Ay yeni gördüm yeni gördüm. Naptın kuzum kavuştun mu yawruna?Kızlar sıra bizde bayram şekerim geliyor nasipse,
Suyum nişanım geldi hastaneye geçiyoruz,
Hayır dualarınızda bizi unutmayın
Valla benim için gayet kolaydı. şimdi şimdi birazcık ağrım oluyor oda parolle geçiyor. Ama şu var ben hiç yatamadım hastaneden çıktığımdan beri. Kızımla döngüye alışmaya çalışıyoruzSenin sezeryanla aran nasıl:) görüşlerini alabilir miyiz kolay mı zor mu ne düşünüyorsun
Gündüz uyuyamıyor insan işte gecede biyolojik uyku saati olduğu içinde kalkmak baya zor oluyor. Bizde mamaya başladık sayesinde hemen toparlamaya başladı sanki güzel emmeye de başladı. Düzeni ayarlamak en önemlisi neyi ne zaman vericem ne kadar emziricem vs. Ablamın 8 yaşındaki kızını ve miniğini götürdüğü doktor var ondan aldık deneyeceğiz. Özel sigorta yapmayı düşünüyoruz Melisa'ma onu yaparsak hisarda bir doktor varmış kadın doğumcum önerdi kendi kızınıda 1 yıl ona götürmüşBize hazırlık kursunda 10 günden sonra gazı başlıyor demişlerdi.Tabiki o uyurken sen de uyu canım.Okuduğum kitaplarda da o uyurken sen de uyu diyor.Bir dört gün daha geçsin sen iyice toparlarsın.Şu ana kadar herkes mama kullandı ben de alayım ya da dr tavsiyesine göre ilerleriz.Çocuk drunu nasıl belirlediniz.Tavsiyeyle mi,hastaneden bir dr mu seçtiniz?
Canim ben beklemek istemem, çünkü 3. Oglumda suyum geldi evde 1 saate başladı sancılar. Çok telaslanmana gerek yok ama bence gidilmeli en azından kontrol edilmeli kalbine bakılmalı herşey olabilir.Tecrübeli annemiz:) bir soru işareti var kafamda , gebelik suyu gelince hemen hastaneye gitmeli mi? Yoksa sancı gelmesini mi beklemeli? Burada forumlar da okuduğum ; önce suları gelenler hastanede 9-12 saat arası doğuruyor yani bu süreç evde mi geçmeli yoksa sancı gelmeyince suni veriyorlarmış süreç uzamasın diye suni istemiyorum
Enfeksiyon ve bebekte sorun olmadikca beklenebilir ki 24 saat süresi var en geç. Onuda hastanede geçirebilirsin kontrol altında. Bence istemediğin şeyde ısrarcı ol.Tecrübeli annemiz:) bir soru işareti var kafamda , gebelik suyu gelince hemen hastaneye gitmeli mi? Yoksa sancı gelmesini mi beklemeli? Burada forumlar da okuduğum ; önce suları gelenler hastanede 9-12 saat arası doğuruyor yani bu süreç evde mi geçmeli yoksa sancı gelmeyince suni veriyorlarmış süreç uzamasın diye suni istemiyorum
Harika anlatmışsın teşekkür ederiz:)Heves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Merhaba kizlar, hepinizin bayramını kutluyoruz Yusuf Akif imle ❤❤❤
ballikaymakli Allah yardimcin olsun canım, güzel haberlerle gel ins.
@alpi moralini yüksek tut canım, ilk bebekte yaşadıkların normal. Geçecek inan.
Bebegim hep uyuyor beslenmiyor diyen arkadaşlar, bebeğinizin kulağından başlayarak ağzına doğru parmağınızı sürün bir kac sefer gerçekten işe yarıyor, boğazına, ayağına dokunmakta ise yariyor. Ve çocuğun bezi açılınca kesinlikle uyanıyor ozaman emzirmeye çalışın, altıma bişey koyarak.
Sezeryan la dogan bebisler kendi istekleriyle çıkmadıkları için şokta oluyorlar sanırım.
Yanlış anlaşılmaktan korktuğum için çok dile getiremedim ama sorun olmadığı sürece normal dogurun kizlar, elbette çok kolay değil, insandan insan çıkıyor.
Ben o çekilen sancıların bile anneye bebege çok faydası olduğuna inanıyorum. Korkmayın, helede açılması olanlar için çok daha kolay oluyor. Belkide sizin doğumunuz daha kolaydir, yaşamadan bilemezsiniz.
Çok kötü olsaydı 4 taneyi doğurabilir miydim? Doktorlar hep genele bakarak konuşuyor ama her bebek kendine ozel...
Bir sebep olmadığı halde sezeryan olmak istiyen arkadaslar, biraz daha düşünün.
