2017 Şubat Anneleri

Doğum izni sonrası ister 6 ay ücretsiz isterseniz 4 ay yarım gün çalışarak maaşınızın yayrısını işverenden yarısınıda devletten alabiliyorsunuz. Ve yine bu 4 ayın sonunda çocuk beş yaşına gelene kadar yarım güne yarım ücretle çalışabiliyorsunuz. Ama bunların işyerine yazılı bildirim süreleri var. O süreleri geçirmemeniz gerekiyor. Ve bu hem kamu hem de özel için yani tüm çalılan anneler için geçerli.

Bu uygulanmadan faydalanacak olanlarınız var mı?
Bu özel çalışan için mi geçerli öğretmenlikte ücretsiz izin kullanırken maaş alınmıyor diye biliyorum

ben,imkide 1200 gr. doktor neye göre şimdiden karar vermiş anlayamadım. bi kere son haftaları önemli bebeğin. bence senin doktor sezeryana daha olumlu bakıyor ondan böyle bir yorum yapmış gibi geldi bana

Doktoru bilmesem senin gibi düşünücem canım ama doktorum hep normal doğum yanlısıdır. Bebeğimin kafası da büyükmüş ,babamıza çekmiş öyle diyor :KK48: normal doğum olursa sen ikiye ayrılırsın diyo :KK23: ama haklısın son aylarda bence belli olur her an herşey olabilir,hayırlısı diyorum...

ne alakası var? benim bebeğim de kız, benimki de 10 gün önden gidiyor, benim doktorum şimdiden doğum kilosunu tahmin edemeyeceğimizi, daha vakit olduğunu belki haftasını yeniden yakalayacağını, belki son haftalarda yağlanmayıp sadece uzayacağını, bunu şimdiden bilemeyeceğimizi söylüyor ve normal doğuma engel herhangi bir durum da gözükmüyor şimdilik diyor. sizin doktorunuz sezaryen sevengillerden olmasın? eğer normal doğum istiyorsanız hiç moralinizi bozmayın, bebeğiniz sağlıklı ve siz de hevesli olduğunuz sürece, son dakikaya kadar normal doğum şansınız var, ha tabii ki son anda çatı muayenesinde uygun bulunmazsınız, veya allah korusun bir sorun çıkar sezaryen şart olur amenna ama şimdiden 28 haftalık hamileye en küçük 3800 doğurursun o da normal doğmaz denir mi? kaldı ki annenin anatomisi uygunsa 4 kilonun üstündeki bebek de normal doğabilir, benim kuzenim 4200 gr erkek bebeği normal doğurdu mesela. çok sinirleniyorum böyle doktorlara. siz motivasyonunuzu yüksek tutun, ne güzel sağlıklı bebeğiniz varmış, bir anne daha ne ister:) maşallah

Sanırım benim anatomim de uygun değil 3.800 ya da 4 kg bebeği doğurmaya,ondan öyle dedi doktor. Çünkü doktorum normal doğum yanlısı sezeryana çok karşı biri zorunlu olmadıkça... Hayırlısı olsun bakalım canım,bebeklerimize sağlıkla kavuşalım inşallah..:anneadayı:

Ben çok rahat uyuyorum geceleri yanımda eşim olmadığı için mi bilmem. İlk uykuya geçiş anı zor oluyor sadece ama uykudan uyanmiyorum sabah 7 bucukta namaza kadar. o zaman wc ihtiyacını giderip limonlu su ile kan hapini içip bi mandalina yiyip yatıyorum. Ama tabii bi korku oluyor hemen hareketleri dinlemeye çalışıyorum maaşallah ben uyaninca o da hareketleniyor. Öğleci çalıştığım için sabah 10 a 11 E kadar devam ediyorum uyumaya. İnşaallah böyle devam eder gece uykularina doyarim doğuma kadar

Ben çok rahat uyuyorum geceleri yanımda eşim olmadığı için mi bilmem. İlk uykuya geçiş anı zor oluyor sadece ama uykudan uyanmiyorum sabah 7 bucukta namaza kadar. o zaman wc ihtiyacını giderip limonlu su ile kan hapini içip bi mandalina yiyip yatıyorum. Ama tabii bi korku oluyor hemen hareketleri dinlemeye çalışıyorum maaşallah ben uyaninca o da hareketleniyor. Öğleci çalıştığım için sabah 10 a 11 E kadar devam ediyorum uyumaya. İnşaallah böyle devam eder gece uykularina doyarim doğuma kadar

Ay böyle söylemeseydin maşallah diyelim burda herkes uykusuz nazar değer :)) hem başlangıçta uykuya geçmem saat 2 yi geçiyo hem en az 3 kere bazen 5 kere wc ye kalkıyorum hemde saat 6 dan sonra hortluyorum resmen:)) wc aralarındaki uykuya geçiş de öyle minnoş değil valla:))

