2017 Şubat Anneleri

Günaydınlar..
Kayseriye de nihayet kar geldi..

2 gündür yine kendimi çok yorgun hissediyorum. Vucudumun her yeri sızlıyor. Üzerimden kamyon geçmiş gibiyim.
İmkanım olsa akşama kadar yataktan çıkmam ...:uykucu:
Yemek yapmak ve yemek büyük eziyet. Mutfağın önünden bile geçmek istemiyorum.:kusmuk:
İştahı açık olanlar ,ne güzel canınız istiyor ve yiyebiliyorsunuz.
Ben hala yemek kokularından tiksiniyorum.
Tost yapmak ,tavada yumurta kırmak kokusundan dolayı işkence gibi geliyor bana.:bicak:
Tek sevdiğim portakal suyu ve çeşitli meyveler ..
Neyse ,daha fazla şikayet etmeyeyim.
Kendimi bazen çok çekilmez hissediyorum:işsiz:

Hastane çantamı nihayet hazırladım.
Aklıma sadece bebek bezi sayısı takıldı. Kaç tane koymak gerekir acaba ?
10 tane koydum ama yeterli mi bilemiyorum.
bez sayısını bn de bilemedim ilk başta 10 tane koydum. sonra eksik olacağına fazla olsun gerekirse geri getirirm dedim 15 e cikardm sayiyi

yok canım kızlar ne yazmış onu okuyordum aslında biraz da canım sıkkın bebeğim hala ters ve yarın 35 haftaya giriyorum konu sezaryen değil Rabbim evladıma sağlık versin yeter ki ama annem gelemeyecek durumda kv gelip bakmasını istemiyorum çünkü sonra ne diyebileceğini tahmin ediyorum kendi başımın çaresine bakmak istiyorum ama sezaryen olunca bakalbilirmiyim bilmiyorum işte bugündür kara kara bunu düşünüyorum hayırlısı
bebek dönmesi için belirli durus ve pozisyonlar var onları yapsan bir sonraki kontrole kadar canım en azından bi ümit olurdu ise yaradı diyen de cok bnde istemiyorum kaynanamın gelmesini annemde yakın aslında gerek yok kimsenin kalmasına diycem normali de en çok bu yüzden istiyorm

daha önce teyzemin iki doğumunda baktım erkek kardeşime baktım komşumuzun çocuğuna geçen seneye kadar baktım ama kızım olunca sanki elimden hiçbirşey gelmez gibi hissediyorum yetememekten korkuyorum

Can'ım sen kaçla başladın kaç kilosun ??
Ben 170 boyundayım 73 kilo hamile kaldım su an 91 kiloyum 94 le tamamlasam Doğumdan sonra 83 ile kalsam ideal kilom 63 eeee 20 kiloyu nasıl vereceğim hiç bilmiyorum Mart'tan sonra yürüyüşe başlayacağım hemen diyet değil de sporla vermeye çalışacağım önce hamur işini keseceğim umarım emzirirken iştahım açılmaz gene . Çünkü ben güzel bir kadınım kilolu olunca çok mutsuz hissediyorum kendimi öz güvenim eksiliyor bide bir sürü 38 beden kıyafetim var onlar ne olacak ?? 30 yasında 40 yasında görünmek de çok kötü .. tek dileğim kızımı sağlıkla doğurmak cevsağlıklı olmak sonrası için planlarım var umarım uygularım
165-66 boyum benim de ama ben zayıf başladim 50-51 le kaldım ve o kadar kilo aldım ama herkes sadece göbek var çok yakışmış yüzün az dolgunlasmis diyo :) çünkü ben hep çok zayıf tim doğumdan sonra azcik kalsa diyorum ama benimde o kadar kıyafet kalır mı bilmiyorum :)

Sezaryen artık eskisi gibi değil ki benim alt komşum iki doğumunu da bu şekilde yaptı iş eşte bitiyor belki ilk gün bebeği eğilip alamazsın ama 2.gün onun maşallahı vardı işinin ehli bi doktorla hiçte korkmana gerek Yok eşin alır emzirirken verir sonra alır yatağına yatırır diğer ihtiyaçlarını da birlikte halledersiniz hiç endişelenme :)
inşallah canım insallah öyle olur zaten eşimin doğum izni var 10 gün bana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum allah kerim

bebek dönmesi için belirli durus ve pozisyonlar var onları yapsan bir sonraki kontrole kadar canım en azından bi ümit olurdu ise yaradı diyen de cok bnde istemiyorum kaynanamın gelmesini annemde yakın aslında gerek yok kimsenin kalmasına diycem normali de en çok bu yüzden istiyorm
okudum biraz yapmaya çalıştıklarım da olmadı degil:spor: Ama ise yaramamış sonra da tembellikten yapamadım:uykucu: doktorun dediğine göre suyum da azlik olduğu için bebeğin hareket alanı darmis büyük ihtimal dönmeyecek tir dedi:işsiz:

inşallah canım insallah öyle olur zaten eşimin doğum izni var 10 gün bana fazlasıyla yeter diye düşünüyorum allah kerim
İlk doğumunuz mu?
Özendirmek gibi olmasın ama en yakın 3 arkadaşım da epidural sezeryan yaptılar ve ertesi gün hepsi ayaktaydı. Gelişen teknoloji ile mi ilgili bilemiyorum ama anneler daha çabuk toparlanıyor artık yatak döşek yatan hiç görmedim çevremde sezeryan sonrası.
Hayırlısı olsun sizin ve herkes için.
Benim de 37. haftada belli olacak , çatı muayenesinden sonra.

