Aşı konusu o kadar önemli ve ciddi bir konu ki bence kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin aşılar sayesinde yıllardır çocuk felci görülmüyor. Son 10 yıldır kızamık vakasıda yok 1yaş sonrası su çiçeğide görülmüyor. Hele ki ülkemiz mülteci kaynarken aşı yaptırmamak bence çocuklarımız için çok büyük bir risk aşı hakkındaki söylentilere içerdiği civa nedeniyle otizme neden olduğu gibi kanıtlanan bilgi olmadığı gibi dsönün tehlike sınırı diye adlandırdığı sınırın altındadırMaşallah ya. Aşı olmayan bir kesim varmış facebookta sayfalarına baktım şimdi. Aşı yaptırmaya mecbur değilim diye bir şey. Kafam çok bulandı ya. Yaptırmak gerekli diye düşünüyorum aslında ama sonrasında rahatsızlanıor bebişler ve %100 korumuyor diyorlar. Böyle düşünen var mı burda?
8saat çok fazla banyo ve tok olması uykuyu uzatır ama anason falan vermiyorsunuz değil micanım ge8 saat kaptıysam uyanmadi banyo yaptırıp besledim diyemi bilmiyorum altını açtım kucağına aldi m burnuyla tamamıyla oynadım seslendim azıcık gözünü açıp geri kapattı 12de başaramadım 4de kendi uyandı canım sıkıldı bu durumuna uyumayan hali daha iyiydi besliyordum hic değilse dedim içinden 8 saat nasil ac kalabilir ki bi bebek
hayır anne sutu disinda sadece günde iki kez 3 damla metsil veriyorum daha önce 1 kez 1 çay kaşığı rezene anason verdim böyle oldu ilk ve sondu oda canım sıkıldı bu haline8saat çok fazla banyo ve tok olması uykuyu uzatır ama anason falan vermiyorsunuz değil mi
Sıkıntı olduğunu sanmıyorum takip et bir daha olacakmı diye 8saat içinde uyurken meme aldımı peki yani azda olsa emdi mihayır anne sutu disinda sadece günde iki kez 3 damla metsil veriyorum daha önce 1 kez 1 çay kaşığı rezene anason verdim böyle oldu ilk ve sondu oda canım sıkıldı bu haline
yok canım ağzını acip emzirmeyi denedim almadi bir saat sonrada biberonla sağdımı verdim yine almadiSıkıntı olduğunu sanmıyorum takip et bir daha olacakmı diye 8saat içinde uyurken meme aldımı peki yani azda olsa emdi mi
Şu an keyfi yerindeyse sorun yok ama en fazla 5saati geçirme uyandıryok canım ağzını acip emzirmeyi denedim almadi bir saat sonrada biberonla sağdımı verdim yine almadi
aynen öyle canım sabah bi ara oynadı biraz agladik dolastik yine uyuyor 1 saattir 2 saat oldu 60 cc aldı sadece çok az degilmi 54 günlük 5000 kgŞu an keyfi yerindeyse sorun yok ama en fazla 5saati geçirme uyandırannelik böyle birşey uyusunlar istiyoruz ama uyuyunca da huzursuz oluyoruz endişelenme
Eğer içtiği anne sütüyse miktarına takılma çünkü senin sütün ve benim sütüm aynı olmaz benim bebeğim 100cc doyarken seninki senin beslenem alışkanlığına bağlı daha yağlı bir içeriğe sahiptir ve 60cc ile doyar öyleki hastalarımdan biri kızını sadece anne sütüyle beslemesıne rağmen bebek 6.ayında 11kg (ortalama 1.5 yaş kilosu)dı normalde 7-7,5 arası beklenir anne 180boylarda be iri yapılı bir kadın ek hiçbirşey vermiyordu bebeğe ama kendi hazır karbonhidrat ağırlıklı besleniyormuş böyle olunca bebekte obezite riskiyle karşı karşıyaydı yani sen beslenmene elinden geldiğince dikkat et o her istediğinde emzir eğer hastalık falan yoksa her bebek kendi içinde belli bir kilo alma düzeni oluşturur önemli olan onun aylar içindeki düzenli artışıdır.aynen öyle canım sabah bi ara oynadı biraz agladik dolastik yine uyuyor 1 saattir 2 saat oldu 60 cc aldı sadece çıkmaz degilmi 54 günlük 5000 kg
canım bende eşimde zayıfız eşim 188 70 kg ben 173 56 kg oda bize çekmiş belliki bu arada aşırı yağlı beslenmek sebze yemekleri et haşlama süt meyvesuyu su gibi şeylerle geçer günüm hazır gıda hiç inşallah yeterlidir kızıma çok sağol bu aradaEğer içtiği anne sütüyse miktarına takılma çünkü senin sütün ve benim sütüm aynı olmaz benim bebeğim 100cc doyarken seninki senin beslenem alışkanlığına bağlı daha yağlı bir içeriğe sahiptir ve 60cc ile doyar öyleki hastalarımdan biri kızını sadece anne sütüyle beslemesıne rağmen bebek 6.ayında 11kg (ortalama 1.5 yaş kilosu)dı normalde 7-7,5 arası beklenir anne 180boylarda be iri yapılı bir kadın ek hiçbirşey vermiyordu bebeğe ama kendi hazır karbonhidrat ağırlıklı besleniyormuş böyle olunca bebekte obezite riskiyle karşı karşıyaydı yani sen beslenmene elinden geldiğince dikkat et o her istediğinde emzir eğer hastalık falan yoksa her bebek kendi içinde belli bir kilo alma düzeni oluşturur önemli olan onun aylar içindeki düzenli artışıdır.
