2017 Şubat Anneleri

kızlar selam bebeğim reflülü epeyce kusuyor çoğu zaman kesik kesik çökelek tarzda bolda gazımız var bi bebekte bu kadar mide gazı nasıl olur anlamıyorum sanırım buda reflüye bağlı Allahtan çıkarabiliyor tabi her çıkarması kusması demek. dün gece saat 3,5 gibi kalktı bende besledim reflüden ötürü meme almıyor kendini geriye atıyor ağlıyor. bende sagıp veriyorum yarım saat dik tuttum gazını çıkardım yatırdım yan pozisyonda nasıl başını yatırmış anlamadım genzine kaçmış kendini kurtarmaya çalışıyordu bi anda sıçradım hemen dik pozisyona getirdim kendine geldi. resmen depresyondayım gece uykuda kalırımda genzine kaçar boğulur diye ödüm kopuyor..dün o olaydan sonra başım resmen çatlıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun 80 günlüğüz en yoğun 4. aya doğru olup 6. ayda genelde yok olurmuş.
bide 120 cc felan iyimidir bu ay bebekleri için kilo alımı normal düzeyde gidiyor .

Kızlar reflü olduğunu nasıl anlıyorsunuz benimkide içer içmez kusmaya başladı hemde akışkan böyle süt gibi değilde sanki krema gibi kusıyor akışkan salyalı gibi

Program vardı onu indirdim ondaki fön makinesi sesi artık bende dalıyorum onunla biraz ama dediğin gibi bazen o da faydasız kaliyo
Canım benim bu aylarda bebeklerin çoğu kendi kendine uykuya dalmaz ( gaz sancısı ,gece gündüz farkı ,fazla uyaran,açlıkveya uyumayı bilmediklerinden )senin beklediğin durum 3.aydan sonra yine senin sabır ve eğitiminle (sakin bir uyku rutiniyle)olacak bir durum ben kızımla ilgili maaşallah uykuları iyi diyorum ama bu demek değil ki hep kendi uyuyor hayır kendi başına toplasan 5kez falan uykuya daldı bazen ben yanında sırtını pışpışlayıp uyutmam yarım saat alıyor ya da bazen ne yaparsam yapayım uyumuyor dün gece 2den beri yarım saati geçen uykusu olmadı bebeklerde uyuyayım uykumu alayım gibi bir kavram olmadığı için onlar bunu sorun etmez bu durumu biz anneler sorun ederiz ve strese gireriz stresli ,yorgun ve sinirli bir annede bebeği sakinleştiremeyeceği gibi daha da strese sokar sonuç uyumayan ağlayan bebek

Emin ol annelerin çoğu bu durumu yaşıyor tek fark yaşımız deneyimlerimiz ve kişiliğimiz kendini 2 3 ay sonra tüm bunlar geçecek hatırlamayacağım bile diye telkin et (emin ol unutuyorsun oğlumdakileri hatırlasam heralde çocuk falan yapmazdım okadar gece gündüz arabayla gezerdik uyusun diye

Canım bebeklerin mide kapakları tam gelişmediği için kusmalar oluyor maalesef.6 ay sürer dedi bize de doktor.
Benim oğlumda her zaman peynir kesiği gibi kusmalar oluyor . Özellikle fazla beslendiğinde daha da artıyor. Bide beslenme sonrası yatağa düz yatırırsam mideye giden geri ağzına gelip boğazına sıçrıyor. O yüzden her beslenme sonrası hafif dik konuma getiriyorum. Geceleri de bebek yastığında yatırıyorum. Doktora yastık olayını sorduğum da çok iyi yaptığımı söyledi. İmkan varsa reflü yatağı kulkanın yoksa da ince bi yastığa yatırın dedi.
Size çok geçmiş olsun. Özellikle geceleri besledikten sonra başını yukarda olacak şekilde yatır canım.

Beslenme miktarı her bebeğe göre farklılık gösteriyor. Biberona 150 ml koy ,ne kadar içerse içsin. Ona göre ayarlarsın miktarı.
Benim oğluş 66 günlük ve gece 4 saatlik açlıktan sonra 130 -140 ml alıyor.

meme reddi olmadı o zaman sende. bnmki memeye gelince kendini geri atıp ağlıyor asla almıyor. sütümü sagıp vermek çok yorucu sorun değil vereyimde bazen uykuya dalıyorum uyanıyor anında istiyor bn sağana kadar çok ağlıyor kandırmak zor oluyor. uyku arasında ise asla emmiyor.
sanada geçmiş olsun canım bu günler geçse Allahın izniyle

Teşekkür ederim Can'ım elimde 126lı hoşgeldin Bebek var primanın iyiydi ama gece sırtına kadar taşmış sanırım bez küçüldü biter bitmez hughie s deneyeyim inş bizde de kızarıklık vs yapmaz

Büyüme ataklarını çözebildiniz mi kızlar normal döngü emzir gazını çıkart altını al yine emzir uyut mu benim ki hiç uyanmıyor dünden buyana 6 . Haftada atak döneminden mi acaba hiç sosyalliği yok gülümseme vs

Teşekkür ederim Can'ım elimde 126lı hoşgeldin Bebek var primanın iyiydi ama gece sırtına kadar taşmış sanırım bez küçüldü biter bitmez hughie s deneyeyim inş bizde de kızarıklık vs yapmaz
Evet primada sırtına doğru yayılma işi var bir de kaka tene daha çok yapışıyor primada kakayı zor temizliyodum huggieste bunlar yok bele doğru taşma hiç olmadı hatta yanlara dikkat edilirse gevşek olmamasına vs huggies daha iyi

