2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar oyuncak olarak annen ilk zaman iki tane çıngırak almıştı biri diş kaşıyıcılı biri normal bende oyun halısı aldım sadece bir arkadaşım da kullandığı yürüme arabası sanırım adı onu verdi bir arkadaşım da dönence bu kadar. Eğitici birkaç oyuncak almak istiyorum ama zamanını bekliyorum. Çokta kitap aldım biraz baktırıyorum, biraz okuyorum onlar içinde biraz bekliyorum :)
Ek gıda konusuna gelince biz doktor kontrolünde beş aylıkken başladık önce tattırma ile şimdi veriyorum ama ana gıda yine devam sütü anne sütü ama sütüm çok azaldı. Çok şükür şimdilik bir alerji yok maşaallah. Patates, havuç, maydonoz, bal kabağı, kabak,bezelye, kanıbahar, yoğurt, kuru kayısı, hurma, elma, armut,keçiboynuzu pekmezi, zeytinyağı, labne, yumurta sarısı, kaymak, salatalık, yulaflı pirinçli toz mama, pirinç pilavı şimdilik bunları verdim baştaki sebzeleri tek tek başlayıp buharda pişirip verdim alerji yoksa diğerini ekledim, kahvaltılıklar tek tek veriyorum karıştırmıyorum ayrı ayrı tadını alması için mama gibi yapmakta olabilir tabi, ekstra bir iki şeyde var muz limon mandalina bunları bir parça ağzına sürdü eşim tepkisine bakmak için çayı da tattırdım çünkü beni bırakmıyor gözü ağzımda hep :)) baharat olarak sadece tarçın katmıştım sonradan verdiğim bal kabağı ve elmaya çok az
Kızlar ceviz veriyormusunuz nasıl? eti(kuzu) önce kıyma olarak verin diyorlar siz vermeye başladınız mı nasıl veriyorsunuz birde kemik suyu internetten baktım ama zamanı konusunda çok fikir var size sormak istedim

Son düzenleme:
Şu zamana kadar verdiklerimin listesi Brokoli
pancar
prasa
ispanak
havuc
patates
sogan
sarimsak
bal kabagi
karnabahar
avakado
labne
yumurta sarisi
lor peyniri
irmik
yogurt
kefir
Elma-armut-ayva-Muz

Aklima gelen bunlar sabah avakado yunurta labne lor peyniri veriyorum. Ertesi gun bebe buskivisi koyuyorum yumurta sarisi yerine.
Öglen genelde yogurt/kefir meyvelerden yaptigim pure yada bir tane meyve yediriyorum.
Ikindide corba yada sebze hasliyorum yine yogurduyla yediriyorum.
aksam meyve puresinden yada yine bir dilim meyve ile kapatiyoruz gunu.
Et tavuk et suyu ceviz bunlara gecmedim henüz erken oldugunu dusunuyorum. Ben verdiklerimide az az veriyorum sık yiyor ama az yiyor 3 yemek kasigi ancak.

Oyuncaklara gelirsek
oyun halisi
bir kac adet cingirank
ses cikaran oyuncaklar muzikli cek birakĺar
mama sandalyesi oyuncagi (cok sevdi dondurmeyi ögrendi)
Dönence almadim hediye geldi ama kullanmadim :)
Atimiz var hediye geldi
sirali dizme yuvarlak halka
renkli toplar
piyano
ilk adim arabasi
Ben az öz oyuncak istiyorum ama mumkün degil 4 hala 2 teyze varken :)

@SMHN sogan yerine pırasa ver eline cok guzel dis kasiyici sogan daha kucuk pirasa kalin oluyor.
birde pudra sekeri demissin Seker bize zararliyken bebege verilir mi verme annesi ben tadini bile bilmeden buyütmeyi dusunuyorum ve bu konuda cok katiyım eline kimse sekerli icerisinde seker bulunan bir seyi veremez kizima.

Canım kefir hazır mı aldın sen mi yapıyorsun

Al-pi cim senin listeyi görünce bizim oğlan hiçbirşey yememiş daha dedim. Maşallah. Sebzeleri epey tattırmışsın. 6 ay kontrolünde yumurtayı sordum beyazıyla verebilirsin dedi. ( bu bilgiye yine de güvenemiyorum heryerde 1 yaş yazıyor , yanlış anladım sandım emin misiniz beyazını da mı dedim, teyit etti. vermem sanırım) hafta sonu çocukta etkilendi huzursuzluğumdan, sessizleşti gibi geliyor bana . Bir de biri sormuştu geçen 6 ayda neydi ölçümleriniz diye; 9210 gr, 75 cm, 45 cm baş .

Sogani sarimsagi nasil veriyosunuz canim Al_pi yani direk diger sebzelerle haslayip blendirdan mi geciriyosunuz bu arada masallah A AcedaA cok iyi olculeriniz bizim oglan sizinkinin yaninda baya minyon
Genelde hasliyorsam icine atiyorum corba yapiyorsamda yine corbaya katip blendardan geciriyorum. Ben minik soganlardan aldim arpacik olandan tek tek atiyorum yemeklerine

Biz 7 bucuk aylik olacagiz az kaldi o yuzden tattik cogu seyi masallah hepsini sevdi birtek kefiri sevmedi kokusunu aldimi agzini ceviriyor 2-3 yudumda icse kardir diye veriyorum :)
Yumurta yasak nasil olur ver demis allah allah her yerde +1 yas yaziyor. Hatta hazir gidalarin icerisinde vardir diye kimse almiyor ekmegi filan vermiyorlar.
Anneden etkilenir etkilenmez mi ben ananemi kaybettigimde esimde yoktu yaninda aglarken sessiz sessiz beni izliyordu o gun hep uyumustu
Masallah senin oglusa kilosu boyu gayet güzel.