Günaydın tombış hanımlar nefes alamamaktan bahsetmışsınız acaba sızın bebek donmedımı asagı oyuzden olabılır brnm gogus kısım sısık degıl kasıklarmda oynuo cıldırıo göbek delıgımden dırsegı mı dır nedır tutabılıoruz dışardan :)öyle oynuo maşallah nefes sorunum yok şuan hep yavaş hareket edıorum.

Kizlar bisi sorucam ya az once lavoboya gittim ama cisim gelmemisti bi islaklik hissettim bakmaya gittim baya avuc ici buyuklugunde su gelmis bide yumurta aki gibi akinti vardi boydan boya hic bu kadar gelmemisti peceteyle sildim baktim noluyo diye ic camasirim renkli oldugu icin kormizimi degilmo anladim peceteyede baya parmak arasi uzayan akinti geldi peceteye ama sari desem degil acaba nisan olabilir mi bu

valla ben gayet zayıfım sadece çocuklara aldım resmen kiloyu ikiz hemde yerleri bayağı dar yani hem baş aşağı döndüler hem de çılgın gibi tekmeliyorlar yerim dar diye düşünmeyin iç karnınızla alakalı.baş aşağı dönmeyen arkadaşlarım inşirah suresi okurlarsa çocuğa secde emri verildiği için dönüyor bir okuyun bence benim biri düz biri tersti sürekli okuyorum şimdi ikisi de başaşağı duruyorlar şükür.

Kizlar bisi sorucam ya az once lavoboya gittim ama cisim gelmemisti bi islaklik hissettim bakmaya gittim baya avuc ici buyuklugunde su gelmis bide yumurta aki gibi akinti vardi boydan boya hic bu kadar gelmemisti peceteyle sildim baktim noluyo diye ic camasirim renkli oldugu icin kormizimi degilmo anladim peceteyede baya parmak arasi uzayan akinti geldi peceteye ama sari desem degil acaba nisan olabilir mi bu
nişan biraz kırmızımsı pembemsi oluyor diye biliyorum ama doktorunu arayıp sor bence nolur ne olmaz

nişan biraz kırmızımsı pembemsi oluyor diye biliyorum ama doktorunu arayıp sor bence nolur ne olmaz
Ya saglik ocagina gidip geldim kan sayimi icin kan vericektim malum sikinti yasadim ama veremedim ordan geldim boyke oldu acaba yol yurudum diye mi dicem ama bu kadar hic olmazdi carsamba randevum var dr a du bakalim yune gelirse direk hastabeye gidicem

daha önce teyzemin iki doğumunda baktım erkek kardeşime baktım komşumuzun çocuğuna geçen seneye kadar baktım ama kızım olunca sanki elimden hiçbirşey gelmez gibi hissediyorum yetememekten korkuyorum

Canım benim de bazen ya yetemezsem gibi düşüncelerim oluyor ama mümkün olduğunca uzak duruyorum bu düşünceden çünkü bu temelde lohusa depresyonunu tetikleyen en temel düşünce.. şöyle düşünüyorum hayvanlar bile yavrularına içgüdüsel olarak nasıl güzel bakıyorsa biz de hayli hayli bakarız, o düşünce tamamen hormonlardan. Birde o süreçte etrafındaki insanların söYledikleri sözler çok önemli bence. Biraz anne ve bebek başbaşa bırakılmalı akıl verilmemeli bence.. uzaktan gözlemci olunabilir biz destek istediğimiz anda destek olunabilir ama doğal işleyen süreçte müdahaleci ve akıl verir durumda olmaları insana yetememe duygusu yükleyebilir.

Yanımda annem ve kayınvalidem olacak benim, ama ilk bu tarz müdahalede rica etmeyi düşünüyorum. Yardım istediğimde yardım etmelerini diğer türlü biraz bizi birbirimize bırakmalarını isteyeceğim. Umarım hepimiz için güzel geçen bir süreç olur.. çok düşünmemeye çalış..

Ya saglik ocagina gidip geldim kan sayimi icin kan vericektim malum sikinti yasadim ama veremedim ordan geldim boyke oldu acaba yol yurudum diye mi dicem ama bu kadar hic olmazdi carsamba randevum var dr a du bakalim yune gelirse direk hastabeye gidicem
arayıp da sor bence öyle birşey değilse boşuna yorulmazsın hastaneye kadar

Günaydın tombış hanımlar nefes alamamaktan bahsetmışsınız acaba sızın bebek donmedımı asagı oyuzden olabılır brnm gogus kısım sısık degıl kasıklarmda oynuo cıldırıo göbek delıgımden dırsegı mı dır nedır tutabılıoruz dışardan :)öyle oynuo maşallah nefes sorunum yok şuan hep yavaş hareket edıorum.

Canım , benim bebeğim en başından beri Doğum pozisyonunda. Karnım da hiç çok yukarda olmadı. Bende ayaklarını omzunu ellerini çok net görüp dokunabiliyorum ama buna rağmen nefes darlığım akşamları mutlaka oluyor. O yüzden pozisyonla alakası yok malesef.

Back
X