• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Şubat Anneleri

Soner bey nasıl biri acaba?
Ben hem bilgili hem ilaç karşıtı bi doktor arıyorum...
Bebeğimin ameliyatını memorialde ki çocuk cerrahı mustafa bey yaptı. Yaklaşık 3 hafta sonra yine ameliyatımız var.
Her gitmem de görüyorum soner bey'i ama tam bi karar veremedim.

Bu arada enfeksiyon için çok geçmiş oldun.
Senin bebişin kızmıydı?
Erkek bebeklerde enfeksiyon olmuyor ama kızlarda olabiliyor.
Elinde idrar tahlilinin sonucu var mı?
Kız bebekler de genelde temizliği önden arkaya yapmak gerekiyor ama ne kadar da dikkat etsen dediğin gibi kız larda daha çok oluyo

Sağol canım maddiyati geçtim de annemle babamın bana yaptığı çok zoruma gitti Allah razı olsun 1 buçuk aydır maddi manevi destek oldular ama bir günde hepsini alıp götürdüler o beni mahvetti :KK43: yok çalışmıyorum kuzum ben

Ne yaptılar canım belki isteyerek sebep olmamışlarsdr kazaya :(

Aynen canım onlar o durumdayken çaresiz öyle izlemek insanı mahvediyor :KK43: sakin olmaya çalış ama bebeğinin kulağına iyi şeyler fısılda ben öyle yapıyorum sakinleşiyo biraz birde benim eşim alır mesela çok durmayinca onda da sakinlestigi oluyo bazı çocuklar baba da da sakinleşiyo bence alsın arada eşin
Ya dün gece okadar ağladı yırttı kendini bebek kalkmadı güya duymamış sabah işe gidiyo diye böyle varya terkedip güdesim var resmen yalancı duymamış olması imkansız ya duşa bile girince nerde kaldın diyo bunaldım ya :(

.
Sağol canım bende Aptamil kullanıyorum ama hiç kabız olmadı çok şükür aksine hep cıvık yapiyo ve hergun 5-6 kez yapiyo
her bebek farkli demekki
amin canım eşim çok ağlayinca kızıyor bende yazık bi yeri ağrısa diyemiyor gaz sancısı var burnu tikanıyor pişik oluyor hangi birini diym yazık derdini anlatamıyor da ağlıyor onun için ne kadar zor diye ama bazen ben bile çatlıyorum yorgun ve uykusuzken hatta geçen çok ağladı annem geldi mestikleme derler bizde hareket ettirdi kolunu ilk vermedi sonra ses geldi bi anda ağlamadı durdu annem kundak yap kolu çıkmış çocuğun yazık kimse de kundaksiz almasın dedi icim cizz etti kp kv geliyor diyorum ellerinde ziplatiuorlar kundak açılıyor iki büklüm oluyor çocuk kaç kez uyardım boşa anlsmiyor gerizekalilar kv nin gelmesini hiç istemiyorum ben yorgunum desem bi saniye durdurmaz getirttirir esim de kalsın valla uykusuzluk o stresten iyidir
duzeldimi kolu? kucucuk bebegi hoplatip ziplatip sevmek nedir ya. :KK57:

.

her bebek farkli demekki

duzeldimi kolu? kucucuk bebegi hoplatip ziplatip sevmek nedir ya. :KK57:
annem sağolsun bu işlerden anlar o ses gelir gelmez masajını ve kundagini yaptı ellerini önüne namaz kılar pozisyon gibi koydu normal kundak degildi iki saat sonra güzelce hareket ettiriyordu elini kvler her aldığında kundağı tak açmayın diyorum içeri soğuk kolu incidi falan diyorum sürekli zıplatırken gevşiyor ellerinde laftan anlamıyorlarki sonrada ben 5 tane büyüttüm diyor ağzının üstüne patlaticam bigün kendimi tutuyorum

Kızlar nasıl. Kirklandiniz ya da kirklanacaksiniz
annem zeytinyağlı gülsuyu yaptı yağladı masaj yapti kizima sonra banyo yaptırdı bende abdest aldim aynı gün ben tuzlu şekerli hazırlatmadım öyle şeylerhmantikli gelmedi

uyumayan gazli bi minik cadim var çok yoruyo beni çok şükür birşeyimiz yok bizde iyiyiz 9 kilo verdim aynı şekilde göbeğim duruyor cıvık cıvık sanki başkasının diyorum
Aynen benimde oyle bi gitseydi. Şu Gaz olayi bizdede var ya durmuyi kivranioduruyo uyuyamiyo bile gazdan insallah kisa zamanda gecer

annem zeytinyağlı gülsuyu yaptı yağladı masaj yapti kizima sonra banyo yaptırdı bende abdest aldim aynı gün ben tuzlu şekerli hazırlatmadım öyle şeylerhmantikli gelmedi
Herkesin farklı oluyor merak ettim normal gusül abdestini aldın yani öyle mi adet sonrası gibi