45 günlüğüz sütümü sağıp verdiğimde ki bunu genelde gece yatmadan önce yapıyorum ağrısı yada sıkıntısı yoksa 4 4.5 saat uyuyor bu normal olan zaten gündüz iyi emip karnı güzel doyan bebek (2-4aylık için)gece 4 5 saat deliksiz uyuyabilir 1aylık kontrolde 4950 idi(3500 doğdu 3400düştü 3.gün sadece anne sütü alıyor)şuan bilmiyorum

Bende tasma olmadı canim. Bezi biraz sıkı bağlamak gerekiyor. Dediğin gibi iç kısımdaki lastik diğer bezlere göre biraz gevşek ondan dolayı ben daha sıkı bagliyorum. çiş te hiç yaşamadım ama kakayi çabuk emmedi gi için bebek gazla birlikte yaptığında biraz taşma olabiliyor. ben prima premium care ve molfix kullandım en çok huggies ten memnun kaldım. 3 numaraya geçicem ama 3 numara 2 numara gibi pamuksu bir yüzeye sahip değil o yüzden devam konusunda kararsız kaldım. elimdeki molfix ler bitsin Dr bakarım artık.

Evet canım bizim kız da durup durup tazikli ve gazlı yaptığından sanırım yaşadık hatta birinde de yapar yapmaz yakaladım değiştirdim belki bıraksam o da taşardı.2 numara 1 numaranın büyüğü mü farklılık var mı? Birde bebek ne kadarlık olduğunda 2 numaraya geçtiniz 5 kg mı 4 falan mı?

Bende kanguru alacağım insaallah. Yenidoğan aparatı kaç aya kadar kullanılması gerekiyor sen aldın mı onu da.?
Evet canim yenidogan aparatiyla aldim ben..3 ayin sonuna kadar aparatla sonra tek basina kullaniyorsun, dün elime ulasti ürün ama henüz denemedim, vaktim olmadi, bugün deniycem insallah..

Kizlar prima premium care kullaniyordum, denemek icin molfix almistim prima bitince hic memnun kalmadim..hem kakayi tasirdi beline kadar ve emiciligini zayif buldum..prima da iyi hos ama onda da kaka bazen tenine yapisiyor, islak pamukla zor cikiyor, huggies nasil kullanan var mi ?

İstemeyerek de olsa aradım açmadı. Sonra kayınpederi aradım konuştuk kp dedim aradım açmadı duymamış dedi
sen ustune duseni yapmis oldun. kv benimde sorunlu. esim arar konusur tlf bana verir veya hoparlörü acar oyle konusurum ben. benide kp arar kv ye verir tlf. oyle adamlarin gozetiminde konusuruz. aslinda komedi. sizde oyle yapin bence. daha saygili ve mesafeli oluyor 2 tarafta.

günlük kaç kez besliyorsun canım bende sağarak verdim dun birinde 60 birinde 90 aldı bildihim kadari ile 5 kilolu bir bebek 150 katini yani 750 ml iciyor günluk onu da öğün sayısına bölüyoruz mesela 6 öğünde 125 cc gibi diyorlar tabi ben uyhulamaya gecemedim benim kız emerken de biberonla da böyle yapıyor istemiyor fazlasını kendi belirtiyor miktari

Canım bende yeğenlerim den tecrübeli yım çocuk bakımında gazi şu su bu su yaşım da küçük değil ama Mevla'm beterinden korusun isyan değil benim ki ama 10. Gününden sonra her türlü aksilik yaşadım oğlumda 10 günlükken hastaneye yattı 8 gün kaldı o ara zaten kötü geçti hastaneden çıktı 3 gün evde kendine gelemedi sonra kolik reflü derken benim bu kadar stresli olmam ve oğluma üzülmem gayet normal diye düşünüyorum kiii kendimi geçtim zaten onun yorgun huzursuz olması beni mahvediyo ağlaması yoksa mesela bu gece biraz uyuduk diğer geceler gibi değildi sabah tan bu yana hala uyumamasina rağmen ben çok kötü değilim o da gülerek uyandı oyun istedi fln tabiki geçecek bunlar kendi kendine uyumasindan kastım büyük insan yada çocuk gibi yastığını alıp uyuması değil tabiki de ama mesela ben şuan neredeyse 3 saattir emzir gaz çıkar salla modundayim ayakta sallanmak için küçük diye düşünüyorum

Selam ben emzirdigini düşünen bir anneyim gogusumu sagayim dedim sagdigim biberonun dibi bile kapanmadı çok üzgünüm kızlar yapabileceğim birşey var mı

Biz çok fena şekilde yaşıyoruz bu durumu aynen gece bende nöbetteyim en ufak öğürmesi beni yerimden fırlatıyor zorlaniyo çünkü inş çabucak geçer hiç bişey anlamıyorum bu zamanlardan tadini bile çıkaramıyorum

canım 8 saat naptıysam uyanmadi banyo yaptırıp besledim diyemi bilmiyorum altını açtım kucağına aldi m burnuyla yanagıyla dudaklariyla oynadım seslendim o kadar öptüm yok azıcık gözünü açıp geri kapattı 12de başaramadım 4de kendi uyandı canım sıkıldı bu durumuna uyumayan hali daha iyiydi besliyordum hic değilse dedim içinden 8 saat nasil ac kalabilir ki bi bebek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…