben odaya su koydum kaynatiyorum surekli. gunde 1 kerede kaynar suyun icine 1 cay kasigi viikis katiyorum burnu aciliyor o zamanda. gecer insallah.Burun tıkanıklığı normal dedi dr ama sıvı mukus beni korkutuyor biraz.Sizde durum ne?
Ben cikarmadim daha canım tırnakları kesmeye başlayınca cikarcam 40 indan sonra fln olur heraldeKizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
Benim de yediğim sütlü çorba sütlaç komposto fln bide suSevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaao gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa
Canım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.guzelimm cnm karnına dokunmadım ama tabi ağlarken ayakları karnına çekiyor . Omuzuma alınca da çoğu kez anne karnında gibi gaz çıkarmaya çalışıyor .. kustukça emzirmek gerekiyormu Yinede ? Normalde 1.5 saatte bir 8 dk emen çocuk . Şimdi saatte bir emme sayısı 4-5 dk ya düştü .. Şen'inde bilgin vardır belki diye etiketliyorum Cnm @mete58
Bende bu konuda çok kararsizim. adet olmayi beklemek gerekli mi ki?Kizlae bisi soruxam 40indam so ra korunma yontemlerinden en guveniliri spiral diye duydum fakat hakkinda hicbir bilgim yok kimisi plastik olani iyi diyo kimisi bakir sizce hangisini tercig edeyim kafam cok karisti bu spiral konusunda bilgisi olanlardan yardim istesem yardim edin kizlar ya ben onlemimi almak istiyorum gerisi rabbime kalmis bisi olacaksa her turlu oluyo biz onlem alalim rabbim neyi uygun gorurse onu yasayacaz da bide adeti beklemeye gwrek yok diyen var adeti bekleyip takiyolatlr diyebde kafami allak bullak ettiler
Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.Ablalarim oğlum 13 günlük çok gazi var napsam çıkmıyor bana onere bileceginiz bisey varmı dayanamıyorum onu öyle görünce: (
Normal mi?Sezeryan mi ne alakaymis onu anlamadim canim.Bu arada kızlar az önce yazmıştım ogluş baya fışkırtma şeklinde kustu ve 3 gündür huzursuz gaz sancıları var Dr unu aradım size iletiyim dediklerini 20 günden sonra kolik ağrıları basliyomus bizim için kusmasi o kadar önemli değil emmesi normal ve ateşi fln yoksa dedi ama takip et eğer huzursuzluğu artarsa bi ultrason gerekebilir dedi gaz icin rezene önerdi kendinde iç bebeğe de sabah akşam bi çay kaşığı ver artı gaz damlası kullan dedi biogaiya dedi ilk damlayi sonra normal mı sezeryan mı dedi normal dedim o zaman zinco al dedi bakalım inş atlatiriz
Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değilguzelimm canım doktordan geldim şimdi bana burnunun tıkanması normal dedi.burun delikleri küçük olduğu için oluyormuş.geniz akıntısı da olduğu için oksuruyomus.herhangi bir iltihap yok dedi.uzun uzun sırtını dinledi.hicbirseyi yok dedi çok sukur
Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.Kızlar geçen hafta topuk kanı için sağlık ocağına götürdüm dr gözle ilgili Kırmızı refle testi yaptılar mı dedi yok dedim 1 ay geçmeden yaptır dedi bende burada soracaktım yaptıran var mı diye bi de kalça usg çekilecekmiş. yaptıranlar nerede yaptırdı. Bir şeyi atlayacağım diye ödüm kopuyor.
25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcakAdetli gün sayısını artırıyor diye duymuştum ben de. Bi de kanama miktarini da artirabiliyormus.
Kalça usg si 3 aya kadar yapılması gerekiyor canim. hastanede bakıyorlar. ben 2. Ay kontrolünde yaptircam. Gözle ilgili olanı duymadim doktor ve sağlık ocağından bişey demedi ler.
Kızlar 40i çıkıp kanaması devam eden var mı? benim 37.gun ama 40tan sonra da devam eder mi diye merak ediyorum. devam ederse abdest almamız gerekiyor mu yoksa bitmesini mo beklemeniz gerekiyor?
Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?Normal doğum yapan anneler agda işini nasıl yapacaksınız yada yapıyorsunuz?
Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.Canım birsürü marka var,doktorum bana her çocuğun her gaz ilacına verdiği reaksiyon farklıdır demişti. Biogaia aldık sözde en iyisi ama sanki bi faydası olmadı
Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.Sevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaao gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa
Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorumbenimde oglum nezle olmustu 25 gunlukken. simdi 38 gunluk olduk. burun tikanikligi gecmiyor. hapsurmuyor ama burnu tikali. serum fizyolojik damlatiyorum. gunde max 4 kere temizliyorum. artik gecsin istiyorum. ben odaya su koydum kaynatiyorum surekli. gunde 1 kerede kaynar suyun icine 1 cay kasigi viikis katiyorum burnu aciliyor o zamanda. gecer insallah.
Sevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaao gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa [/QUOTE
İşin kötü tarafı kış sebzelerinin büyük çoğunluğu gaz yapıyor. Yapmayan ıspanak havuç patates galiba. Ben her zaman dikkat etmiyorum valla. Yoksa vitaminsiz kalıp vücut direncimiz düşecek. sonra nasıl bakicaz bebeklere. Süt de olmayacak. makarna patates pirinç pilavı da her zaman yenmez ki hem kilo yapar hem de şekeri yükseltir. Bebeğe de bi faydası yok.
Bilmiyorum ki canım ilk biogai damlayi dedi sonra doğum normal mı sezeryan mı dedi normal deyince zinco al dedi acaba sezeryan hani anestezi li fln oluyo o yüzden mı gerçi bende epidural oldum normal de olsa anestezi bende aldımCanım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.
Bende bu konuda çok kararsizim. adet olmayi beklemek gerekli mi ki?
Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.
Normal mi?Sezeryan mi ne alakaymis onu anlamadim canim.
Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değil
Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.
25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcak
Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?
Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.
Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.
Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.
Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorum
Canım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.
Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.
Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değil
Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.
25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcak
Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?
Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.
Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.
Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.
Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorum
Sevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaao gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa
Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
bn 1 hftalikkn saglik ocağında cikstyin kas gelişimini olumsz etkilio dediler ama yuz cizme ve üşüme sebebiylebiraz çıkartıp.geri takmak zornda kaldmKizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
Benimki de gun icinde defalarca gaz cikariyor5 alttan üstten cok gazlı bi bebek ben yediklerime dikkat etmeme rağmen. Ama cikariyor cok sukur aşırı zorlamıyor. Zorlandığını farkettigimde zinco damla vermislerdi ilk cikarken onu kullanıyorum iyi geliyor. Yalniz benimkinde bir sorun var asiri kaka yapiyor bezi dolduran 4 5 buluyor günde bi de her bezde az az sürüntüler oluyor. Pişikten dolayi da her yarim saate ağlıyor o az sürüntüler sebebiyle. Sabah 1 saatte 4 kere altini kakasini yikadim cok az hep ... ishal mi oluyor bu acaba ?Ben başından beri hiç kısıtlama yapmadım canım. Her şeyi yiyorum...
Karnıbahar ,süt ,brokoli ,nohut ,yeşil mercimek ...hepsini de yedim ve ekstra bi sıkıntı yaşamadık.
Gazı var ama ağlamıyor ,biraz ıkınıp çıkarıyor. Gün içinde de her kucağa almamızda gazını çıkarıyoruz..
Bu arada 4.cü aydan sonra gaz sıkıntısı geçiyor. O zaman istediğini yiyebilirsin :)
Ben 1 ay oldu çıkartalı. Haftalık kesiyorum tırnaklarını
tamam.cnm bi de öyle deniyimYa uç ile vermekte yorucu sadece meme ucunu çekmiş oluyor onla ve kanatiyor ucu vermek istiyorsan sagdigin sütü biraz sırıngaya koy uç takılıyken yandan ağzına Dök ucu öyle öyle emer birkaç kere dene
Tırnaklarını kestik biz iki gündür takmıyoruz iki haftalık keşfetsin kendi ellerini diye... Eldiven varken de soğuk elleri bu aradaKizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
Öylemi bilmiyordum canım sağolCanım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.
Benimki de gun icinde defalarca gaz cikariyor5 alttan üstten cok gazlı bi bebek ben yediklerime dikkat etmeme rağmen. Ama cikariyor cok sukur aşırı zorlamıyor. Zorlandığını farkettigimde zinco damla vermislerdi ilk cikarken onu kullanıyorum iyi geliyor. Yalniz benimkinde bir sorun var asiri kaka yapiyor bezi dolduran 4 5 buluyor günde bi de her bezde az az sürüntüler oluyor. Pişikten dolayi da her yarim saate ağlıyor o az sürüntüler sebebiyle. Sabah 1 saatte 4 kere altini kakasini yikadim cok az hep ... ishal mi oluyor bu acaba ?
Tırnaklarını kestik biz iki gündür takmıyoruz iki haftalık keşfetsin kendi ellerini diye... Eldiven varken de soğuk elleri bu arada
ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik bizKızlaaar kanguru veya sling araştırması yapan var mı ???
Saltuk bey sürekli kucak istiyor. Kaç gündür gündüz uykuda uyumuyor.
Acil bunlardan birini almam lazım
Ikiye bolup ucuna ekledim derken ? Biraz daha tarif edebilir misin yada resim atar misin ?ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik biz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?