Hepinizi öpüyorum...
Gecmis olsun canim benimde son zamanlarim ishal olarak gecti sanirim bu gebislikten oturu oluyor kabiz olmada o hic cekilmiyor.bol su ic canim.ishalde vucuttan su kaybi yapiyor diye acilde serum takiyorlar.usuttunmu acaba terleyim soguk vs icme sakin canimKızlaaar ooffdoktordan geldm şimdi. 4 gündür deli gbi karnım ağrıyor. Midemin hemen alt kısmından girip yanlara yayılıyor. Kendi doktormla knuştm izinde perşembe geleck. Kadın doğmluk bşye benzemiyo bi acile gt ddi. Duramadm artk gttm. Genç bi çocuk vardı anladğnı düşünmüyorm hiç. İşte bebek var karnında organları kontrol edemeyiz vs bi ton şey söyledi. Afedersinz ama dışkım çok değişti. Bide ne yersem yiyim sanki ishal olmuşum gbi karnımdan birden büküveriyor hemen wc çıkartıyo. Yemek yiyim 5 dk oluyo hemen oluyo bu olay. 4 gndür böyleyim. Byük tuvalet olarak çıkartıyorm. Bağırsaklarmdan gırıl gırıl sesler geliyor. Wc çıkarttığı anda birde şiddetli mide bulantısı yapıyor. Kıvranıp duruyorm. Birşey yiyemiyorm korkuma artk hemoroid var bide iyice azdı. Anında çıkarmam ne kdr normal kii. Sanki sindirim yapılmıyor gbi başınıza gelen oldu mu ? Dışkı testi yaptı enfeksiyon yda parazit yok ddi. Taze kan hücresi bulundu oda hemoroid den gelmiştir kesn ddi. Minoset iç ddi yolladı bni. Ama bn ilaç kullanmak istemiyorm. Niye ağrıyo bu niyeeee offf.
Gecmis olsun canim ilik bal limon icGünaydın kızlar
Bademciklerim şişmiş şekilde uyandım şimdi nolacak ignesiz asla geçiremem normalde
Islak mendille silmeyi dene canım dışardan sakın bşey vermeKızlar bebeğim uyumaktan emmiyor burnunu sıkıyorum soyuyorum altını açıyorum hiç hala uyuyor nasil uyandircam.. şerbet mi versem sarilik olmasın diye
Kız gözlerim yaşardı yeminle okurken. Ne güzel anlatmışsın. Keşke cesaretim olsaydıda normal yapabilseydim. Gerçi bunda isteseydimde doktor yapamazdık dedi 2 kordon vardı boğazında. Bu bi bahane gibi gelebilir ama gebeliğim tedaviyle olduğundan ve zorlu bir süreç geçirdiğimden, çevremdeki delilerin beni korkuttuğundan hiç aklımdan geçiremedim. Ama herşeye rağmen yawruşum benimle. Allah hepsini bağışlasın bizlereHeves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Nasil guzel anlatmissin canim sanki o anlari bende yasamamisim gibi hissettim. Bende normal dogum cok istiyorum kendime de guveniyorum insalah seninki gibi dogumlar nasip olur. Cesaret verdin tecrubenle cok tesekkurler paylasimin icinHeves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Yazdıklarını okuyunca ağladım resmen ne kadar güzel anlatmissin canım Rabbim bize de hayırlısı ile bebeğimizi kucağımiza almayi nasip etsin ben çok istiyorum normal doğum sadece birsey sorucam 15 günden fazladır sol vajinamin olduğu kemik ağrıyor birde uyluk kemiğim bazen donemiyorum bile yatakta bunlar oldu mu sende vücut kendini doğuma hazırlıyor diye düşünmüştüm benHeves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Canim bildigim 6 yasina kadar senin uzerinden sigortali oluyor.Biz bebisi bu yil benim uzerimden sigorta yaptirdik ,onun icin de az bir fark oduyorsun.Hastane drlarindan pek memnun kalmadim ben,belki ozel muayeneye gotururum,sen bir gotur iyi dersen ben de denerim.Bir de ozel sigorta varsa Acibadem e gotur,sigorta sirketine mi kazandiracaksin.Acibadem sigortayi da arastir bence.Alianz yaptirdigimiza pismanim.Bir daha bebek dusunursem Acibadem sigorta yaptiririm.Gündüz uyuyamıyor insan işte gecede biyolojik uyku saati olduğu içinde kalkmak baya zor oluyor. Bizde mamaya başladık sayesinde hemen toparlamaya başladı sanki güzel emmeye de başladı. Düzeni ayarlamak en önemlisi neyi ne zaman vericem ne kadar emziricem vs. Ablamın 8 yaşındaki kızını ve miniğini götürdüğü doktor var ondan aldık deneyeceğiz. Özel sigorta yapmayı düşünüyoruz Melisa'ma onu yaparsak hisarda bir doktor varmış kadın doğumcum önerdi kendi kızınıda 1 yıl ona götürmüş
Maşşallah sanaHeves ettim, bende ilk dogumumüç anlatayım.
