Düştü benimkiler 20. Günü buldu ama tetinde hafif rahatsızlık hissi var uzun süre ped kullanmaktan da olabilir gibi geldi. Artik bitsinbdite bekliuirum cok ack kahve acik pembe gelmeye başladı son 5 gündür ara sra küçük kırmızı parçalar geliyor sadece bitemedi bi turlu.normal dogum yapanlar dikisleriniz ne durumda
Hormanal derken anlayamadım ama bilgi olsun iki konuyuda anlatayımYazınızı okudum,bende spiral düşünüyorum yalnız şu yazıyı gördüm sadece emziriyorum ben
Tam bir fikir birliği olmamakla birlikte genelde emziren annlerin hormonal bir doğum kontrol yöntemi kullanması önerilmemektedir.
benim kızımda aranıyor aç bu sen zayıfsın yemek yemiyon sütun yetmiyoe dedi durdu gerizekalilar halbuki göğüslerim tas gibi sütüm de cok sukur oluyor ve kilo alımı boy uzaması da iyi dedi doktorumuz ama içime şüphe düşürüyorlar mama vermeyi denemedim çünkü emerken uyuyakaliyor her istediginde benim yanımdaysa veriyorum arada biri olursa başka odada uyuyor meleğim o zaman getirirlerse veriyorum kaka çiş kilo normal az gelmiyordur inşallah kızımaMerhaba herkese,bizde bugün tam bir aylık olduk..Takip ediyorum ama yazamıyorum fazla.30 gün geçmesine rağmen benimde dikislerimde ara ara ağrılar oluyor hep diyorum kendi kendime ne farkı kaldı sezeryandan tabi birazda dikkat etmek önemli ben sabah 8 buçukta doğum yapıp akşam eve 4 te geldim o akşam çamaşır yıkayıp astım daha da oturamadim pek
Birde moralimi bozan başka husus, sütüm çok fazla olmasa da bebeğime yetiyor az çok insan anlar çok kez denedim emdikten sonra mama yaptım kustu çoğu zaman ve burda görüyorum ki hepinizin bebeği aranıyor açmış gibi hâliyle benimkide öyle gene bu akşam emzirdikten sonra annem ve kardeşimin eşi bu doymuyo galiba sütün yetmyo heralde mama yapalım biraz deyip moralimi bozdu gözlerim doldu hem mamaya karşılar hem benim moralimi bu şekilde bozuyorlar bebeğim 1 kilo almış bir ayda ebe de çok iyi dedi sütüm yetmese kilo alımı iyi olmazki sütüm yeterken mama diye tutturulması moralimi bozuyor ne zaman bitecek bu bebeklerin aranması
Ya hayır sanki biz yavrularimizi kasıtlı aç bırakıcaz zaten insan anlar doyup doymadigini heleki şu dönemde etraftaki sesler yetiyo depresyona girmeye, eşime bile çattım sinirden eminimki arada kendim mama yapıp versem beni suçlarlar sütün yetiyor neden mama yapıyorsun diyebenim kızımda aranıyor aç bu sen zayıfsın yemek yemiyon sütun yetmiyoe dedi durdu gerizekalilar halbuki göğüslerim tas gibi sütüm de cok sukur oluyor ve kilo alımı boy uzaması da iyi dedi doktorumuz ama içime şüphe düşürüyorlar mama vermeyi denemedim çünkü emerken uyuyakaliyor her istediginde benim yanımdaysa veriyorum arada biri olursa başka odada uyuyor meleğim o zaman getirirlerse veriyorum kaka çiş kilo normal az gelmiyordur inşallah kızıma
Banyo 2.ay aşısında 3gün yasak ama diğer aşılarda da çok acil değilse 1gün bekleyin( aşı olan bacakta az miktarda ağrı olabileceği için) yıkamanız gereken bir durum varsa diğer aşılar için herhangi bir yasak yok (1.ayda dahil )1 ay aşısı sonrası banyo yaptırmanın sakıncası varmı
