- 15 Ocak 2014
- 5.989
- 5.201
- 398
Masallah canim. Umarim isteyrn herkese normal dogum nasip olur
Dikişler az acıyor ama tuvalette falan acı yok hareket edince cok az oda agrı kesici alıyorum.. En geç 7 güne geçerms
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Masallah canim. Umarim isteyrn herkese normal dogum nasip olur
Dikişler az acıyor ama tuvalette falan acı yok hareket edince cok az oda agrı kesici alıyorum.. En geç 7 güne geçerms
Masallah.. ilk bebegin mi? Nasildi dogumun benimkininde kilosu 3900 civarinda korkuyorum bu yuzden normal dogumdan
Masaalah Can'ım ne güzel stladmıssın çok şükür bebeğinle güzel güzel hasret giderKızlar öncelikle merak eden, duasında yer veren herkese çook teşekkür ederim.
Doğum sonrası biraz ağır oldu toparlanmam(özellikle ilk üç gün sancım çoktu), bi de sütüm daha dün geldiği için gün boyu meleğimle emme çalışmaları sürdü:) rahatça bi kısa sürede emzirip bırakamadım, oyüzden fırsat bulamadım.
Hala az sütüm.
Çoğalsın diye sürekli tutuyorum kuzuma, çişe zor gidiyom nerdeyse :))
Neyse gözünüzü korkutmayım, 24 saat sarılsa doyamıyo çünkü insan, süt de bahanesi oldu işte :)
Geleyim detaylara...
En son malumunuz ctesi sancım kaçmıştı.
Tabi artık doğum moduna çoktan girdiğim için geri getirdim zorla :)
20-25 hurma yedim, yumuşak minderde zıpladım, 2 saate yakın yürüdüm, çömelme hareketi yaptım bol bol.
Neyseki akşam geri geldi sancı.
Yine ortalama 7 dk.da bir falandı.
Ama bu kez daha şiddetliydi.
O şekilde gece 2 buçuğa kadar saat tuttuk eşimle.
Arada bir 5-6 dakkaya indi ama çok sıklaşmadı.
2buçukta birden sıklaştı 4 dkya indi.
Tam artık ikimizin de pili bitti eşim yanıma sızdı ben de uyku uyanıklık arasındayım, pat diye karnımdan ses geldi.
Şiddetli bi su boşaldı.
Eşimi uyandırdım hemen, depend kilot getirdi.
Giyindim hazırlandık 3te çıktık yola.
Hastane arabayla 15 dk falan mesafede.
Yol boyunca sancım sıklaştı 3.5 dk.ya düştü.
Hastanede odama yerleştirildim, 3 cm açıklığım varmış ama bana söylemediler.
Tabi önceden eşimi uyarmıştım açıklığım az olursa onu bana söyleme moralim bozulmasın diye.
Neyse saat 5buçuğa kadar sancım şiddetlendi ve dakikada 1e düştü.
Ama ben saatin o anda 5 buçuk olduğunu doğumdan sonra öğrendim.
Çünkü bilsem sabredemeyebilirdim.
O sırada dr 6buçuk gibi doğurursun dedi.
Tabi ben diyorum herkese 'kimse bana saati söylemesin, çok varsa sabırsızlanıp sezeryanı istemeyim'.
Açıklık 8 cm oldu dedi en son dr, ayağa kaldırdı ve artık aşırı büyük tuvaletim varmış gibi bi his oluştu.
O anda tekerlekli sandalyeye aldılar doğumhaneye geçtik.
2 kez şiddetli ıkındım.
Ardından kızımı kucağıma koydular.
Çatala oturmamla doğurmam arası 5 dakka falandı sanırım.
Doğumdan sonraki o hafiflik tarifsiz bişey.
Allahım en güzel şekilde sizlere de tattırsın.
Doğumu bekleyenlere tavsiyem:
Suni sanci almamak için evde doğal yolla getirin sancınızı.