İlk oglumda adet sancisi gibi başladı sancılarım, heyecanlI ve mutluydum. Düzenliydi sancılar zaman geçtikçe arası kısalıyordu sancıların dahada kuvvetli giriyordu ama sancı geçtiği zaman normal sen oluyorsun gülüyorsun sakalasiyorsun yanındakilerle bu arada hastaneye gitmiştim. Epidural niye istemiyorsun dediler, cunku yuzde 90 boyle dogum yapiyorlar burada sancisiz cokta memnunlar. Ben dogal olsun istiyorum dedim. Alttan bakıp 2 parmak acilmis deyip yarım Saat kalbini sancisina bakıp odama gönderdiler orada çek sancini sorun olursa bas düğmeye dediler. Ilk defa böyle bir sanciyla karşılaştığım için benim ne yaşadığımı anlayabiliyor musunuz acaba diyordum. Aklıma çıt kırıldım çok zayif güçsüz bi tanıdığımı getirip o doğurduysa bende dogururum deyip dayanıyordum :))
Sonra birden suyum geldi, 5 cm ye ulaşıncada bebegin geldiğini hissetmeye başladım ebelerin daha var demesine ragmen apar topar gittim yattım sancılar sık sık giriyordu, ittirme diyorlardi ama elimde degildi, doğma aşamasında sadece ıkınma hissediyordum sancıyi hissetmiyordum. "Hadi hadi cikiyor, kafası gözüktü " diye bağırmalari dahada güçlendiriyor insanı, hele bi çıkışı var ılık ılık kayarak :) en sevdigim anlardan birisi. Resmen o an yeniden doguyorsun, 2dk önce sanci çeken ben değilmişim gibi dilimde çok şükür, çok şükür, çok şükür bitmiyor. Savaştan galip çıkmışım gibi hissediyorum, bi gurur hissi oluyor. Biraz dikisim vardı ama sorun çekmedim. Acemiydim, emziremiyordum. Ucu küçükmüş. Memem ortalıkta geziyordu resmen ablamın annemin ebenin elinde :)) tutturmaya calisiyorduk. vay be ne hallere düştüm diyordum. Sagma makinesiyle ucu çıktı emdi çok Şükür. Eve geçtik ben bırakmışım kendimi yelekle annemin eteğiyle geziyormusum rahat diye öyle saç baş dağınık uykusuz tamamen bebege odaklanmisim. Annem uyardı ozaman Allah tan, ben bakayım kuaföre git bişeyler al kendine bak deyince jeton düştü benim. Hemen toparlanmaya başladım.....
Bebeklerim çok uyumadı benim, salıncak aldım ozaman otomatik sallanan, hem çok yorgun uykusuzum hemde çok mutluydum. Ozaman zoruma gidiyordu esim uyurken gece onuda kaldırıyorum ben uyuyamıyorum bu ne keyif diye :))) şimdi gülüyorum o hallerime.... 7 aylikken ise başladım. 1 yaşındayken ikinciye hamile kaldim. Güzel bir hamilelik geçirdim dogumda neredeyse aynıydı sadece suyu doğum anında geldi. Ama ikinci oglumda doğum çok olduğu için dikisimi geç attılar o beni çok zorlamisti. Ozaman herkese sakın doğumdan sonra bekletmeyin dikiş gerekiyorsa hemen attirin dedim. Sizinde aklınızda bulunsun. İkincide tecrübeliydim hiç sorun yasamadim ama bu oglumda sürekli ağliyordu sebepsiz. 1 yaşından sonrada hicbirseye aglamiyorlar benimkiler. İkinci oğlum 4 yaşına gelince 3. bebisin yaptık, cok yalancı sancım oldu bunda. Gece evde suyum geldi gittim. 1 saate sancılar başladı dikişsiz doğum yaptım. Çok rahattım yine.... Bu oğlum 2 yaşına gelince bir daha deneyim belki kızım olur olmasada 4 oglanda güzel olur dedim.
32h3te birden suyum geldi şok oldum, eyvah dedim.!!! Korkuyla gittim aklımda binbir senaryo yazarak. Ama şükürler olsun herşey güzel oldu.
Kendi istegiyle sezeryan olanlarda oldu zorunluluktanda. Eger boyle bi istegin varsa druna bildir sezeryan gunun gelmisSezeryani siz mi istediniz yoksa zorunluluktan mi oldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?