2017 Şubat Anneleri

Ay cok uzuldum canim biraz belli etseydin yuzunle mimiklerinle ne anlayissiz insanlar.herkes kendi keyfinde.
Hiç belli edemem ki 3 saat uyudu oğluşum o ara bende uyumuş olsaydım şuan yine biraz daha iyi olacaktım gece yine uyumadı çünkü biri de demedi ki çocuğun uyurken git uyu sende diye hele o çocuklar diyorum ya ellerinde biseyler süs esyalarimi kırdılar hem de hediye olanı biri desen masanın üstüne çıkmış oturmuş cicegimi koparıyor çok yorucu bir günün ardından yorucu bide akşamdı gecesi de oyle oldu ve şuan ağlamak üzereyim çünkü yorgunluğumun stresini bebeğime kızarak çıkarmaya çalışıyorum bazen bu da benim kendimden kötü bi anneyim diye nefret etmemi sağlıyor

Sevgili arkadaşlarım siz ne yiyorsunuz yaa o gaz yapar bu gaz yapar diye nerdeyse sadece makarnayla beslenicem ne yemek yapacağımı ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım.. ben mi çok abartıyorum korkuyorum gaz yapacak diye bilmiyorum ama bi kaç kez gaz sancısıyla görünce kızımı riske atmamak için artık artık hiçbişey yiyemez oldum. Gerçekten siz ne yiyorsunuz mesela? Yemek adı söyleyin banaaa

Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali

Ya uç ile vermekte yorucu sadece meme ucunu çekmiş oluyor onla ve kanatiyor ucu vermek istiyorsan sagdigin sütü biraz sırıngaya koy uç takılıyken yandan ağzına Dök ucu öyle öyle emer birkaç kere dene

Burun tıkanıklığı normal dedi dr ama sıvı mukus beni korkutuyor biraz.Sizde durum ne?
benimde oglum nezle olmustu 25 gunlukken. simdi 38 gunluk olduk. burun tikanikligi gecmiyor. hapsurmuyor ama burnu tikali. serum fizyolojik damlatiyorum. gunde max 4 kere temizliyorum. artik gecsin istiyorum. ben odaya su koydum kaynatiyorum surekli. gunde 1 kerede kaynar suyun icine 1 cay kasigi viikis katiyorum burnu aciliyor o zamanda. gecer insallah.

Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
Ben cikarmadim daha canım tırnakları kesmeye başlayınca cikarcam 40 indan sonra fln olur heralde

Benim de yediğim sütlü çorba sütlaç komposto fln bide su

Canım kendini sıkarak kusuyorsa gazdan kusuyordur yada kusunca ağlıyorsa gazdan dolayidir.Bizim dr umuz emmek gazı cikarmasina yardımcı oluyor dediği için gaz sancisi cok olunca emmeye başlıyor tekrar karni tok bile olsa.Fazlasını ağız kenarindan tukuruyor.
Bende bu konuda çok kararsizim. adet olmayi beklemek gerekli mi ki?
Ablalarim oğlum 13 günlük çok gazi var napsam çıkmıyor bana onere bileceginiz bisey varmı dayanamıyorum onu öyle görünce: (
Düz bir zemine bebegini yüzü koyun yatit canim sırtına masaj yap parmaklarinla sonra 2 ayagini hafif kivir popoya avuc içinle hafif hafif vur.Popodan gazi ve kakasini bu sayede cok cabuk cikarir.Birde biogia damla cok iyi.
Normal mi?Sezeryan mi ne alakaymis onu anlamadim canim.
Bende cok tedirginim hala canim.Sizin adınıza sevindim.Bizim kız yaşlı sigara icen dedeler gibi ses cikariyor burnu bazen tikali bazen değil
Ben özelde yaptirdim hemen 2-3 dk bitti.1 ay sonuna kadar yapilmasi gerekiyor demisti dr.
25 günde kanamam bitti.Dun adet olcak gibi kasık agrisi falan oldu bugün hafif hafif adet baslangici gibi kanama var.Yarın 40 gün olcak
Normal doğum yapan anneler agda işini nasıl yapacaksınız yada yapıyorsunuz?
Bende sormuştum ama kimse cevaplamadi gözden kacti herhalde.Bende 40 cikinca sire gidilir diye biliyorum mikrop kapar miyiz diyede korkuyorum pudra döktüğü icin cunku vajina tam kendine gelmedi sen ne yapcaksın ?
Canım birsürü marka var,doktorum bana her çocuğun her gaz ilacına verdiği reaksiyon farklıdır demişti. Biogaia aldık sözde en iyisi ama sanki bi faydası olmadı
Damlayi en az 1 hafta kullandiktan sonra etkisini anlayabilirsiniz.Bebisin buna alismasi gerekiyormus.
Aynen hep ayni seyleri yiyorum 1 kerr karışık tost yedim canim cekince kızım sabaha kadar ağladı 2 günde annemlerin baskısıyla süt içtim kızım yine cok ağladı. Bu yuzden o her yerde listelerde yazan hiçbirşeyi yemiyorum.Yediklerim;ispanak,tarhana arpa tel sehriye corbalari,pilav makarna, ayva,muz,kivi,havuc,tavuk ciğeri (kansizligada cok iyi geliyor),pancar,et,tavuk,balik bil marul salatası dere otu 40 gündür dönüşümlü hep bunlar aksam yemeginde.
Ben tırnaklarını uzadikca kestigim icin arada cikariyorum elleri hava alsin diye gece takiyorum kendini uyandiriyor.
Nezle olduğunu nasıl anladınız. Cok gecmis olsun.Bebeklere vicks vermiyorlar diye biliyorum.Odada nem olmasida 3 aydan önce önermiyorlar.odada birsey kurutmak yada buhar makinalari çocuklarda bronsit astim olmayi tetikliyormus diye biliyorum