Sancınız sıklaşmadan (4-5dk.ya bir) evden çıkmayın.
Benim gibi sabırsızsanız hastanede herşeyi bilmemenizde fayda var (açıklık, saatin kaç olduğu, nst.de sancınızın kaça vurduğu gibi)
Refakatçiniz sakin ve ağzı dualı olsun :)
Ve siz de bool bol dua edin. (Sancı hafifken İnşikak, meryem sureleri, ağırken de dileyin ne dilerseniz kabul olacak Allahın izniyle :) )
Benden şimdilik bu kadar :)
Bi süre giremeyebilirim.
Sütüm ve bebeğimin emmeye alışması için dualarınızı bekliyorum :)
Cnm benim masallah uzun bi sanci sureci de olsa atlatmissin..Bol sutun olsun saglikla buyut..Sali ayni hastaneye benimde yatisim yapilcak..Insallah sendeki ekip gibi iyi bi ekiple dogumum olur benimde..Kızlar tek tek alıntı yapamadım hatta okuyamadım bile süreç zor ilerledi bende.
Çarşambam sabah yumurta akı kıvamı koyu bir avuç oldu nişan sandım ama kan yoktu pek önemsemedim..
Perşembe sabaha karşı beş gbi yogun yumurta akı kıvamı içinde bir iki damla kan olan gerçek nişan geldi ve sancım vardı ama yalancı gbi çok hafifti. Nyse o gün öğlen bir e kadar yattım bugun doğum olur uyuyum dedim kendi kendime.. Ama ara ara kalkıp baktığım da yumurta akı yogun devam ediyordu..
Nyse derken saat 15.30 gbi doktora gittik alttan muane eder etmez suyum aktı ve 3 cm açıklık var diyerek yatışım yapıldı..
Yukarı çıktık doğum hane bölünme bi saat geçti geçmedi acısız sancısız 5 cm ulaştık.. O sırada herkes arıyor kaç cm açıklık var falan filan ben herkse dedim 5 cm (siz sakın demeyin) herkes acısız nasıl 5 cm diyerek kapattı telefonu.. Akşam saat 19 dan gece 1 e kadar açıklık aynı kaldı sancı yüksek ama açıklık aynı mahvoldum diyebilirim.. Yarım saat kadar suni verildi ama kendi sancım zaten suni kadar oldugu için çıkardılar..
Gece 1 de artık dayanılmaz olan 9 cm açıklık oldu.. Süper dedim doğuma gidecegim malesef öyle olmadı bebek yukarda dedi doktorlar.. Kendi odamda durmadan ıkınma provası yaptık Allah başak hanımdan razı olsun (Ankara Üniversitesi tıp fakültesi asistanı) kendi minicikti ama bana iki saat ıkınma yaptrdı.. Yok bebek inmiyor du deli oldum. Sezeryan alın dedim bu dk dan sonra yazık olur dediler almadılar (ki yine Allah razı olsun özel olsa 5 dk durmazdı) derken çömel ıkın dediler.. Son yarım saat artık yerlerde süründüm ölüyorum sandım.. Dayanacak gücüm kalmadı diye aglıyorm Allaha yalvarıyorum..
Nyse başak hanım geldi son kez hadi olarak dedi.. Zor bela yine ıkındık. Kıdemli asistan geldi zaten arada bir geliyordu. Tamam alalm dedi doğuma.. Ama benim tuvaletim var gitmek istemiyorum tuvalete gidecem diyorum yok diyorlar.. Bebek baskı yapıyormuş meğer.. Felaket bir agrıyla alındık doğuma iğne yapılır mecbur kesik atıldı tabi onlar hissedilmiuor. Ikın dedi bir daha bir daha inanın 30 saniye olmadan bebeğim cıktı çıkış anı muhteşem kayıp gidiyor yani büyük tuvaletten daha kolaydı.. O an kendimi dinledim yerlerde süründüğüm ağrının hiç biri yoktu gerçekten bu kadar 10_20 saniyede nasıl bitmişti.. Derken bebeğim çıktı.. Eşin çıkması bi beş dk aldı o sırada karnıma baskı yapıldı ama acı pek yoktu zaten sancdannsonra onlar pek önemli olmuyor.. Dikiş yapıldı 20 dk da çıktık.. Sabah a karşı cuma günü Seher vakti doğdu yavrum..