Bende ilk Molfix le başladım arada fiyat farkı pek yok ama baya gündem de diye bende sleepy aldım aynen dediğin gibi taşırdı kakayi Molfix te hız yasamamistim ayrıca da evet popoya yapışıyor sanırım yapıştığı için de kızardi oğluşumun poposu bende molfix e dönüyorum yine
Bizde ilkde milfix kullandik sonra slepy denim dedim denemez olaydim kizimin poposu pisik oldu taki o bezi birakana kadar gecmedi neyapsan ise yaramadi ilk kullandigim beze gectim molfix bir iki gun icinde duzeldi molfix en iyisi ona devam

Ya dün gece okadar ağladı yırttı kendini bebek kalkmadı güya duymamış sabah işe gidiyo diye böyle varya terkedip güdesim var resmen yalancı duymamış olması imkansız ya duşa bile girince nerde kaldın diyo bunaldım ya :KK43:
Aynen ya benim eşim de çocuğu oldu diye beni unuttu resmen bi ara işi gereği on gündür il dışına çıktı. Burnundan getirdim böyle bencillik olmaz ki. Benim çocuğumsa onunda çocuğu anası gibi sadece sevmekle olmuyo bu işler. Bu sefer geldiğimde çok farklı olacak diyo ama hadi bakalım.

Dün kalça kontrolüne gittik radyolog var sol tarafta celtiklenme şeklinde tedavi ile geçer dedi çocuk doktoru yok birşey normal bi ay sonra tekrar bakalım dedi biz radyologun dedigini soyleyince de bi ortopediye de gösterin madem dedi.. radologa sordum dogustan mi sonradan ki diye sonradan dedi :cry: çok moralim bozuk kendimi iyi tutmaya calisiyorum sut gitmesin diye..

Ben

bende yeni doğan sünnetini merak ediyorum.dr bana 2. Aydan sonra yaptır dedi..büyük oğlumu yaptırmadım aralarında 4 yaş var..küçüğü yaptırmam lazım yoksa abisi sünnet olurken çişe alışma dönemine denk gelecek..ama iyileşme süreci hızlı oluyor deselerde merak ediyorum nasıl oluyor diye:işsiz:
Ben büyük oğlumu üç aylıkken yaptırdım. Birtek uyuşturma iğnesi ağlattı oğlumu sonrası normal hayattı. Bu oğlumuda yaptıracağım en kısa zamanda. Şuan gazdı reflüydü alerjiydi falan çok sıkıntılıyız. O sebeple sünneti bir ay daha erteledim ben.

25 inde doğmuştu .anlamadım neden 30 mart dediğini..hatta bir gün önce de olmaz aonra da olmaz tam o gün gelmeniz lazım dedi
İkinci ay aşısı sağlık ocaklarında hergün olmuyormuş. Haftada sadece bir gün oluyormuş. Bize öyle söyledi hemşire. Sadece o gün var öncekigün veya sonraki gün gelirim gibi sakın düşünme dedi. O günü kaçırırsak bir sonraki hafta geç oluyor. Bende ikinci ayından 4 gün sonra gideceğim. O günü verdi. Ve saat 10 kadar gelin dedi. Öğleden sonrada yapılmıyormuş. Aşıdan sonra üç gün yıkanmayacak bu sebeple banyosunu gelmeden yaptırın dedi.

Kızlar bu arada bez deneyimimi paylaşmak istedim . Prima kullandım ilk 2 hafta sorun yoktu ama günde ortalama 10 bez değişince ucuzunu demek istedim . Canbebe (mor renk) denedim sürekli sudokrem kullandım . Az biraz popoda renk değişimi var ama poponun bembeyaz olması beklenemez Zaten :) birde sleepy denedim . Arkadan taştı bi kaç kez ve popoya yapışıyor.. can bebeyle devam edicem şimdilik ..
Sleepy pek beğenmedim şimdi bimin bezini kullanıyırum çok memnunum

Canım oo kolik sancıları başka bişey mis benimki de ağızdan çok güzel çıkarıyor alttan da çıkarıyor ama o sancı geldiğinde 5 gündür kabız gibi ikinarak bi hal oluyo kiii gayet cıvık ve günde 5-6 kez kaka yapiyo inş bian önce geçer de uzun sürmez yavrucuklar mahvoluyo bizde tabi :KK43:
Bizim kızda tam tersine 5 günde bir yapıyo

volkicansu volkicansu cnm bebeğin kolu çıkmış yazmışsın ya benim doğumda bebeğimin kolu çatladı yani kırık vardı kundaklanmadı dr yasaklamıştı 20 gün koruyunca yerine kaynar dedi sizde en az 2 hafta koruyabilseniz senin başındakiler ile zor ama az çirkef mi olunsa

Back
X