2017 Şubat Anneleri

Evet gaz ile kaçırıyor hep onlar bile uykusunu bölüyor sinirleniyor huzuru kaçıyor dolayisiyla. Bugun asiya çıkacağız inşaallah eczaneden alacağım.

Kızlar gaz patiği diye birşey varmış, hiç kullandınız mı işe yarıyor mu, bebeğim kolik ve çok sıkıntılı zamanlar geçiriyoruz neredeyse sadece 2-3 saat uyuyo..meme emerken hep bir ıkınma durumunda..kakasını günde 7-8 kez yapıyor , alttan üstten de gaz çıkarıyor ama yeterli olmuyor ? Başka bir tavsiyeniz var mı ya da gazı önlemek için ne yapabilrim.

tavukta göğsü dışı her şekilde pismisini, balık ve et yemeklerini yeşillik ince bulgur pilavı normal bulgur pilavının iyi pişmişi otlu pilav pirinç çorbası domatesli şehriye çorbası ıspanak kavurması ve böreği lor boregi yiyorum portakal limon greyfurt turp türü şeyler asla yemiyorum soğan yemiyorum fasulye nohut yemiyorum ama ona da başlıycam çünkü kıssak da sancı çekiyor çocuk en iyisi iyi bi şekilde beslenmesi diyor annem

Ben de ilk 10 gün meme ucu yaralarımdan çok çektim canım ağlayarak emziriyordum seni çok iyi anlıyorum... Sana tavsiyem ; kantaron yağı sür meme uçlarına ve bir süre sütünü sağarak ver emzirme, 2-3 güne düzelir diye düşünüyorum benim öyle oldu..emzirmeye devam ettikce yaralı meme ucundan iyileşme olmuyor, kısır döngüye dönüşüyor durum. Ben aktardan aldığım kakao yağı, bal mumu ve zeytinyağını karıştırıp bir krem yapmıştım o da iyi gelmişti acıyı ve sızlamayı azaltmıştı..(emzirmeden önce kremi mutlaka yıka ama,bunu unutma ve zeytinyağı 3-5 damla olcak çok değil) inşallah bir an önce iyileşir seninki bir de kanıyormuş benimki o kadar değildi ama meme ucum bıçakla kesilmiş gibiydi çapraz çizik vardı . Lansinoh'un süt sağma makinasını da öneririm, ben manuel olanını kullanıyorum 50 tl ye almıştım , memnunum.

Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali
ben çıkardım mecburen iki kez kesildi tırnaklar yinede çiziyor ama dikkat etmeye çalışıyorum eli hava alsın hem zaten kendi bi şekilde çıkarıyor çıkmazsa çığlık atıyor

gaz çıkarken oluyor o az suruntu canım arada benim kızda da oluyor bu arada senin zinconun içinde ne var bizimkinde kimyon ve dereotu yağı olanı almış eşim ama rezene anason yok mesela

Aynı bizde o durumdayız doğru dürüst uykusu yok emerken kasilyo vegogsumu cekiyo iyice acitti yine iyileşmiş ti kaka bizde yapıyoruz kabız da değil ağızdan da güzel çıkarıyor alttan da ama dediğin gibi yetmiyor bende şaşırdım

Cnm bende geçen burda bayağı yazdım bunla alakalı . Aslında bilinen baklagiller, karnabahar , çikolata vs ama diğer bi çok şeyde çocuktan çocuğa gaz yapıyor . Mesela armut , portakal , süt , yumurtaya , yeşil fasulye vs...
yenilebilenler tavuk haşlama ve tavuğun her türlü çorbası :) pilav , hamur işi , yoğurt bilmiyorum ama yiyorum ben , elma vs vs

Sorun da orda canım uyanık olduğu zaman hep mızırdanıyo.
Sürekli kucak istiyo ve çişini de daha sık yapıyo.
Uyumayan bebek çok zor

Kızlaaar kanguru veya sling araştırması yapan var mı ???
Saltuk bey sürekli kucak istiyor. Kaç gündür gündüz uykuda uyumuyor.
Acil bunlardan birini almam lazım

Ben civilden aldım markasını hatırlamıyorum ama 60 tl idi.
Pişman oldum.
Çünkü kanvas kumaş olduğu için çocuğu rahatsız ediyo.
Penye alcam tekrar.
Ablalarim oğlum 13 günlük çok gazi var napsam çıkmıyor bana onere bileceginiz bisey varmı dayanamıyorum onu öyle görünce: (

Zinco damla kullandık biraz fayda etti ama öok değil.
Biogaia aldık dün fayda etti gibi inşallah daha iyi olur
Süt ile birlikte mama veren arkadaşlar günde kaç ml mama veriyorsunuz ve kaç kere emziriyorsunuz kaç kere sütü sagiyorsunuz

33. Günümüz.
2 saatte 70-80 ml.
Sütüm çok az, tek sağışta 30-40 ml çıkıyo oyüzden çok veriyorum mamayı

Gaz damlası en etkilisi hangisi kızlar . Direkt onu alayım . Dr Maflor gibi bişey yazmış . Sanırım gaz için . Dene yanıl yapıp zaman kaybetmiyim.

