Merhaba hoşgeldiniz benim kızımda 12 haziran dogumlu 35 haftalık dogdu 7aylıkken 7kilo 67 cm cıktı hareketler bizdede arkadaslara kıyasla gec geliyor sağlık olsun oyle oyle büyüycekler yeterki ciddi bir problemleri olmasınBu arada ben kısaca kendimden ve kızımdan bahsediyim :) 2 kızım var biri 6 buçuk yaşında ufaklık 16.06.2017 doğumlu . İlk hamileliğim çok güzel ve sorunsuzdu normal doğumla aldım kızımı kucağıma ama ikinci hamileliğim en başından beri sorunlarla geçti önce düşük tehlikesi sonra plesanta previa bi de bebeğimin gelişimi hep geriden gidiyodu 32. Haftada buna birde vasa previa eklendi sonra 4 hafta hastanede yatarak geçirdim hamileliğimi minik tırtıl 37. Haftaya girer girmez sezeryanla alındı 2360 gr 49 cm 32,5 cm baş çevresiyle minicik kuş kadardı gerçi hala minik bi kız ne kadar iyi yerse yesin yapısal herhalde en son 7 aylıkken kontrolde 6900 gr 66 cm olmuştu önceleri çok dert ettim kendime ama artık dert etmiyorum çok şükür sağlıklı pek hareketli değil ama olsun geriden de yapsa herşeyi bi süre sonra başarabildiğini görmek rahatlatıyo beni :)
2gun haftada veriyorum ceyrek avokado yiyor her seferinde elmayla karıstırıp veriyorum benKızlar birşey sorucam avokadoyu ne kadar sıklıkla veriyorsunuz ve verdiğinizde ne kadar bir porsiyon veriyorsunuz??benim kız avokadocu çıktı çok seviyor sade bile yiyor kemire kemireama her gün verilir mi ya da bir kere de ne kadar vermek lazım bilmiyorum hiç..
Çok memnunum Canım. App Store da bir de uygulaması var. Uygulayacağım bölgedeki deri rengi ve tüy rengine göre hangi ayarda ne sıklıkla yapacaksın düzenliyor. Benim için en iyisi mahremiyet oldu. Hoşlanmıyorum, terliyorum, rahat edemiyorum başkası yaparken. Başkasına ödeyeceğime kendime aldım.Bundan memnunsun öyle mi canım bende alayım bari :)
Bana da dogumdan once yaptirma dogum sonrasi tekrar cikar dediler bikini bolgesini yaptirmadim ama hic de cikmiyomus cok pismanim hamilelikte zorluk cektim agdaya gidemedim kendim alamadim falan :/ simdi de emzirirken sakincali diyorlar bazi doktorlar. Belki zarari yoktur ama yine de koltuk alti bolgesinde risk almayayim dedim. Bacak sorun olmaz bence :) alexandrite makinanin adi canim.Doktoruma sordum emzirirken lazerin bi sakıncası yokmuş hormonlarda etkilemezmiş emzirme bitince. AMa dediğin doğru göğüse yakın koltuk altı onu düşünemedim saolasın. Hangi makinayla yaptırdın?
Ben iki gündür mercimek çorbası veriyorum. Iki gündür agliyor uyumakta zorlanıyor. Galiba gaz yaptı. Birde balkabaginda boyle olmuştu.Tahlil sonuçlarımız çıktı,ankaraya gidenlerin sonucu önemliydi çok şükür normal dedi doktor.kandaki kalsiyum oranı yüksekmiş 1 ay d vitaminini keseceğiz.sonra tekrrar ultrason tahlil yapılacak,özellikle ultrason dedi böbrekteki taş büyüyor mu diye bakılacak.inşallah tahlillerde temiz çıkar bu şekilde 2 3 ay kontrol altında tutacağız dedi bakalım bizden haberler böyle.yine diş çıkarıyoruz galiba biri beyazlamış üstten:) hala desteksiz oturamıyor devriliyor kısa süre sonra bırakınca,yeme içme biraz yavaşta gittim mecburen yumurta vermeye cesaret edemiyorum daha,normal gittiğimiz doktor mercimek falan verebilirsin artık demişti baklagil yani böbrek muhabbeti çıkınca o da kaldı,veren var mı mercimek çorbası,gaz yapar mı bi de zaten var hala.
Keçi sütlü e bebekten bisküvi aldım,denesem mi diyorum kesin teşhisimiz yok çünkü hala.amaaan bu alerjik işler bunaltıyor beni:)
Ben iki kere verdim ilk önce haşlayıp o suyu döktüm sonra tekrar su koydum.Tahlil sonuçlarımız çıktı,ankaraya gidenlerin sonucu önemliydi çok şükür normal dedi doktor.kandaki kalsiyum oranı yüksekmiş 1 ay d vitaminini keseceğiz.sonra tekrrar ultrason tahlil yapılacak,özellikle ultrason dedi böbrekteki taş büyüyor mu diye bakılacak.inşallah tahlillerde temiz çıkar bu şekilde 2 3 ay kontrol altında tutacağız dedi bakalım bizden haberler böyle.yine diş çıkarıyoruz galiba biri beyazlamış üstten:) hala desteksiz oturamıyor devriliyor kısa süre sonra bırakınca,yeme içme biraz yavaşta gittim mecburen yumurta vermeye cesaret edemiyorum daha,normal gittiğimiz doktor mercimek falan verebilirsin artık demişti baklagil yani böbrek muhabbeti çıkınca o da kaldı,veren var mı mercimek çorbası,gaz yapar mı bi de zaten var hala.
