2017 Şubat Anneleri

Bir de ben sürekki ağlıyorum. Üzüntüden değil kesinlikle ama nasıl olacak hep böyle mi gidecek düzene ne zaman oturacak modundayım. Halbuki ne bekliyordum ki salak değilim neye atıldığımı biliyorum. Ama insan yaşamadan anlamıyormuş herhalde en çok uykusuzluk ve ağlayınca bir şey yapamamak üzüyor beni. Annem de rahatsız beraber bakıyoruz ama ona da kıyamıyorum gücünü sonuna kadar tüketiyor. Geçecek bu günler inşallah deyip duruyorum. Bugün eşimle baş başa kahve içmeye gittik 1 haftalık olunca. Bi de eşimle başbaşa kalmayı konuşmayı keyif yapmayı özlüyorum. Kızlar ben düşündüğümden çok daha kötü ve dayanıksız çıktım çok üzgünüm
Kendine 2/3 ay Zaman ver bebeğinede. Herkes hemen hemen aynı şeyi yaşıyor. Uykusuzluk daha doğum öncesi başlıyor. Bebeğin uyudukça sende uyu 40 ınınz çıktıktan sonra biraz düzelir. Uyudumu bırak anne yarım saat yürüyüş yap iyi gelir

Kızlar gaz problemi çeken yok mu? Biz 8 günlük olduk günde birkaç kez ağlama krizine giriyor içim eriyor içim. Doktor çok gazlı olacak bu dedi ultrasonda bile göründü. Biogaia damlaya başladık ne kadar etkisi olacak bilmem. Geceleri ağlayarak geçiyor o ağlıyor ben ağlıyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum bir de emziriyorum o kadar sonra kusuyor çok üzülüyorum. Bugün sarılık ölçüldü 2. Kez baş 13.8 vücut 12.3 çıktı. Artmamış dedi sevindik 1.5 saatte bir besliyoruz sağıyorum emziremediğim zaman. Cumartesi tekrar görünücez inşallah düşer.
Bir kaç tane gaz ilacı var, hangisinin iyileştiğini deneyerek öğreceksin. Mesela benim oğluma Nurse harways iyi gelmişti. 4 ay sonra kullanabiliyorsun. Benim oğlum kolit gibiydi, akşam 7 de başlıyordu 12 ye kadar gün geçtikçe azaldı. Emzirme sonrası mutlaka gazını çıkar. Hemen çıkmaz 10/15 dakika bekledikten sonra daha rahat çıkar

Kardesimin de bebeginin cok erken basladi, o da ocak bebegi daha yeni bir aylik oldu ama 10. Gunden beri falan bacaklarini kasarak agliyor yazik. En son kardesim bi tane sut arttirici ve gaz giderici anne cayi aldi, onu icmeye basladiktan sonra bebek de rahatlamis cok sukur. Sen de rezene, tane kimyon, anason karisimli cay hazirla bence kendine. Hem sutunu arttirir hem de gaza iyi gelir
Biz de daha 1 haftalığız çok çok erken. Doktor ilk muayenede dedi daha bağırsaklar çok sesli belli diye. Sabah akşam 1 çay kaşığı kimyonu suyla yutuyorum. Faydası olur inşallah bir de sürekli sıcak su torbası yapıyoruz ara ara ayaklarına
Kendine haksizlik etme ben hem caresizlik hissiyle agliyordum hem de deli gibi sinirliydim ve gercekten cok cok kotu bir donem gecirdim. Kotulesirsen terapi al, cok onemliymis. Ben kendi kendime atlatmayi denemistim ama sonra bir anne bebek konferansinda terapinin onemini dinlemistim. Sonra da kendime ve bebegime neden bu kadar haksizlik ettim, mutsuz ettim diye uzulmustum
Doğru diyorsun canım. Gecen gündüzün karışıyor bir anda normal herhalde. Allahım güç kuvvet versin ki bebişlere iyi bakalım haksızlık olmasın onlara.
Kendine 2/3 ay Zaman ver bebeğinede. Herkes hemen hemen aynı şeyi yaşıyor. Uykusuzluk daha doğum öncesi başlıyor. Bebeğin uyudukça sende uyu 40 ınınz çıktıktan sonra biraz düzelir. Uyudumu bırak anne yarım saat yürüyüş yap iyi gelir
İyi fikir aslında. Şu 40 bi çıkaydı:) inanıyorum alıştıkça güzelleşecek.
Bir kaç tane gaz ilacı var, hangisinin iyileştiğini deneyerek öğreceksin. Mesela benim oğluma Nurse harways iyi gelmişti. 4 ay sonra kullanabiliyorsun. Benim oğlum kolit gibiydi, akşam 7 de başlıyordu 12 ye kadar gün geçtikçe azaldı. Emzirme sonrası mutlaka gazını çıkar. Hemen çıkmaz 10/15 dakika bekledikten sonra daha rahat çıkar
onu yapamıyorum ya. Kusuyor emdiğini hemen kaldırmıuorum yatırıyorum biraz aslında ama bu arada sarsınca kusuyor. Gaz çıkarma özürlüyüm bir de pıt pıt vuruyorum ama çıkmıyor