Bakma etrafına sen. 1 kilo çok iyi anne sütüyle beslenen bir bebek için. Benim oğlum da 1 kilo aldı ebe gayet iyi dedi. Bazen ben de oğlum sürekli arandığı için acaba yetmiyor mu diye düşünüyorum ama çiş ve kaka miktarı normal. 5.gune kadar sütüm az olduğu için az da olsa mama vermek zorunda kaldım ama 5.günden beri vermiyorum. Herkes kendine göre yorum yapıyor. Kimisi mamaya öcü muamelesi yapıyor kimisi de gereksiz yere mama verilmesini öneriyor. öncelik her zaman anne sütü olmalı ama gerekiyorsa da mama verilmeli. her anne kendi bebeğinin durumunu bilir. Bazen yorum yapanlara karşılık vermek gerekiyor. Oğlum sürekli emmek istiyor bazen çok bunalip mama verip rahat etmek istiyorum ama sütüm varken bebegime haksızlık edeceğimi düşünüyorum. Sen de başkalarına kulaklarını tıkamayi öğren. Daha çok şey duyacaksin bebeginin gelişimi davranışları vs ile ilgili çok yorum yapan olacak.Merhaba herkese,bizde bugün tam bir aylık olduk..Takip ediyorum ama yazamıyorum fazla.30 gün geçmesine rağmen benimde dikislerimde ara ara ağrılar oluyor hep diyorum kendi kendime ne farkı kaldı sezeryandan tabi birazda dikkat etmek önemli ben sabah 8 buçukta doğum yapıp akşam eve 4 te geldim o akşam çamaşır yıkayıp astım daha da oturamadim pek
Birde moralimi bozan başka husus, sütüm çok fazla olmasa da bebeğime yetiyor az çok insan anlar çok kez denedim emdikten sonra mama yaptım kustu çoğu zaman ve burda görüyorum ki hepinizin bebeği aranıyor açmış gibi hâliyle benimkide öyle gene bu akşam emzirdikten sonra annem ve kardeşimin eşi bu doymuyo galiba sütün yetmyo heralde mama yapalım biraz deyip moralimi bozdu gözlerim doldu hem mamaya karşılar hem benim moralimi bu şekilde bozuyorlar bebeğim 1 kilo almış bir ayda ebe de çok iyi dedi sütüm yetmese kilo alımı iyi olmazki sütüm yeterken mama diye tutturulması moralimi bozuyor ne zaman bitecek bu bebeklerin aranması
süpermiş. hemen sipariş vereceğim ben de neko düşünüyordum.Slingi soranlar olmuş, etiketleyemedim ama yazayım belki gören olur. Ben 5. Gününden beri gündüzleri slingde uyutuyorum kızımı. Neko sling kullanıyorum. Gün içinde 3 defa 2,5-3 saatlik kesintisiz uykular uyuyor bu sayede. O göğsümdeyken ben de yemek yapıyorum, çamaşır asıp topluyorum, basit ev işlerinş uapabiliyorum ya da dinleniyorum. Oturur pozisyonda uyuyabiliyorum da. İlk 1 ay yenidoğan pozisyonunda bağladım 10 gündür de bacaklar dışarıda bağlıyorum. Bu bağlama şekilleri youtubeda videolu anlatılmış oradan görüp oyuncak ayıyla pratik yapa yapa ustası olmuştum hamileyken, doğurunca kolayca bağladım. Bebeğim ne kadar huzursuz olursa olsun slinge bağlayınca kollarıyla koala gibi sarılıyor ve hemen uyuyor, ben beslemek için slingi çözene kadar da uyanmıyor, tavsiye ederim. Herhangi bir sakıncasını görmedim şimdilik. Geceleri de kundakla uyuyor. 3 aydan sonra ergobaby kanguru aldım onu kullanacağım.