Biogaia iyi gibi biz onu kullanıyoz

Evolvia kullanıyoz.
Kabız olmadı hiç.

Canim ben hipp egüveniyordum organik diye ama bir yenidiganci arkadaş similac önerdi bana aklınız da olsun

Similac çok kötü geldi kızıma.
2 öğünün ikisini de olduğu gibi kustu

Damaklı emzik verdim tutmadı,aventinkini istedim geldi onuda tutmadı napcam bilmiyorum,sabaha kadar ağlıyor hep ağlıyor sinirlerim alt üst oluyor artık

Nuk iyi demişlerdi burda bazıları

Normal doğum yapan anneler agda işini nasıl yapacaksınız yada yapıyorsunuz?

Yapmadım henüz ama lateks eldiven kullanabilirim.kalanları da epilatörle.

Bebeginizi kundaklayip mi uyutuyorsunuz kizlar bir de yastik kullaniyor musunuz

Bazen kundaklıyorum.
Gazi iyi çıkmadıysa da minik yastıkla yan yatırıyorum kusmasın diye.

normal dogum yapanlar dikisleriniz ne durumda

Dikiş düştü ama hala ara ara sancı var.

Kizlar bebislerin eldivenlerini cikarttiniz mi?ben cikartinca yuzunu ciziyor elleri de usuyor sanki bunun bi zamani var mi ne zaman cikartilmali

Çıkartmadım çünkü üşüyo elleri.
33. Gündeyix bu arada

ben dün eşime bursa pazarından 2.5 m penye kumaş aldırdım ikiye bölüp ucuna ekledim..çok rahat oluyo .içine girer girmez uyudu..bu sabah kahvaltı hazırlarken de sardım baktım uyumuş..çok sevdik biz

Ay foto at lütfeeenn :))

Revna senin gogus pompasinin markasi neydi gecen bahsedilmisti sanirim kacirmisim.elektrikli tek ti sanirim.memnundun yanilmiyorsam.ben yeni alicam da fikir acisindan

Kayınpederim yeni sigara içti ve kayınvalidem kızımı sevsin diye ona götürdü az önce :'(
Uyumak üzere dedim ama 'çıkacak birazdan sevsin azıcık' dedi aldı gitti :-(
Uzak odadan beni bile rahatsız etti koku..yavrumu nası etkiler acaba..
Ya sabır....

Revna senin gogus pompasinin markasi neydi gecen bahsedilmisti sanirim kacirmisim.elektrikli tek ti sanirim.memnundun yanilmiyorsam.ben yeni alicam da fikir acisindan

Canım lansinoh tekli.
Yani bi başkasını denemedim kıyas yapamıyorum ama bence iyi inşallah sen de memnun kalirsin

Ya bende bazen koyver gitsin ne buluyosan ye diyorum ama bizimki de çıkarabilse de baya gazlı bi bebek üstten de çıkarıyo da alttan fena pırtlatıyo kızım habire:)) ben bunları yemezken böyle yesem nolur acaba diye korkuyorum.. denemeye de cesaretim yok bi kaç akşam bayaa uğraştık çünkü

Ya bende yiyim diyorum ama cesaretim yok, çok üzülüyorum o gaz sancısından kıvrandığında.. risk alamıyorum

Yoğurt da gaz yapıyor bizim kızda .. dr umuz kremşanti için de yeme dedi mesela.. ama diğerlerini deneme yanılmayla bul falan dedi de bende o cesaret yok malesef

Kızlar doğum sonrası kabızlık yaşayan var mı hala ben çok muzdaribim bu konu da Nasıl bir doğum oldu böyle dikişler makata doğru bir tanesi zorlamadan kanama yaptı bugün komposto kefir herşeyi denedim

Denicem canım onuda

Kızlar doğum sonrası kabızlık yaşayan var mı hala ben çok muzdaribim bu konu da Nasıl bir doğum oldu böyle dikişler makata doğru bir tanesi zorlamadan kanama yaptı bugün komposto kefir herşeyi denedim
Ben hemoroid oldum birde aman kabızlık deme ... kayısı suyu iç, armut ye hergün .. birde aç karnına incir ye sabahları .. geçmiş olsun Cnm

Canım lansinoh tekli.
Yani bi başkasını denemedim kıyas yapamıyorum ama bence iyi inşallah sen de memnun kalirsin
Tesekkur ederim canım bilgi icin.sigara konusunda cok haklisin cok küçükler .biraz hassas olsa su cevremizdekiler

kizlar ates olcer alicam. nasil birsey alayim? siz ne aldiniz? hem uzun vadeli kullanayim hem fiyati uygun olsun istiyorum.

ah tatlim ah. bir bilseniz halimi. ben de 2 cocuk var. biri 20 aylik biri 1aylik.. buyuk ciglik atip kucugu uyandiriyor. gecen aksam buyugu uyuttum. kucuk uyandi. sinir oldum. aglayacaktim neredeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…