Ben yine uyuyamiyorum :KK43: kitap falan da okuyamiyorum, anlamiyorum resmen :KK14: boyle boyle hasta olmasam bari:hasta:

Bebeler dogunca zaten uykusuz kalicaz simdi uyusak iyi olcak aslinda ama tik yok bende :işsiz: her gun 3 ya da 4 saatlik uykuyla duruyorum :kızgın:
Ben wc gitmekten yatamıyorum,baskıyla geliyor artık. Evet maalesef yatamicaz ama Şu bebek doğunca yatamicaksın lafını okadar sık duydumki artık kimseyle bişey paylaşmıyorum bıktırdılar

Ben wc gitmekten yatamıyorum,baskıyla geliyor artık. Evet maalesef yatamicaz ama Şu bebek doğunca yatamicaksın lafını okadar sık duydumki artık kimseyle bişey paylaşmıyorum bıktırdılar
Yok bebegine gore degisiyor. İlk zamanlar illa ki gece uyaniyor cocuk, acikiyor vs ama benim ilk bebegim milletin korkuttugu kadar olmamisti cok sukur. İnsallah 2. De oyle olur. Gece 12 gibi emziriyordum, 3-4 gibi bi daha, sonra 6-8 araliginda uyanirdi. Dolayisiyla gayet de guzel uyuyodum

Yok bebegine gore degisiyor. İlk zamanlar illa ki gece uyaniyor cocuk, acikiyor vs ama benim ilk bebegim milletin korkuttugu kadar olmamisti cok sukur. İnsallah 2. De oyle olur. Gece 12 gibi emziriyordum, 3-4 gibi bi daha, sonra 6-8 araliginda uyanirdi. Dolayisiyla gayet de guzel uyuyodum
Oh maşallah inşallah dediğin gibi ikincide öyle olur bizimkilerde milletin korkuttuğu gibi olmaz. Bizim milletin işi anca korkutmak onu biliyoruz artık:)

Oh maşallah inşallah dediğin gibi ikincide öyle olur bizimkilerde milletin korkuttuğu gibi olmaz. Bizim milletin işi anca korkutmak onu biliyoruz artık:)
Bayilirlar canim bizde korkutmaya. Cunku ne kadar korkunc anlatirlarsa kendilerinin yaptiklari en basit seylerin bile ne kadar onemli oldugunu hissediyorlar. Yani kendilerini onemli hissetmek, ego tatmin etmek icin bizi korkutuyorlar :KK43: ben artik yemiyorum :rolleyes:

Bayilirlar canim bizde korkutmaya. Cunku ne kadar korkunc anlatirlarsa kendilerinin yaptiklari en basit seylerin bile ne kadar onemli oldugunu hissediyorlar. Yani kendilerini onemli hissetmek, ego tatmin etmek icin bizi korkutuyorlar :KK43: ben artik yemiyorum :rolleyes:
Öyle canım bak biz neler atlattık demeye getiriyorlar.4 yıldır evliyim nişanlıyken hele bi evlen,evliyken hele bi doğur,doğuruncada gelip saçmalayacaklar kesin:)) hele bi ikincisi olsun vs vs. Dediğin gibi önemsememek lazım

Öyle canım bak biz neler atlattık demeye getiriyorlar.4 yıldır evliyim nişanlıyken hele bi evlen,evliyken hele bi doğur,doğuruncada gelip saçmalayacaklar kesin:)) hele bi ikincisi olsun vs vs. Dediğin gibi önemsememek lazım
Ben artik cilemi bitiriyorum sanirim, darisi sizlerin basina :KK45: 3. Yu de kimse sormaz heralde, ay bi de sorarlarmis, kiz ne zaman geliyor vs :KK53:

