Benim özel sağlık sigortam yok canım bebek için yaptıracağız sadece ama ilk 15gün yapmıyorlar. Sigortacımızdan haber bekliyoruz bakalım. Ama allianzı çok önerdiler nesinden memnun kalmadın sen? Götüreceğim doktor doçent mama düşmanı bakalım nasıl ilerlicezCanim bildigim 6 yasina kadar senin uzerinden sigortali oluyor.Biz bebisi bu yil benim uzerimden sigorta yaptirdik ,onun icin de az bir fark oduyorsun.Hastane drlarindan pek memnun kalmadim ben,belki ozel muayeneye gotururum,sen bir gotur iyi dersen ben de denerim.Bir de ozel sigorta varsa Acibadem e gotur,sigorta sirketine mi kazandiracaksin.Acibadem sigortayi da arastir bence.Alianz yaptirdigimiza pismanim.Bir daha bebek dusunursem Acibadem sigorta yaptiririm.
Kızımda son haftaya kadar dönme olmadı ve sezaryen tarihi aldım.Sezeryani siz mi istediniz yoksa zorunluluktan mi oldu?
Ne oldu ki canım? Sen normal doğumu bekliyordun bildiğim kadarıyla.Aileler acele ettirdiği için mi sezaryen düşündün?Kızlar sanirim sezeryan normal dogum tarihinden bir hafta 10 gun once oluyor. Su an herhangi bir sorun gozukmuyor ama doktora bu istegimi belirtsem ne der acaba? Cuma ya da cumartesi olsun istiyorum. Normal dogum tarihini bekleyip riske atmak istemiyorum.
Persembe kontrole gidip konusacagim. Cok sagol canım. Normali cok istiyordum ama bu ara boyle dusunuyorum. Yine de hangisi hayirliysa o olsun hakkimizda insallahKendi istegiyle sezeryan olanlarda oldu zorunluluktanda. Eger boyle bi istegin varsa druna bildir sezeryan gunun gelmis
Aynen canım. Gün gectikce daha alingan olmaya basladim ve agladikca esimi ve bebegimi uzuyorum. Bir an once gelsin yavrum ve evdeki kalabalik dagilsin istiyorum. Agladigim zaman bebegim cok hareketleniyor belli mi onu da uzuyorum diye dusuniyorum. Esime yalan soyleyip duruyorum. Niye agliyorsun dediginde birine kizmis oluyorum fakat( ilk bebegimiz düşükoldu) bebegimize bir sey olacak diye korkuyorum diyorum. Hic oyle bir sey yok halbukiNe oldu ki canım? Sen normal doğumu bekliyordun bildiğim kadarıyla.Aileler acele ettirdiği için mi sezaryen düşündün?
Kızımda son haftaya kadar dönme olmadı ve sezaryen tarihi aldım.
Oğlumda ssvd istedim o da dönmeyince yine sezaryen oldum.
Bu gebeliğimde 3. Hamilelikte ssvd denemek dikiş yırtımına sebep olur dendi bende sezaryen tarihi aldım. zaten yine mecbur almak zorunda kalacaktım çünkü küçük bir kavun kadar kist oluştu büyüdü ve rahim ağzımı tıkamış durumda.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin
Amin canim. Gecmis olsun. Hayirlisiyla saglikla gelsin insallahKızımda son haftaya kadar dönme olmadı ve sezaryen tarihi aldım.
Oğlumda ssvd istedim o da dönmeyince yine sezaryen oldum.
Bu gebeliğimde 3. Hamilelikte ssvd denemek dikiş yırtımına sebep olur dendi bende sezaryen tarihi aldım. zaten yine mecbur almak zorunda kalacaktım çünkü küçük bir kavun kadar kist oluştu büyüdü ve rahim ağzımı tıkamış durumda.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin
Canim benim istedigim tarih ve saatte yapmadi,hastaneye disaridan dr getiriyoruz.Kendi programlarina seni uyduruyorlar.Kızlar sanirim sezeryan normal dogum tarihinden bir hafta 10 gun once oluyor. Su an herhangi bir sorun gozukmuyor ama doktora bu istegimi belirtsem ne der acaba? Cuma ya da cumartesi olsun istiyorum. Normal dogum tarihini bekleyip riske atmak istemiyorum.