Sogani sarimsagi nasil veriyosunuz canim Al_pi yani direk diger sebzelerle haslayip blendirdan mi geciriyosunuz bu arada masallah A AcedaA cok iyi olculeriniz bizim oglan sizinkinin yaninda baya minyon
Soğan sarımsak ben de merak ettim ama dediğin gibidir heralde. Çorba yapmadım henüz hiç bebek için, kıvamı nasıl olmalı, smoothie gibi mi olacak ? yoğurt, peynir, pekmez hiçbirşey vermedim. Günde 1 kez balıklı veya etli mama yiyor sadece.
Teşekkür ederim, doktoru oldukça iri bebek ama normal herşeyi diyor. Sağlıklı olsunlarda, gerisi önemli değil.

Ben de anlamadım iki kere sorunca da doktorun hoşuna gitmedi. Yine de vermem beyazını bir süre daha. Mesela inci’nin en sevdiği çorba tarifinde neler var? Evde brokoli karnabahar fln var yapayım şimdi bişeyler.
Dün nerdeyse tüm gün uyudu, bugün de çok uyumuş.
Sağol. iri diyor doktoru. Biraz grafik dışı gibi ama ailede çok var 1.95-2 m. üzeriler.

Babasina kalsa ev oyuncak dolup taşacak simdi bile cesit cesit bebekler oyuncaklar var hala kizimin hic oyuncagi yokmusmus :)
Benim de gözüme batmaya başladı çok fazla şey var. Güya şımarmasın çok şeyi olmasın demiştik doğmadan. En azından dönüşümlü çıkarıyorum. Bir hafta bir grup oyuncak ; mesela müzikli peluşlar, müzikli ışıklı kitap gibi daha görsel ve işitsel uyarıcı şeyler, başka hafta resim kartları , masal kitapları, iç içe geçen kovalar, halkalar, geometrik şekiller gibi.. Oyun halısını dün geri çıkardım çok heyecanlandı. uzun süre yeni birşey almayacağım artık ben.

Dün brokoli havuc sogan sarimsak karnabahar ve bir tatli kasigi princi yikadim koydum az suyla pisirdim koyu kivamli mama gibi oldu öyle daha cok seviyor hemde su degilde daha cok pisenleri yemis oluyor.
Bayila bayila yedi ilk defa bu kadar cok kattim icine malzemeyi. Zamanla et suyu katarim icine kiyma katarim git gide zenginlesir.
Bal kabagi aldim dilimlenmis attim buzluga bir parca cikariyorum icine minnak patates sogan sarimsak az su onuda cok seviyor o daha tatlimsi oluyor sicak sicak kavanoza koyarsan ertesi gunde yedirirsin.

bende öylr yapiyorum odasina kaldirdim oyuncaklari bir kac tane haric cikartmiyorum dönüsümlü veriyorum yeni gibi algiliyor :)
Ben alirsam kart alirim su an onun disinda birsey almam eminim bursuru gelecektir ben almasamda zaten :-/

Selam canım kaç gündür yazdıklarını okuyorum ama bi fırsat bulup yazamadım sana. Çok üzüldüm yaşadıklarına. Eşinin yaptığına inanamadım çok ilginç. Nasıl oldunuz o geceden sonra peki?
Bu arada melisaya ilk çorbayı yarım havuç yarım kabak yarım patatesi buhar makinesinde pişirdim cezvede de bi tatlı kaşığı pirinci pişirdim. Buharda pişince pirinci kattım içine çok azda su blender tarafıyla çektim. İlkkez vereceğin için çok pütürlü olmasın istersen

Pazar günü indirimden aktivite masası almıştım. Delirdi görünce, koy başına akşama kadar oynasın) gece 4te kalkip oynamak istedi. Biraz hevesini alsin ben de saklayacagim.
Bundan önce de mini davulcuk diye bir oyuncagı vardi. Favorisi oydu.
Artik ışıklı muzikli hareketli seyler çok hoşuna gidiyor.

Kızlar benim kızım karışık sebzelerden oluşan şeyleri asla yemiyor o yüzden sadece tarhana çorbası veriyordum o da pişik yapınca yeni tarifler buldum insta.dan. Yeni çorbalarımızı çok sevdi kızım Buraya da ekliyim belki yapmak isteyen olur dedim:)

2yemek kaşığı inçe rendelenmiş havuç suda pişirilir. Kenarda 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tam buğday unu 2yemek kaşığı yoğurt karıştırılıp pişen havuçlara eklenir 10-15 dk pişirilir.

2çiçek brokoli 1 minik soğan 1 havuç 2 dilim patates haşlanır. 1 tatlı kaşığı tam buğday unu zeytinyağında kavrulur. 2 yk yoğurt suyla çırpılır una eklenir en son haşlanan sebzeler eklenerek blendardan geçirilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…