Hayırlı geceler kızlar
bende 8subat pazartesi günü sabah 8:30
oğluşuma oğuz kaanıma kavuştum 39.haftamda38+5te kendi sancım la normal doğum yaptım
Allahım dünyanın en güzel şeyi bu mis kokulu nası bir tendir o yumuşacık Rabbım sizleride kurtarsın inşallah
kolay doğumlar nasip etsin
Şu an ne kadar zor anlar sıkıntılar yaşıyor olsanızda onu kucağınıza aldığınızda tüm çektiğiniz sıkıntılara bitecek..
Emzirdim şimdi oğluşumu gazınıda cıkarıcımız kendime de humana stilleri tek yaptım sizlere Bı yazıyım dedim eskiye bakamadım henüz
Rabbım sağlık la kavuştursun hepinizde inşallah güzel hamişlerimm

Hayırlı geceler kızlar
oğluşuma oğuz kaanıma kavuştum 39.haftamda38+5te kendi sancım la normal doğum yaptım
Allahım dünyanın en güzel şeyi bu mis kokulu nası bir tendir o yumuşacık Rabbım sizleride kurtarsın inşallah
Şu an ne kadar zor anlar sıkıntılar yaşıyor olsanızda onu kucağınıza aldığınızda tüm çektiğiniz sıkıntılara bitecek..
Emzirdim şimdi oğluşumu gazınıda cıkarıcımız kendime de humana stilleri tek yaptım sizlere Bı yazıyım dedim eskiye bakamadım henüz
Ben de bugun tam 38+5 im, insallah benimki de saglikla kendiliginden gelir :dua: size de hayirli olsun, anali babali buyusun :nazar:

Hayırlı geceler kızlar
Hayırlı geceler Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Güzel dileklerin için teşekkür ederim kendi adıma:)darısı bizlerin başına olsun. gerçek sancıyı nasıl ayırdın ben merak ediyorum anlayabilirmiyim diye :KK64:

Slm hanımlar uyumayanlar kervanında bende varım. Bütün gece uyumadım sonunda pes edip yataktan kalktım. Bacak aram çok ağrıyor.
Sevcansarican20 Sevcansarican20 Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah yavrunu. İnşallah en kısa zamanda hayırlısıyla bizde bebişlerimizi kucağımıza alırız.

Doğum hikayem şöyle oldu:
Benim önce nişanım geldi öncesinde hiç bir ağrı sancı yoktu normal günlük hayatıma devam ederken tuvalete girdim iç çamaşırım da kan lekesi hafif pudra rengi gibi. Saat 19:30du Dr. Aradım ağrın sancın varsa gel dedi yoksa sabah gel bi muayene edelim dedı
Yoktu hiçbir ayrım sabah gitcez diye beklerken gece 1e dogru 10dk bir aşağıya dogru arada belime dogru sancı olmaya başladı 1dk sürüyor her sancı 1dk soruyor 10dk 1di 7dakıkaya düştü 5dk da 1e düştü derken bu arada toparlanıyoruz eşimle hem sancıları yazıyoruz hemhazırlanıyorz kızım var 4buxuk yasında yavrumu annemize bıraktık kardeşin gelmek istiyor galiba dedık Bı Dr amcana GidiceZ sabah baban seni okula bırakcak dedık yavrum tamam anne dedı bıraktı babası ananeye
Hastaneye geldık saat 3bucuk nst aldı ebe hemen alttan muayene yaptı
4cm açılmam olmuş geldigım de d.r aradı yatış yapsınlar dedı cok heyecanlıyım tabı burada şaşkınız eşimle yatış yaptık serum takıldı bazen düzenli bazen Düzensiz sancılarım oluyordu 10dk 1 7dk 1 derken ebe 1saat sonra lağman taktı(makattan bi sıvı sıkıyor içine cok kötü tuvalete koşturtuyor ıçini boşaltıyor) 1saat sonrada muayene yaptı 6cm olmuş açılmam 8cm olunca Dr geldi dogum haneye aldılar her sancı da burundan nefes al ağızdan ver seklinde nefes aldım kesinlikle bağırmak yerine nefes almayı tercih edin bebiş sızın içinizde herşeyi yapacak olan sizsiniz derin nefes alın verin ve Dr ve ebeler in talimatlarına uymaya calisin 3.ıkınmamda geldi oğluşumuz Rabbım kurtarsın hepinizde kolay doğumlar iniz olsun nefes herseydır unutmayın kolay dogum yapmamın tek sebebi budur

Back
X