2017 Şubat Anneleri

32.haftada almak önemli sanırım, 32+0 ve 32+6 arası yani ama sen yine de doktoruna sor canım o daha doğru bilgi verir.
Sabah doktora gidip öğleden sonra derse geçmek tüm gün yorucu oluyor 18.30 a kadar okulda olunca. perşembe günü boş 32+2 oluyor o gün mü gitsem acaba. Doktora değil de ben bi idareye sorayım :KK66:

Merhaba kızlar,

bizim insan kaynakları ile görüştüm.
1. si günlük iş yerinde geçirdiğim saat sayısı 9.5 iken 1 saatlik öğle yemeği ve 1 saatlik çay saatleri adı altında toplam 2 saat düşerek günlük saatimizi 7.5 saate göre kılıfına uydurmışlar :( otomotiv sektöründe sigortacıyım ve servis kaporta bölümü için günlük yarım saatlik çay molası vs için bizdede geçerliymiş. tamam bizim extra çay saatlerimiz yok ama istediğimizde gidip aldığımız için 1 saatte ona kesiyorlar.. erken çıkmak hayal oldu bana :(

2.si 16 haftalık doğum izni için şöyle diyor. doğumdan önce doğumdan sonra 8 haftan var... 32-37 hafta arası istediğin zamana kadar gel.. ama çocuk 36. haftadada doğsa kullanmadığın 4 haftayı kesiyor (40. haftaya kadar)... burda bir arkadaş erken doğsada toplam 16 hafta demişti :( sizin fikriniz nedir bu konuda?

Merhaba kızlar,

1. si günlük iş yerinde geçirdiğim saat sayısı 9.5 iken 1 saatlik öğle yemeği ve 1 saatlik çay saatleri adı altında toplam 2 saat düşerek günlük saatimizi 7.5 saate göre kılıfına uydurmışlar :KK43: otomotiv sektöründe sigortacıyım ve servis kaporta bölümü için günlük yarım saatlik çay molası vs için bizdede geçerliymiş. tamam bizim extra çay saatlerimiz yok ama istediğimizde gidip aldığımız için 1 saatte ona kesiyorlar.. erken çıkmak hayal oldu bana :KK43:

2.si 16 haftalık doğum izni için şöyle diyor. doğumdan önce doğumdan sonra 8 haftan var... 32-37 hafta arası istediğin zamana kadar gel.. ama çocuk 36. haftadada doğsa kullanmadığın 4 haftayı kesiyor (40. haftaya kadar)... burda bir arkadaş erken doğsada toplam 16 hafta demişti :KK43: sizin fikriniz nedir bu konuda?

yasal olarak kesemez o 4 haftayı, doğum sonrasına eklemek zorunda.

Merhaba kızlar,

1. si günlük iş yerinde geçirdiğim saat sayısı 9.5 iken 1 saatlik öğle yemeği ve 1 saatlik çay saatleri adı altında toplam 2 saat düşerek günlük saatimizi 7.5 saate göre kılıfına uydurmışlar :KK43: otomotiv sektöründe sigortacıyım ve servis kaporta bölümü için günlük yarım saatlik çay molası vs için bizdede geçerliymiş. tamam bizim extra çay saatlerimiz yok ama istediğimizde gidip aldığımız için 1 saatte ona kesiyorlar.. erken çıkmak hayal oldu bana :KK43:

2.si 16 haftalık doğum izni için şöyle diyor. doğumdan önce doğumdan sonra 8 haftan var... 32-37 hafta arası istediğin zamana kadar gel.. ama çocuk 36. haftadada doğsa kullanmadığın 4 haftayı kesiyor (40. haftaya kadar)... burda bir arkadaş erken doğsada toplam 16 hafta demişti :KK43: sizin fikriniz nedir bu konuda?
ben de 5 haftayı aktarmayı düşündüğüm için cumartesi çalışabilir raporumu aldım. doktora inşallah zamanında gelir dedim o da erken gelse de erken geldiği zamanı doğum sonrasına aktarabilirsin dedi. sen internetten yönetmeliği bul ver bakalım ne yapacaklar o zaman.

Analık izni hakkı

MADDE 5 – (1) Kadın işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır.

(2) Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumunun uygun olduğunun doktor raporuyla belgelendirilmesi hâlinde kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

(3) Kadın işçinin erken doğum yapması hâlinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır.