Keçi sütlü e bebekten bisküvi aldım,denesem mi diyorum kesin teşhisimiz yok çünkü hala.amaaan bu alerjik işler bunaltıyor beni:)
Ne yaptında azalttın canım acabaBen bitaz biraz azalttım sallamayı ama tamamen bırakmayı beceremedim
AY inşallah bakalım darısı hepimize:))) gözün aydın canımm uykular düzene girer inşallah
Son uyku 9 dediğin akşam 9 şekerleme uykusu mu yaptırıyosun? Eğer öyleyse ondan erken uyumuyo ve saat başı uyumuyo. Mesela kaçta kaçta nasıl uyutuyosun yazman mümkün mü?bazen 45+ yapiyorum. bi kac haftadır son uyku 9 da, geceye 12.30 dan sonra yatiryrm. 11-12 gibi yatirirsam gunduz gibi uyaniyor ve bi daha 2 saat uykusunun gelmesini bekliyrm. ama beni en cok yorani, son bi aydir saat basi uyanmasi.. bakalim, bi gum normale dönecek de buyuyunce mi olur o bilmem :)
Ay araştırsam mı bilemedim. Doğumdan sonrada devam ettin mi?Philips Lumea prestige sc2009. Yüz, vücut ve genital gölge için 3 farklı başlık; 5 kademeli güç ayarı var. Zorlanmadım, göremediğim birkaç bölgeyi ayna yardımıyla yaptım.
Ohooo buna gore hesaplarsam benimki hic bir zaman alt siniri gecememis dogdugundan beri ve sizinkilere gore daha az iciyo zaten ama her bebegin bunyesi farkli demekki onceden daha cok takiyodum ama artik saglikli olsun da diyorum gunde iki ogun ek gida ve icebildigi kadar da mama canlari sagolsun napalimKilosu x 150 (alt sinir)yada 200 (ust sinir)
Cikan sonucu gunluk ogun sayisina bolerek bir ogunde icmesi gereken
Misal kizim icin
8kg x 200 = 1600
24 saatte 4 saatte bir beslenme için 6 kez beslenme olur
1600/6 = 266 ust sinir her beslenme icin
8 x 150= 1200
1200/6=200 alt sinir
Ama benim kizim alt sinirinda altinda iciyo :)
Herkes dedğin makinada yaptırmış memnunmuş. Şimdi buzlusu mu ne çıkmış. Benim hamilelikte tüylenmem arttı çünkü çok hormon ilacı kullandım tedaviyle olunca. koltuk altı kalacak desene :)Bana da dogumdan once yaptirma dogum sonrasi tekrar cikar dediler bikini bolgesini yaptirmadim ama hic de cikmiyomus cok pismanim hamilelikte zorluk cektim agdaya gidemedim kendim alamadim falan :/ simdi de emzirirken sakincali diyorlar bazi doktorlar. Belki zarari yoktur ama yine de koltuk alti bolgesinde risk almayayim dedim. Bacak sorun olmaz bence :) alexandrite makinanin adi canim.
Baldan anne taktiğini uyguladım. Sabah ilk uykusunda başladım salladım durdum mesela 10 saniye totosunu pışpışladım sonra yine salladım yine 10 saniye durdum. 2.uykusunda 15 saniye durdum pışpışladım 3.uykusunda 20-25 şeklinde arttırarak. Şimdi hep öyle öyle uyutuyorum ama bırakamadık gitti. Bide sallama ayarını çok hafiflettimNe yaptında azalttın canım acaba
Evet ben de memnun kaldim soguk hava ufluyor acitmiyor o yuzden :) 2 sene sonra koltuk altini da hallederiz artikHerkes dedğin makinada yaptırmış memnunmuş. Şimdi buzlusu mu ne çıkmış. Benim hamilelikte tüylenmem arttı çünkü çok hormon ilacı kullandım tedaviyle olunca. koltuk altı kalacak desene :)
Ben bunu Doğumdan sonra aldım, kullanma kılavuzunda hamileler ve emzirenler üzerinde araştırılmamış tarzı birşey yazıyordu. 3,5 ay civarı emzirebildim zaten. Sütüm çekilince uygulamaya başladım.Ay araştırsam mı bilemedim. Doğumdan sonrada devam ettin mi?
Off 2 sene mi 8 ayı bitti gerçi :)Evet ben de memnun kaldim soguk hava ufluyor acitmiyor o yuzden :) 2 sene sonra koltuk altini da hallederiz artik:))
Hım anladım canım. Çok teşekkür ederim paylaşımın içinBen bunu Doğumdan sonra aldım, kullanma kılavuzunda hamileler ve emzirenler üzerinde araştırılmamış tarzı birşey yazıyordu. 3,5 ay civarı emzirebildim zaten. Sütüm çekilince uygulamaya başladım.
Rica ederim canım, ne demekHım anladım canım. Çok teşekkür ederim paylaşımın için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?