Normal doğum harikaydı HERŞEYE RAGMEN....
Son olarak şunu eklemek istiyorm normal doğum yapmak gerçekten büyük cesaret ve güç işi benimki 12 saat sancı dan sonra oldu.. Sezeryan olsaydım doğum masasından yürüyerek kalmazdım kalkıp lavaboya gidemedim bebegimi zor alırdm belki (çünkü 100 kiloyum) ama doğum anım da sancı çekmedim inanın o sancı ölüm gibi aslında son bi saati zormuş ama benimki 3-4 saati ölüm gibiydi..
Başardım kızlar Allahın izniyle ben yaptıysam herkes yapar normal doğum isteyenler şunu unutmayın sadece sancı zor oda bir iki saat benimki uzun oldu ama ben hareketsizdm ve karnım hep dim dikti asagı inmedi..
Sezeryan yapan anneler de sizler de doğumdan sonrası içim allah yardım etsin sanırım sezeryan doğum sonrası normal doğum öncesi zor..
Herkese kolay doğumlar..
Bebeğim emiyor
3225 gr 51 cm
39+4
İlk doğumumdu canım. Doğumum kolay oldu çok şükür doğru ıkınman gerek sdc. Sancın geldiği zaman ıkın zaten onu hissediyosun sancıyla birlikte ıkınma isteğide geliyor. Sancın yoksa hiç uğraşma, tabii bebeklet buyuk olunca mecbur kesi oluyor onada katlanıyosun. Zaten kucağına verdiklerinde herşeyi unutup gidiyosun.
Doğumum kolay oldu benim ama eşim çıkmadı kaburgama takılmış salmadı hiç kendini en sonunda uyuttular beniçıkartösk için o doğumdan daha çok canımı yaktı
Bende de cati agrisi var ama acilma yok.. dort gozle bekliyorum sancimin gelmesiniDört gözle dogum bekliyoz. Günlerdir agrım var ama açılma yok.heralde 22 bekliycek.benim gibi agrı çeken varmı
Gözün aydın tebrik ederim sağlıcakla büyüsün oğluşun Bebek neden yoğun bakımda inş çabucak Biran önce yanında olur.Kizlar ben persembe gunu dogum yaptim, oglum yogun bakimda, ben de iyi sayilirim. Detaylari daha sonra yazarim, dogum yapanlara hayirli olsun
Sağol canım aynen güç lazım ve o güç tam da son zamanlar da lazım olduğu zaman da gitti inş toparlarim hemen yoksa çok zor![]()
Kızlar tek tek alıntı yapamadım hatta okuyamadım bile süreç zor ilerledi bende.
Çarşambam sabah yumurta akı kıvamı koyu bir avuç oldu nişan sandım ama kan yoktu pek önemsemedim..
Perşembe sabaha karşı beş gbi yogun yumurta akı kıvamı içinde bir iki damla kan olan gerçek nişan geldi ve sancım vardı ama yalancı gbi çok hafifti. Nyse o gün öğlen bir e kadar yattım bugun doğum olur uyuyum dedim kendi kendime.. Ama ara ara kalkıp baktığım da yumurta akı yogun devam ediyordu..
Nyse derken saat 15.30 gbi doktora gittik alttan muane eder etmez suyum aktı ve 3 cm açıklık var diyerek yatışım yapıldı..