(4) Doğumda veya doğum sonrasında annenin ölümü hâlinde, doğum sonrası kullanılamayan süreler babaya kullandırılır.

(5) Üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen eşlerden birine veya evlat edinen işçiye, çocuğun aileye fiilen teslim edildiği tarihten itibaren sekiz hafta analık izni kullandırılır.

(6) Analık izninde belirtilen süreler, işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler doktor raporu ile belirtilir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/11/20161108-11.htm
al sana resmi gazetedeki yazı.

image.webp
Sabah doktora gidip öğleden sonra derse geçmek tüm gün yorucu oluyor 18.30 a kadar okulda olunca. perşembe günü boş 32+2 oluyor o gün mü gitsem acaba. Doktora değil de ben bi idareye sorayım :KK66:

Ben hicbirsey yapmadım bu hafta başlamayı düşünüyorum. Gerçi eksikler tamamlanacak o kadar. Peki ev temizliği ni nasıl ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Dip bucak perde hali duvar diyorum ki hepsini yapayım ta ki haziran kadar el surmuyeyim eve. Ne düşünüyorsunuz bu konuda

Merhaba kızlar,

yok öyle bişi kesemez kanunen ekleniyor doğum sonrasına.. 37 ye kadar çalışabilir aldın diyelim yani 5 hafta . o doğum sonrasına eklenir yani doğum sonrası 8+5 =13 hafta kullanırsın
misal sen 32 de çalışamaz aldın burdan 8 hafta var ama tuttun Allah muhafaza 36 da doğrdun eskiden 4 haftan yanıyordu ama şimdi doğum sonrasına ekleniyor 8+4 =12 hafta kullabilirsin

Ben hicbirsey yapmadım bu hafta başlamayı düşünüyorum. Gerçi eksikler tamamlanacak o kadar. Peki ev temizliği ni nasıl ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Dip bucak perde hali duvar diyorum ki hepsini yapayım ta ki haziran kadar el surmuyeyim eve. Ne düşünüyorsunuz bu konuda
doğumdan 10 gün önce düşünüyorum perdelerim zebra onları yıkamaya yolluyacağım.. ev dip bucak temizlenecek . plan bu.:) bebeğim planıma uyar inşallah

ocak 13te izne ayrılcam ondan sonra inşallah başlayacağım. perdelerimi yıkamaya vereceğim, koltukları da yıkatsam mı sadece silsem mi tam karar veremedim, duvarları ellemeyeceğim temizlemeye pek müsait değil Mayıs gibi boyatıırım diye düşünüyorum. Bi temizlik te o zaman yaparım. temizlik için de muhtemelen kendim yapamam o kadar ince temizliği birini bulmayı düşünüyorum bakalım.

yok öyle bişi kesemez kanunen ekleniyor doğum sonrasına.. 37 ye kadar çalışabilir aldın diyelim yani 5 hafta . o doğum sonrasına eklenir yani doğum sonrası 8+5 =13 hafta kullanırsın
misal sen 32 de çalışamaz aldın burdan 8 hafta var ama tuttun Allah muhafaza 36 da doğrdun eskiden 4 haftan yanıyordu ama şimdi doğum sonrasına ekleniyor 8+4 =12 hafta kullabilirsin

Hesaplamada hata yok mu? 32-36 hafta arası 4 haftayı neden eklemedin?

ocak 13te izne ayrılcam ondan sonra inşallah başlayacağım. perdelerimi yıkamaya vereceğim, koltukları da yıkatsam mı sadece silsem mi tam karar veremedim, duvarları ellemeyeceğim temizlemeye pek müsait değil Mayıs gibi boyatıırım diye düşünüyorum. Bi temizlik te o zaman yaparım. temizlik için de muhtemelen kendim yapamam o kadar ince temizliği birini bulmayı düşünüyorum bakalım.

ben de bu hafta sonu hem perdelerimi yıkayacağım, hem koltuklarımı sildireceğim yardımcıya, hem de halıları yıkamaya vereceğim. ben zaten normalde bile kendim yapamıyorum temizliği beceriksiz olduğum için, kadın geliyor, bu sefer annem de gelecek başında durup yardım etmeye. siz de imkanınız varsa hiç kendiniz silmeye çalışmayı koltukları, son derece ağır bir iş hamile biri için, mazallah ağrı olur sancı olur sonrasında, yıkatın gitsin