Dr kararıyla biz 6. Aydan sonra yaptırıcaz genetik alerjiye yatkınlık var sanırım eşimden dolayı bağışıklık gelişmesi için bekleyeceğiz... oğlumda yan etki olarak maalesef gelişim geriliği oldu kusma ishal 6 ay sürdü bir sebep bulunamadı...binde bir olacak şey bizi etkiledi...Aşı konusu o kadar önemli ve ciddi bir konu ki bence kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin aşılar sayesinde yıllardır çocuk felci görülmüyor. Son 10 yıldır kızamık vakasıda yok 1yaş sonrası su çiçeğide görülmüyor. Hele ki ülkemiz mülteci kaynarken aşı yaptırmamak bence çocuklarımız için çok büyük bir risk aşı hakkındaki söylentilere içerdiği civa nedeniyle otizme neden olduğu gibi kanıtlanan bilgi olmadığı gibi dsönün tehlike sınırı diye adlandırdığı sınırın altındadır
Önceden sağ dolaba koy canım 3 gün durabiliyor bebiş uyanınca ısıtır verirsin o öğünü de bebek uyuduktan sonra sağ daha kolay olur.Diğer türlü çok zor dediğin gibi sen sağana kdar hem sana stres hem bebeğe.meme reddi olmadı o zaman sende. bnmki memeye gelince kendini geri atıp ağlıyor asla almıyor. sütümü sagıp vermek çok yorucu sorun değil vereyimde bazen uykuya dalıyorum uyanıyor anında istiyor bn sağana kadar çok ağlıyor kandırmak zor oluyor. uyku arasında ise asla emmiyor.
sanada geçmiş olsun canım bu günler geçse Allahın izniyle
74 le doğuma girim şuan 63 üm..59 ile hamile kaldım ama çook büyük görünüyorum kendimeKaç kilosun ki hiç vermedinmi bende tam tersi gittikçe eriyorum sanki
ben de bu blogdan okuyup almıştım...70 cm e 5 m benim kullandığım....140 cm enli kumaştan 2 buçuk metre alıo kendim yaptım..kumaş penye ama kaliteli yani sarkma yapmıyor ..ister istemez terletiyo ama benim bebeğim kucağımda uyurken bile terliyo..çok kullanışlı ev işimi yapabiliyorum ..dışarıda çok rahat geziyorumKızlar sling yapmaya karar verdim .. dayım kumaş /textil işinde.. nasıl kumaş sipariş edeyim ? Jarse kumaş terletir , penyede sarkma yapar deniliyor . Esnemeyen jakar dokuma pamuklu kumaş demem yeterlimi acaba??? 5 metre enli , 50-60 cm boyu yeterlidir dimi? Burda yapan arkadaşlar cvp yazabilirmi? Bu model kullanışlımı? Yapan arkadaşta sanırım böyle kullanıyordu ..
100 120 CC arası 8 ile 10 ögün arası besleniyor canım bebegim 80 günlükgünlük kaç kez besliyorsun canım bende sağarak verdim dun birinde 60 birinde 90 aldı bildihim kadari ile 5 kilolu bir bebek 150 katini yani 750 ml iciyor günluk onu da öğün sayısına bölüyoruz mesela 6 öğünde 125 cc gibi diyorlar tabi ben uyhulamaya gecemedim benim kız emerken de biberonla da böyle yapıyor istemiyor fazlasını kendi belirtiyor miktari
:)sen ustune duseni yapmis oldun. kv benimde sorunlu. esim arar konusur tlf bana verir veya hoparlörü acar oyle konusurum ben. benide kp arar kv ye verir tlf. oyle adamlarin gozetiminde konusuruz. aslinda komedi. sizde oyle yapin bence. daha saygili ve mesafeli oluyor 2 tarafta.
Ay canım ya senin kolik bi bebek değil mi annelerin hakkı cidden ödenemezmiş. Canları saolsun büyüsünlerde uykusuz kalalım.Biz çok fena şekilde yaşıyoruz bu durumu aynen gece bende nöbetteyim en ufak öğürmesi beni yerimden fırlatıyor zorlaniyo çünkü inş çabucak geçer hiç bişey anlamıyorum bu zamanlardan tadini bile çıkaramıyorum
bebeğin kac kg canim100 120 CC arası 8 ile 10 ögün arası besleniyor canım bebegim 80 günlük
6.300 olması lazım evde kendimle çıkıp tartınca 6500 cıkıyor ama bn kıyafet düşüyorum 200 felanbebeğin kac kg canim
Seninki kaç kg doğdu kaç günlük ve kaç kgbebeğin kac kg canim
Ben 51 le kaldım 73 le fln doğuma girdim en son 2-3 hafta önce fln 59 dum ama sanırım daha da düştüm herkes iyice zayifladin diyo ama bilmiyorum şuan ne kadar im boyun kaç ki kendine o kadar büyük görünüyorsun bence kendin öyle dusunuyosun74 le doğuma girim şuan 63 üm..59 ile hamile kaldım ama çook büyük görünüyorum kendime
ben de bu blogdan okuyup almıştım...70 cm e 5 m benim kullandığım....140 cm enli kumaştan 2 buçuk metre alıo kendim yaptım..kumaş penye ama kaliteli yani sarkma yapmıyor ..ister istemez terletiyo ama benim bebeğim kucağımda uyurken bile terliyo..çok kullanışlı ev işimi yapabiliyorum ..dışarıda çok rahat geziyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?