Aynen canım. Gün gectikce daha alingan olmaya basladim ve agladikca esimi ve bebegimi uzuyorum. Bir an once gelsin yavrum ve evdeki kalabalik dagilsin istiyorum. Agladigim zaman bebegim cok hareketleniyor belli mi onu da uzuyorum diye dusuniyorum. Esime yalan soyleyip duruyorum. Niye agliyorsun dediginde birine kizmis oluyorum fakat( ilk bebegimiz düşükoldu) bebegimize bir sey olacak diye korkuyorum diyorum. Hic oyle bir sey yok halbuki
CanimKızlar sıra bizde bayram şekerim geliyor nasipse,
Suyum nişanım geldi hastaneye geçiyoruz,
Hayır dualarınızda bizi unutmayın
Doktorum kesin kizacak esimde doktora soylerken ogrenecek. Ilk bebegi bahane edip israr edecegim artik. Inadimdan bebegime haksizlik yapiyorum ama sinirlendigimde gozum bir sey gormuyor. Bu hafta yapsinda gun saat onrmli degilCanim benim istedigim tarih ve saatte yapmadi,hastaneye disaridan dr getiriyoruz.Kendi programlarina seni uyduruyorlar.
Sağol canım. Hayirlisiyla insallahKendi hislerinle hareket etmen en doğrusu bence canım. Kaybetmek korkusu çok kötü çünkü.. Rabbim endişelerimizden kaygılarımızdan emin kılsın, uzak eylesin inşallah. Doktoruna söylersen bu kaygılarınla birlikte, sorun olmaz bence.
Amin kuzum rabbim cumlemize kolayliklar versin..yuruyememeye takilma herkesin basina gelmiyor..anestezi her insanda farkli etki edermis.insallah sende kolaylikla atlatirsin canim depolarin cok iyi olmus elinin altinda olmasi cok iyi hatta gunun belliyse ameliyata gitmeden evde hazirla gecince hemen kompostoya yumulursun :))Kızlar geçmiş olsun,klimaya,soğuklara yüklendiniz rahatsızlıklar başladı.Benim vucudum çok sıcak klimasız duramıyorum,eşimde bayramda evdeydi.Açarken onu hasta ettim.Beli tutuldu,kalkamıyor.Kalın bodylerle uyuyor,ben terden sırılsıklamım.Hasta diye klima da açamıyoruz.Ayrı odalarda takılmaya başladık.Dün gece salonda uyuyayacaktım klima açarım diye, ufacık şeyde yatak ayrılmaz diye göndermedi.Onu da gönderemiyorum başka yere beli hassas,bizim yatak da sert bel hassasiyeti olanlar için.Kendimi salona atabilirim umarım gece.Kocamın en kısa zamanda iyileşmesi lazım,doğumda annelerden bir yardım olmayacak.Sezeryan olacak benim.Sezeryandan sonra yürüyememe,kendi derdine düşme olayı beni korkutuyor.Bünyem Allaha şükür çok sağlam.Bana bir şey olmaz gibi geliyor ama yazılanları da okuyunca acaba diyorum.Bir beli tutulan eşim, bir de hamile,kendi işini zor gören yardımcım var.Annem desen elleri tutmuyor.En sağlamları yine ben olacağım galiba :)Burada okuduklarımın faydası oluyor.Her ihtimale karşı süt sağma makinesinin parçalarını temizledim,kurdum.Süt saklama poşetlerini aldım.Humana,lactamil depoladım. Komposto malzemelerini alacağım.Bir de ne olur ne olmaz bilmiyorum köfte yapıp depolarım eşimle.Pratik yemek olur.Allah hepimizin yardım etsin.
Hayırlısı olsun canım.Sen üzme kendini.Bebeğine sağ salim kavuş inşallah.Belki de perşembeye kadar doğar bebişin kim bilir?Aynen canım. Gün gectikce daha alingan olmaya basladim ve agladikca esimi ve bebegimi uzuyorum. Bir an once gelsin yavrum ve evdeki kalabalik dagilsin istiyorum. Agladigim zaman bebegim cok hareketleniyor belli mi onu da uzuyorum diye dusuniyorum. Esime yalan soyleyip duruyorum. Niye agliyorsun dediginde birine kizmis oluyorum fakat( ilk bebegimiz düşükoldu) bebegimize bir sey olacak diye korkuyorum diyorum. Hic oyle bir sey yok halbuki
Islak mendille ayaklarini sil canim benimkiler hemen uyaniyor :)Kızlar bebeğim uyumaktan emmiyor burnunu sıkıyorum soyuyorum altını açıyorum hiç hala uyuyor nasil uyandircam.. şerbet mi versem sarilik olmasın diye
Masallah canım darisi basimizaHeves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Dogum icin odedigimiz arti ucret fazla geldi canim ama muayenelerde iyi oluyor.Muayene 360 dan 36 ya dusuyor.6 yasina kadar bebege sigorta yapmiyorlar diye biliyorum,belki farkli bir cozum bulurlar canim.Benim özel sağlık sigortam yok canım bebek için yaptıracağız sadece ama ilk 15gün yapmıyorlar. Sigortacımızdan haber bekliyoruz bakalım. Ama allianzı çok önerdiler nesinden memnun kalmadın sen? Götüreceğim doktor doçent mama düşmanı bakalım nasıl ilerlicez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?