yaa kıyamam çok geçmiş olsun. benim de öyleydi sürkli sağdım ve uçla 5 dk da olsa emzirdim azalmasın diye. benim kız çok sinirleniyor almıyor çünkü. kalkan kullanıyor musun? 2 günde kalkan ve bol hindistan cevizi yağıyla düzeldik biz.Kızlar En son göğüs ucu ile emzirirken kan aktı içine doldu ya ben çok yıprandım yoruldum depresyondayim sanırım sinirlendim sadece mama vereceğim dedim sonra sağıp verdim sağınca da sanki belli bir kısmı tek akıtiyor gibi geldi bana bazı kısımlar sert ve ağrıyor o kısımları çekmiyor gibi ne yapacağım offf lansinoh krem de sürüyorum ama ucu çok kötü ya memeyi verenler nasıl basardiniz bir anlatın çünkü çok yoruldum benim durumumda olan var mı
neden moralın bozuluo canım mama bır oglen bır akşam ver aranıosa iştahlı maşallah sonra vermezsen ılerde de az yer ver ıstıosa uc dort aylık oldgnda zaten yetışemıcez onlara cok ıstıolar.benm sutum cok fazla allaha sukur ama çeke çeke boşaltıo ıkı kez verıorm mama gunde rahat edıorum.bugun bızde bır aylıgız yedı subatta dogmstu bugun ıgne olduk uc haftada 1.25o almıs benm bebişimde ıyıdedılerMerhaba herkese,bizde bugün tam bir aylık olduk..Takip ediyorum ama yazamıyorum fazla.30 gün geçmesine rağmen benimde dikislerimde ara ara ağrılar oluyor hep diyorum kendi kendime ne farkı kaldı sezeryandan tabi birazda dikkat etmek önemli ben sabah 8 buçukta doğum yapıp akşam eve 4 te geldim o akşam çamaşır yıkayıp astım daha da oturamadim pek
Anladım teşekkürler hormonlu spiral için yazmiştimHormanal derken anlayamadım ama bilgi olsun iki konuyuda anlatayım
1-Doğum kontrol hapları ;
Emziren annelere sağlık bakanlığı eğitimlerinde ilk 6ay oral doğum kontrol yöntemleri önerilmiyor ilk 6aydan sonra bazı k. doğum dr bir ilaç var onu öneriyor ama şahsi fikrim emme dönemi bitene kadar doğum kontrol hapı kullanmamak ben kullanmazdım şahsen
2-hormonlu rialar (spiraller ) bu kapsam içinde değil az miktarda hormon verdiği için emziren annelerde kullanılmasında sakınca görülmemiş
Benim düşüp düşmediği hiç anlamıyorum elime geliyodu artık gelmiyo ipler galiba düştü arada tam vajina girişinde ki benim de kanıyor dediğin gibi ilişki konusunu bende hiç düşünemiyorumbenim kuyruk sokumum ağrım hafiflese de suruyor ipler ara aradüşüyordu hep 30. gün düğümlü 2cm düştü korktum onu görünce lavaboya oturunca yada sandalyeye oturunca hala ağrı oluyor ve arada iğne ucu kadar kanama oluyor tam iyilesmiycek sanki diyorum zaten ilişkiyi düşündükçe ödüm kopuyor birdaha cesaret edemem
ben ilk bebegimde yalniz hissetmistim.. bunda da zaman zaman hissediyorum. logusaliktan bence.. ve geciyor zamanla. hele biraz buyusun.. sevimliliginden yalnizlik aklina bile gelmeyecek :)Annemin rahatsızlığı vardı her sabah 7de geliyor eşim işe gitmeden yalnız kalmayalım diye. Uykusuzluk rahatsızlığını tetikledi bugün çok kötüydü. Haftaya zaten istanbula dönecek yapayalnız kalacağım kızımla. Biliyorum zaten iyi bile durdu. Yarın da kv gelecek erkenden severim kendisini ama onlarla uzun vakit geçirmek istemiyorum niyeyse. Bugün kızımla yürüyüş yaptık sonra kahve içtim dışarda o uyurken. Galiba üşütmüşüm tüm gece ağladı ve kustu. Sürekli memede olmak istiyor hiç böyle olmamıştı. Yıkadık emdi kustu. Sütümü sağmıştım onu verdim tekrar kustu. Üstünü değiştirdim kustu. Ve sürekli ağlıyor bas bas. Eşim de uykusunun arasında öfleyip durdu ben de içerdeydim. O kadar üzüldüm ki buna. Durmadan ağlıyorum bugün zaten çok yalnız hissediyordum kendimi bu da tuzu biberi oldu.. lohusalıktan herhalde kendini evladıyla yalnız hisseden var mı?