Yukarı çıktık doğum hane bölünme bi saat geçti geçmedi acısız sancısız 5 cm ulaştık.. O sırada herkes arıyor kaç cm açıklık var falan filan ben herkse dedim 5 cm (siz sakın demeyin) herkes acısız nasıl 5 cm diyerek kapattı telefonu.. Akşam saat 19 dan gece 1 e kadar açıklık aynı kaldı sancı yüksek ama açıklık aynı mahvoldum diyebilirim.. Yarım saat kadar suni verildi ama kendi sancım zaten suni kadar oldugu için çıkardılar..
Gece 1 de artık dayanılmaz olan 9 cm açıklık oldu.. Süper dedim doğuma gidecegim malesef öyle olmadı bebek yukarda dedi doktorlar.. Kendi odamda durmadan ıkınma provası yaptık Allah başak hanımdan razı olsun (Ankara Üniversitesi tıp fakültesi asistanı) kendi minicikti ama bana iki saat ıkınma yaptrdı.. Yok bebek inmiyor du deli oldum. Sezeryan alın dedim bu dk dan sonra yazık olur dediler almadılar (ki yine Allah razı olsun özel olsa 5 dk durmazdı) derken çömel ıkın dediler.. Son yarım saat artık yerlerde süründüm ölüyorum sandım.. Dayanacak gücüm kalmadı diye aglıyorm Allaha yalvarıyorum..
Nyse başak hanım geldi son kez hadi olarak dedi.. Zor bela yine ıkındık. Kıdemli asistan geldi zaten arada bir geliyordu. Tamam alalm dedi doğuma.. Ama benim tuvaletim var gitmek istemiyorum tuvalete gidecem diyorum yok diyorlar.. Bebek baskı yapıyormuş meğer.. Felaket bir agrıyla alındık doğuma iğne yapılır mecbur kesik atıldı tabi onlar hissedilmiuor. Ikın dedi bir daha bir daha inanın 30 saniye olmadan bebeğim cıktı çıkış anı muhteşem kayıp gidiyor yani büyük tuvaletten daha kolaydı.. O an kendimi dinledim yerlerde süründüğüm ağrının hiç biri yoktu gerçekten bu kadar 10_20 saniyede nasıl bitmişti.. Derken bebeğim çıktı.. Eşin çıkması bi beş dk aldı o sırada karnıma baskı yapıldı ama acı pek yoktu zaten sancdannsonra onlar pek önemli olmuyor.. Dikiş yapıldı 20 dk da çıktık.. Sabah a karşı cuma günü Seher vakti doğdu yavrum..
Normal doğum harikaydı HERŞEYE RAGMEN....
Son olarak şunu eklemek istiyorm normal doğum yapmak gerçekten büyük cesaret ve güç işi benimki 12 saat sancı dan sonra oldu.. Sezeryan olsaydım doğum masasından yürüyerek kalmazdım kalkıp lavaboya gidemedim bebegimi zor alırdm belki (çünkü 100 kiloyum) ama doğum anım da sancı çekmedim inanın o sancı ölüm gibi aslında son bi saati zormuş ama benimki 3-4 saati ölüm gibiydi..
Başardım kızlar Allahın izniyle ben yaptıysam herkes yapar normal doğum isteyenler şunu unutmayın sadece sancı zor oda bir iki saat benimki uzun oldu ama ben hareketsizdm ve karnım hep dim dikti asagı inmedi..
Sezeryan yapan anneler de sizler de doğumdan sonrası içim allah yardım etsin sanırım sezeryan doğum sonrası normal doğum öncesi zor..
Herkese kolay doğumlar..
Bebeğim emiyor
3225 gr 51 cm
39+4
bende hurma yürüyüş papatya çayı canımNormal doğum yapan anneler sanci getirmek için neler yaptı @ivo yazmış mesala hurma minder üstünde zıplama. Otururken zıplamıştır herhalde.baska neler var o anda yapabilcek
Kızlar benim gibi çok terliyrn varmı ya son bikaç gündür resmen yastığım su oluyor neden acaba gün içindede durup dururken ateş basıyo terliyorum