Yine Uykusuz bir geceden sonra Günaydın herkese
TuRuNCu TuRuNCu benimkide acıtıyor dönüyor falan,bazen kızıyorum ona:)) Birde çevredekiler ohooo doğur gör zorluğu falan diyip iyice sinirimi bozuyorlar. Sürekli korkutmaya yönelik hep bizim insanlarımız

Canım bebek bakımı sonsuz sabır isteyen bir şey. Kolay değil tabi ki ama her şey sen de bitiyor.
Sen sakin ve şefkatli bir anne olursan bu bebeğine de yansır.
Gergin ve asabi bir anne olursan bebeğine de o duygular aktarılıyor ve çok huysuz oluyorlar. .
Elalem konuşmasını çok sever.Kulaklarını kapat ve kendi anneliğine odaklan sen .

32+1 demi alıyoruz 32+0 da mı çok fark ediyor mu acaba ?

32.hafta içinde alınıyor

Günaydın kızlar,
ben de yarım saat önce uyandım dolanıp duruyorum. canım hiç kahvaltı falan istemiyor ama mecbur yapıcam tabi. okulda son 5 haftam. sağolsun idare 2 günümü boşalttı pazartesi ve salı. ben de keyfini çıkartıyorum.

Bebeğin kıyafetlerini geçen hafta yıkadım ama hala ütülemedim. bu hafta dolabı gelecek ona ayak sürtüyorum. çantayı da bu hafta hazırlıycam inşallah.

vuruşlar bi kaç haftadır çok acıtıyor. en çok da bi yerlerini dayayınca canım çok yanıyor. alan daraldıkça daha çok canımız yanacak galiba.

Sen bi de bana sor her dayandığında eşşek diyorum çocuğa :halay:Tabi sevdiğimden. eşim de çok kızıyor deme çocuğa öyle diye. napim ben de öyle seviyorum işte.

ben ferrum fort kullanıyorum 2 aydır. kanımı çok da yükseltmedi sanki. 11.1di başlangıçta şimdi 11.5. doğuma kadar 12 yi bulsam bari. o kadar da dikkat ediyorum yoğurtla demir içerikli yiyecekleri yememeye. demekki bünye ancak o kadar yükseltebiliyor.

Dün akşam ben de kızdım sıpa diye :))
Bir türlü rahat vermedi yaramaz.İç organlarımı parçalayacak yakında :))

Bebek kulak çubuğu ve bebek silikon kaşık gereksiz olmuş bence.. Kulak çubuğu bize bile zararlı doktorlar kullanmayın diyor.

Kulak çubuğunu ben ilk oğlumda kulak kepçesinin temizliği için kullandım.
Hani şu emniyetli olanlar var ya,onu alıyordum ve hafta da 1 kere o kepçenin içini ve hafif kulak deliğinde ki akıntıyı alıyordum.Mini mini kulakları parmakla temizlemek zor oluyordu :)
Silikon kaşığı ise göğüs kalkanında biriken sütü vermek için almıştım yine ilk oğlumda.
Zaten sütüm az olduğu için 3-4 damlacık sütü ziyan olmasın diye kaşıkla veriyordum ;)

Ben de onu düşünüyordum bahar yaa.
Bana kalsa doğuma girmeden 3-4 gün önce yaptırayım ,temiz kalsın ev diyorum.
Öte yandan da gününü beklemezse nolcak diyorum..
Karar veremedim valla.
Ben de bi bebeğin kıyafetlerini yıkadım duruyor.Ütülemeye hiç dermanım gelmiyor yaa.
Bir de işte dün gönderdiğim liste var eksikleri.O da bir günlük iş.
Banyosu yatağı filan hazır ,kurulacak sadece

Kızlar mtb herkesr smdiden hayıtlı doğumlar sağlıkla kavuşuna inş ben mart annesi olcam inş ama şubat sonu gelebilir diye düşünyorm sizlere bse sormak istiyorum uzun kollu ve yarım kollu çıtçıtlı kaçar adet aldınız birde ben dün babyjem reflü yatagı aldım gereklimiydi sizce? Emzirme yastıgıda almayı düşünüyordum almalımıyım? Tecrübeli anneler yardımınızı bekliyorum :)simdiden teşekkürler

Ay temizlik konusu benim de kafamı karıştırıyor. Önceden yaptırsam içime sinmeyecek yine kirlenecek diye.. yakın zamana bıraksam ya kızım oyunbozanlık yaparsa diye çok ikilemdeyim..

Back
X