Bilmiyorum ki canım ilk biogai damlayi dedi sonra doğum normal mı sezeryan mı dedi normal deyince zinco al dedi acaba sezeryan hani anestezi li fln oluyo o yüzden mı gerçi bende epidural oldum normal de olsa anestezi bende aldım

Muz da gaz yapıyo dediler onu bile yiyemiyorum korkudan, çikolata çekiyordu canım çok , hergün yiyodum meğer o da gaz yapıyomuş falan , açlıktan ölecem yakında .. inadına da canım yememem gereken şeyleri çekiyo

ege52

Hamileyken zararlı şeyleri yiyemiyorum diye kendimi kısıtlanmış hissedip şikayet ediyodum bazen, şimdi o günleri arıyorum daha beter oldu valla.. ne zaman herşeyi yiyebilecek duruma gelicez acaba.. emzirdiğimiz sürece böyle mi olacak? Mesela çocuk 2 yıl emdi diyelim :)) ben 2 yıl makarna pilav mı yicem :))

Ben başından beri hiç kısıtlama yapmadım canım. Her şeyi yiyorum...
Karnıbahar ,süt ,brokoli ,nohut ,yeşil mercimek ...hepsini de yedim ve ekstra bi sıkıntı yaşamadık.
Gazı var ama ağlamıyor ,biraz ıkınıp çıkarıyor. Gün içinde de her kucağa almamızda gazını çıkarıyoruz..
Bu arada 4.cü aydan sonra gaz sıkıntısı geçiyor. O zaman istediğini yiyebilirsin :)

Ben 1 ay oldu çıkartalı. Haftalık kesiyorum tırnaklarını

bn 1 hftalikkn saglik ocağında cikstyin kas gelişimini olumsz etkilio dediler ama yuz cizme ve üşüme sebebiylebiraz çıkartıp.geri takmak zornda kaldm

Benimki de gun icinde defalarca gaz cikariyor5 alttan üstten cok gazlı bi bebek ben yediklerime dikkat etmeme rağmen. Ama cikariyor cok sukur aşırı zorlamıyor. Zorlandığını farkettigimde zinco damla vermislerdi ilk cikarken onu kullanıyorum iyi geliyor. Yalniz benimkinde bir sorun var asiri kaka yapiyor bezi dolduran 4 5 buluyor günde bi de her bezde az az sürüntüler oluyor. Pişikten dolayi da her yarim saate ağlıyor o az sürüntüler sebebiyle. Sabah 1 saatte 4 kere altini kakasini yikadim cok az hep ... ishal mi oluyor bu acaba ?

Tırnaklarını kestik biz iki gündür takmıyoruz iki haftalık keşfetsin kendi ellerini diye... Eldiven varken de soğuk elleri bu arada

Öylemi bilmiyordum canım sağol

Canım bizim bu hafta kaka sayımız azaldı . 1.5 aylık olduk.
Günde 4-5 kere filan yapıyor.
Önceki haftalarda 8-9 kez kaka yapıyordu ve her bez de o dediğin gibi sürüntü şeklinde mutlaka oluyordu.Gaz yaparken kaçırıyorlar sanırım.
İshal olduklarını sanmıyorum canım.
Benim önerdiğim solüsyonu denediniz mi pişik için ?

Tırnaklarını kestik biz iki gündür takmıyoruz iki haftalık keşfetsin kendi ellerini diye... Eldiven varken de soğuk elleri bu arada

Elleri zamanla ısınıyor canım

Kızlaaar kanguru veya sling araştırması yapan var mı ???
Saltuk bey sürekli kucak istiyor. Kaç gündür gündüz uykuda uyumuyor.
Acil bunlardan birini almam lazım
ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik biz

ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik biz
Ikiye bolup ucuna ekledim derken ? Biraz daha tarif edebilir misin yada resim atar misin ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…