Whatsapp bildirimlerine boğulmak istemeyenler burda kaldı:) keşke öyle bi ikilik olmasaydı burası daha keyifliydi. Grubumuzu bozdular :lülülü::süslü:
Evet bozuldu grup icerledim valla:KK43::mad:
OH masallah ne güzel. Ben de uyuyamayamlardanim gerçi alıştım üç çocuk üst üste doğunca uyku ile arama mesafe koydum. :KK61::63::işsiz:

Bu aralar benim gib i bas agrisi ceken var mi kizlar?beynim catliyo resmen geceleri uyku iskence.minoset ictim bana misin demiyor

Miskito seninle mi yazismistik seker ile ilgili.bugun aclik sekerim yuksek cikti sasirdim ama magnezyum a bagladim her zamankinden farkli olrak bi magnezyum icmistim aksam. Sonucta icinde seker var. Seninde boyle bir gozlemin oldu mu. Endiselendim biraz
Benimde açlık bugün yüksek çıktı bazen öyle oluyor ama ben öğün atladığımda önceki gün bir öğün yememişsem yükseliyor

Bu aralar benim gib i bas agrisi ceken var mi kizlar?beynim catliyo resmen geceleri uyku iskence.minoset ictim bana misin demiyor
Benim de başım ağrıyor çok fazla.yalnız bende sinüzit var ve de çok çok cekgiriyor. Burun tıkalı sinusler dolu gece kackez kalkıyorum bilmiyorum. Wc için bir kez kalkıyorum ama sıvı az alıyorum. Bu arada karnım pek büyümediler bu ay sizde durumlar nasıl. İç karnım geniş biliyorum ama yine de onemsemeliyim bilmiyorum

Benim de başım ağrıyor çok fazla.yalnız bende sinüzit var ve de çok çok cekgiriyor. Burun tıkalı sinusler dolu gece kackez kalkıyorum bilmiyorum. Wc için bir kez kalkıyorum ama sıvı az alıyorum. Bu arada karnım pek büyümediler bu ay sizde durumlar nasıl. İç karnım geniş biliyorum ama yine de onemsemeliyim bilmiyorum
Bende de migren var ama bu kadar yogun yasamiyodum agriyi.hormonlar ve uyku bolunmeleri,uyku duzensizligi tetikliyor sanirim.karnin buyuklugu onemli degil canim bebek gelisimi iyi olsun herkesin yapisina gore farkli .mesala benim yana dogru karn i m arkadasimin top yutmus gibi one dogru

Video izlemeyi sevenlere tavsiye ederim akasya anayı :) çok faydalı bilgiler içeriyor :anneadayı:

Migren ve sinüzit baş düşmanım :işsiz: baş ağrısı ilk 3 aylık dönem de çok sık oluyordu..Suan yine hafif başladı :bicak:

Canım Çin yağı satılıyor eczanelerde Benim yıllardır vazgeçilmezimdir tavsiye ederim kulak arkama ve şakaklarıma birazcık sürüp ovalıyoum ağrım çoksa ense köküme sürer karanlık sessiz bir odaya geçerim bi süre sonra bişeyim kalmaz

Bi tarifim daha var bunu da gebeliğin bulantılı geçen ilk döneminde keşfettim Çin yağının esansı midemi bulandırıyordu ne yazık ki :(

İki tane makyaj pamuğuna limon kolonyası döküp üzerine karabiber ekiyor sonra da şakaklarıma koyup pamukları ardından baş örtüsüyle sıkıca bağlıyordum başımı bu işlemde baya bi idare etti beni :)
Allah şifa versin en sevmediğim ağrıdır o dişten sonra.

Sıvıyı az alıyorsan baş ağrısının en büyük nedenidir bu bilesin
İç bol bol en az 12 bardak :)
Karın büyüklüğünüde önemseme ne gerek var? Anatomi meselesi bu Bebek sağlıklıysa ha aşağıda taşıyorsun ha yukarda ya da ortada farketmiyor araştırdığım/soruşturduğum kadarıyla :KK51:

Arkadaşlar ev tipi müzikli ana kucağı marka tavsiyeleriniz var mı? Beşik harici bulunduğum odaya istiyorum tavsiyeye ihtiyacım var.

Kızlar dündendir öksürük boğaz ağrısı mahvoldum:hasta: sabaha kadar yatamadım bide burnum tıkanıyor. Ihlamur zencefil içtim,bal karabiber yaptim yok banamısın demiyor. Bir
Tavsiyesi olan varmı? Bebeğime üzülüyorum öksürünce:KK42:

kızlar 32+0 da ayrılabiliyoruz dimi?
diyelimki ben 15 gün kadar daha çalışıcam tekrar rapor almama gerek yok dimi?

Back
X