- 26 Haziran 2013
- 369
- 430
- 103
Canım nanenin(yararı dersen gaz giderici bulantı önleyici özelliği vardır ama yetişkinler için ) şu zararı var diyemem bilemiyorum ama bebeklere özellikle ilk 4ay ekstra hiçbirşey vermiyoruzmete58 merhabalar .. kızlar bilenlerden yardım rica edicem ...
Kv bebeğime nane kaynatıp bi kaç damla içiriyor sancı için. Bende duymadığım için vermeyelim Dedim ve artık birbirimize girdikçünkü zamanının da göbek düşsün diye zeytinyağı ve kahve koyalım deyince düşündürdü beni :) rezene veriyorum ve biogaia veriyorum. Biogaia için Bağımlılık demiştiniz ama ben 3 ay kullanıcam çünkü dayanamıyorum ağlamasına
Esas sormak istediğim nane nin bir zararı varmı?
Neden;özellikle bitkilerin çoğu vücuttan sıvı atıcı özelliktedir bebekleri vücudunu düşününce (hem sıvı miktarı hemde hala gelişmekte olan organları )bu durum çok daha ciddidir. Ayrıca okuduğum kaynaktan alıntı yaptım
Çocuklara bitki verirken çok dikkatli olmak gerekir.
Avrupa Birliği adına bilimsel çalışmalar yapan ESCOP’a düzenlenmiş bir kitap yayınlandı. Bu kitapta çocuklara verilebilecek 55 adet bitkinin yaş gruplarına göre kullanım miktarı ve uyarılar verilmektedir. Örnek olarak nane 4 yaşından itibaren çocuklara verilebilir. 12 yaşından küçük çocuklara ıhlamur verilmez.
Kaynak: Dr. Ahmet Toptaş, ÇOCUKLARDA BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ, Kaynak yayınları, 2015.
Fikrimi sorarsan kavga çıkmadan anne karnını (yaklaşık 60 70 ml sütle dolduğunu düşününce) nane çayıyla doldurmayalım ver en iyisi ben içeyim sütümden ona geçer hem daha tatlı bir.dil hemde zararı önleyici bir yol bence