var cnm var ben varim. agliyorum dunden beri sinirlerim cok bozuk. cok sukur saglik problemimiz yok ama emzirememek bni cok yoruyor oğlum resmen reddedio memeyi bir sürü aparat denedm aventin ucunu bi ara aldi cok az tuttu bi kac gundr hiç tutmuo bn zaten hep biberon kullaniorm sagdigim sutu ve mamayi veriorum dün doktor bebek cok kilo almis deynce biraz kismaya calistm ama doymuyor oglum bas bas bagiriyor cok aglattm dünden beri bu yüzden bn de dagliyorum onla birlikteKızlar En son göğüs ucu ile emzirirken kan aktı içine doldu ya ben çok yıprandım yoruldum depresyondayim sanırım sinirlendim sadece mama vereceğim dedim sonra sağıp verdim sağınca da sanki belli bir kısmı tek akıtiyor gibi geldi bana bazı kısımlar sert ve ağrıyor o kısımları çekmiyor gibi ne yapacağım offf lansinoh krem de sürüyorum ama ucu çok kötü ya memeyi verenler nasıl basardiniz bir anlatın çünkü çok yoruldum benim durumumda olan var mı
Benim üst iki dikiş tamamen açık iç dikiş iolerşm görünüyor kaynamadı 20 gün olacak nerdeyse hala doktor 10 gün saha madecassol ve bactrorabn krem kullan grl diyot günlerimden gidiyor bilmiyorum ne yapacak ama tekrar 2 dış dikiş atacak gibi annelerde 1 aydır bende evlerine dönmek istiyorlar bakalım ne yapacagımValla benimkinn arası açık gibi ama agrı sızı yok
cnm dogum kilosu kaçtı peki yani dogumdan bu yana ne kadar aldi tam olarak? bnm oglan dogumdan bu yana 480 gr almış kilo kaybi pek olmamisti 70 gr fln kaybetti zaten yani son 10 günde aldigi kilo 550 gr. doktor cok kilo almis deyince moralim bozuldu...bugun sglık ocgnda ası olduk tam bır aylıgız tarttı bebişimi uc hafta da 1.kılo 250 gr almış cok sevndım cok ıyı dedı suan 4 250 bebısım 54 cm boyu var
ben cay kasigina damlatip oradan veriyorum.mete58 d vitaminini ve gaz damlasını farklı zamanlarda mamasına katarak versek olur mu? Damlatarak ağzına vermekte zorlanıyorum. Ağzını açıyorum damlamıyor tam damalayacağı anda da ağzını kapatıyor. Damlayıncada peşpeşe damlıyor. Geçen gün üçüncü damlada tam kaldırdım dördüncü damla damladı. Kaldırıken damladığı için gözüne geldi. Umarım birşey olmaz.
Ay cok uzuldum canim biraz belli etseydin yuzunle mimiklerinle ne anlayissiz insanlar.herkes kendi keyfinde.Şuan evim dolu 6 çocuk var boy boy ve hiçbiri laftan anlamıyor evim darmadağınellerinde çikolata mı dersiniz meyve mı dersiniz ve her tarafta lar ve benim eşyalarım halilarim hep beyaz koltuk üstlerinde ellerinde meyveler ben ayakta zor duruyorum sırtım belim ve kuyruk sokumu kopacak gibi agriyo oğluşum iki gündür çok huzursuz du bütün günde öyleydi ve şuan uyuyakaldi o uyurken benim de uyumam lazimken yatamıyorum bile şimdi uyucam zaman da o uyancak yine ben uykusuz çocuğuma da bakamicam bu gece ve bu saat oldu kalkalim burası lohusa evi diyen yok ve dikiş yerlerim agriyo kafayı yicem
epidural igneyi tam olarak nereden yapiyorlar.Bu arada ben normal doğum yaptım ama epidural la oldu belim agriyove bende aşırı şekilde kuyruk sokumundaki kemikte ağrı var resmen taş a oturuyo gibi oluyorum çok agriyo epidural la ilgisi olabilir mı acaba yada normal doğum yapan annişler sizlerde varmı ben çok zorlandım doğumda ondan da olabilir mı acaba
Belim az yukarısı galiba oralarda hissettim ama emin değilimepidural igneyi tam olarak nereden yapiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?